Lad 207 Napisano Januar 10, 2013 Svrati ponekad, 229 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: 4 cilindra :-))) Prijavi odgovor kao problematičan E i stvarno ko što reče Mikula,batalite kojekakve tabele!Niko nije primetio npr da je po ovoj tabeli -primer vožnja 50km/vreme reakcije skoro pune 2 sekunde ,jer se u 1s pri 50km/h prelazi 13.5m...il je tabelu pravio Krkobabić 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr. No 558 Napisano Januar 10, 2013 XXX, 474 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan E i stvarno ko što reče Mikula,batalite kojekakve tabele!Niko nije primetio npr da je po ovoj tabeli -primer vožnja 50km/vreme reakcije skoro pune 2 sekunde ,jer se u 1s pri 50km/h prelazi 13.5m...il je tabelu pravio Krkobabić E pa najbolje da sam postavio jos 10 tabela u kojima bi poredili razlicite tipove motocikla sa razlicitim tipovima automobila. A onda da menjamo i gume na tim vozilima pa da vidimo sta bi bilo Tabela ilustruje kako brzina utice na zaustavni put i na to da li ce se vozilo zaustaviti pred nekom preprekom ili je udariti velikom brzinom. Nista vise od toga. Nekada je lakse razumeti kada vidis sliku (tabelu) nego gledati 3 strane jednacina (ma koliko tacne one bile). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16908 Napisano Januar 10, 2013 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan E i stvarno ko što reče Mikula,batalite kojekakve tabele!Niko nije primetio npr da je po ovoj tabeli -primer vožnja 50km/vreme reakcije skoro pune 2 sekunde ,jer se u 1s pri 50km/h prelazi 13.5m...il je tabelu pravio Krkobabić Sami apsolutni iznosi navedeni u nekim tabelama nisu mnogo ni bitni, ni upotrebljivi (ko što već reče Mikulanac). Ali možda mogu da pomognu da shvatimo koliko ništa ne znamo i koliko nam malo fali da se zakucamo u nešto ispred sebe (ukoliko se u svakoj situaciji oslonimo isključivo u kočenje). Moje je iskustvo sledeće: Gotovo uvek, kada sam bio doveden u situaciju da moram zaista naglo da izbegnem neku prepreku, nisam uspevao da se zaustavim na vreme (falilo mi još po nekoliko metara), već sam (tokom i nakon kočenja) pribegavao i drugim rešenjima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lad 207 Napisano Januar 10, 2013 Svrati ponekad, 229 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: 4 cilindra :-))) Prijavi odgovor kao problematičan @Mr.No @Žiko slažem se da neke smernice mogu pomoći,ali se na internetu nalazi i gomila raznih i diskutabilnih informacija,a onda se to prikazuje kao aksiom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr. No 558 Napisano Januar 10, 2013 XXX, 474 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan @Mr.No @Žiko slažem se da neke smernice mogu pomoći,ali se na internetu nalazi i gomila raznih i diskutabilnih informacija,a onda se to prikazuje kao aksiom. Tacno tako Eto, ja volim da proverim informacije... i moje ime na forumu sugerise da sam "kontras" Treba uvek misliti svojom glavom a podatke sa interneta uzimati sa rezervom. Prava je mudrost izvuci sustinu iz mora informacija koje su nam dostupne na internetu a ne zamarati se sa glupostima. Ja licno ne volim da mnogo polemisem (zato i ne pisem puno po forumu) ali sam ovde sam poklekao - zavrsio sam Saobracajni fakultet u BG (drumski odsek) i omiljeni predmet mi je bio bas bezbednost saobracaja... A i danas nesto manje posla nego obicno pa.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sima strahota 181 Napisano Januar 11, 2013 Zainteresovan, 530 postova Lokacija: Zrenjanin - Pertovgrad - Veliki Bečkerek - Nova Barselona Motocikl: Honda CRF 1100 Africa Twin adventure sport Prijavi odgovor kao problematičan @sima strahota - Mislim da se nismo razumeli,ja nigde nisam napisao samo 8m,već sam hteo da objasnim da se za 3-8m kraćeg zaus puta moraju imati kočnice ´svemirske´ tehnologije,a i takva vozila su 100000e pa na više...veruj da mi je više nego jasno da kod kočenja 8m pa i manje ogromna razlika :aha:Ps.Nego čitam moj predhodni post i nigde ne vidim da sam pomenuo -samo 8m- Potpuno si u pravu. Izvini ako je došlo do nesporazma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lad 207 Napisano Januar 20, 2013 Svrati ponekad, 229 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: 4 cilindra :-))) Prijavi odgovor kao problematičan @sima strahota-druže nikakav nesporazum,kad se negde sretnemo imaš piće(a i klopu-ne valja na prazan stomak) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lad 207 Napisano Januar 20, 2013 Svrati ponekad, 229 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: 4 cilindra :-))) Prijavi odgovor kao problematičan Da se vratim na temu,bilo koje istraživanje test,rađen u zapadno-evropskim zemljama trebalo bi prihvatiti s rezervom(il veelikom rezervom)jer su kod nas putevi mnogo češće izlokani rupama,rizla po krivinama,ulje i nafta ko dobar dan,što bitnije deluje na zaustavni put svih dvotočkaša mnogo više nego na auto s abs-om,asr-om,etc-om...tako da je realna slika na našim putevima daleko lošija(duža)za motore nažalost... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Avgust 13, 2018 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Svasta se ovde moze nauciti. Znaci uspesno kocenje je sreca? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Avgust 13, 2018 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Ako sam te dobro razumeo, kočnice ti nisu ni potrebne, bitno je da imaš pametan " mortizer " koji zna da se dogovori sa gumom ? 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miloš A 2021 Napisano Avgust 13, 2018 Ne glasam - ne ćutim, 395 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Ninja ZX-14R Prijavi odgovor kao problematičan Kosta majstore, knjigu da napišeš! Ali ne samo o kočaljki, da bude i o pravljanju, o rvatima, šta je moć zaustavljanja, jebemliga! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srrdjan 315 Napisano Avgust 13, 2018 Нек иде живот, 858 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250 Prijavi odgovor kao problematičan Сломих се да прочитам и разумем 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Avgust 13, 2018 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Najbitnije da si razumeo. Na primer ovo o Mortizeru bi svako morao da zna pa neka procitaju svi vise puta. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Avgust 13, 2018 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, kosta66 je napisao: сумљам да си ме икако разумео. бајдвеј, за успешно кочење је потребно много тога и то успешно кочење је као отисак прста. никад није исто и никад неће бити. A kako čovek da te uopšte razume ? Pogledaj šta pišeš i kako pišeš, pominješ neke " pametne mortizere " , nešto ti sumljaš ( šta ti je to ), pa neki "pun k...c filozofije " ( gde se to nalazi u kočnicama ), pominješ tu neke tripove rođaka ( verovatno tvojih ). Sve što si napisao, ko da si ubacio u veš mašinu, pa posle centrifuge prosuo ovde pa kako ispadne, a ispalo je zbrda - zdola - ne zna se ni gde je početak ni gde je kraj. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21635 Napisano Avgust 13, 2018 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo interesantan stil pisanja, otkucan sleng i kroz dozu humora rekao sta je hteo.. Razumeo sam sta hoce reci, ko nema srece dzaba mu iskustvo I dobar mortizer i novo ulje i siroki gaz gume, i dobro prebacena masa na istu....:) 2 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3052 Napisano Avgust 13, 2018 8-bit, 1878 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, kosta66 said: једно је сигурно. ат уље све и да је старо сто година не утиче на успешно кочење Ljudi, pa ja pogrešno ulje sipam u kočnice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lomitelj 5814 Napisano Avgust 13, 2018 Drug član, 1538 postova Prijavi odgovor kao problematičan Trol alarm! 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miksamgm 1067 Napisano Avgust 13, 2018 Tutti Frutti, 668 postova Lokacija: ... Motocikl: Pojela Maca Prijavi odgovor kao problematičan Diodaaa majstoreee jesi ti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Avgust 13, 2018 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Pad obicno prosvetljuje. Ko nije razumeo na prvu nek cita ponovo. Vredi. Covek zna sta prica. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DonToni 553 Napisano Avgust 13, 2018 Zainteresovan, 617 postova Lokacija: Surčin Motocikl: GSF 1200 S Prijavi odgovor kao problematičan @kosta66 Nadam se da sam razumeo Vaš sarkazam oko kočenja... Voleo bi i da pročitam više o samom događaju, izletanju, šteti na Vama, motoru,... Gde je ta famozna krivina i još detalja za koje smatrate da mogu biti više ili manje interesantni. Pozdrav i brz oporavak (psihički)... Verujem da je bilo stresno iskustvo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drs 16130 Napisano Avgust 13, 2018 Misbehave Responsibly, 1637 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan Čovek je lepo objasnio da mu mortizer u erekciji te da guma ne stiže da prati ekscitaciju i skrenuo pažnju na vlažnost livade u korelaciji sa hrapavošću ceste. Zaključak je da džaba vam udna tuljica i ostala sredstva prevencije jer kad te hoće, ono će te. Dr Kosta, jesam li ja to dobro skontao, ili ponovo da čitam ? 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10140 Napisano Avgust 13, 2018 Drug član, 3363 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan I ja umal' ne padoh kad sam se vraćao iz Svilajnca...pre Topole,čini mi se Žabari...lakat krivina...noć...mrak...tama...pesak...prc...iš'o polako,sreća...da sam kočio bilo bi kao sa Kostom,kočio kad je prošao tj. preklizao pesak... Naravoučenije: Rodi me majko srećnog i baci me u vrzinu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mile123 165 Napisano Avgust 13, 2018 Svrati ponekad, 211 postova Lokacija: Beograd - Cukarica Motocikl: Bice Prijavi odgovor kao problematičan Стил писања је "негуј мо Србcки језик" Moже да се разуме ако мало ниси у винклу па мени није проблем, свакако интересантно виђење догађаја. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
blackbeast 82 Napisano Avgust 13, 2018 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Republika Srpska Motocikl: Honda CBR 600 F2 Prijavi odgovor kao problematičan Ja na pola postova odustanem da citam jer mi je previse zamorno... Sto bi strucno rekli: "jeb'o lud zbunjenog". Pravopis i gramatika... sta je to?! Druze... de malo... bar zbog nas koji to citamo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Avgust 13, 2018 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Odlično i zanimljivo napisano. Jedino ne podržavam teoriju sreće. I da od nje više zavisi nego od dobre obuke i vežbanja. Nekako mi tako napisano baca obuku u drugi plan skoro kao nebitnu. Ja bih pre govorio o nesreći i visoj sili jer dobra obuka itekako ume da napravi razliku i da spase bulju od asfalta. Ali nekad nekad kad bas te neće i kad se kockice tako slože, nećeš nešto primetiti na vreme, nećeš biti te jedne bitne sekunde pribran da odreaguješ kako bi trebao da odreaguješ i jbg bad luck / sudbina, nazovi kako hoćeš ali svakako do nas i naše nespremnosti na tu situaciju. Inače jedini pad koji imam je zbog te prednje kočnice i neuvežbanosti sa istom. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...