Saler 1571 Napisano Novembar 17, 2012 Bayerische Motoren Werke, 624 postova Lokacija: M.K."Čivija" Šabac Motocikl: BMW R1150GS, BMW R1250RT Prijavi odgovor kao problematičan Hvala momci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maxster 712 Napisano Novembar 17, 2012 Svrati ponekad, 400 postova Lokacija: Ptuj - Slovenija Motocikl: Moto Guzzi Norge 1200 GT 8V, V 65 Florida, Malaguti Madison 3 250 ie Carbon Black Edition Prijavi odgovor kao problematičan Dal se sječa neko od vas ovog Tomosa ? 15 SLH proizveden davne 1974 - Tada najbrži 50 ccm TOMOS pravljen za saobračaj. V max mu je bila čak 84 km/h... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maxster 712 Napisano Novembar 18, 2012 Svrati ponekad, 400 postova Lokacija: Ptuj - Slovenija Motocikl: Moto Guzzi Norge 1200 GT 8V, V 65 Florida, Malaguti Madison 3 250 ie Carbon Black Edition Prijavi odgovor kao problematičan Obavezno čtivo za sve ljubitelje legende T O M O S . Motorji iz Kopra Ovu Kjnigu od autora Borisa Browinsky je jedan ljubitelj Tomosa priredio-prekopirao u pdf izdanje i moguče ju je i arhivirati. Tražio sam prevod knjige i na srbskohrvatski, al ga na žalost (još) nisam pronašao. Nadam se, da če knjiga unatoč tome, što je na slovenskom jeziku biti dovoljno razumljena. Uživajte 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hornetshooting 206 Napisano Novembar 18, 2012 Svrati ponekad, 126 postova Lokacija: Beograd Motocikl: DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Obavezno čtivo za sve ljubitelje legende T O M O S . Motorji iz Kopra Ovu Kjnigu od autora Borisa Browinsky je jedan ljubitelj Tomosa priredio-prekopirao u pdf izdanje i moguče ju je i arhivirati. Tražio sam prevod knjige i na srbskohrvatski, al ga na žalost (još) nisam pronašao. Nadam se, da če knjiga unatoč tome, što je na slovenskom jeziku biti dovoljno razumljena. Uživajte Svaka čast na knjizi. Postoji li negde u Slovenij mogućnost da se knjiga kupi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3599 Napisano Novembar 18, 2012 Malinar u pokusaju, 1715 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Moj prvi motor koji sam poceo da vozim pre 11,12 ili 13 godina ni sam se vise ne secam je bio tomos automatik sa 1 sedistem napravljen 1975. godine. Naravno uradjena je generalna i prepravio sam sediste za dvoje manjih. Nedugo posle generalne je poceo da se kvari k'o lud, uglavnom ga je struja zezala, kocnice blagi uzas, prednju nisam ni imao, a zadnja ili ne koci uopste ili blokira tocak. U svakom slucaju slatko sam ga vozio po selu i ne verujem da sam presao vise od 5,6 000 km sa njim, ali sam ga voleo vise od svega u zivotu i sanjao da kupim nov apn6. Normalno, posle njega su dosli jaci motori, totalno druge konstrukcije i nikada vise ne bih vozio tomos, ali mi je ostao u lepom secanju i smatram da je mnogo bolji za prvi motor od bilo kog skutera. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Novembar 18, 2012 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dal se sječa neko od vas ovog Tomosa ? 15 SLH proizveden davne 1974 - Tada najbrži 50 ccm TOMOS pravljen za saobračaj. V max mu je bila čak 84 km/h... Sjecam se ja. Kad sam ga vidio u Robnoj kuci u Tuzli zavalio sam se od smijeha "Tomos-ovoj choperici". 