Jump to content

Moto Zajednica

Prednja guma - problem

Recommended Posts

• U prolazu, 47 postova
  • Motocikl: GSXR-1000

Prednja guma mi izduši skroz čim se pređe 150/160kmh. To mi se već dva puta desilo. Prvi put mi pomogoše dobri ljudi na motorima. Tada sam mislio da nisam iskontrolisao pritisak kad sam krenuo. Međutim drugi put ista stvar. Guma drži po mjesec dana i više kad se vozi sporije tj ispod 150. Inače ne vozim brzo ali ponekad na pravini čisto malo da izduvam motor. Na pravini ovo se sve bezbjedno završi međutim u krivini volan se zasukuje i more biti opasno.

Jel se nekom dešavalo nešto slično?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• svrati kad mu je dosadno, 258 postova
  • Motocikl: GSXR 600k7 & kTm 690smc 2009 i Thundercat 600 2001

Jesi li proverio da nije probusena negde,mozda je i felna kriva. Zasto jednostavno ne kupis drugu gumu i prekontrolises felnu?

• Enduraš, 6367 postova
  • Motocikl: CRF300L

Zameni iglicu na ventilu. Desava se da oslabi opruga iglice, pa pri vecim brzinama usled cetrifugalne sile se iglica pomeri i pocne da ispusta vazduh.

• Podržavam 4

• Drug član, 2998 postova
  • Motocikl: FleXeR

Verovatno je cepovana, kad se zagreje siri se karkasa i pustaaaaa... ili je ventil u pitanju, s tim sto bi ja zemenio CEO ventil, pa onda znas na cemu si!

• Drug član, 2329 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L

I meni ovo sa iglicom zvuci logicno. Probacu pa javljam cim stane ovaj snijeg. Ponijeću i ovu konverzaciju kao opravdanje ako me radar bude zaustavi :D

Наравно, само ти полицији покажи овај дијалог и не брини ништа, то ће ти сигурно смањити казну...:zvizduk:

• Ne silazi, 6533 postova
  • Motocikl: đački pešački

Ventil iglica propušta kad se stiska unutra ka centru točka, znači centrifugalna sila samo može da pospeši zaptivanje. Oće sam tjubeles ventil, telo, da se deformiše od centrifuge. Što kaže Rboban, možda ima čep i kad se ugreje guma propusta pored, a može i samo naleganje na obruč da ne bude dobro i usled širenja i omekšavanja gume propusti kod neke neravnine recimo. Baš i mene zanima šta će se ustanoviti.

Promenio član đunta

• Svrati ponekad, 159 postova
  • Motocikl: Transalp 650

Ventil iglica propušta kad se stiska unutra ka centru točka, znači centrifugalna sila samo može da pospeši zaptivanje. Oće sam tjubeles ventil, telo, da se deformiše od centrifuge. Što kaže Rboban, možda ima čep i kad se ugreje guma propusta pored, a može i samo naleganje na obruč da ne bude dobro i usled širenja i omekšavanja gume propusti kod neke neravnine recimo. Baš i mene zanima šta će se ustanoviti.

Kolega mislim da gresite. ;)

Centrifugalna_sila2.jpg

Znam ja šta ti pričaš al je V vektor to što se žargonom centrifugira; u svakom slučaju iglica teži da se odalji od ose točka.(Gramofondžija sam, centripetalno dejstvo je enigma)

Promenio član đunta

• Enduraš, 6367 postova
  • Motocikl: CRF300L

Ventil iglica propušta kad se stiska unutra ka centru točka

Ka centru tocka iglica moze samo da se vuce, a ne da se pritiska. Mozda su na BMW-u ugradili neke kontra iglice, ja takve jos nisam video.

Ventil iglica propušta kad se stiska unutra ka centru točka

Ka centru tocka iglica moze samo da se vuce, a ne da se pritiska. Mozda su na BMW-u ugradili neke kontra iglice, ja takve jos nisam video.

Da bi gumu ispustio il napumpo, stisne se iglica-opruga prema dole odnosno ka centru točka. A zavija celo telo iglice naravno suprotno da bi zaptila i ako nije dobro zavijena može možda da propušta pri velikoj brzini usled "centrifuge"-obodnog kretanja, da me Krema ne ispravlja. Verovatno se zato nismo razumeli.

Promenio član đunta

Obrnuo sam pogled, apsolutno kontra, u pravu ACa i ostali. Zima udarila.:stabre:. Ako opruga ventil iglice oslabi, može da da propušta usled povećanja brzine.

Promenio član đunta

• Svrati ponekad, 159 postova
  • Motocikl: Transalp 650

Manje vina, manje vina...kuvanog. :nanana::zdravo:

Da rezimiramo:

@DarkKnight , zameni prvo iglicu ventila pa vidi sta se desava. Ali cekaj da okopni sneg i putevi se osuse. :takoje:

• U prolazu, 36 postova
  • Motocikl: Suzuki SV650, Suzuki gsxr k7

Najverovatnije je da kad se guma greje mozda pusta neki cep ili da pusta okolo felne. Ako je guma stariji dot ili ako malo korodira negde felna, onda se desava da pusta okolo felne

• motoras, 2454 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Ha,ha,ha... Slatko sam se nasmejao citajuci ovu temu... A za ozbiljno,i ja jedva cekam da cujem sta je uzrok ispustanja gume.

• U prolazu, 47 postova
  • Motocikl: GSXR-1000

Uzrok? Nikad se neće saznati. Prije 10 dana promjenio i gume i ventile. Kako je bilo okišilo prije toga nikad nisam stigao da samo ventil promjenim i testiram hipotezu da je iglica ventila oslabila. Vjerujem da je to bilo. Hvala svima na učešću u temi i ramjeni mišljenja.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja