Bojan_Jgd 1469 Napisano Ponedeljak u 15:50 Drug član, 1226 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Nije. I ne vozim je otvorenu. Ali kada me uhvate živci, otvorim malo pa mogu da nastavim. U suprotnom moram da stanem i skidam kacigu. Isto kada po onoj vrućinčini stignem u grad ili na neki zastoj, lakše mi je kada mogu da otvorim kacigu. I lakše je stavljam/skidam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 6165 Napisano Utorak u 11:57 Ne silazi, 4578 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Jet i otvorene kacige imaju 3x veći rizik od povrede lica nego kod fullface, ali povrede lica čine samo deo ukupnih povreda kod motociklista. Kod povrede mozga i glave od udara, slična je (i crna) statistika. Jet i modularnih kaciga ima i boljih i lošijih, ali imaju homologaciju, i priznate su po zakonu. Vožnja motora nosi svakako veliki rizik. Kao što postoji rizik da padnemo u vodu sa motora, ali ne nosimo pojas za spasavanje uglavnom, jer je to sračunati rizik, tako će nekako računati s rizikom i sa otvorenim kacigama. Neko neće, i to je OK. Svakako, daleko bolja svaka sertifikovana kaciga od gole glave. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4802 Napisano Utorak u 12:23 Drug član, 1043 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Jednom sam leteo na glavu sa FF kacigom, "samo" oderotine od asfalta, polomljen prst, kopče na boku i bol u vratu narednih 6-7 meseci, ali bez nje ko zna šta bi bilo. Drugi put sam pri nekih 70-80kmh oboren od strane auta u preticanju, bez opreme (opet more), udario glavom bočno u asfalt i izgleda je zadebljani rub kačketa neverovatno pomogao, jer osim potresa mozga i opekotina 2 stepena od klizanja nisam imao drugih povreda. Neverovatna sreća (i bosanska glava). U poslednje 4 godine nosim Flip-up kacigu iz praktičnih razloga i neverovatno je koliko mi je neprijatno ako vozim sa podignutom bradom, baš retko to radim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 6165 Napisano Utorak u 12:54 Ne silazi, 4578 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam najgore prošao kad me je izletela šrafčina ili osovina, šta je već, težak neki metalni deo odleteo sa kamiona iz suprotnog smera, i pukao me po rebrima. Imao sam i moto tekstilnu jaknu, što je pomoglo, ali sve jedno, sve mi je bilo plavo i jedva sam se kretao nekoliko nedelja. Puka sreća je da me nije mlatnulo po ruci ili tako nešto, pa da izgubim kontrolu nad vozilom... Ebiga, ne može od svega da se čovek zaštiti, niti sve da predupredi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 12387 Napisano Utorak u 13:26 Ne silazi, 1308 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Pa da samo full face kaciga i u šorcu i majici kratkih rukava... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...