Sasa_NS 2 Napisano Octobar 20, 2012 U prolazu, 5 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ekstra, zaista. Tekst koji vraća u neka već pomalo zaboravljena vremena. Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasabike 7 Napisano Octobar 20, 2012 U prolazu, 22 postova Lokacija: Banja Koviljača Motocikl: Piaggio Vespa PX 200, Suzuki Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan :care: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
istankov 1043 Napisano Octobar 23, 2012 Zainteresovan, 503 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pročitao sam temu od početka do kraja, u jednom cugu, svih ko zna koliko strana ... Štampar, bravo! Sećam se "parnih dana", "bonova" (imam negde jedan od 20l), "kafe 40%"... sećam se tih nekih 1981-2-3 matori je radio u jednoj vrlo zaebatoj firmici, pa je svako malo dolazila ekipa iz Švajcarske, pa se matori se sprijateljio sa njima, božićnih paketa i carine na čokolade (ova milka, Nestle... ovde, sada ma daj, pali), sećam se i truckavog puta i mirisa JAT-ovih DC9 na relaciji Dubrovnik - Beograd, kupovine APN 6, kupovine Galaksije iz Slovenije, pa zatim i Atari800... onda radio amateri, pa neki čiča Pasquale iz Barija (biolog po struci) ponudi matorom da dodje njegov stari Oliveti M10 (8086), pa matorom nisu dozvolili (1988)... Jebiga, živelo se nije sve bilo crno belo, niti je ikada sve crno belo... Nažalost neko će i za ovo vreme reći "to su bili dani" 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
flash 196 Napisano Octobar 24, 2012 Svrati ponekad, 109 postova Lokacija: KV Prijavi odgovor kao problematičan Tada su Motore vozili samo ljudi koji su zaista živeli za iste, tada je sve bilo jasnije, tada je Motorcikli na drumu bio Vitez, tada je...sve bilo mnoooooogo lepše, ja jesam bio mali, ali sam tada zavoleo dva točka, upravo zbog starijih momaka iz komšiliuka koji su svi do jednog za mene bili Vitezovi nekog okruglog stola, za mene dalekog i nedostupnog, ali sam se zarekao....danas motore voze ljudi koji ma ne bih dao ni trotinet u ruke, voze ih jer su im na TV reklami rekli da je to cool....Ne kažem i onda su momci hteli imati morcikli da bi bili posebni i vidjeni, ali ipak drugačijih motiva i duha.....Svaka čast za ovaj Retro, ja sam ga doživeo kao vreme u kome sam uveliko sanjao o tome "Kako bi i ja to radio... i tata bi sine".....i odprilike provozao prvog pony express-a Odlican post! Slucajno otvorih temu i svih 14 stranica u dahu pregledah...hvala stampare...prava vremena 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan@Ö 62 Napisano Octobar 29, 2012 Svrati ponekad, 145 postova Lokacija: Vračar Motocikl: V-Stom 650 (C7) Prijavi odgovor kao problematičan Jedno malo hvala mom sefu koji je zazmurio na jedno oko videci me kako celo pre podne citam o nekom vremenu koga se slabo secam, tj dela i ne mogu da se setim jer nisam bio rodjen. Gospodine Stampar (posto vam ne znam ime), vama jedno veliko hvala na sjajnom putopisu. Citajuci ovo zlatno stivo, kudim sebe sto nijednom nisam uzeo olovku da zabelezim lepe trenutke sa putovanja, iako sam tek od skoro kolega biker! Svaka cast, nadam se da cemo se u skorije vreme sresti i upoznati! Pozdrav od gasterbajtera iz Beca! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nebojsaperic 158 Napisano Octobar 31, 2012 Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: Krupanj Motocikl: R1200GS LC Prijavi odgovor kao problematičan Holanđane zgodno prepoznajem,oni vole i voze Honde Gold Wing...prvo pipkaju sedište od moje Laverde i vrte glavama...''tvrdo''...zatim gledaju tablicu i svi greše, ja nisam Mađar i to nije Mađarska tablica...kad im pokažem na karti odakle sam stigao još više se čude..''na tako tvrdom sedištu toliki kilometri''? E, ovo si mi jednom i usmeno ispričao i sad me prosto sramota da šaljem sedište kod Bobana na preradu. Poslao sam link ka tvom Putopisu (sa velikim P) i Vladi i evo njegovog komentara: "Koji lik. Ima opasno smisla. Stvarno dobro piše." 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nataša Perić 5 Napisano Novembar 1, 2012 U prolazu, 5 postova Lokacija: Krupanj Motocikl: suvozač i vozač Kawasaki KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Kada postaneš popularan (van foruma, pošto na forumu već jesi ), moći ću da se hvalim da te poznajem. Svaka čast ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gastrorider 260 Napisano Novembar 4, 2012 Fat and furios, 592 postova Lokacija: Budva Motocikl: KLE 500, bev 500 cruis Prijavi odgovor kao problematičan Uhhh, pročitano u jednom dahu... a fino sam se zarekao tih 80tih kad sam završio studije da više ni novine neću da čitam... ps. ovo treba zabraniti matorima... previše emocija za trošnu srčku isto tako obavezna literatura omladini BRAVO, što neko reče izvanredan vremeplov :takoje: 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1036 Napisano Decembar 18, 2012 Drug član, 2998 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno!!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1641 Napisano Decembar 18, 2012 -+-, 1005 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Danas procitah putopis u jednom dahu, vrhunski napisano, osetih duh tog vremena i ko da sam i ja imao tad 23 a ne 8 godina. Ali ujedno mi stvori gorcinu, i setih se svojih 20godina, sankcija, bombardovanja...jos u 8 razredu sam na mapi evrope nacrtao put (turu) po kojoj bih sad rado ja napisao putopis ali... Kazu nikad nije kasno, ja mislim da kada radis nesto sa 40 sto si zeleo sa 20 je samo pokusaj lecenja frustracije...bolje nemoj. Meni sad sa evo 35 nov motor je, ma i ne razmisljam ma ne pomisljam o tome, mastam o motoru od par hiljada, ma kojih par hiljada dovoljna mi je hiljada a... Znam neko ce reci ko te j*be kada si nesposoban...nije ovom mesto ovde... Nekako bih vise voleo da smo generacija... Elem vrhunski putopis, HVALA ti sto si podelio sa nama tj. hvala tvojoj cerkici sto je nasla album! Pozdrav! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JohnyB 9 Napisano Decembar 22, 2012 U prolazu, 74 postova Lokacija: Muzlja Motocikl: BMW f 650 st Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno stampar,Bio sam vec zaboravio na bonove za kafu i prasak za ves! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaxomirR 31 Napisano Januar 10, 2013 Svrati ponekad, 141 postova Lokacija: Baranda Motocikl: Yamaha Tracer 900 GT '20 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast druze, mozes knjigu napisati o ovome! A ova Laverda V6 kako zvuci jbt, kao neki noviji ferrarijev motor sa 600-700ks 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola-Pera 190 Napisano Februar 2, 2013 Drug član, 1020 postova Lokacija: Sopot Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan I našim komšijama se sviđa putopis. http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,226436.0/topicseen.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Februar 2, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan I našim komšijama se sviđa putopis. http://www.motori.hr.../topicseen.html Шта ћеш, имају људи укуса... Него, морам да прочитам поново јер заборавих неке детаље... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola-Pera 190 Napisano Februar 2, 2013 Drug član, 1020 postova Lokacija: Sopot Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan Morao sam opet da pročitam ceo putopis,opet isto osećanje i sećanje na kraj sedamdesetih i početak osamdesetih kada smo krenuli malo da putujemo. Kada se setim tog autoputa,dange,dange,kao da si u vozu.... Prvo Trst,pa onda Venecija........stiglo se i do Švajcarske,Lokarno..... e baš se omatorilo kada se prisećamo tih dana.......... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radeyamaha 148 Napisano Februar 3, 2013 Svrati ponekad, 353 postova Lokacija: skupljen Motocikl: Honda cbf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Posle toga pravac pumpa gde radi čovek koji će mi devizne bonove zameniti za domaće bonove i novac u toj vrednosti jer u vozilo domaćih tablica neće na svakoj pumpi da mi sipaju gorivo za devizni bon.Tamo gde me poznaju- može, ali ne smem da rizikujem i da krenem bez domaćih bonova...natankovah i motocikl... Umorio sam se dok sam sve ovo završio,odvezoh se kući da odspavam i da se odmorim...krenuću uveče da bih ujutru bio u Italiji... ...nije to jednostavno,san ne dolazi na oči...valjda me trese ''putna groznica''...prevrtao sam se po krevetu u nekom dremežu a nisam otkunjao više od 2 sata... Ustadoh i obukoh se-nema smisla prevrtanje po krevetu a Sunce zalazi...skuvao sam sebi malo veću dozu skupocene prave kafe i obukao se natenane.Dvodelni kožni kombinezon i čizme... E pa deco ako niste znali znajte svaka mu je na mestu. Ziveo sam u tom vremenu i dok ovo citam blago receno ponekad se najezim 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radeyamaha 148 Napisano Februar 4, 2013 Svrati ponekad, 353 postova Lokacija: skupljen Motocikl: Honda cbf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Neverovatno, sedoh i procitah sve od jednom od pocetka do kraja. Svaki komentar suvisan, divno i hvala! ...Da dodam slikicu komsije sa Laverdom u Opatiji, svake godine ga vidjam tamo... Pozdrav bolji putopis nisam citao. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radeyamaha 148 Napisano Februar 4, 2013 Svrati ponekad, 353 postova Lokacija: skupljen Motocikl: Honda cbf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Kad sam poceo da citam ovaj putopis ni sanjao nisam da cu se vratiti u proslost koj sam davno izbrisao iz secanja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vejac 40 Napisano Februar 5, 2013 U prolazu, 63 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: sta na'vatam Prijavi odgovor kao problematičan Procitano u jednom dahu. Napisano od strane coveka koji ima sta da kaze i koji zna to da uradi - i nadasve, koji je imao priliku da to prozivi. Ispucao sam sve pluseve za danas, to nisam ni znao da je limitirano, dok nisam procitao ovaj putopis. Svaka pohvala! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stenik 9 Napisano Februar 6, 2013 U prolazu, 43 postova Motocikl: Honda Prijavi odgovor kao problematičan Sinoć sam završio čitanje, malo se slegli utisci, setih se i nekih stvari koje su već bile malo potonule u zaborav. Ovo je Putopis koji je u stvari i vremeplov - vraća nas koji smo približnih godina kao Štampar u vreme kada smo bili stvarno mladi (iako smo i sada "mladi" - ja za nekoliko dana ostavljam prvih pola veka za sobom). Piscu iskrene čestitke, pozdrav i sve najbolje . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mladensky 16 Napisano Februar 26, 2013 U prolazu, 54 postova Lokacija: Svrljig Motocikl: Suzuki Burgman AN400 K7 Prijavi odgovor kao problematičan Stampar svaka cast! Stil pisanja ti je za 10-ku. Ostao si nam duzan da kazes sta je na kraju bilo sa Laverdom, i da li si opet zbog Laverde isao u onaj drugi servis u istom mestu. Ako dozvolis hteo bih da se nadovezem na sve ovde receno ukljucujuci i ove komentare ovde. Ali samo ako dozvolis, ipak si ti stampar price a ne mi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
v_strom 2 Napisano April 6, 2013 U prolazu, 2 postova Lokacija: Bg Vracar Prijavi odgovor kao problematičan KAKO BIH VOLEO kako bih voleo da sam ovaj putopis i opisano vreme samo procitao a ne prziveo!Stvarno,svaka cast Stamparu.Na zalost do u detalje tacno i istinito. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano April 6, 2013 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan strašno! ne mogi da verujem da mi je ovako nešto promaklo! do sad! fala sreći, pa slučajno naleteh na ovo remek delo! druže štampar, svaka ti čas! verujem da bi se mnoga pera od zanata, koji im plaća račune, postideli magije ,skoro neposrednog, direktnog teleportovanja čitaoca u vreme i na mesto samog dešavanja priče! u svojstvu neposrednog posmatrača! neprocenjiv je dar umetnika koji konzumenta ume da stavi na sred scenografije i da se priča odvija pred njegovim očima i upravo sada, dok gleda u slova,i sa svom živošću detalja! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daruga 141 Napisano April 6, 2013 Svrati ponekad, 151 postova Lokacija: obrenovac,zvečka Motocikl: Yamaha Diversion 600 Prijavi odgovor kao problematičan Jos jedno citanje i opet isti osecaj da me ja neko gadno zeznuo da svoju mladost potrosim u nesretnim 90-im mastajuci o svemu sto je ovaj covek doziveo u samo jednom putovanju.Stampar,svaka cast,ovo su uspomene koje vrede i o kojima se prica unucima 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radeyamaha 148 Napisano Jun 25, 2013 Svrati ponekad, 353 postova Lokacija: skupljen Motocikl: Honda cbf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan lep putopis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...