Jump to content

Moto Zajednica

Pomoc braco bajkeri!

Recommended Posts

• Zainteresovan, 620 postova
  • Motocikl: Honda ST 1100 Pan Europa

Ja sa svojih 191cm se lepo napakujem na KLEa pa+ suvozacica,kofer,bisage i na more,bez problema.Visina sedista mu je 88cm sto ga cini jednim od visljih a veliki plus je sto ima dva cilindra a trosi ko upaljac,reg, rang do 500cm sto je oko 10500din.Odrzavanje krajnje jednostavno i jeftino.

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 183 postova
  • Motocikl: XRV-750-RD04

Ja lepsu ST nisam video. Odakle li je samo izvuce, Kepo.

Inace AT ili ST vecita dilema. Neces pogresiti kome god carstvu da se privoliis. Ima samo da se nauzivas.

• Podržavam 1

• Drug član, 1292 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10

Ja lepsu ST nisam video. Odakle li je samo izvuce, Kepo.

Inace AT ili ST vecita dilema. Neces pogresiti kome god carstvu da se privoliis. Ima samo da se nauzivas.

Mislim da je to samo T od ST...0takoje.gif

• Drug član, 1175 postova
  • Motocikl: Maca

Hvala, imacu to u vidu, ako ne promenis misljenje za mesec dana :) Sada imam nekih obaveza na faksu, ispitni rok i to, pa kad zavrsim sa tim, za mesec dana, krecem u lov! A i ujedno cu skupiti sve pare i znati na cemu sam. Ako nije problem, ja cu da te kontaktiram pa da se dogovorimo da mi pokazes tvoju KLEtvu, kako je zoves :)

Nikakav problem. :takoje:

Inace pre nego sto sam uzeo KLEa(neplanirano moram da priznam jer mi je prijatelj dao jako dobru ponudu) bas mi je "mala" Tenera XTZ660 bila mozda i najzanimljiviji konkurent za prvi motor.

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

1500 eur odlican promerk.

Pouzdan, gabaritan, dovoljno jak za tebe, dobar za off, dobar za asfalt, stiti od vetra, moze da se natovari, .....

pic2.jpg

Odakle je ova slika? Jel neko prodaje bas ovaj motor?

Ovo je reklamana slika sa neta.

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

1500 eur odlican promerk.

Pouzdan, gabaritan, dovoljno jak za tebe, dobar za off, dobar za asfalt, stiti od vetra, moze da se natovari, .....

Slazem se sa kolegom jedina mana je kada sedi dvoje.

Nije kao sa dva cilindra ali Čeh se sit navozao sa Helenom na ovakvoj Teneri ;)

odličan predlog :takoje:

• Zainteresovan, 530 postova
  • Lokacija: Zrenjanin - Pertovgrad - Veliki Bečkerek - Nova Barselona
  • Motocikl: Honda CRF 1100 Africa Twin adventure sport

Po meni je nemoguće porediti dva cilindra i jedan cilindar. Zna se čemu šta služi.

• UruK Hai, 2089 postova
  • Motocikl: ADV

Po meni je nemoguće porediti dva cilindra i jedan cilindar. Zna se čemu šta služi.

Tacno, ali ova Tenera jede KLE za dorucak, a Transalpa smaze za uzinu!!!

:takoje:

• Drug član, 1292 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10

Moj glas ide takođe za Tenere. Kažu da on najmanje trese od svih jednocilindraša te klase, ako je za verovati. Lepo poteže, može da se dosta natovari, ali za neku dužu vožnju u dvoje nije baš nešto, kao i svaki jednocilindraš. KLE je isto dobar izbor (što se tiče registracije i najbolji izbor, svega 10500 din). Transalp je isto dobar izbor ( :D ), ako se nađe u dobrom stanju, možeš sit da se navozaš, bez da razmišljaš. Freewind takođe. To su otprilike motori u cenovnom rangu do 2000€, mada ako si baš naumio tačno do 2000€, Tenere bi ti bila najbolji izbor, još ti ostane dobar deo kinte u džepu.0takoje.gif

• Drug član, 3827 postova
  • Motocikl: Honda VFR750 RC36

Moj glas ide za Tenere... Moja ni malo ne trese, a ima 600 kubika na jednom cilindru... Za po gradu i blazi off je super, ali za dvoje na duze putovanje je malo zamorno... Inace sasvim solidno poteze i sa dvoje i pod teretom...

P.S. Moja je na prodaju jer ja hocu nesto jos jace, mada tebi kao pocetniku ova Yamaha je idealna...

• U prolazu, 66 postova
  • Motocikl: Afrika

Ja sam terao KLE-a, navozao se dve sezone bez problema i kvarova. Dobar je KLE-ca... jeftin za odrzavanje i eksploataciju, neces puno omanuti ako ga kupis.

