Jump to content

Moto Zajednica

mareeeee21

Članovi
  • Broj tema i poruka

    11
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Lokacija
    subotica
  • Motocikl
    beverly 250 karb

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

mareeeee21's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

8

Reputacija u zajednici

  1. Vreme je za zamenu karburatora, otisla je membrana i nesto zeza siber. Neko dal ima proveren i pristojan za beverlija 250. Hvala unapred!
  2. Pojavio se problem, ako moze pomoc. Beverli mi je izgubio snagu i ubrzanje. Sve normalno radi, zvuk isti, kao singerica, ali ide maximalno 80km na cas sa bar 50% slabijim ubrzanjem. To mi se desilo u zadnjih par dana. Cisto informativno, posto nema majstora a moj se vraca tek sredinom septembra, da li je problem ako tako vozim motor, da nesto ne sjebem. Da napomenem da mi je na zadnje pregledu covek rekao da je karburator los, pa da li je do njega ili moze biti nesto drugo. Unapred hvala!!!
  3. Da napisem da nakon otprilike(posto mi ne radi km sat) predjenih oko 2000 km motor prede kao macka. Neki lezaj mu je otisao, raspao se to je zamenjeno brzo, izaslo me 3500 dina. Sto je jos vaznije, ne trosi ulje uopste, proveravam cesto. Ako ne bude nepredvidjenih stvari, motor se na zimu licka, sredjuje(nalepnice i novi vizir jer je ovaj blagi uzas) i nadam se dugogodisnjem druzenju. Za sad sam zadovoljan.
  4. E ovako, stigao jos dosta ranije od majstora sad pisem. Motor nije hteo da upali kad je sve prekontrolisao, zamenuo ko zna sta pa je morao da odvrne svecicu hahaha. Imao je srece nije puklo a svecica na njemu prva, ako ne laze, mislim da sam video pise na njoj piaggio. Gume sam morao zamenuti, zadnja stara 13 godina. E do sad sam presao sa njim nekih 600 km i ne trosi ulje, proveravam. Stavio mi novu sajlu km sata i nakon predjenih 200 km, ponovo se sajla pokidala, kaze da je neki zupcanik precvika, mora da se menja sat. Meni je i to bilo dovoljno da proverim potrosnju, otprilike 5,5 litara na 150 km je posrkao vise vangradske voznje. Toliko za sada, ako ne bude problema sa uljem, druzicemo se dugo. Pozdrav!!!
  5. Ne pali lampicu, ni jednom je nije upalio za ovo vreme koliko ga imam, na merac smo proverili. Bio je ispod minimuma. Odnecu ga kod lokalca koji je daleko strucniji, pa da vidim sta kaze!
  6. Sve je kako treba, nakon nekog vremena se zakuca na pola. Kad stanem na semaforu kad je toplo uvek se pali ventilator cim predje pola. Sve po ps.
  7. Uopste nije u obrtajima, retko kad predjem 90km h, vozim ga svaki dan, cepao sam ga i zimi ture po 100 km.. Zato i kazem da cu sad da vidim tacnu potrosnju ulja (sipam 10 x40)pa ako je zaista velika, da vidim sta dalje. Ponavljam, motor ide odlicno(nije mi ovo jedini bev koji sam vozio), lepo radi, ne ispusta nikakav dim, sve po ps. Zato i pitam zlu ne trebalo, cena generalke onako informativno. Nikakav problem mi nece biti i da ga dovezem u bg ili bilo gde samo da se odradi kako treba, ako bude trebalo. Kada sam i kupovao ovaj motor za jako malu razliku se nudio i odlican 250ie, mladji par godina, ali mi je ovaj zapeo za oko, nekako sam za mehaniku jbga, zato ga i ne bi prodavao, ako se bas ne mora.
  8. Bas tako. Sad cu tacno da merim koliko mi ulja troši ako nije alarmantno nista ne diram. Ako je problem, onda da vidim koliko to izadje pa da vagam. Naravno, prvo da vidim pa cu izložiti kakvo je stanje.
  9. E sad jedan od razloga prijavljivanja na forum. Nakon dve godine exploatacije i mnogo predjenih kilometara, odneo sam motor (beverly 250 karb) do majstora da ga pregleda. Covek rece da je motor bio zapusten, sto se primetilo kad sam sa prijateljem jedva uradio servis jer je onaj filter jedva odvrnut uz maximalnu silu. Motor ide kao zmaj sto su potvrdili oni koji ga imaju, lepo radi itd. Problem je u tome sto mi je majstor koji ima iskustva rekao da je svecica zapekla i da je njegovo misljenje da ce je slomiti ako pokusa da je izvadi i nece da rizikuje. Kolika je steta ako se slomi i koliko je recimo generalka za njega, posto mi je potrosio oko pola litre ulja 10x40 na nekih 1000km po mojoj proceni i ako nigde ne curi. Motor mi se svidja i zadrzao bih ga na duzi vremenski period ako nije prevelika cena i jebada. Da li posle eventualne generalke dobijam takoreci nov motor. Unapred hvala!
  10. Isto polozio u 39oj za a2, ne da mi se saltati brzine za punu a, u zivotu ni apn nisam vozio, samo tomose i skutere do 50cc. Polozeno sve iz prve i uzivam u 250cc i relacijama do 200km! ps. naterao sam se tako sto sam prvo kupio motor i onda moras ...
  11. Nije uzalud, jer da mi ga nisu ukrali ne verujem da bi se naterao da polazem. I ovako sam prvo kupio motor pa tek onda polagao za a2. Jbga, stari konj se ne uci da vuce hahahaaa!
  12. Vec 2 godine sam vlasnik beverlija 250 karb, od kad imam a2, pre toga sam imao odlicnog aeroxa koji je dobio noge. Verujem da sam ovaj forum pregledao nekoliko stotina puta i stvarno se nadju korisne informacije, pa bi i ja da postavljam neka pitanja, jer za odgovore nisam kompetetan hahahaa!!!
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja