doktor 4802 Napisano Septembar 27, 2012 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ova dva nastavka putopisa treba da udju u obaveznu literaturu enduro/adventure putovanja! Svaka cast na obavljenom poslu! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
s a n j a 130 Napisano Septembar 28, 2012 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Kostolac,Srbija Motocikl: Gilera Typhoon X Prijavi odgovor kao problematičan Veoma lepo odrađen putopis i veoma lepe slike. Hvala ti što si našao vremena da na ovako lep način podeliš ovu avanturu-putopis sa nama. :moto3: :takoje: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
s a n j a 130 Napisano Septembar 28, 2012 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Kostolac,Srbija Motocikl: Gilera Typhoon X Prijavi odgovor kao problematičan Veoma lepo odrađen putopis i veoma lepe slike. Hvala ti što si našao vremena da na ovako lep način podeliš ovu avanturu-putopis sa nama. :moto3: :takoje: """Znakova vise nema, nije mi jasno kuda da stignem do toga. Pomalo iznerviram odustajem od obilaska. Na kraju se ispostavilo da to uopste nije bilo to i da sam samo trebao jos malo produziti istim putem, putem koji je meni licio na parking elektrane. Elektrana je OGROMNA (pogledati kako je kran mali pored zgrade). U sam Kostolac ne svracam, pogodio sam obilaznicu prema Pozarevcu. Odatle pocinje ruzni deo danasnje voznje. Saobracaja je sve vise, odjednom su svi nervozni, kretenski se prestize. Ah, dobrodosao u svakodnevnicu Gligo... """" Za ovo si potpuno upravu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4476 Napisano Septembar 28, 2012 Advanced Member, 1981 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na komentarima. Zbog vasih reakcija je vredelo uloziti trud i vreme (puno vremena, 4-5 sati po duzem nastavku) u pisanje @Ugac: Ako se dobro secam u pitanju je crno-crvena/narandzasta Aprilia, trkalica, 50 kubika. Imas slicnih iskustava? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Adler 189 Napisano Septembar 28, 2012 Svrati ponekad, 439 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Piaggio Beverly Sport Touring 350 Prijavi odgovor kao problematičan Gligo ako svracas u pesak, javi se, imam tamo vikendicu, mozemo i neki rostilj da opicimo. Po pesku bas da vozim ne volem, sa njim nema kompromisa, bar ga ja nisam nasao, il ides pravo i polako, il skrenes i padas jako. Licno osetih dva puta, jedino pozitivno je, sto apsolutno nema ni jednog ostecenja od toga, koliko je lose sto je mekano, toliko je i dobro. Sto se tice same avanture, naklon do poda! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Septembar 28, 2012 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Ako se dobro secam u pitanju je crno-crvena/narandzasta Aprilia, trkalica, 50 kubika. Imas slicnih iskustava? Da! 8.9. smo prošli kroz Dimitrovgrad i dok smo tražili bankomat neki klinac na trkalici 2-3 puta nametljivo proprda pored nas (naravno bez kacige); ali čini mi se da je žuto crni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Septembar 28, 2012 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Po pesku bas da vozim ne volem, sa njim nema kompromisa, bar ga ja nisam nasao, il ides pravo i polako, il skrenes i padas jako. Licno osetih dva puta, jedino pozitivno je, sto apsolutno nema ni jednog ostecenja od toga, koliko je lose sto je mekano, toliko je i dobro. U pesku moraš da odčepiš gass ako kilaviš i vučeš se..samo dublje upadaš.. ako pređeš preko 50-60 i više kmh.. situacija se drastično menja.. zadnja gura prednju i samo letis.. naravno da pritom moraš kao džokej da pratiš motor i da mu svojim kretnjama olakšaš muke.. ruke takođe labave.. nikako stegnute.. p.s. i to je bilo tako dok smo vozili po peščari..a onda su se ispred nas pojavila DVA traktora sa tanjračama koje su tanjrale put.. onda je bilo čipavo i znojavo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Adler 189 Napisano Septembar 28, 2012 Svrati ponekad, 439 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Piaggio Beverly Sport Touring 350 Prijavi odgovor kao problematičan Ja vozih po pesku samo koliko moram, a to je od asfalta, do vikendice. Ima nekih 2km, i tesko da tu moze da se razvije, vise od 30kmh, s obzirom da je blagih levo-desno konstantno, a i padao sam samo kada sam naglo skretao, po pravcu nisam imao vecih problema, pratim kolotrag i molim se. Pao sam 15. ili 16. tamo u krivini jednoj, vetar naneo peska koliko neces, i tacno vidim male dinice onako, i reko, ma mogu ja to, i ulazim u krivinu laganu, i opa ode zadnji tocak desno, ja Gaaaaaaaaaas, ode levo, ja Gaaaaaaaaaaaas, ali zup, nisam uspeo da iscupam, iio onda oooooooruuuuuuuuuk, dizi mazgu, i polako. Iskrivio se stitnik za ruke, ali jednim pokretom sam ga vratio na mesto Sve mi nesto u glavi da napravim nosace torbi pozadi, ali vise zbog zastite samih plastika, no zbog torbi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
filipkid 41 Napisano Septembar 28, 2012 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Ténéré XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Na trenutak sam zanemario clanove ugovora o radu koji sam potpisao, i u dahu procitao ceo putopis! Sto se mene tice, jos par ovakvih putesestvija i trazi izdavaca za knjigu "Gligine off road avanture" Kakva poslastica za kraj radne nedelje! Svaka cast na poduhvatu i fotografijama! Stvarno predobro... Pozz Filip Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Septembar 28, 2012 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Sjajno, Gligo! Jesi li razmišljao o promeni motora, nešto lakše da uzmeš, pošto uglavnom voziš off, cenim da bi ti jedan cilindar bio dovoljan? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4476 Napisano Septembar 28, 2012 Advanced Member, 1981 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Da! 8.9. smo prošli kroz Dimitrovgrad i dok smo tražili bankomat neki klinac na trkalici 2-3 puta nametljivo proprda pored nas (naravno bez kacige); ali čini mi se da je žuto crni. Ako je neki pRRdavac od 50 kubika vrlo moguce da je ista junacina u pitanju Ja vozih po pesku samo koliko moram, a to je od asfalta, do vikendice. Ima nekih 2km, i tesko da tu moze da se razvije, vise od 30kmh, s obzirom da je blagih levo-desno konstantno, a i padao sam samo kada sam naglo skretao, po pravcu nisam imao vecih problema, pratim kolotrag i molim se. Pao sam 15. ili 16. tamo u krivini jednoj, vetar naneo peska koliko neces, i tacno vidim male dinice onako, i reko, ma mogu ja to, i ulazim u krivinu laganu, i opa ode zadnji tocak desno, ja Gaaaaaaaaaas, ode levo, ja Gaaaaaaaaaaaas, ali zup, nisam uspeo da iscupam, iio onda oooooooruuuuuuuuuk, dizi mazgu, i polako. Iskrivio se stitnik za ruke, ali jednim pokretom sam ga vratio na mesto Sve mi nesto u glavi da napravim nosace torbi pozadi, ali vise zbog zastite samih plastika, no zbog torbi. Do sada sam dva puta bio u pescari, sa suvozacicom. Na upotrebljavanim putevima nema problema, prati se kolotrag i to je to. Imao sam situaciju kao Vlajko, da sam naisao na deonicu koju je neko preorao/istanjirao. Tu je vec za dvoje bilo mucenje ali prosli smo. Put od Susare prema Devojackom Bunaru, ali okolo... Sjajno, Gligo! Jesi li razmišljao o promeni motora, nešto lakše da uzmeš, pošto uglavnom voziš off, cenim da bi ti jedan cilindar bio dovoljan? Razmisljao, naravno. Malo je komplikovana prica oko ovog motora i eventualne zamene, sad ne bih zalazio u objasnjavanje. Svodi se na to da cu ga svakako voziti par godina, dok se ne steknu uslovi za nabavku jos jednog motora. Vrlo je nezahvalno reci da uglavnom off vozim. Ove godine sam presao nesto preko 10000km, 4000 su otisle na ova dva putovanja a tu je zbirno bilo verovatno mnogo manje od 1500km off-a. Ostalo je sve asfalt, suvozacica, opustencija. Kompromisi... Za moj stil voznje na off-u (sporo, turisticki ) KLE odgovara. Nije mi pretezak, nije neudoban...Jedini problem je sto je nizak ali to je u fazi resavanja. I previse plastika koje ce se na kraju unistiti a mnogo kostaju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1752 Napisano Octobar 3, 2012 Drug član, 1488 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan Procitao sve, od prvog do poslednjeg slovceta. RESPECT!!! :care: >>Jedini problem je sto je nizak ali to je u fazi resavanja. I previse plastika koje ce se na kraju unistiti a mnogo kostaju << A ti skini plastike, pokloni ih nekome, i svi srecni... Sada ozbiljno, ni "jadnijeg" motora, ni vise kompromisa i zadataka koje sasvim korektno ispunjava. KLE je ZAKON!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dux14 1 Napisano Octobar 5, 2012 U prolazu, 9 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Honda Hornet 600, Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Odlična tura, odlične fotografije! Svaka čast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
coolerns 96 Napisano Octobar 7, 2012 U prolazu, 72 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: CRF250L Prijavi odgovor kao problematičan Tekst i opisi odlicni, procitah sve u dahu, ali slike... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Octobar 7, 2012 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan ZAISTA jako dobre fotografije, odlicno kadrirane, nemam reci zamerke, naprotiv imam samo reci hvale........... Od srca ti cestitam, pre svega na fotografijama........... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gogo 101 Napisano Octobar 7, 2012 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Livno BiH Motocikl: xrv750 ..... KTM 640 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan :care: :takoje: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nenooo 46 Napisano Octobar 9, 2012 pustolov :), 98 postova Motocikl: XT 660 R Prijavi odgovor kao problematičan Kralju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4476 Napisano Octobar 9, 2012 Advanced Member, 1981 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi hvala vam svima na lepim komentarima. Zbog njih je vredelo truda i vremena pisati putopis. A verujte, vremena je otislo bas puno. Svaki nastavak bar 4-5 sati za pisanje teksta i obradu, odabir, kacenje i ubacivanje slika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Octobar 11, 2012 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Januar 29, 2013 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan Pročitao sam reportažu od početka do kraja sa sve komentarima i mogu reći da je ovaj topik jedan od najpozitivnijih koji sam pročitao na ovom forumu. Reportaža je super, zaokružena super fotkama. Ako su mene tvoja padanja sa motora nervirala tokom čitanja mogu misliti koliko su tebi kidala živce tokom vožnje, ali sugurno sam mnogo manje uživao čitajući nego ti obilazeći zemlju Srbiju Svaka čast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Strale 83 Napisano Januar 31, 2013 Teoreticar, 337 postova Lokacija: Beograd Motocikl: V strom 650 2008-2013, Prijavi odgovor kao problematičan Dok sam citao ovju putopis skoro pa da sam i ja vozio!Svaka cast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Jul 29, 2013 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj photobucket zajebava...! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2457 Napisano Januar 24, 2021 (promenjeno) Andragog, 5025 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Off putopis za nastavno gradivo Nema veze što je prošlo 8 godina, sve je isto, manje više Promenio Januar 24, 2021 član srbac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rocknrolla 26 Napisano Februar 17, 2021 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Nova Pazova Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Odlicna tema i poduhvat Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...