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kwiss 264 Napisano Novembar 18, 2012 Svrati ponekad, 290 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Honda cb750k -- cbx 125 f -- yamaha xv 1900 star raider Prijavi odgovor kao problematičan Sedamdesetih sam na kratko imao ovakav Tomos Puch 250,policajski beše,bio je to brz motor,vozio ga par meseci dok nisam mu sagoreo klipove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Novembar 18, 2012 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Tomos, naravno da prva ljubav zaborava nema, ali jedinu zamerku cu dati na cenu. Nisam tada bio svestan toga, osamdesetih sam bio srednjoskolac, i poslednji dinar sam ostavljao u tadasnjem Jugobicikl-u u General Ždanovoj. Tomosovi motorcici su ipak bili slabasni za moju klinacku neizivljenost i tu je sve redom riknjavalo. L klip je bio okruglo 50DM, radilica je kostala boga oca, a 4 klipa za keca 101 su kostala npr 100DM. Kupio sam jednom prilikom nov ram od 15-ce jer sam hteo da kompletiram ceo motor, secam se da sam ga platio tadasnjih 600 hiljada pa sam to menjao za nesto jer se totalno nije isplatilo. Ali tako je kako je, trziste je bilo specificno u tom vremenu i posle se videlo da nam to nije nista dobro donelo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saler 1571 Napisano Novembar 18, 2012 Bayerische Motoren Werke, 624 postova Lokacija: M.K."Čivija" Šabac Motocikl: BMW R1150GS, BMW R1250RT Prijavi odgovor kao problematičan Sedamdesetih sam na kratko imao ovakav Tomos Puch 250,policajski beše,bio je to brz motor,vozio ga par meseci dok nisam mu sagoreo klipove. Šteta što ga nisi sačuvao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kwiss 264 Napisano Novembar 18, 2012 Svrati ponekad, 290 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Honda cb750k -- cbx 125 f -- yamaha xv 1900 star raider Prijavi odgovor kao problematičan Ko da čuva 35 godina a tada sam imao 17g i novu Čz 250 enduru, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saler 1571 Napisano Novembar 18, 2012 Bayerische Motoren Werke, 624 postova Lokacija: M.K."Čivija" Šabac Motocikl: BMW R1150GS, BMW R1250RT Prijavi odgovor kao problematičan To je još jedan dokaz koliko ne razmišljamo kada smo mladi. Posle se kajemo, ali kasno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4310 Napisano Novembar 18, 2012 motoras, 2479 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan To je još jedan dokaz koliko ne razmišljamo kada smo mladi. Posle se kajemo, ali kasno. I uvek je tako. I sada zalim za mojom petnajsticom,ali sam sada utehu nasao u : Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saler 1571 Napisano Novembar 19, 2012 Bayerische Motoren Werke, 624 postova Lokacija: M.K."Čivija" Šabac Motocikl: BMW R1150GS, BMW R1250RT Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam imao petnaesticu,novu kupio ćale,vozio je i ja kao klinac. I onda se jednog dana ćale vratio peške sa posla. Nekom se svidela i više je nikada nismo našli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ruske011 601 Napisano Novembar 25, 2012 Svrati ponekad, 375 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan To je još jedan dokaz koliko ne razmišljamo kada smo mladi. Posle se kajemo, ali kasno. To je lepota mladosti! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Novembar 25, 2012 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Amsterdam prošle godine... Svega ima! Nažalost samo sam dva uslikao. I žao mi je što je slika loša pa se ne vidi sa kakvim je lancOm vezan ovaj prvi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Novembar 25, 2012 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Tomos se proizvodio u Holandiji, tako da nije cudo videti ga tamo. Nosio je i drugo ime , ali je i dalje to bilo to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko Postar 12 Napisano Decembar 14, 2012 U prolazu, 11 postova Lokacija: beograd Motocikl: KAWASAKI ZEPHYR550 Prijavi odgovor kao problematičan Tomos je prava masina ko zna da ga servisira sam za sebe a i da ga cuva i postuje...Jeste da delove sada radi mala privreda ali moze se napraviti dobra masina da traje...Evo ja upravo poceo da radim jednu masinu tj da je sklapam..Dobio sam dzak delova i sad gledam sta mi jos fali..Najvise mi treba vremena ostalo cu da nabavim...pozzz 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ika_Cagiva 20 Napisano Decembar 15, 2012 U prolazu, 35 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Cagiva Raptor 650ie.,MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Sve prvo ostaje dugo u secanju i pamti se kao nesto neponovljivo. Prva iskustva sa motorima imao sam sa stricevim T12 ,za decka od 12-13 god vise od rakete.Nov automatik a posle E90 ostace mi u pamcenju kao i detinjstvo uvek lepse nego sto je mozda i bilo .Elektronik je bio jako lep a zvuk kad je nov je bio rezak i veoma je lepo vukao.E 90 sam isao na Usce i gledao po neki pravi motor koji je bio izuzetno redak. Ako me pamcenje dobro sluzi Rade Kocka je tada imao Hondu cb750 i vrlo retko ko jos neki jaci motor (sem MZ i Jawe).Tomos je bio simbol jednog vremena neka tako i ostane. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saler 1571 Napisano Decembar 16, 2012 Bayerische Motoren Werke, 624 postova Lokacija: M.K."Čivija" Šabac Motocikl: BMW R1150GS, BMW R1250RT Prijavi odgovor kao problematičan Tomos je bio simbol jednog vremena neka tako i ostane. Slažem se sa tobom da je Tomos bio simbol jednog vremena,ali mislim da bi trebalo i današnjim klincima pružiti priliku da osete motor sa menjačem za male pare. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6734 Napisano Decembar 16, 2012 čeka dobru titulu, 1376 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Tomos je bio simbol jednog vremena neka tako i ostane. Slažem se sa tobom da je Tomos bio simbol jednog vremena,ali mislim da bi trebalo i današnjim klincima pružiti priliku da osete motor sa menjačem za male pare. Teško da bi Tomos mogao da ispuni uslov: "motor sa menjačem za male pare" - i tada je bio skup i do skoro (dok ga je bilo i kod nas u prodaji) je bio skup. Ali, zato ima kineza da to nadomeste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Decembar 16, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Ал' нико да увезе нешто што је мале запремине, а није скутер и још да је 2Т... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saler 1571 Napisano Decembar 16, 2012 Bayerische Motoren Werke, 624 postova Lokacija: M.K."Čivija" Šabac Motocikl: BMW R1150GS, BMW R1250RT Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam za cene kineza ali APN-ac je bio oko 900 eura nov,a lično mislim da vredi toliko. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6734 Napisano Decembar 16, 2012 čeka dobru titulu, 1376 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam za cene kineza ali APN-ac je bio oko 900 eura nov,a lično mislim da vredi toliko. To nisam znao. Nisam znao ni do kad se proizvodio APN a još manje da ga je bilo u prodaji kod nas. Vidjao sam samo one SM 125, bili poprilično skupi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saler 1571 Napisano Decembar 16, 2012 Bayerische Motoren Werke, 624 postova Lokacija: M.K."Čivija" Šabac Motocikl: BMW R1150GS, BMW R1250RT Prijavi odgovor kao problematičan Apn-ca još uvek ima u prodaji kod nas i cena je sigurno oko 900-950 eura. Ima i automatika oni su oko 100 eura jeftiniji a 125-ica(SM i Enduro)(Yamaha agregat) mislim da nema već godinu dana jer je prodaja bila slaba zbog visoke cene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspar 195 Napisano Decembar 16, 2012 Zainteresovan, 620 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda ST 1100 Pan Europa Prijavi odgovor kao problematičan Silne APNce je kupila Posta.Evo i nas cika postar voza zutog APNca sa sve nekim kofercicima Inace '85. sam imao novu 14ticu sa petobrzinskim menjacem i kostala je 2200DEM.Tad se mogao kupiti Fica 4god. star za te novce. Dok je trajalo,trajalo.Vecina ce nas se secati Tomosa sa nostalgijom a mladji...imaju oni gomilu drugih opcija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...