DarkKnight 33 Napisano Decembar 11, 2012 U prolazu, 47 postova Lokacija: CG-PG Motocikl: GSXR-1000 Prijavi odgovor kao problematičan Prednja guma mi izduši skroz čim se pređe 150/160kmh. To mi se već dva puta desilo. Prvi put mi pomogoše dobri ljudi na motorima. Tada sam mislio da nisam iskontrolisao pritisak kad sam krenuo. Međutim drugi put ista stvar. Guma drži po mjesec dana i više kad se vozi sporije tj ispod 150. Inače ne vozim brzo ali ponekad na pravini čisto malo da izduvam motor. Na pravini ovo se sve bezbjedno završi međutim u krivini volan se zasukuje i more biti opasno. Jel se nekom dešavalo nešto slično? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
StefiVA 617 Napisano Decembar 11, 2012 svrati kad mu je dosadno, 258 postova Motocikl: GSXR 600k7 & kTm 690smc 2009 i Thundercat 600 2001 Prijavi odgovor kao problematičan Jesi li proverio da nije probusena negde,mozda je i felna kriva. Zasto jednostavno ne kupis drugu gumu i prekontrolises felnu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6317 Napisano Decembar 11, 2012 Enduraš, 6367 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Zameni iglicu na ventilu. Desava se da oslabi opruga iglice, pa pri vecim brzinama usled cetrifugalne sile se iglica pomeri i pocne da ispusta vazduh. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shonsi 41 Napisano Decembar 11, 2012 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: Zemun Motocikl: XL 1000V Prijavi odgovor kao problematičan Poslušaj Acu. Skoro 100% je to u pitanju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkKnight 33 Napisano Decembar 11, 2012 U prolazu, 47 postova Lokacija: CG-PG Motocikl: GSXR-1000 Prijavi odgovor kao problematičan I meni ovo sa iglicom zvuci logicno. Probacu pa javljam cim stane ovaj snijeg. Ponijeću i ovu konverzaciju kao opravdanje ako me radar bude zaustavi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1034 Napisano Decembar 11, 2012 Drug član, 2998 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno je cepovana, kad se zagreje siri se karkasa i pustaaaaa... ili je ventil u pitanju, s tim sto bi ja zemenio CEO ventil, pa onda znas na cemu si! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Decembar 11, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan I meni ovo sa iglicom zvuci logicno. Probacu pa javljam cim stane ovaj snijeg. Ponijeću i ovu konverzaciju kao opravdanje ako me radar bude zaustavi Наравно, само ти полицији покажи овај дијалог и не брини ништа, то ће ти сигурно смањити казну... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1638 Napisano Decembar 11, 2012 Drug član, 1710 postova Lokacija: Paracin Prijavi odgovor kao problematičan I meni lici na iglicu a kaznu ce platiti Aca jer ti je prvi rekao sta je u pitanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoT 125 Napisano Decembar 11, 2012 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Vrsac, Srbija Motocikl: Gilera Nexus 500, ZX6R Prijavi odgovor kao problematičan Najbezbolnije rešenje: Teraj ga sve vreme na zadnji !! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano Decembar 11, 2012 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan A ako je metalna kapica onda ona ima gumicu i ne bi trebalo da pusta na ventilu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4171 Napisano Decembar 11, 2012 (promenjeno) Ne silazi, 6533 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ventil iglica propušta kad se stiska unutra ka centru točka, znači centrifugalna sila samo može da pospeši zaptivanje. Oće sam tjubeles ventil, telo, da se deformiše od centrifuge. Što kaže Rboban, možda ima čep i kad se ugreje guma propusta pored, a može i samo naleganje na obruč da ne bude dobro i usled širenja i omekšavanja gume propusti kod neke neravnine recimo. Baš i mene zanima šta će se ustanoviti. Promenio Decembar 12, 2012 član đunta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krema 207 Napisano Decembar 11, 2012 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Novi Bgd Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ventil iglica propušta kad se stiska unutra ka centru točka, znači centrifugalna sila samo može da pospeši zaptivanje. Oće sam tjubeles ventil, telo, da se deformiše od centrifuge. Što kaže Rboban, možda ima čep i kad se ugreje guma propusta pored, a može i samo naleganje na obruč da ne bude dobro i usled širenja i omekšavanja gume propusti kod neke neravnine recimo. Baš i mene zanima šta će se ustanoviti. Kolega mislim da gresite. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4171 Napisano Decembar 11, 2012 (promenjeno) Ne silazi, 6533 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Znam ja šta ti pričaš al je V vektor to što se žargonom centrifugira; u svakom slučaju iglica teži da se odalji od ose točka.(Gramofondžija sam, centripetalno dejstvo je enigma) Promenio Decembar 12, 2012 član đunta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6317 Napisano Decembar 11, 2012 Enduraš, 6367 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ventil iglica propušta kad se stiska unutra ka centru točka Ka centru tocka iglica moze samo da se vuce, a ne da se pritiska. Mozda su na BMW-u ugradili neke kontra iglice, ja takve jos nisam video. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4171 Napisano Decembar 12, 2012 (promenjeno) Ne silazi, 6533 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ventil iglica propušta kad se stiska unutra ka centru točka Ka centru tocka iglica moze samo da se vuce, a ne da se pritiska. Mozda su na BMW-u ugradili neke kontra iglice, ja takve jos nisam video. Da bi gumu ispustio il napumpo, stisne se iglica-opruga prema dole odnosno ka centru točka. A zavija celo telo iglice naravno suprotno da bi zaptila i ako nije dobro zavijena može možda da propušta pri velikoj brzini usled "centrifuge"-obodnog kretanja, da me Krema ne ispravlja. Verovatno se zato nismo razumeli. Promenio Decembar 12, 2012 član đunta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6317 Napisano Decembar 12, 2012 Enduraš, 6367 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ok, necu da se raspravljam, ocigledno ne znas sta je centar ili nas zajebavas. Iskljcujem se iz dalje rasprave. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4171 Napisano Decembar 12, 2012 (promenjeno) Ne silazi, 6533 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Obrnuo sam pogled, apsolutno kontra, u pravu ACa i ostali. Zima udarila.. Ako opruga ventil iglice oslabi, može da da propušta usled povećanja brzine. Promenio Decembar 12, 2012 član đunta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krema 207 Napisano Decembar 12, 2012 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Novi Bgd Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Manje vina, manje vina...kuvanog. Da rezimiramo: @DarkKnight , zameni prvo iglicu ventila pa vidi sta se desava. Ali cekaj da okopni sneg i putevi se osuse. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Decembar 12, 2012 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Auuuu.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano Decembar 12, 2012 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan A kad vec pominjete ventile,da li znate gde ima da se kupe metalni ventili skroz a ne gumeni? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milosj 8 Napisano Decembar 12, 2012 U prolazu, 26 postova Motocikl: 660 ccm Prijavi odgovor kao problematičan da citiram ceha: "auuuu...." ventil, iglica, centrifuga... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DoXy_RO 3 Napisano Decembar 13, 2012 U prolazu, 36 postova Lokacija: Banatsko Novo Selo Motocikl: Suzuki SV650, Suzuki gsxr k7 Prijavi odgovor kao problematičan Najverovatnije je da kad se guma greje mozda pusta neki cep ili da pusta okolo felne. Ako je guma stariji dot ili ako malo korodira negde felna, onda se desava da pusta okolo felne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4241 Napisano Decembar 13, 2012 motoras, 2454 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Ha,ha,ha... Slatko sam se nasmejao citajuci ovu temu... A za ozbiljno,i ja jedva cekam da cujem sta je uzrok ispustanja gume. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkKnight 33 Napisano April 1, 2013 U prolazu, 47 postova Lokacija: CG-PG Motocikl: GSXR-1000 Prijavi odgovor kao problematičan Uzrok? Nikad se neće saznati. Prije 10 dana promjenio i gume i ventile. Kako je bilo okišilo prije toga nikad nisam stigao da samo ventil promjenim i testiram hipotezu da je iglica ventila oslabila. Vjerujem da je to bilo. Hvala svima na učešću u temi i ramjeni mišljenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...