Jump to content

Moto Zajednica

Spavanje na motoru

Recommended Posts

• ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova
  • Motocikl: Fazer 600

Da li je moguce da neko zaspi na motoru ???

Kad zaspi suvozac, sto nebi i vozac.

Ja sam ko suvozach nebrojano puta spavala na motoru. A imam jednog drugara koji je par puta zaspao na motoru kao vozach, srecom bez posledica (probudjen je svaki put)...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 100 postova
  • Motocikl: Aprilia Pegaso 650

Meni se desilo kad sam se vraćao sa mora, ortak iza mene uveliko spavao, ja sam par puta na nekolko sekundi isto, pa se trgnem i nastavim. Ne mora da znači da je bio pijan, ja sam bio premoren i neispavan od prošlih 10ak dana i eto desi se. Ništa što red bull i 15ak minuta odmora ne može da reši :moto3:

• Bajkerka u pokusaju :D, 102 postova
  • Motocikl: vrlo ozbiljan crveno-beli zvrk

Da li je moguce da neko zaspi na motoru ???

Kad zaspi suvozac, sto nebi i vozac.

Ja sam ko suvozach nebrojano puta spavala na motoru. A imam jednog drugara koji je par puta zaspao na motoru kao vozach, srecom bez posledica (probudjen je svaki put)...

Na putu do mora i nazad kako se popnemo na neku vecu nadmorsku visinu mene kao da neko iskljuci, jedva sam uspevala da ostanem budna. Mislim da je manjak kiseonika u pitanju jer cim se malo spustimo s'planine ja se potpuno razbudim. Vrlo cudan i neprijatan osecaj. Mozda bih manje to osetila da sam vozila a mozda sam jednostavno osetljivija na promene nadmorske visine pa bih i kao vozac bila pospana...ko zna...

• Zainteresovan, 630 postova
  • Motocikl: crf 1000

Na putu za Siciliju prošle godine vozeći se preko nekog prevoja na vrhu italijanske čizme na trenutak sam klonuo glavom od umora .Trgnuh se i primetih da sam skroz znojav u sekundi.Kroz glavu mi odmah prođe misao jebote da izgubimo glavu i žena i ja zbog umora.Na prvoj benzinskoj stanici pojedosmo Kit Kat i drmnusmo po jedan espreso i ko novi. Doduše okolnosti su bile: nakon cele noći na trajektu i spavanja na stolici ne vozi se sedmsto kilometara od Barija do Raguse.Pozdrav

• Podržavam 1

• Ol' dirty bastard, 608 postova
  • Motocikl: TDM

Ništa što red bull i 15ak minuta odmora ne može da reši :moto3:

Tacno.Radim stalno nocu, kad imam situacije da ne spavam preko dana koristim RedBull i pomaze.

Totalno me rasani na nekoliko sati.

Mozda nije lose imati limenku u koferu kad se krece na duzi put...

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 468 postova
  • Motocikl: BMW R 1150 GS (2003)

Moja bolja polovina ima obicaj da zadrema na motoru dok vozim.

Prosli put kada smo se vracali sa mora nekoliko puta je zaspala.

Cim primetim da je se mnogo umirila ili osetim njenu tezinu na ledjima ja je drmam laktom.

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3638 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Moja supruga (kao suvozač) spava na motoru čim nema nešto interesantno da se posmatra okolo.

A 1982. god. moj kum (kao suvozač) i ja (pri povratku sa puta od blizu 2300km, za dva dana i noći, "Elektronikom-90"), poslednjih tristotinak kilometara više smo spavali nego što smo bili budni! Uz put smo i pevali (drali se koliko god smo mogli) i pravili kraće pauze (sa fiskulturom), pili sokove,... . Ništa nije pomagalo, a morali smo da stignemo u Niš do šest sati ujutro. I na kraju smo, oko četiri sati ujutu, a samo na nekoliko kilometara ispred Niša (kod sadašnjeg motela NAIS) "sišli" s puta u neki trnjak (još bio onaj stari auto-put). Malo ogrebotina (sreća te smo zbog hladnoće oko sebe umotali vreće za spavanje), polomljen vizir na motoru i iskrivljen prednji "blatobran".

To mi je bila "škola", pa sam od tog dana, čim mi se prispava (bilo u autu ili na motoru) odmah prekidao vožnju i odremao malo.

A ova "dremka" na snimku, usred grada i usred dana ....... !? Verovatno teška pijanka ili neka "travka"!

• Podržavam 2

• Enduraš, 6381 postova
  • Motocikl: CRF300L

Energetska pica mogu da pomognu da ostanemo budni, ali da odrze koncentraciju potrebnu za voznju ne mogu. Iskusio sam to nekoliko puta kad sam pokusavao da ostanem budan pomocu energetskih pica, espresa na pumpama itd da bih presao sto vecu kilometrazu. Ostanem ja budan, ali uhvatim sebe kako sevam po putu, zurim u neku tacku u daljini bezveze, obliva me hladan znoj itd.

• Podržavam 1

• nekrunisani kralj moto cigana, 3196 postova
  • Motocikl: 4x4

kada sam bio klinac, zaglavim sa nekih 13 godina u bolnicu zbog povrede oka. Sa mnom je u sobi bio neki Milorad ili Milosav iz Mladenovca. On je pao sa MZ-a kad je zaspao dok je vozio. Krenuo ujutru do Grčke da kupi video i neke delove za motor. Isti dan krenuo nazad. U pola noći negde posle Niša je zaspao. Kaže, samo sam u trenutku udario u bankinu i isprevrtao se. Najverovatnije je pustio i ručicu gasa pa je znatno usporio pre udarca i pada. Podigo motor, video da je olupan ali u voznom stanju, upalio i nastavio dalje. Kaže nije treptao do kuće.

• Zainteresovan, 952 postova

Drugar na povratku iz kafane stao na semaforu, odužilo mu se ćekanje na zeleno pa se preturio i dok se koprcao ispod motora stala neka riba da mu nudi pomoć, kaže ne treba, pusti me u pm, živ blam ga pojeo, zarekao se da neće piti i nije celih mesec dana :lol: energetska pića tj kofein, taurin itd slabo pomažu, više prave nervozu, spid već malo bolje pročisti misli ali na duži rok ništa ne može da zameni san, pola sat dremeža ume da ispravi bolje od svake hemije. Viže od pola svih nezgoda za koje sam kriv ili nisam dobro odreagovao na tudju grešku su posledica premora a ostatak je uglavnom zbog nekih drugih problema koji remete koncentraciju a najredji je uzrok oštra vožnja kad su sva čula i refleksi na maksimumu. Zadnji put kad sam se vraćao iz drugog grada u jutarnjim časovima sa neke žurke raspalio sam po gasu kad sam primetio da kunjam za volanom.

• Podržavam 2

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Drugar na povratku iz kafane stao na semaforu, odužilo mu se ćekanje na zeleno pa se preturio i dok se koprcao ispod motora stala neka riba da mu nudi pomoć, kaže ne treba, pusti me u pm, živ blam ga pojeo, zarekao se da neće piti i nije celih mesec dana :lol: energetska pića tj kofein, taurin itd slabo pomažu, više prave nervozu, spid već malo bolje pročisti misli ali na duži rok ništa ne može da zameni san, pola sat dremeža ume da ispravi bolje od svake hemije. Viže od pola svih nezgoda za koje sam kriv ili nisam dobro odreagovao na tudju grešku su posledica premora a ostatak je uglavnom zbog nekih drugih problema koji remete koncentraciju a najredji je uzrok oštra vožnja kad su sva čula i refleksi na maksimumu. Zadnji put kad sam se vraćao iz drugog grada u jutarnjim časovima sa neke žurke raspalio sam po gasu kad sam primetio da kunjam za volanom.

Ja sam zakunjao na malte ne Vmax-u....(160 +)

Kao sto sam kazes, samo san!!

• BJB Maxi Scooter Club, 507 postova
  • Motocikl: BMW R1150RT

Moja bolja polovina ima obicaj da zadrema na motoru dok vozim.

Prosli put kada smo se vracali sa mora nekoliko puta je zaspala.

Cim primetim da je se mnogo umirila ili osetim njenu tezinu na ledjima ja je drmam laktom.

Pa sigurno kada tretirate suvozačice k'o džak krompira, treba ih animirati i zabavljati tokom putovanja.

Ja na primer moju zabavljam igrom po gasu :hej: . Čim se umiri, ja se malo raspustim, a ona kao da ima radar :neznam: , kako predjem 150 odma bije po bubrezima >:( (zato nemam i neću imati kamenje) s tim što sam je molio da periodično menja stranu :'( . Čak sam probao i da zalepim nalepnicu na cajger- ne pomaže(ima neko 6-7-8-9 čulo) :zbunjen: !

Zato im lepo pevajte pesmice :zvizduk: , recitujte ::) , pomazite ;) i - nema spavanja... :aha:

• Podržavam 2

• Zainteresovan, 863 postova
  • Motocikl: R1200GSA

Vracajuci se iz Titela (gde sam se odvalio kao blesav - od corbe, smudja, krompir salate i kolaca) primetim da nesto zevam i da mi se spava. Stanem sa strane i kazem devojci da moram da odspavam. Legnem tu pored, odspavam jedno 10-15 minuta, i posle toga - kao nov.

Bilo bi savrseno kad bih mogao na poslu da odspavam tako s vremena na vreme. Jednom me je shef zatekao kako hrcem na fotelji u holu, ali mi nista nije rekao. 0takoje.gif Neverovatno sta moze da ucini 10 minuta sna.

• Svrati ponekad, 291 postova
  • Motocikl: Honda varadero 1000

Neznam da li je spavanje ali desavalo se i meni.Brundanje motora,kaciga,neka nirvana i uhvatim sebe kako pocinjem da sanjam.To je tren ali uzasan trenutak koji moze da kosta.

• Podržavam 2

• VKV skupljač puževa, 219 postova
  • Motocikl: TRABAKULA

Ja znam ovde neke koji su toliko pijani seli da voze motor da su, kada su stali na semafor, zaboravili da spuste noge i prosuli se celom dužinom...

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja