Jump to content

Moto Zajednica

Polaganje za "A" kategoriju, po novom zakonu

Recommended Posts

• Drug član, 1762 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Euprava je super stvar, ali bi mogao neko ko ima smisla za organizaciju da prepakuje ceo sajt, sve je konfuzno i nelogicno.

Jednom sam slucajno nasao da proverim radni staz, sada ne mogu da nadjem, isto tako sam nasao i koja su vozila registrovana na moje ime i to sasvim slucajno

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 790 postova
  • Motocikl: Honda NT1100
Upravo sada, Sharky - Alex je napisao:

Euprava je super stvar, ali bi mogao neko ko ima smisla za organizaciju da prepakuje ceo sajt, sve je konfuzno i nelogicno.

Jednom sam slucajno nasao da proverim radni staz, sada ne mogu da nadjem, isto tako sam nasao i koja su vozila registrovana na moje ime i to sasvim slucajno

I jedno i drugo ti je u "Moji podaci" na početnom ekranu.
image.png.7732b95f5909810f1b84c65e044c9200.png

Pa onda po opcijama levo tražiš šta ti treba. Registracija je na MUP a radni staž na PIO odeljku.

• Hvala 1

• Zainteresovan, 213 postova
  • Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900

Au mog šoka kad sam saznao da sa potvrdom ne može da se vozi, nisam se na vreme informisao i ostadoh blago je reći šokiran... 

Mislim na potvrdu da je u toku izrada vozačke dozvole. 

• Drug član, 1210 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000
Au mog šoka kad sam saznao da sa potvrdom ne može da se vozi, nisam se na vreme informisao i ostadoh blago je reći šokiran... 

Mislim na potvrdu da je u toku izrada vozačke dozvole. 
Pazi ovako, plastično objašnjenje, potvrda da se izrađuje dokument nije dokument, ako zakon traži dokument, treba ti dokument. Kod nas su napravili konfuziju jer je dozvoljeno da se auto vozi bez saobraćajne (samo u zemlji naravno, mada su mnogi hteli/išli i preko) dok se saobraćajna izrađuje, i nekako je ljudima to ušlo u svest da je potvrda jednako dokument.

Kapiram da je ovo iznad konfuzno napisano, možda i namerno.

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 544 postova
  • Motocikl: Suzuki Vstrom 650

A još plastičnije, svako već ima dokument. Ličnu kartu. Na osnovu nje se utvrđuje ko je, šta je i odakle je. Potvrda objašnjava da je položio i da je u toku izrada vozačke dozvole. Proverom u sistemu se to proveri za nekoliko minuta.

• Zainteresovan, 213 postova
  • Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900
13 minutes ago, Gordak985 said:

Pazi ovako, plastično objašnjenje, potvrda da se izrađuje dokument nije dokument, ako zakon traži dokument, treba ti dokument. Kod nas su napravili konfuziju jer je dozvoljeno da se auto vozi bez saobraćajne (samo u zemlji naravno, mada su mnogi hteli/išli i preko) dok se saobraćajna izrađuje, i nekako je ljudima to ušlo u svest da je potvrda jednako dokument.

Kapiram da je ovo iznad konfuzno napisano, možda i namerno.

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Ja se sećam da kad sam uzimao vozačku za podkategorije A, i vozačku za B kategoriju, da sam mogao da vozim sa tom potvrdom. Pre tri godine, uveli su izmenu i više ne može da se vozi sa potvrdom (info od službenika iz MUP-a), ispada kao da nemaš vozačku dozvolu i ukoliko te zaustavi kazna je neminovna. Dobijaš kaznu kao da nemaš vozačku. Navodno saobraćajac ne može da utvrdi da li ti je u toku izrada vozačke sa novom kategorijom, jer on to ne vidi i nije dostupna info kolegama iz stanice, on može samo da utvrdi postojanje "starih" kategorija.

Ne vidim poentu potvrde, zašto onda postoji i zašto mi je neko uručuje.

Razumem da je po našem zakonu jedini validan dokument važeća vozačka dozvola, ali kada imamo sistem u kome 3 dana ne radi upis nove kategorije (samo za A ne radi) i svaki dan moraš da dođeš da proveriš da li je proradilo, i sistem u kome je rok za izradu vozačke dozvole 30 dana, mislim da je to stvarno bezobrazno.

Stvarno sam mišljenja da potvrda treba da menja vozačku dozvolu dok traje proces njene izrade. Ako je rešenje nošenje uverenja i lekarskog, i to je u redu, ali nemoj ograničavati čoveka koji je ispunio sve zahteve za dobijanje vozačke dozvole tako što će morati da čeka izradu plastične kartice.

Da ne dužim previše. Pogodilo me jeste, poremetilo mi totalno planove i baš me šokiralo. Ja sam od one grupe koja je 2011. godine položila za full A kategoriju, pa je zbog godina ograničen na podkategoriju. Kasnije nisam mogao da dobijem full A, nego eto, morao sam ponovo da polažem samo sam ovog puta polagao na skuteru umesto na manuelcu kao prvi put kad sam polagao. Znači punih 11 godina mi je trebalo da pređem preko toga što polažem drugi put isto i sada kada sam položio, opet nešto čekam...

Barem sam ukačio izmenu zakona da ne dobijam probnu dozvolu 😂

Smorih sve. Rezime za sve koji vade vozačku dozvolu: Nema vožnje sa potvrdom već se vozi samo sa važećoj plastičnom vozačkom dozvolom.

• Sviđa mi se 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja