Palja 103 Napisano Octobar 10 U prolazu, 85 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan On 10/6/2024 at 4:39 PM, Pseudonim said: Neki su se javili već - hvala im. Samo smo dosta daleko jedni od drugih. Za objektivnost promena koje sam napravio mi treba neko ko ima i vozi isti bajk samo ne modifikovan značajno, Ја бих био вољан, мој има козметичких додатака али ван филтера све је фабричко. Ни суспензију нисам дирао. Пиши ми слободно поруком кад стигнеш па ћемо нешто утаначити. Нисмо предалеко. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pseudonim 144 Napisano Octobar 10 Svrati ponekad, 131 postova Lokacija: Bg Motocikl: KTM 790 Adventure R, Honda CRF300L i ženina Yamaha TW125 :-) Prijavi odgovor kao problematičan Hvala. Važi. Javljam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skandi 18 Napisano Octobar 28 U prolazu, 11 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan On 7. 10. 2024. at 21:29, Pseudonim je napisao: Bilo bi još bolje da ga imaš i sada za poređenje. Mozemo da se nađemo u narednom periodu na Vencu na Fruškoj. Taj primerak je sad kod mene, i gura polako ka 22k. Bilo bi i vise nego me zavlacili mnogo oko dozvole Ako budes negde u okolini Kraljeva, rad sam da se uradi uporedni test. I mene zivo zanima da li se stvarno oseti neka razlika vredna novca. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 824 Napisano Novembar 16 MK Obrenovac, 556 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 824 Napisano Novembar 22 MK Obrenovac, 556 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 824 Napisano Novembar 22 MK Obrenovac, 556 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Merenje snage na Hondici sa fabričkim i otvorenim izduvom ! 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2415 Napisano Novembar 23 Andragog, 4986 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi dobiju zvuk i misle da su dobili 5ks Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2415 Napisano Novembar 23 Andragog, 4986 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Da je skinuo Db kiler sa ovog otvorenog, mozda bi dobio nesto... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pseudonim 144 Napisano Decembar 1 Svrati ponekad, 131 postova Lokacija: Bg Motocikl: KTM 790 Adventure R, Honda CRF300L i ženina Yamaha TW125 :-) Prijavi odgovor kao problematičan Kolege CRFovci, Otvorio sam novi YouTube kanal koji se bavi popravkama motora, prepravkama, tuningom, doradama, moto kampingom, i slično. Prvih par videa će biti vezano za CRF300L. Ovaj video se bavi time kako sam dodao 18% snage mojoj Hondici. Uživajte. Pozdrav 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pseudonim 144 Napisano Decembar 1 Svrati ponekad, 131 postova Lokacija: Bg Motocikl: KTM 790 Adventure R, Honda CRF300L i ženina Yamaha TW125 :-) Prijavi odgovor kao problematičan Sledeći video će sadržati intervju sa Paljom - kolegom sa foruma. Objaviću ga ovde čim bude na YouTube. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skandi 18 Napisano Decembar 2 U prolazu, 11 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Cao drustvo, Ima li neko neke preporuke za gume za CRF300l? Najvise su mi upale u oko Mitas Enduro Trail+ (e-07+). Zadnju sam i uspeo da nadjem u dimenziji 120/80-18, ali prednju nikako ne mogu da nadjem u dimenziji 80/100-21. (Koliko vidim kod njih, ne proizvode ih u toj dimenziji) /-/media/mitas-moto/products/motorcycle-trail-tires/mitas-enduro_trail_plus_1024x575.jpg?rev=08cc37cc926d41d690592436c100d858 ENDURO TRAIL+ (E-07+) | Mitas Moto WWW.MITAS-MOTO.COM For the rider that needs to go anywhere on any road with the freedom to explore. ENDURO TRAIL+ delivers impressive performance on paved roads and rough gravel roads and... Moze li da se postavi 90/90 21 ili tako nesto i hoce li biti kakvih problema? Ili da uzmem ovu zadnju, a da jurim nesto drugo napred, za sta mogu da nadjem dimenziju? Otvoren sam i za neku drugu gumu, samo da je slicna ovoj, samo da ima da se kupi kod nas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6391 Napisano Decembar 2 Enduraš, 6382 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan 51 minutes ago, Skandi said: Moze li da se postavi 90/90 21 ili tako nesto i hoce li biti kakvih problema? Može, nikakvih problema nema, mnogi voze tu gumu, ja takodje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skandi 18 Napisano Decembar 2 U prolazu, 11 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na brzom odgovoru. Da porucim ja onda tako da ne bijem glavu mnogo. Bojim se ako vidim jos nesto u izboru upadam opet u dilemu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxx 1208 Napisano Decembar 3 Zainteresovan, 506 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pirelli MT21 je ekstra dual sport guma. Ako ces vise off road varijantu, Michellin Tracker. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
penumbra 135 Napisano Decembar 6 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Goettingen-Beograd-Krusevac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan On 12/2/2024 at 3:06 PM, Skandi said: Cao drustvo, Ima li neko neke preporuke za gume za CRF300l? Najvise su mi upale u oko Mitas Enduro Trail+ (e-07+). Zadnju sam i uspeo da nadjem u dimenziji 120/80-18, ali prednju nikako ne mogu da nadjem u dimenziji 80/100-21. (Koliko vidim kod njih, ne proizvode ih u toj dimenziji) /-/media/mitas-moto/products/motorcycle-trail-tires/mitas-enduro_trail_plus_1024x575.jpg?rev=08cc37cc926d41d690592436c100d858 ENDURO TRAIL+ (E-07+) | Mitas Moto WWW.MITAS-MOTO.COM For the rider that needs to go anywhere on any road with the freedom to explore. ENDURO TRAIL+ delivers impressive performance on paved roads and rough gravel roads and... Moze li da se postavi 90/90 21 ili tako nesto i hoce li biti kakvih problema? Ili da uzmem ovu zadnju, a da jurim nesto drugo napred, za sta mogu da nadjem dimenziju? Otvoren sam i za neku drugu gumu, samo da je slicna ovoj, samo da ima da se kupi kod nas Ovo su gume koje je Mitas zvanicno testirao za crf300l (treba mi ovaj papir u DE za registraciju jer su velicine razlicite i oni ovde jedu govna sa gumama). https://www.mitas-moto.com/-/media/Mitas-Moto/Reifenfreigabe/HONDA/399666-3.pdf Ja vec par godina teram napred 90/90-21 i pozadi 130/80-18 E07 i prezadovoljan sam. Kupio sam anakee wild i vratio mitas posle nedelju dana, samo mi nisu prijale. Sada sam uzeo E07+ za pozadi u 120/80-18 pa cu za vikend da probam da namontiram sam. Gume su _izuzetno_ tvrde tako da pozelite mi srecu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pseudonim 144 Napisano Decembar 7 (promenjeno) Svrati ponekad, 131 postova Lokacija: Bg Motocikl: KTM 790 Adventure R, Honda CRF300L i ženina Yamaha TW125 :-) Prijavi odgovor kao problematičan Novi video - najavljeni intervju sa vlasnikom nemodifikovane Honde CRF300L - nakon testa. Kolega Palja, sa foruma, mi je pomogao u pravljenju ovog videa. Hvala mu! Pozdrav. Promenio Decembar 7 član Pseudonim 6 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nvic 94 Napisano Decembar 7 (promenjeno) U prolazu, 45 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V Strom 650, Honda Crf 300l Prijavi odgovor kao problematičan Moze li info kolika mu je sada krajnja najveca brzina? Promenio Decembar 7 član nvic Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pseudonim 144 Napisano Decembar 7 (promenjeno) Svrati ponekad, 131 postova Lokacija: Bg Motocikl: KTM 790 Adventure R, Honda CRF300L i ženina Yamaha TW125 :-) Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam kolika je fabrička, ali mislim da sam jednom probao i da je bilo oko 142,3,4km/h. Nisam siguran. To je bilo po njegovom cajgeru. Promenio Decembar 7 član Pseudonim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skandi 18 Napisano Decembar 7 U prolazu, 11 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Pseudonim je napisao: Novi video - najavljeni intervju sa vlasnikom nemodifikovane Honde CRF300L - nakon testa. Kolega Palja, sa foruma, mi je pomogao u pravljenju ovog videa. Hvala mu! Pozdrav. Super je klip. Malo sam samo vise ocekivao akcije i uporednog testa, nekako mi je samo prica subjektivna stvar previse. Mozda za sledeci put neki stvarni test ubrzanja ili tako nesto. (Znam da je i tu tesko dobiti precizne rezultate, al na primer 5 testova ubrzanja sa stock, 5 istih sa ovim nabrijanim pa da se vidi rezultat u stvarnosti). On 6. 12. 2024. at 19:33, penumbra je napisao: Ovo su gume koje je Mitas zvanicno testirao za crf300l (treba mi ovaj papir u DE za registraciju jer su velicine razlicite i oni ovde jedu govna sa gumama). https://www.mitas-moto.com/-/media/Mitas-Moto/Reifenfreigabe/HONDA/399666-3.pdf Ja vec par godina teram napred 90/90-21 i pozadi 130/80-18 E07 i prezadovoljan sam. Kupio sam anakee wild i vratio mitas posle nedelju dana, samo mi nisu prijale. Sada sam uzeo E07+ za pozadi u 120/80-18 pa cu za vikend da probam da namontiram sam. Gume su _izuzetno_ tvrde tako da pozelite mi srecu. Narucio sam E07+ napred i pozadi pa sta bude. Stizu u cetvrtak, al tesko da cu ih ozbiljno isprobati pre proleca. Kako sam narucio, tako je poceo da me kopka rovac da sam ipak trebao nesto agresivnije da uzmem. Al znajuci sebe i kuda i kako vozim, brzo cu ja to pojesti kad izlazim na asfalt. Ako ih neko bude trazio, te gume se sad zovu Mitas Enduro Trail+. Planiram oterati motor na servis, pa cu ih tamo zamoliti i gume da mi zamene. Nemam alat i garazu sam da se zezam sa tim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pseudonim 144 Napisano Decembar 7 Svrati ponekad, 131 postova Lokacija: Bg Motocikl: KTM 790 Adventure R, Honda CRF300L i ženina Yamaha TW125 :-) Prijavi odgovor kao problematičan Skandi: Hvala na komentaru. U prošlom video je bilo merenja veoma preciznih. U ovom je bilo izeseno nečije subjektivno mišljenje, to je tačno ..... ali je nečije stvarno iskustvo, bez ikakvog dogovora, spontano i prva reakcija - to je meni bilo važno. Išli smo i na crtu itd... ali ne želim to da stavljam na Tube... Ako je merenje pokazalo da je više od 5 sekundi razlika u ubrzanju od 30-120km/h, onda ti je jasno.... Mada što se tiče akcije, tačno da je nije bilo puno. Ovo je više bio "drama-dokumentarni film".... i to treba nekad. Pozdrav. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6391 Napisano Decembar 7 Enduraš, 6382 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan 54 minutes ago, Pseudonim said: Išli smo i na crtu itd... ali ne želim to da stavljam na Tube Pa ne stavljaj na tube, ali ispricaj ovde. Mnogo sam vise ocekivao od drugog dela, mislio sam da ce da bude merenja ubrzanja, potezanja iz pokreta, sa manjih obrtaja, sa vecih obrtaja, da se vidi kolika je stvarno razlika, ovako dosta je receno, ali me sagovornik nije ubedio da je nesto odusevljen To sto je njemu najveca prednost, da nema toliko cimanja gasa, meni recimo uopste ne smeta i ne primecujem da je to neka mana. Ono sto mene interesuje je recimo da li u drugoj recimo na 4-5000 obrtaja mogu naglim dodavanjem gasa da odignem prednji tocak da bi preskocio neku prepreku, ovakav kakav je fabricki, to ne moze, mora kvacilo da se koristi. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pseudonim 144 Napisano Decembar 7 Svrati ponekad, 131 postova Lokacija: Bg Motocikl: KTM 790 Adventure R, Honda CRF300L i ženina Yamaha TW125 :-) Prijavi odgovor kao problematičan Važi.... smislićemo nešto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Palja 103 Napisano Decembar 12 U prolazu, 85 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Поздрав свима, ја сам био Сашин саговорник у клипу и да не будем недоречен написаћу мало више детаља о утисцима и понашању мотора. Најпре да се разумемо у то да до самог краја дружења са Сашом нисам ни знао да има намеру да снима клип са утисцима тако да се нисам посебно инвестирао у неке припреме. Такође, нисам ту да било кога убеђујем у било шта, утисци су крајње субјективни, и такође ограничени на мој лични доживљај и ниво вештине да те разлике осетим. За сопствене налазе обратите се човеку па се на неком ђиру заротирајте и процените сами. Било је згодно то што је мој ЦРФ ван филтера ваздуха клот, и могли смо да упоредимо оба. Одзив гаса - имате или немате проблема са ''штуцавим'' одзивом то је нешто својствено за овај мотор и о томе се жваће већ дуже времена: https://www.reddit.com/r/CRF300L/comments/thqvci/snatchyabrupt_throttle/ Мени лично је Сашин мотор освестио колико сам навикао на такво понашање гаса и схватио сам да ми је ова унапређена опција далеко боља. Горе имате на редиту овај софт ресет што некоме помаже и наравно подешавање сајле, али сам прилично сигуран да је овде сама мапа у највећој мери одговорна за овако жив одзив гаса без чувеног сецкања. За ''потезање'' из друге и сл. можда Саша може да дода утиске. Начелно мислим да се сав пренос снаге између брзина одвија упегланије него пре. Убрзање - Потегли смо на једној равној деоници обојица и мислим да је кашњење било присутно али не и превелико. Апсурдно би и било очекивати огромне разлике овде, и ако разматраш мапу због потезања онда имаш погрешан мотор. Снага и обртни моменат - Рекламираних 18% на снагу и 12% на обртни моменат нису безначајни. Једна школа мишљења је да је то мало обзиром на тип и снагу мотора и да није вредно цимања (шминкање крмаче), друга каже да сваки помак и ''отчепљивање'' ЦРФ-у прија. По овом кратком тесту мислим да ове промене највише значе на оф-у у контексту перформанси, а на асвалту доприносе комотнијој вожњи. Ово сам највише осетио у понашању код промене брзина између 3-4-5 и уназад, приметио сам и мало више еластичности са обртајима, тј. повећан степен толеранције ако је виша брзина а мањи гас. Мој закључак - Када сам 2021. куповао мотор понуда оваквих дуал спортова је била крајње ограничена. Између слабе понуде половних раги, и скупљих КТМ-а 690 (и подбрендова) ЦРФ ми је био сасвим логична опција. Лаган, окретан, прост за сервис и најпре изузетно повољан нов швајцарски нож од мопеда. Релативно скоро је најављено брдо новитета који и нас мученике под еуро нормама могу да обрадују: Нови ДРЗ, нови Кавасаки КЛЕ, Кове, КТМ 390 Адв са 18/21 и тако даље. Пошто сам решио да будем искрен према себи, ја се држим ЦРФ-а. Зашто? Недостатак времена за вожњу и тренутни ниво вештина најпоштеније чуче управо на ЦРФ-у. Возио сам јаче моторе на асфалту и да, јако ми фали снага и комфор ту, и боље вешање ван пута. Али ми много више значи да ме у гаражи чека некомпликован мотор за одржавање који те неће изневерити за било коју акцију кад год улети термин. Притом то постепено лицкање ми је хоби, и доста ствари сам на њему измењао. Цимање је послати ЕЦУ за Америку и чекати га назад што додатно отежава ову акцију. Ја свакако имам намеру да ово спроведем до краја, и наравно кад буде дружења и акција колегама драге воље нудим да седну и тестирају како се то све понаша. То је то од мене, мислим да је Саша као механички вичнији и искуснији бајкер добра адреса за додатна питања пошто је и он малтене први пут имао прилике да вози клот ЦРФ-а. 5 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...