Jump to content

Moto Zajednica

MZ Mehanika

Recommended Posts

• Zainteresovan, 577 postova
  • Motocikl: TS 250/3,ES 125 TROPHY , ,Yamasaki 150 skuter,

Ma ne zalim se ja uopste kako ide moja zver osim da mi treba jaci prenos za ovu 16 cola gumu a samo mi kazi ono 0.9-1.2 mm odakle dokle

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1306 postova
  • Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom)

zna li neko? dali treba da otvorim ceo motor, da bih zamenio semering na prednjem zupcaniku kod es 175/2 .Ili ne mora mozda moze sa spoljne strane

Skines zupcanik i malu deklicu ispod njega i zamenis semering. :)

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

zna li neko? dali treba da otvorim ceo motor, da bih zamenio semering na prednjem zupcaniku kod es 175/2 .Ili ne mora mozda moze sa spoljne strane

Jbg, pitanje ti je vrlo . . .

Definisi prvo na koji zupcanik mislis ? I da li misl;is na : " Zupcanik ili Lancanik " ?

Jbg, pitanje ti je vrlo . . .

Definisi prvo na koji zupcanik mislis ? I da li misl;is na : " Zupcanik ili Lancanik " ?

Rekao je "prednji zupcanik" pa se verovatno misli na Lancanik, jer na zupcanicima u menjacu nema semeringa (ima ih samo na radilici, koliko se secam, i na lancaniku, i dve gumice, na kurbli i na menjacu)

• Svrati ponekad, 156 postova

Eto i mene vratio se u redovne smene do sada sam radio po 16h dnevno pa nije bilo vremena, elem trebalo bi da busim cilindar pa je moje pitanje sledece : koji i ciji klip kupiti sta vredi a sta ne po vasem dosadansnjem islustvu meni je ovo ipak 1 klip i busenje na MZ-u dok je sa A3 druga prica :D

Pa stvarno, jel zna neko neki zupcanik u es-u na koji ide semenring  ??? ??? ???  Koliko znam ima ga samo na izlaznom lancaniku, i on se skida kao sto sam ranije objasnio  ::)

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Ne treba biti na kraj srca, čovek je dugo napolju...

Peco, sezona je već pri kraju a lepo bi bilo da si došao mašinom ovde pa da ga raskupusamo i dovedemo u red sve što nevalja. Delova ima, nas isto, sve ti je ovde...

• Drug član, 1448 postova
  • Motocikl: Honda ness 150

Peco, sezona je već pri kraju a lepo bi bilo da si došao mašinom ovde pa da ga raskupusamo i dovedemo u red sve što nevalja. Delova ima, nas isto, sve ti je ovde...

ova ponuuuuuuuuuuda?! vazi?!  ::) ::)

ova ponuuuuuuuuuuda?! vazi?!  ::) ::)

Nisam razumeo, molim te objasni mi komentar.

To mi nekako vuče da dilemu da li više volim da idem u goste ili da mi dođu gosti. Ja sam Pecu pozvao da dođe ovde, kod mene, i da sredimo motor.

Ako imaš bolji predlog iznesi ga i da završimo sa OFF-om.

• Drug član, 1448 postova
  • Motocikl: Honda ness 150

To mi nekako vuče da dilemu da li više volim da idem u goste ili da mi dođu gosti. Ja sam Pecu pozvao da dođe ovde, kod mene, i da sredimo motor.

i bre sto se svi primate,kao bodljiv glog ste svi! ne smes nikoga nista pitati jer se odmah nadje,i pocne argumentovanje! kontao sam da je to neko mesto kao laboratorija sa pozitvnom energijom ali ocigledno je doslo do pokresne procene! sorry za OFF!

• Zainteresovan, 639 postova
  • Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet

ts c

Dobices konkretan i precizan savet ako ti i pitanje bude takvo ;)

u

Pa stvarno, jel zna neko neki zupcanik u es-u na koji ide semenring  ??? ??? ???  Koliko znam ima ga samo na izlaznom lancaniku, i on se skida kao sto sam ranije objasnio  ::)

pravu si to je taj lancanik prednji, znaci iza njega ima semering i neki dihtung, dali znas koja je dimenzija tog semeringa, i dali moze sa spoljne strane  da se zameni.    Nadam se da sam bio jasan ili sam zaboravio srpski!!!!

• Zainteresovan, 639 postova
  • Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet

Vujo kada budem mogao da dodem u srbiju doci cu svake nedelje, jos dve godine sacekacu pa ako smo zivi i zdravi videcemo se sigurno, za sada samo posmatram i pokusavam da pronadem u vama prijatelje

i bre sto se svi primate,kao bodljiv glog ste svi! ne smes nikoga nista pitati jer se odmah nadje,i pocne argumentovanje! kontao sam da je to neko mesto kao laboratorija sa pozitvnom energijom ali ocigledno je doslo do pokresne procene! sorry za OFF!

Ima istine i u ovim drugim gledištima. Mi se svi poznajemo lično i to već dosta dugo pa nam Forum služi za usputnu komunikaciju, priručno, dok se ne vidimo... Odavno smo izašli odavde i mahom nam teme služe za upoznavanje novih ljudi pa tek onda za rešavanje nekih problema.

Ovde nikada nema međuljudskih nekorektnosti niti postoji mogućnost da će se desiti. Do sada su se pridruživali samo dobri ljudi a ako nam dođu i ovi drugi banovaćemo ih pa 'ajd zdravo.

Ipak, ne bih voleo da se ovaj naš krug pretvori u druženje zatvorenog tipa, novi ljudi treba da nam dolaze i dalje i da nas svojim prisustvom obogaćuju.  :)

Svim novim prijateljima savetujem uzdržanost u komunikaciji dok malo ne upoznaju ko je ko i kakvi smo mi između sebe. Ima i ovde sukoba i razlike u mišljenjima ali je to ograničenih dimenzija i nemože da izmakne kontroli jer na stranu i Forum i sve ostalo, ovi ljudi se druže, vole i poznaju pa ne žele da se svađaju.

Samo polako, sve će doći na svoje mesto. :)

ts c

Dobices konkretan i precizan savet ako ti i pitanje bude takvo ;)

u

pravu si to je taj lancanik prednji, znaci iza njega ima semering i neki dihtung, dali znas koja je dimenzija tog semeringa, i dali moze sa spoljne strane  da se zameni.    Nadam se da sam bio jasan ili sam zaboravio srpski!!!!

Citat: mz-es175/2.peca  04.09.2010. 16:40

Skines zupcanik i malu deklicu ispod njega i zamenis semering.

Moje izvinjenje ako sam bio nejasan.... evo celog postupka:

1. skines, desnu deklu (ona koja pokriva paljenje)

2. skines lanac

3. oslobodis osigurac i razvrtis sraf koji steze lancanik

4 skines lancanik

5 razvijes ona 3 srafa i skines tu malu daklicu

6 zamenis semering

i sve ponovis samo obrnutim redom.

Znaci bez rasturanja celog motora  :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja