Nikolic 3 Napisano Februar 28, 2008 Svrati ponekad, 282 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Kawasaki KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan za yubilly: brate, gori ste od policije! ma fala bogu, bolje je tako! btw. moj dobar drugar, jedan biker bez bike-a (prepoznace se), savetovao me je da je lepse i prirodnije voziti bez kacige... i to jos na dan kupovine motora!!! Kao, vetar, zvuk, pa ribe, sta sve ne. Probam ja, kad ono, 100-120km/h, po vetar se pojacao (u pitanju je kw kle500), nikako da valjano udahnem, pa pocese da suze oci. Sve to jos kako podnesoh (onako, pocetnicki), kad zunu u mene jedan projektil ala mali crni insekt! Priberem se na momenat, setim se statistike da nece grom dva puta u isto mesto (ono i nece u isto, al' oce u drugo, jos gore) grunu bombica u levi podocnjak, auuu... momentalno sam usporio, stavio naocare, pa penzionerski, 60-80km/h. Opustencija. Verovatno ribe nisu uzivale, ha, ali ja jesam! Kad smo stigli u LA city, nije bilo voznje bez kacige. I sa njom uzivam u voznji maksimalno. U izuzetnim uslovima, tipa off-road, bez drugih ucesnika u saobracaju vozim sa kacigom u koferu. Po povratku u "civilizaciju", kaciga zna se. P.S. Da je izreka: "Cizma glavu cuva" nastala u danasnje vreme, subjekt bi bila kaciga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vecicrnogorac 48 Napisano Mart 1, 2008 Zainteresovan, 681 postova Lokacija: Podgorica - MNE Motocikl: BMW S1000XR Prijavi odgovor kao problematičan Jesen,zima,prolece leto.............bez kacige ne sedam na motor, niti ikom dozvoljavam koga vozim da se vozi bez nje.Ako neces kacigu imas bus,taxi....pa se vidimo na dogovorenom mestu........... ;D ;D ;D kraj diskusije. isto i ja radim. nema samnom voznje bez kacige, nema sanse! a ove sljem kacige.. svatite me kako ocete, ali za mene je to samo jedna velika rupa i u zakonu a i u voznji, mislieci na sigurnost vozaca. desice se pad i nece odradit posao kao integralka, znaci polomices bradu, zube, nos... da ne pominjem oci. integralka pa makar i na 40 stepeni, bez nje nidje! ovi snimci su prejaki, i trebalo bi da su dobro pokrenuli svijest ljudi oko nosenja zastite... makar pocelo od kaciga, pa polako do svega ostaloga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abdullah100k 8 Napisano Mart 11, 2008 IRON WILL, 972 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Voleo bih da imam motor Prijavi odgovor kao problematičan Bez kacige - NIGDE! To mi nekako dodje kao deo motora, stavis kacigu- sednes na makinu, cista rutina. Mislim da bi imao osecaj koa da mi fali deo motora kad bih vozio bez shljema! A i bez jakne ne idem, nesto me ne privlaci ideja da izigravam bananu (mislim da se oljustim)! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Mart 11, 2008 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan U nasem M K ce to biti regulisano statutom! Jednom bez kacige, zauvek iz kluba! bravo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brutus 4 Napisano Mart 31, 2008 Svrati ponekad, 416 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Kaciga, jakna i rukavice - uvek. Samo me je danas devojka iz menjacnice blago zabrinuto gledala kad sam stao ispred i sisao sa motora sa sve kacigom i tamnim vizirom da promenim jure. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
duleduka 35 Napisano April 5, 2008 Svrati ponekad, 258 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam nedavno usao u moto vode, i zahvaljujuci ovom sajtu ne sedam na motor (vespu) bez kacige. U planu je i nabavka jakne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crni16 1 Napisano Maj 8, 2008 Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Šabac - Novi Sad Motocikl: Yamaha YZF 600 r Thundercat Prijavi odgovor kao problematičan Sve to stoji, ali najbolji su oni koji nose slemice na glavi a uz to ih i ne vezu vec nose kao kackete. >:(To kad vidim najezim se. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spectra 1 Napisano Maj 19, 2008 U prolazu, 68 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: DL1000 V-Strom 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Kad sam mom prijatelju optopedu rekao da sam kupio motor, rekao mi je sledeće - skoro sve mogu da skrpim, ali glavu ne .... Jel ima kaciga sa električnom ventilacijom (baterije), ako je nisiu izmislili, ja bi je patentirao (bolje da promaja duva kroz kacigu, nego kroz glavu)... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darkside 0 Napisano Maj 20, 2008 U prolazu, 89 postova Lokacija: Beograd,Srbija Prijavi odgovor kao problematičan Kad sam mom prijatelju optopedu rekao da sam kupio motor, rekao mi je sledeće - skoro sve mogu da skrpim, ali glavu ne .... Jel ima kaciga sa električnom ventilacijom (baterije), ako je nisiu izmislili, ja bi je patentirao (bolje da promaja duva kroz kacigu, nego kroz glavu)... Idi bre al te je ohrabrio!Bez kacige nigde,ponekad bez jakne i rukavica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
onimus76 1 Napisano Jun 13, 2008 U prolazu, 14 postova Lokacija: Blok 70 Prijavi odgovor kao problematičan Prvo stavim kacigu i obucem jaknu sa protektorima pa tek onda izguram motor iz garaze, i nosim uvek podkapu ona upija znoj a ne kaciga. Nikad nisam probao da vozim motor bez kacige jer nesmem, cak kad sam kao klinac vozio tomos automatik uvek mi je bio trip da nosim kacigu osecao sam se mnogo mocno, i ko ono rece a mnogo je dobro KO SE CUVA NJEGA I BOG CUVA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojan interagent 6 Napisano Jun 23, 2008 U prolazu, 38 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Aprilia Caponord Prijavi odgovor kao problematičan Jezivo, ubedljivo, odlicno. Ovakve plakate, letke i sl. bi trebalo da distribuira Moto Asocijacija a ne samo da se bavi time kad ce ko da pravi koji skup i dal su svi platili clanarinu. Zato i nismo u MAS-u. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MRKI 0 Napisano Jun 23, 2008 U prolazu, 8 postova Lokacija: Lazarevac-Australija Prijavi odgovor kao problematičan Strasne slike.Bike vozim 2g i uvek sa kacigom,nikad nisam probao bez kacige. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Jun 25, 2008 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Naišao sam na jednu sjajnu brošuru pa bih hteo da je podelim sa vama... A i citat koji je sjajan, doduše sa drugog sajta: "...Studies have shown that full face helmets offer the most protection to motorcycle riders because 35% of all crashes showed major impact on the chin-bar area. Wearing a helmet with less coverage eliminates that protection — the less coverage the helmet offers, the less protection for the rider." Evo i sličice koja podseća koji je tip kacige naj naj Samo pažljivo i.... srećno! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
prebo_gromovi 2 Napisano Avgust 23, 2008 U prolazu, 36 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan neznam dal vam je neko vec predocio: kad vozis motor bez kacige to ti je kao da jebes prostitutku bez kondoma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Njegova klinceza 183 Napisano Septembar 24, 2008 Svrati ponekad, 446 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Ninja ZX250R Prijavi odgovor kao problematičan prvo sam kupila kacigu, pa tek onda motor. u planu su jakna i rukavice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sergio 2328 Napisano Octobar 2, 2008 hoochie coochie man, 1239 postova Lokacija: BG/ZG Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81 Prijavi odgovor kao problematičan obavezna oprema: kaciga, potkapa, kornjaca (velika), jakna sa protektorima, rukavice i kad je 'ladno onda grejachi za kolena .. eto tako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mio 57 Napisano Octobar 6, 2008 Svrati ponekad, 116 postova Lokacija: ČaČaK Motocikl: zgodni BMW K100 Prijavi odgovor kao problematičan Prošle sezone smo vozili NSU 175 i kupili otvrene kacige. Ove sezone vozimo suzuki 500 i pored novčanih problema zbog kupovine motora pozajmili smo novac za kvalitetne kacige jer su stvarno neophodne za vožnju, a ostala oprema se razgleda dok se pare polako štede! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
canic 2 Napisano Octobar 22, 2008 U prolazu, 28 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kinroad 250-16 Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam prvo kupio kacigu, full, pa onda motor. Neki me zezali, jer vozim copera, pa kao ne ide full kaciga. Nebuloza. Nisam cak ni razmisljao o tome kao "kaciga glavu cuva", "sta ako naletim na budalu" i tome slicno. Valjda stvar vaspitanja. Nosenje kacige u voznji mi je kao i koriscenje sapuna ili dezodoransa. Ulgavnom je navucem pre nego sto sednem na motor. Kad je toplo, otvorim ventilaciju (i trpim ), na semaforima otvorim vizir. Pored kacige, stalno nosim i reflektujuci prsluk, danju i nocu. Navika jos sa bajka. I za to me prvo zezali, sad vec niko ne obraca paznju. Osim vozaca koji me vide na ulici i koji su daleko uvidjavniji. I dalje ludi, ali uvidjavniji. A kad vidim one celave *&%$! na zujalicama bez kacige, u sorcu i papucama, najezim se kao da vidim nekoga da vitla automatskom puskom. Kao sto rekoh, valjda stvar vaspitanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Njegova klinceza 183 Napisano Octobar 23, 2008 Svrati ponekad, 446 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Ninja ZX250R Prijavi odgovor kao problematičan Kaciga, podkapa, jakna sa protektorima i rukavice. To je moj spisak opreme za sada. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lazarbgd 12 Napisano Octobar 25, 2008 Svrati ponekad, 224 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ER5, Lyberty125, Typhoon 50... Prijavi odgovor kao problematičan Ma kaciga kakva god samo neka je kaciga pa cak i kineska ja jesam padao al samo sa kacigom mada kad sam se 2-5 puta vozio bez dobio sam upalu sinusa tako da kaciga cuva i zdravlje i zivot a i dzep. Pa evo moj drug i ja se leti na adi lagano vozimo bez kacige uvece radi cura al desilo se i to ja vozim kopiju starog bmw-a a on neki peuget scooter vozili smo svega 5 km\h i kako se zagledao ode mu volan izgubi ravnotezu i ko baksuz tresne glavom o mali betonski kontejner i sad ima 11 cm usivenu glavu i neko sr na oku. Tako da nemojte da razmisljate nego KACIGU NA GLAVU! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlilis 72 Napisano Octobar 26, 2008 Zainteresovan, 719 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM ima Prijavi odgovor kao problematičan Uvek i svuda! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
s a n j a 130 Napisano Octobar 26, 2008 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Kostolac,Srbija Motocikl: Gilera Typhoon X Prijavi odgovor kao problematičan Nikad ne sedam na motor bez kacige,postala je obaveza kao i pojas na autu.Kaciga glavu čuva! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baneBP 1259 Napisano Octobar 26, 2008 Zainteresovan, 926 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0 Prijavi odgovor kao problematičan Kaciga, potkapa, pojas i cross rukavice sa zastitom koje sam nedavno kupio za sada. U planu su cizme (uzimam sad iza nedelje one Gepard-ove) i neka jakna sa protektorima ali me malo muce finansije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko_kolo 1297 Napisano Octobar 28, 2008 Nadrkani komšija, 1231 postova Lokacija: Đeram Motocikl: Bandit 1200S Prijavi odgovor kao problematičan Necu nista novo reci ali bez kacige ni ja, ni suvozac, ne sedamo na motor. Nikada nisam razumeo potrebu za takvim vidom ku...enja, a posle mu kriv djavo. A nas narod ne kaze za dzaba:" Djavo ne ore i ne kopa, nego samo sedi i ceka kome ce da skrsi vrat!" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZeljaYZF 180 Napisano Octobar 31, 2008 Zainteresovan, 984 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan Kacigu jos stavim na glavu pre nego sto udjem u garazu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...