Ali...zbog tvojih gabarita ipak bi trebao da izaberes malo veci motor. Ja sam visok 190cm

i KLE mi je bio za oktavu manji motor nego sto bi mi odgovaralo. Polozaj sedenja nije bas najsrecniji za visoke sofere, savijene noge malko vise, strcis iznad motora ko jedro...kad sam seo na Afriku to je bilo to, bas po mojoj meri. :moto3: ...uf kad ce prolece :jee5:

Tako da moj glas ide za Super Teneru.

Xi,xi...Vozio sam KLE-a, sad vozim Afriku a savetujem co`eka da kupi Teneru, pa da pojasnim da ne bide zabune :lol: Volim puno i AT i ST...jednostavno old skul zakon, ne volem nove motore. Teneru moze lepu da kupi do dve `iljadarke, dok za Trafiku koja nije zgariste mora ipak da izdvoji malko vise od 2000e.

• Podržavam 2

• oddball, 1146 postova
  • Motocikl: tri šrafa u nozi

Za 2000e mozes naci Kle iz ovog milenijuma koji kasnije ces moci prodati daleko lakse nego Teneru ili Super Teneru. To su dobri ali stari motori, cesci su i kvarovi, a i pojedini delovi mogu biti problem da se nadju, mada to neka ti Vlajko, Popsy, Sumar i ekipa kazu koliko je komplikovano.

Znaj jedno - uvek ces lakse kupiti nego prodati motor. Ne bi bilo lose da pogledas kod forumasa motore koje oni voze pa onda da se odlucis za kupovinu.

Ako ce ti ista znaciti i ako si iz Beograda uvek mozes da me cimnes da vidis Kle-a (ne prodajem ga) i da ti na licu mesta pokazem gde da gledas ako ga kupujes.

• Podržavam 3

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Kakvi kvarovi kakvi delovi.. to se samo menja potrošni materijal.. i delove uopšte nije teško naći.. mislim da niko od nas nije radio generalnu.. a kilometraže su pozamašne..

Pretprošle oko 25K.. prošle oko 20K km.. od kvarova ništa bitno..otloniš dečije bolesti u startu i samo teraš..

Emulzione tube se menjaju na oko 50K.. regler posle toliko godina 50e Joškin i ostalo je kozmetika koja može i ne mora..

Sutra bez straha mogu da krenem bilo gde :moto3:

• Svrati ponekad, 108 postova
  • Motocikl: Vetropir

Ja sam do skora bio u situaciji sličnoj tvojoj, nabavljao sam prvi veći motor. Uz to sam sam i daleko od iskusnog vozača i gledao sam isti skup (KLE, Pegaso, Freewind, TA...). Moj izbor je pao na Freewind jer mi je tu bio ubedljivo najlakši za vožnju :moto3: (sa najmanjom masom u toj konkurenciji), a uz to sa jednostavnom i pouzdanom konstrukcijom. Jedina stvar koja mi je veći minus je što je to ipak jedan cilindar. I to ne zbog vibracija (koje ja ni ne osećam nešto) ili zato što je slab ili šta već, već mislim da bi da ima dva cilindra bio još pitomiji za vožnju ("blaži" razvoj snage).

Na drugom mestu mi je bio KLE koji mi se isto jaaako dopao (neka od novijih verzija), ali od koga sam ponajviše odustao jer mi se učinio previsok. Obzirom da si ti od mene viši 15cm, na tvom mestu bih verovatno uzeo baš KLE! :aha:

U svakom slučaju, mislim da gledaš dobru klasu motora i da ni sa jednim nećeš pogrešiti, ako ga uzmeš u dobrom stanju. Transalp mi je recimo verovatno "ozbiljniji" motor od oba pomenuta, mada i masivniji i na oko su mi lepše tek malo novije verzije koje i više koštaju.

• Podržavam 1

• U prolazu, 10 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 500

PRODAJEM APRILIA PEGASO 650!!!! MOZETE POGLEDATI OVDE U OGLASIMA ILI NA POLOVNIM AUTOMOBILIMA!

SUPER STANJE, PRODAJEM ZBOG NEODGOVARAJUCE VISINE!

KONTAKT TEL: 060/571-85-75

IVANA

http://www.polovniautomobili.com/oglas3104022/aprilia_pegaso_cube_650/

• Zainteresovan, 530 postova
  • Lokacija: Zrenjanin - Pertovgrad - Veliki Bečkerek - Nova Barselona
  • Motocikl: Honda CRF 1100 Africa Twin adventure sport

Dobro sestro ne moraš da VIČEŠ!!! Ili ti je zaglavljen caps lock.

P.S. Lep ti je motor.

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja