Jump to content

Moto Zajednica

MZ Caffe

Recommended Posts

• Zainteresovan, 760 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850

JAO,JAO,JAO,JAO,JAO,JAO,JAO,JAO,JAOOOO

Strasno sam se opekla na auspuh mog MZ-jca! Krenem ja da se provozam,vozala se bez problema ali... Decko ima od asfaltiranog puta do kuce 200m nizbrdice,tuda sam prosla 1000000 puta ali on dan pre toga nasipao put peskom(puno peska) posto je bio u dosta losem stanju i ja sam to znala i znam da treba par dana i kisa da to malo legne i bas sam vodila racuna ali...Stignem ja do njegovog skretanja i imajuci sve to na umu usporim skroz pred silazak na njegov put i jos kao da mi ne radi motor dzabe jer bukvalno milim ugasim ga.Tako se ja brzinom puza,sa velikom paznjom spustam ali u jednom trenutku mi prednji tocak potonu u pesak i kao na usporenom snimku motor poce da mi se naginje-pada na levo(ja bukvalno milim,ma stojim u mestu sa ugasenim ali usijanim motorom jer sam tek stigla) i posto sam videla da ne mogu u onom pesku da ga zadrzim on se samo spusti na zemlju i ja srecom izvucem levu nogu da mi ne ostane prignjecena ali kad mi se volan okrenuo desna noga mi ostane za trenutak zarobljena izmedju prednjeg tocka i cilindra i grane auspuha.Ja sam sve vreme na nogama i naravno odmah refleksno izvucem nogu ali posledice su velike...na butini imam ispeceno i tacno ocrtana rebra cilindra("samo 4"),a na unutrasnjem delu kod kolena i listu zive rane!!! Koza naravno spala i verujte mi da je poveliko! Prvo sam se vise iznervirala jer ne mogu da verujem kakva glupost mi se desila ali kad je pocelo da pece nisam vise ninasta mislila. I tako se ja previjam svaki dan,nema poboljsanja,mazem Saljicevu mast i lezim kuci jer su jos uvek zive rane... :( :( :(

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

Ako sam te dobro razumeo, ispekla si se na rebrima cilindra...uffff to mora da boli u ...

Ne znam sta da ti kazem, mogla si i gore da prodjes (ne daj Boze da si se ispekla na izduvnoj grani gde je mnogo veca temperatura)pamet u glavu i sledeci put dugacke pantalone pa na motor!!

Zelim ti brz oporavak "zivih rana" i sada da momak svakog dana dolazi kod tebe jer je ipak on "krivac" za "opekline" (da ne kazem opekotine:)) )

Ma ja sam se i opekla na granu auspuha! E onda mozes misliti kako je to kad je ona bila vrela! Samo na butini imam sare od cilindra a na kolenu i listu od grane.

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Šaljićeva mast je odlična, ona je baš za to. Imao sam dosta opekotina i posećivao sam bolnicu za plastičnu hirurgiju zbog toga. I tamo su mi rekli isto to, Šaljićeva mast za zarastanje.

Zbog bolova ja sam na svoju ruku stavljao Brufen mast, deluje tako da ne boli ali neznam baš koliko je dobra za ranu pa zato ne savetujem.

Ove rane se na koži dugo vide, na listu desne noge imam ''beleg'' još od pre dve godine pa kada prođu opekotine ima Šaljić mast i za posle opekotina, onda se boja kože bolje ujednači.

I ja sam cula da je najbolja Saljiceva mast pa je i mazem a cim pocne mlada koza pocecu sa onom da mi ne ostanu oziljci.  :(

• I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028

E Makice, vido sam opekotine od auspuha i mogu da ti kazem Nista Od Mini Suknjice. Sorry. :( :(

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

ih komsinice...:(

ja sam za opekotine koristio i jekoderm mast....

stavljaj mast redovno i ne pokrivaj ranu da bi pre zasusila i zarasla....pozdrav...

Fleku cu nadam se srediti sledece leto jer su mi rekli da suncam dosta tu nogu i onda se boja izjednaci. Ma sad mi je samo da mi malo zacele ove rane...

• I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028

Da kazes decku da se rupe popunjavaju tucanikom, a ne ppeskom, samo gore napravi i voda ponovo odnese, dzaba mu trud!

Ha,pronasla sam novog MZ-jasa u Obrenovcu!  ;)

KppGr_dsc00057bp1.jpg

404.jpg

Ali posto sam bila u kolima i zurila zastala sam samo da ga slikam i nisam mogla da se upoznam sa njim.Nadam se da cu ga ponovo videti i naravno da cu ga pozvati na nase okupljanje(ako ga sretnem do tad).

Ja sam ga juce prvi put videla ali mi je mnogo poznat,kao da sam ga i ja videla na nekom skupu?! Ne znam da li je ovaj covek to sam pravio ili je ovakvog kupio ali saznacu vec...kad ga sretnem

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

hej jeste to moj bike :)

tip ga je jos malo sredio posle kupovine,dodao je kofer nov auspuh retrovizore migavce i niklovani prednji branik :)

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

Nadjoh ga...U pitanju je forumas wice

Mislim da to nije taj motor?

hej jeste to moj bike :)

tip ga je jos malo sredio posle kupovine,dodao je kofer nov auspuh retrovizore migavce i niklovani prednji branik :)

Izgleda da jeste ;)

Ne izgleda lose,lepo ga je sredio po njegovom ukusu.

@wice

A jel on bas iz Obrenovca? Nisam ga do sad vidjala.

Aod cega mu je ova sajla(od kog materijala)sto se ovako sija-ide iz obrtaljke u menjac cini mi se?!

@Picasoo MZ

Bravo za pronalazenje!!!

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

2 Makica

Treba da se ti i Wice vidite kada ste već blizu, dobar je dečko i dosta toga zna oko motora pa bi sigurno dobila još neke ideje.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja