Mikulanac 7909 Napisano Decembar 1, 2012 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Jadnik ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fi011 204 Napisano Decembar 1, 2012 BF3 killah, 301 postova Lokacija: Beograd - Karaburma City Motocikl: FZS 600 Prijavi odgovor kao problematičan ja nisam ni za koga rekao da je jadnik, samo ne razumem zašto neko neko uzima trkački motor a da ne ispituje njegove granice, barem donekle... mislim, onda mogu da kupe valjda neki f koji bi im bio udobniji, lakši za vožnju... opet kažem, ne razumem... setio sam se dejana neškovića, ja ga pitam kada poteraš fazera do 10.000 u trećoj, koliko ide (imao sam problem sa pinjonom), on kaže, ne znam, nikad ga nisam vozio do 10.000, a ima motor duplo duže od mene... i takvih ima dosta... na fazeru uzbuđenje se oseti tek preko 8.000 jer tek tad se u njemu budi zverka, i meni je uzbudljivo da ga nateram u tih 10.000... da mi to nije uzdudljivo, vozio bih nešto mnogo sporije, što opet ima svoje druge kvalitete 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja7 31 Napisano Decembar 1, 2012 U prolazu, 90 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: Kawasaki ZX9R Prijavi odgovor kao problematičan Pa i ti si pogresio ! Ja sam mislio da vodimo neke konstruktivne razgovore ovde. Ja sam naveo zasto mislim da nije pogresio pa uradi i ti isto za tvoj stav, imas sigurno neki konkretan razlog... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zike 46 Napisano Decembar 1, 2012 .............., 92 postova Prijavi odgovor kao problematičan ja nisam ni za koga rekao da je jadnik, samo ne razumem zašto neko neko uzima trkački motor a da ne ispituje njegove granice, barem donekle... mislim, onda mogu da kupe valjda neki f koji bi im bio udobniji, lakši za vožnju... opet kažem, ne razumem... A ja ne razumem kako tebi nije jasno da neko uzima motor iz ljubavi. Nije u pitanju koliko je fazer udobniji i laksi za voznju. U pitanju je se nekome svideo izgled R-a, zvuk....I zasto se oni vozaci koji ne peglaju R smatraju neznalicama (kao pa bolje je da uzme F laksi je za voznju) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Decembar 1, 2012 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Ti si bas podrobno objasnio....nasmejes se od uva do uva kada ga vidis. Odlican razlog za kupovinu R. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fi011 204 Napisano Decembar 1, 2012 BF3 killah, 301 postova Lokacija: Beograd - Karaburma City Motocikl: FZS 600 Prijavi odgovor kao problematičan barby, nije za početnike skuter, tako će uvek ostati početnici... zike, mogu ja to donekle da razumem, ali samo donekle... teško mi je da razumem da neko uzima motor samo zbog izgleda ili zbog zvuka auspuha ... čemu to? uzimaš valjda motor koji ti odgovara u vožnji, a ako je uz to i lep i ima dobar zvuk, sjajno... to je neka moja logika... kakvu prednost može R da ima u odnosu na Fa za nekoga ko ne voli brzinu? i jedan i drugi su dovoljno jaki za preticanje, ali F je udobniji, finiji, pitomiji, laganiji za vožnju itd... znači, ako kupuješ Ra zbog izgleda i zbog zvuka, to se svodi na pozeraj, zar ne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja7 31 Napisano Decembar 1, 2012 U prolazu, 90 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: Kawasaki ZX9R Prijavi odgovor kao problematičan Ti si bas podrobno objasnio....nasmejes se od uva do uva kada ga vidis. Odlican razlog za kupovinu R. Ne znam koji su ti motivi da zajebavas ali procitaj jos jednom sta sam napisao u postu pa ces videti da je nastavak recenice "... i zato sto uzivam dok ga vozim..." ...uostalom, koji je tvoj razlog za skuter koji te jedva izvuce uz kosutnjak ako sedne jos neko sa tobom...sem sto su ga napravili da lici na R1? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja7 31 Napisano Decembar 1, 2012 U prolazu, 90 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: Kawasaki ZX9R Prijavi odgovor kao problematičan barby, nije za početnike skuter, tako će uvek ostati početnici... zike, mogu ja to donekle da razumem, ali samo donekle... teško mi je da razumem da neko uzima motor samo zbog izgleda ili zbog zvuka auspuha ... čemu to? uzimaš valjda motor koji ti odgovara u vožnji, a ako je uz to i lep i ima dobar zvuk, sjajno... to je neka moja logika... kakvu prednost može R da ima u odnosu na Fa za nekoga ko ne voli brzinu? i jedan i drugi su dovoljno jaki za preticanje, ali F je udobniji, finiji, pitomiji, laganiji za vožnju itd... znači, ako kupuješ Ra zbog izgleda i zbog zvuka, to se svodi na pozeraj, zar ne? Ja sam vozio gsxf-a a sad zx9r-a i udobniji mi je za voznju i manje se umaram...pa ti vidi...e sad, mozda je to subjektivni osecaj...ali besmisleno mi je vezivati R za divljanje i trku na ulicama i pozeraj...znaci svako ko uzme neki bolji auto je pozer, nikako ga nije uzeo recimo zato sto mu se svidja ili zato sto je udoban, luksuzan i sl., mora da zavrne svih 3-4000cc i sve konje da bi opravdao kupovinu...besmisleno... Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zike 46 Napisano Decembar 1, 2012 .............., 92 postova Prijavi odgovor kao problematičan Upravo tako Ninja. Ali ne vredi objasnjavati. Njima je u glavi da kad kupis R-a moras da mu vadis dusu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fi011 204 Napisano Decembar 1, 2012 BF3 killah, 301 postova Lokacija: Beograd - Karaburma City Motocikl: FZS 600 Prijavi odgovor kao problematičan sto ljudi sto ćudi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Decembar 1, 2012 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Od uva do uva se smejes i uzivas u voznji su jako slabasni razlozi za kupovinu R motora odnosno sto rece Fi011 klasican pozeraj. Uopste se ne zajebavam, sasvim sam ozbiljan i kao sto vec napisah gore iznosim svoje misljenje... sto je i svrha foruma. Posto vidim da ne razumes sta tacno mislim i sta me cudi pokusacu na obicnijem primeru da objasnim. Kada kupis R motor zbog izgleda i zvuka a ne probas njegove mogucnosti je isto kao da kupis 8 pljeskavica a mozes da pojedes 2 koje bi te zasitile ili pak ako si samac a stanujes u kuci na tri sprata. Bas iz tog razloga iz svakog motora pokusavam da izvucem najvise sto moze jer samo to mi donosi uzivanje u njemu. Tako i od skutera koji lici na R1 uzimam maximum a verujem da bi uz Kosutnjak bili tu negde ali da ne vucem suvozaca 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mihajlo Bg 50 Napisano Decembar 1, 2012 U prolazu, 78 postova Lokacija: BEOGRAD Motocikl: thundercat i sv650 Prijavi odgovor kao problematičan Evo da se ukljucim u temu...zasto kupiti R motor ako neces voziti do maximuma...?? Pa sta onda da radimo sa kolima koja imaju 300,400,500 KS,ne treba ih kupovati jer ih ne mozes voziti nigde? Sve se kupuje zbog izgleda,zvuka,imidza...tako i R motor...kome je do jurnjave neka juri...ponekad potegnem i ja ali realno u Srbiji nema gde..sto zbog losih puteva,sto zbog generalne bahatosti u saobracaju... Podrzavam da se R motori,kola sa 300+ ks itd,itd..kupuju zbog izgleda,zvuka,snage,imidza i uziva u njima...svaki motor moze da ide 200+ pa ne vidim da svi voze toliko.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja7 31 Napisano Decembar 2, 2012 U prolazu, 90 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: Kawasaki ZX9R Prijavi odgovor kao problematičan Od uva do uva se smejes i uzivas u voznji su jako slabasni razlozi za kupovinu R motora odnosno sto rece Fi011 klasican pozeraj. Uopste se ne zajebavam, sasvim sam ozbiljan i kao sto vec napisah gore iznosim svoje misljenje... sto je i svrha foruma. Posto vidim da ne razumes sta tacno mislim i sta me cudi pokusacu na obicnijem primeru da objasnim. Kada kupis R motor zbog izgleda i zvuka a ne probas njegove mogucnosti je isto kao da kupis 8 pljeskavica a mozes da pojedes 2 koje bi te zasitile ili pak ako si samac a stanujes u kuci na tri sprata. Bas iz tog razloga iz svakog motora pokusavam da izvucem najvise sto moze jer samo to mi donosi uzivanje u njemu. Tako i od skutera koji lici na R1 uzimam maximum a verujem da bi uz Kosutnjak bili tu negde ali da ne vucem suvozaca Ok, onda se sustinski razlikujemo u shvatanju poente voznje motora... meni je to uzivanje u voznji a tebi je ocigledno izvlacenje maksimuma iz masine... ne vidim ni jedan dobar razlog zasto bih morao da probam njegove mogucnosti, ali cak i to nije problem, ode se na stazu, proba se i onda se vratis opet na ulicu...a drugo, ja nisam rekao da ja ovaj motor vozim bas uvek kao baba... problem je u tome sto ne volim da sam bas mnogo napet dok vozim (malo je ok da bih bio fokusiran na voznju i druge) a u gradskoj voznji sto vise gasa dajes to glava pocinje proporcionalno da raste jer budala ima na svakom uglu... a sto je put cistiji to opustenije dajem gas, isao sam recimo autoputem nesto malo preko 200 ali sve na kratko i kad nikog nema, a i to je brzina sa kojom nemas cemu da se nadas ako se nesto nepredvidjeno desi i izbegavam, a i retko sam na autoputu...i ne vidim uopste razlog zasto bih morao da probam tih 280-300 koliko moze da ide...prostije receno, meni je mnogo bitnije i vise uzivam u ubrzanju nego u velikoj brzini, kad povuce sa 30 na 80 dok trepnes, zato volim R motore a ne zbog krajnje brzine... ... a sto se tice pljeski, bolja analogija je da je to za nekog najbolja pljeska koja ima da se kupi a prodaju je samo u pakovanju od osam komada... i onda sta ces, kupis, pojedes dve a ostalo bacis... Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Decembar 2, 2012 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Pa eto dosao si do glavnog razloga... ubrzanje. Onda mi je sve jasnije ali onda tvoj prvi post pada u vodu jer to od 30 do 80 za sekund za nekog ko ne vozi motore predstavlja divljanje a ti rece da to ne radis. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zike 46 Napisano Decembar 2, 2012 .............., 92 postova Prijavi odgovor kao problematičan cekaj malo,kako nije? zasto bi ostao pocetnik? ja smatram da treba poceti od nule pa svake sezone ako imas uslove i smatras da si spreman,povecavati lagano kubikazu...Ta teorija vredi za vozace u zemljama viseg standarda koji mogu ekonomski izdrzati cesca menjanja motora. U nasim ekonomskim uslovima treba naci kompromis, a to bi po meni bilo: - Ko zeli da se vozi bez nekih silnih usavrsavanja neka uzme skuter i posle mozda maxi skuter; - Ko zeli da bude napredniji vozac, prvo treba uzeti motor od 250 ccm i nauciti sve cake na njemu od kvacila do obaranja; - Zavisno od afiniteta posle 250ke ici na Fazera, Nakeda ili R-a. Tu nema puno menjanja motora a pare koje bi davao na menjanje kubikaze vozac bi trebao uloziti na dodatne kurseve voznje i sto gledati da sto vise vremena provede na stazi. BJB pravi lepo organizovane ture na Navaku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zike 46 Napisano Decembar 2, 2012 .............., 92 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ma kakav skuter. Odmah skupljati pare za 250ccm ko ima zelju da postane pravi vozac. Ko nije toliko zainteresovan odmah kupiti kvalitetniji skuter i ne ici dalje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zike 46 Napisano Decembar 2, 2012 .............., 92 postova Prijavi odgovor kao problematičan Na hipoteticka pitanja ne odgovaram. To pitaj ljude koji imaju decu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zike 46 Napisano Decembar 2, 2012 .............., 92 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mi imamo potpuno ista shvatanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zike 46 Napisano Decembar 2, 2012 .............., 92 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa vidis da se slazemo. R nije za pocetnike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
barby 175 Napisano Decembar 2, 2012 Svrati ponekad, 135 postova Prijavi odgovor kao problematičan xaxaxa,znaci posle vise poruka smo dosli do tog zakljucka....ok,meni je mozak umoran Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zike 46 Napisano Decembar 2, 2012 .............., 92 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pazi, da ne bude zabune R nije za pocetnike i tu se slazemo potpuno Takodje, skuter nije za pocetnike koji se ne mogu razbacivati parama, a zele ici na veci motor. Za jos malo doplate moze se uzeti lepa 250ka. Moram naglasiti jednu stvar: Ja pricam o razuminim momcima koji zele za koju godinu postati pravi motoristi. Ja ne pricam o pocetnicima koji uzimaju skuter jer vole zavrnuti gas pa misle da ce se skuterom spasiti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
barby 175 Napisano Decembar 2, 2012 Svrati ponekad, 135 postova Prijavi odgovor kao problematičan cekaj ali ja poznajem dosta ozbiljnih motorista koji vole zavrnuti gas! svima dodje da zavrnu gas i to je ok,samo kazem da ja kada bih a nadam se da hocu,kupovala motor i odmah uzela recimo nindzu 250, ne bih znala da li da se smatram ludom ili hrabrom.... mozda,ali samo mozda bih i razmislila o apriliji 125.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zike 46 Napisano Decembar 2, 2012 .............., 92 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa u tome i jeste caka. Iskusni motoristi i trebaju zavrnuti gas jer znaju sta rade Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6703 Napisano Decembar 2, 2012 čeka dobru titulu, 1375 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Vas dvoje bolje da ste razmenili telefone da ćaskate celu noć. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Decembar 2, 2012 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Ala sljaka trece smena kao u Titovo vreme. Moracu titulu Nocnog cuvara da prebacim na Barby-ija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...