Jump to content

Moto Zajednica

hornetshooting

Članovi
  • Broj tema i poruka

    126
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Bez odgovora
  • Lokacija
    Beograd
  • Motocikl
    DL 650

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

hornetshooting's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

206

Reputacija u zajednici

  1. U komunikaciji, bilo usmenoj, ili pisanoj, kao što je to ovde slučaj, često ume da se javi "komunikacijski šum". To uslovljava "grešku u komunikaciji". Pokušao sam da se osvrnem na detalj "jer se drži za motor a centrifugalna sila . . .". Po ovome je dovoljno da se držimo za motor, a sve ostalo je fizika , što reče Mikulanac u nekom od prethodnih pisanja. Moram priznati da stvarno ume da ubode u samu suštinu, ne samo u ovoj temi. Drago mi je što si na osnovu dva "smajlija" veoma lako doneo zaključak o mom obrazovanju i kako mi fizika nije jača strana, a opet na osnovu neke slike, nije neophodno ni da je moja, donosiš zaključak kako očigledno znam o čemu se radi samo ne znam da objasnim. Hvala na smernicama.
  2. Bas tako, sa 100Kmh predje se celih 20,83m za 1sek! Zika2009 Sa 100 km/h se pređe 27,77 metara za 1 sekundu.
  3. Što se tiče servisa na 24000 bilo bi dobro da se otvori motor i pregledaju ventili. U velikom broju slučajeva se ništa ne dira.A sve zavisi od tempa vožnje,goriva koje je sipano.... Mogao bih da se opkladim da je unutra sve u redu. Što se tiče kočionih pločica. Bilo koje na tržištu ponuđene. Lucas,Carbon Lorain(valjda se ovako piše)...sve je to dobro. Nema potrebe da daješ za originalne 20-30% više. Ovo je moje mišljenje. Ovo se desilo sa mojim motociklom. Otvorio čovek i zatvorio.
  4. Kao što rekoše kolege pre mene ima mnogo faktora koji utiču na dužinu zaustavljanja. Ja bih se samo osvrnuo na brzinu, odnosno koliki put mi prelazimo za jednu sekundu. Naveo sam samo brzine od 10 do 80 kilometara na sat, a to su uglavnom brzine kojima se krećemo kroz gradski saobraćaj. Mit o tome kako se možemo zaustaviti u dva tri metra 10 km/h = 2,8m/s 20 km/h = 5,5 m/s 30 km/h = 8,3 m/s 40 km/h = 11,1 m/s 50 km/h = 13,9 m/s 60 km/h = 16,6 m/s 70 km/h = 19,4 m/s 80 km/h = 22,2 m/s
  5. Pa nadam se od proleća da će biti dostupno svim vozačima motocikala u Srbiji. Naravno ko bude želeo da proširi svoje znanje.
  6. Na žalost na forumu se ne može naučiti kako da se vozi motocikl. Svaka strana u svojim rovovima i brani svoj stav do "poslednjeg daha". Na žalost u toj odbrani se ne prepoznaju ni veoma konstruktivni saveti, tako da ova tema ide iz jedne krajnosti u drugu. Ali to je forum, svako ima pravo da iznese svoje mišljenje dokle god ne vređa drugog. Mnogi su "naučili" da voze zahvaljujući internetu. Ukucaš u pretraživač šta te interesuje i gledaš. Kada odgledaš ti to po nekom pravilu znaš. E stativa, daleko je to od pravog znanja. Kroz ceo forum i razne teme stalno se provlači - naučiš, učiš, neko da pokaže, neko da te nauči. Problem je u tome što svako od nas vožnju doživljava na svoj jedinstveni način. Tada mi taj naš doživljaj pokušavamo nekom da prenesemo. Tu nastaje problem. U učenju postoji niz koraka koje moramo da ispoštujemo ili od učenja nema ništa, odnosno nema onaj efekat koji treba da ima. Učenje veština je još specifičnije, mnogo faktora je uključeno. Drugi problem je količina znanja koju želimo da prenesemo i kako ga preneti. Poenta ovog pisanja nije da prozivam nikoga zbog toga što ne obara motor, to nije poenta. Poenta je da ako ne obaraš motor ne možeš proći kroz krivinu. Ako ne možeš proći kroz krivinu ideš pogrešnom putanjom. Ako ideš pogrešnom putanjom, velika je verovatnoća da ćeš imati neki problem, ne nužno pad se motocikla, uključite maštu. Očigledno je da ti onda ne kontrolišeš svoj motocikl. Vožnja motocikla je skup veština koje vam daju mogućnost da vi upravljate motociklom, a ne on vama. Hristos se rodi, srećan vam Božić.
  7. Drago mi je što je bilo tako, malo sam se zabrinuo kad je otišao sam. Ali hrabre sreća prati. Hvala Žiko
  8. Kao što rekoše svi smo stigli živi. E sad da li smo zdravi, to je verovatno pitanje za neke ozbiljnije ustanove. Elem, kako reče Severian, ja sam otvorio temu pa je red da napišem moje viđenje ove akcije. Krenusmo na vreme što je za mene bilo veliko iznenađenje, kao i broj učesnika. Skupilo nas se devet. Kao što smo i planirali provozasmo se preko Avale do Mladenovca. Sunce sija, ponegde ima vode i poledice, ništa strašno. Grupa vozi prema raspoloženju, svako u svom ritmu. Iza Mladenovca skrećemo prema Kosmaju, opuštena vožnja, sunce, počinjem da se preznojavam - od vrućine naravno. Nastavljamo put Aranđelovca, grupa na okupu, uživancija. Odjednom na prevoju led celom površinom na putu, čovek u Mercedesu ne može da se pomeri, nije mu bilo dobro kad smo ga prošli. Stižemo u Aranđelovac, pravimo pauzu, Čaj, kafa, sok ko šta voli, ne pravim pitanje . Završavamo pijenje bez jedenja , nastavljamo prema Lazarevcu. Put uglavnom suv, sunce, lepo toplo, oko 7 stepeni. Vozimo, uživamo i odjednom ne vidim više prst pred okom. Upadamo u sred krivine u maglu, a temperatura u momentu pada na - 1. Stajemo u Lazarevcu da se organizujemo i nastavljamo. Izlazimo na Ibarsku, svi nas gledaju ko da smo , možda stvarno i jesmo. Ibarskom stižemo da Stepojevca i skrećemo levo prema Obrenovcu. Sasha nas napušta i nastavlja Ibarskom prema Beogradu. Taman sam pomislio da samo treba da lagano odvozamo da Ostružnice, gde je dobri Žarić iscimao ženu da nam kuva čajeve i kafu, kad crče Aprilija. Ubacismo je kod čoveka u dvorišta i ja dobih suvozača , Crnu Guju. Stigosmo i do Žarića, Tu smo se malo odledili i okrepili i nastavili do Beograda. Sve u svemu meni je bilo lepo i uživao sam, lep način da se počne godina, ostali neka se izjasne. P.S. Severian je poneo malo opreme
  9. Black Adder dobro nam došao. Vladimire nadam se da ćeš nam se priključiti. Rille hvala na lepim željama i naravno gledamo se na nekoj od vožnji.
  10. Ekipi Hit the road sve najbolje u 2013. godini.
  11. Da podvučem crtu na dogovor. Polazak u 11 i 30 ispred Steca preko puta hitne pomoći. Tura je ona koju je predložio Severian. Vidimo se sutra.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja