srle73 5 Napisano Maj 11, 2023 U prolazu, 18 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Beverly 250ie Prijavi odgovor kao problematičan Koji antifriz sipati,G11,G12,crveni,plavi,ima i Valeo G11 žuti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1878 Napisano Maj 11, 2023 Skuteras, 3690 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sipam G12 onaj roze, mada vidim na dosta motora stoji zuti. Moze li meni retardiranom neko da objasni kako se montira ovaj set vodene pumpe. Kojim redosledom, a posebno me zanima kako pakung? Sjebao sam novu vodenu pumpu, a ne mogu da skontam sto. Hvala unapred. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15783 Napisano Maj 11, 2023 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Jel si koristio presu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1878 Napisano Maj 11, 2023 Skuteras, 3690 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam. Nacukavao. Verovatno zato i nije ravno leglo pa se zajebao semering?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15783 Napisano Maj 12, 2023 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Dabom, zato i pitah. Takav semering mora na presu ić i nema problema ma da i tad treba voditi računa. Čukanjem obično se sjebe stvar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1878 Napisano Maj 12, 2023 Skuteras, 3690 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Eto mi izgovora da dodjem da ti nesto donesem i da mi to napravis 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15783 Napisano Maj 12, 2023 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodošao i da ništa ne uradimo Davne 2011 i ja naučio...na teži način. MT07 nosi vizuelno isti semering samo vecih gabarita, skuplji. Drugar rešio da zameni sam, rekoh mu unapred da to kako je zamislio neće moći. Takodje je i on naučio na teži način, MT propisao je u roku od odma jos dok je sipao antifriz Ponovo skidaj, ponovo naruči deo, čekanje....pi*de lepe materine. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1878 Napisano Maj 12, 2023 (promenjeno) Skuteras, 3690 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Stavio ja ovu i sve super. Sipao vodu da properem sistem i da vidim je li sve ok. Nasuo antifriz, upaliod da radi, zagrejao se dobro, proverio nivo, otisao da se provozam i vratio se kuci sve ok. Proslo 15 min pojavi se kapljica. Treba sutra nesto do BGa, pa cu se javiti… Pre sam menjao na jednom bev 200, ona sa manjim lezajevima, ali tu je semerig skroz drugaciji. I tu mi je jedan drugar nesto izjebao, nije dobro nabio onaj propeler na magnet i slomio ga komplet Promenio Maj 12, 2023 član muljaz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15783 Napisano Maj 12, 2023 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan To su dva različita rešenja, zajedničko im je da se ne smeju čukati. Sutra svakako ti ne mogu pomoći jer sabajle idem u tazbinu .... čeka me MP3 da ga srafim. Moraces uzeti nov semering, sve opet dole da se spusti, raščlani.... priprema, grejanje, presa i biće ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mareeeee21 8 Napisano Maj 18, 2023 U prolazu, 11 postova Lokacija: subotica Motocikl: beverly 250 karb Prijavi odgovor kao problematičan E sad jedan od razloga prijavljivanja na forum. Nakon dve godine exploatacije i mnogo predjenih kilometara, odneo sam motor (beverly 250 karb) do majstora da ga pregleda. Covek rece da je motor bio zapusten, sto se primetilo kad sam sa prijateljem jedva uradio servis jer je onaj filter jedva odvrnut uz maximalnu silu. Motor ide kao zmaj sto su potvrdili oni koji ga imaju, lepo radi itd. Problem je u tome sto mi je majstor koji ima iskustva rekao da je svecica zapekla i da je njegovo misljenje da ce je slomiti ako pokusa da je izvadi i nece da rizikuje. Kolika je steta ako se slomi i koliko je recimo generalka za njega, posto mi je potrosio oko pola litre ulja 10x40 na nekih 1000km po mojoj proceni i ako nigde ne curi. Motor mi se svidja i zadrzao bih ga na duzi vremenski period ako nije prevelika cena i jebada. Da li posle eventualne generalke dobijam takoreci nov motor. Unapred hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6585 Napisano Maj 18, 2023 Ne silazi, 6516 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Pa šta i ako je slomi!?! Za slučaj da se recimo ošteti navoj...i za to ima pismeno rešenje (Helicoil). Kakva bre generalna zbog zapekle svećice. Taj ili stvarno ne zna, ili se pravi na Tošu da uzme lovu na spiku. E sad to za potrošnju ulja, to je drugi par gaća. Ima tu štošta da se proveri pre otvaranja mašine, a možda bi i jedan običan tester za kompresiju mogao (donekle) da pomogne. Pravoj, opremljenoj radionici ništa od navedenog ne bi trebalo da pravi probleme. 2 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1229 Napisano Maj 19, 2023 BJB Maxi scooter club, 1658 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Prijavi odgovor kao problematičan Pronto,njemu je veci problem ta potrosnja ulja pa zato ga zanima info o ceni generalke. Svecka manje vise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mareeeee21 8 Napisano Maj 19, 2023 (promenjeno) U prolazu, 11 postova Lokacija: subotica Motocikl: beverly 250 karb Prijavi odgovor kao problematičan Bas tako. Sad cu tacno da merim koliko mi ulja troši ako nije alarmantno nista ne diram. Ako je problem, onda da vidim koliko to izadje pa da vagam. Naravno, prvo da vidim pa cu izložiti kakvo je stanje. Promenio Maj 19, 2023 član mareeeee21 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9596 Napisano Maj 20, 2023 Ne silazi, 2264 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Ako ga stalno vrtiš u obrtaje (po gasu), normalno je da ti potroši malo ulja. I koje ulje sipaš ? Meni u gradskoj vožnji skuter nije bukvalno ništa trošio ulja. Kad vozim auto putem, npr kad sam se vraćao iz Hrvatske, 140-160 km/h, normalno da će da potroši... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4748 Napisano Maj 20, 2023 Drug član, 3626 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Blažo, u Bev 250 staje 1,2l ulja ukupno. Ako potroši pola litra na 1000 km, i ako je to zaista tako, ne može da bude dobro. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11011 Napisano Maj 20, 2023 Ne silazi, 2190 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan potrosnja 0,5 l na 1000km jeste alarmantna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mareeeee21 8 Napisano Maj 20, 2023 U prolazu, 11 postova Lokacija: subotica Motocikl: beverly 250 karb Prijavi odgovor kao problematičan Uopste nije u obrtajima, retko kad predjem 90km h, vozim ga svaki dan, cepao sam ga i zimi ture po 100 km.. Zato i kazem da cu sad da vidim tacnu potrosnju ulja (sipam 10 x40)pa ako je zaista velika, da vidim sta dalje. Ponavljam, motor ide odlicno(nije mi ovo jedini bev koji sam vozio), lepo radi, ne ispusta nikakav dim, sve po ps. Zato i pitam zlu ne trebalo, cena generalke onako informativno. Nikakav problem mi nece biti i da ga dovezem u bg ili bilo gde samo da se odradi kako treba, ako bude trebalo. Kada sam i kupovao ovaj motor za jako malu razliku se nudio i odlican 250ie, mladji par godina, ali mi je ovaj zapeo za oko, nekako sam za mehaniku jbga, zato ga i ne bi prodavao, ako se bas ne mora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1229 Napisano Maj 20, 2023 BJB Maxi scooter club, 1658 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Prijavi odgovor kao problematičan A kazi ti nama kako stoji kazaljka temperature? Jel uvek 'na pola' ,dal pali lepo ventilator u guzvama kreni-stani? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mareeeee21 8 Napisano Maj 20, 2023 U prolazu, 11 postova Lokacija: subotica Motocikl: beverly 250 karb Prijavi odgovor kao problematičan Sve je kako treba, nakon nekog vremena se zakuca na pola. Kad stanem na semaforu kad je toplo uvek se pali ventilator cim predje pola. Sve po ps. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1213 Napisano Maj 20, 2023 Zainteresovan, 791 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Mare, da li ti pali lampicu kad opadne nivo ulja ili sam na merač proveravaš? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mareeeee21 8 Napisano Maj 20, 2023 U prolazu, 11 postova Lokacija: subotica Motocikl: beverly 250 karb Prijavi odgovor kao problematičan Ne pali lampicu, ni jednom je nije upalio za ovo vreme koliko ga imam, na merac smo proverili. Bio je ispod minimuma. Odnecu ga kod lokalca koji je daleko strucniji, pa da vidim sta kaze! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 348 Napisano Maj 20, 2023 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Na Bevu meris sa zavrnutim meracem...da ne mislis da se samo ubode.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mareeeee21 8 Napisano Maj 20, 2023 U prolazu, 11 postova Lokacija: subotica Motocikl: beverly 250 karb Prijavi odgovor kao problematičan Toliko znam, hahahhaaaa!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1878 Napisano Maj 29, 2023 Skuteras, 3690 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam javio rezultate. Stavio drugu pumpu, drndao neko vreme, vozio, radio u mestu, vozio, radio… Nema ga jos da reklamira. Izgleda da je ok. Zajebano montirati posto mora da se gura i spoljna ivica pakunga i unutrasnja. Sve sam lepo ocistio, podmazao, zagrejao deklo… bas je pipavo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srle73 5 Napisano Jun 3, 2023 U prolazu, 18 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Beverly 250ie Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, Jedno pitanje,drugar mi je gledao kaiš i rolnice i kao sve je još dobro ali u varijatoru se čuje kao neko zvono kad je na leru,cin,cin,cin,i pod malim gasom rolnice "čangrljaju" baš onako ružno.Nisam do sad imao skuter,samo sam motore vozio,pa mi malo pojasnite šta bi to moglo da bude,inače povlači lepo i lepo ide. Hvala svima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...