Jump to content

Moto Zajednica

Kako ne upoznavati ljude sa foruma

Recommended Posts

• U prolazu, 21 postova
  • Motocikl: Suzuki Burgman AN400 '01

Da mi je neko pricao da ce jucerasnji dan da mi prodje kako je prosao, ne bih mu verovao...

Vozim ja juce Gileru Runner iz pravca Karadjordjeve ka Zemunu, a ispred mene vidim nekog na Hondi sa full opremom (kaciga, svi koferi, jakna). Skontam da je profi i odlucih da mu se prisljamcim otpozadi, kontajuci da je profi i da verovatno ide van grada, pa mogu lepo da ispratim njegovo probijanje kroz guzvu.

Na jednom semaforu, stanem pored coveka i skontam da vozi plavu Hondu Transalp koja mi je jakooo delovala poznato.

Idemo mi fino dalje kroz Zemun, sve po PSu, prodjemo LukOil pumpu i nastavljamo.

U jednom momentu covek daje jaci gas i ispada mu torbica koja je bila u mrezici na zadnjem koferu. Ja je izbegavam prednjim tockom, ali je zakacinjem zadnjim.

Gubim ravnotezu i padam na levu stranu...

Mastim asfalt jedno 15 metara, zaustavljam se, gasim motor i ustajem lagano. Teksas sorc iscepan, majica sjebana, noga odrana. Nista slomljeno, sve na svom mestu.

dizem skuter na trotoar.

Pod adrenalinom samo mislim da javim coveku nekako da mu je spala torbica. U torbici gomila stvari, ukljucujuci i novcanik. Otvaram novcanik i prva stvar na koju nalecem je clanska karta BJB-a i korisnicko ime arakis. :D

U medjuvremenu je i on skontao da mu je ispala torbica pa se vratio.

Arakis otis'o do apoteke uzeo zavoje hidrogen i pomogao mi pri bandaziranju noge. Kad se uverio da sam ok, zapalio je dalje.

---------

Sve ovo mozda i ne bi bilo zanimljivo da ja, samo par dana nisam bio pre toga u moto laboratoriji i sredjivao skuter tamo i da on ne zna za pricu o gileri sa grilonkom umesto filtera za vazduh :D

Epilog price je malo sjeban guvernar gilere, odrana plastika i odrana leva noga i leva ruka...

Naravoucenije price je:

1. KACIGA UVEK NA GLAVI - kaciga je strugala asfalt maltene svih 15 metara i da je nisam imao, verovatno bih morao da menjam ime u Harvey Dent (Two-face)

2. I pri 30km/h moze da se najebe - cak i pri malim brzinama, uveh cetvore oci jer nikad se ne zna odakle ce opasnost da naleti. Ni arakis nije ocekivao da ce torbica da mu izleti, a ni ja. Ispade sranje niotkuda.

3. Ne vozite iz arakisa - seje stvari iz prtljaznika, ne obazire se :D (salim se naravno, skroz je kul bio i otpostovao me je maksimalno iako, realno nije bio kriv za moj pad).

Arakisu jos jednom hvala za svu pomoc posle pada i za pomoc pri daljem sredjivanju skutera :)

• Podržavam 33

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 955 postova
  • Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang

Arakis resio da potamani one koji su izbegli kola, autobuse, trole..... :D

• Zainteresovan, 898 postova
  • Motocikl: Honda forza 250

Ja sam se zbog Arakisove takve voznje i odselio iz Beograda pre par godina...

:nanana:

• Podržavam 4

• Drug član, 1489 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ1-SA

Ma bitno da si ti ok. Meni se prosle godine desilo da lik stoji kedijem ispred mene i kako dao gas tako mu ispale gajbe, da sam iso iza njega i to ispalo bilo bi 1bljak.gif

• Drug član, 2329 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L

Ау колега, ти се прописно ољушти... :aha:

Све похвале за гест! :takoje:

А после кажу да су мотористи барабе...:zvizduk:

• ○○○○○○○○○○, 213 postova
  • Motocikl: Honda CBR 600 Ф

nisi imao pametnijeg posla nego tako odran prvo da zoves Arakisa :stabre: ne daje se to nazad bez dobrog cascavanja :D salim se malo al' eto imas plus i od mene :takoje:

• Free rider, 814 postova
  • Motocikl: 2014 BMW R1200RT

I meni se slicno desilo proslog meseca, krecem ujutru na posao motorom i vozim iza nekog kamionceta, onako svaler gas, reko necu da ga preticem jos mi se spava pa nek mi on rasciscava put, kad najednom on kaci neku rupu na putu, na karoseriji se prevrce kanta jupola od 25 kg i ceo sadrzaj u komadu pada tik ispred mog prednjeg tocka, i ja, SLJUSSSSS... kroz gomilu kreca. Na posao sam dosao sav okrecen u belo, a motor isprskan najstrasnije. Posto nisam imao vremena da perem ostavim motor, reko opracu kad dodjem kuci, MECKU sam rodio dok sam trljao onaj krec mokrom krpom da sperem sa motora, ko je sredjivao gabu posle krecenja zna kakve su muke to cudo oprati.

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 479 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600E

Dobro je da nije bilo većih povreda, a skuter ćeš srediti. Kako si pao ako je torbica mala? Da li bi bilo isto da si imao veće felne :stabre:.

• U prolazu, 21 postova

Nije bila bas mala, arakis izgleda prvo puni tu torbicu, pa posle sve ostalo :D

Da sam imao vece tockove ne bih pao sigurno!

• Пријатељ, 365 postova
  • Motocikl: XT 1200 super tenere

Neko zove sreca,neko Bozija volja.

Cika Rajko je poslednji covek na planeti koji bi trebao da izazove nesrecu,bar po nacinu zivota i svog ponasanja.Iskusenja su stalna,za sve nas.

Bog je tu da prasta, sva hotimicna ili vrlo slucajna nacinjena dela.Mi smo tu da molimo za prastanje.

Rane ce zarasti brzo.Sve je na kraju ipak uredu.

Ljudskost se kod Vas dvojice pokazala.

• Podržavam 1

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Ja sam neki dan prešso preko kera na ibarskoj sa jedno 70 na sat, samo sam ispravio motor u pravac, lagano drzao volan i zauzeo polučučeći polozaj da se katapultiram... Srecom, bilo je kao preko lezeceg...

• Podržavam 1

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Hmmmmmm... pretprošle godine, Arakisu iz te iste mrežice ispadne kaciga negde na NBGD. Tražili smo je sat vremena i nismo je našli. A dok smo tražili, beše jedan autobus zakucan u tramvajsku stanicu u Jurija Gagarina. Biće da je bus našao kacigu :D tako si ti, momče, jevtino prošao sa Arakisom :lol:

• ENDURO, 1344 postova
  • Motocikl: Honda XR600R

Odrana plastika, i guvernar se malo rastelovao. Ide 5 stepeni u levo kad je tocak pravo. Mala je brzina bila pa sam ja prosao gore nego skuter.

Slikah sinoc ranu na nozi. http://repo.etfovac.com/noga.jpg

Mala brzina a klizao si 15 metara? :D Koliko bi klizao da si išao brzo... :lol:

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 192 postova
  • Motocikl: zx400r ninja

Hmmmmmm... pretprošle godine, Arakisu iz te iste mrežice ispadne kaciga negde na NBGD. Tražili smo je sat vremena i nismo je našli. A dok smo tražili, beše jedan autobus zakucan u tramvajsku stanicu u Jurija Gagarina. Biće da je bus našao kacigu :D tako si ti, momče, jevtino prošao sa Arakisom :lol:

e nasmejah se slatko ranom zorom 1lol.gif1lol.gif1lol.gif

• nocni cuvar, 2583 postova
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance

Slabo ste vi oribali tu ranu, cika Rajko na popravni iz Prve pomoci. Greska ti je sto si fiksirao pogledom torbicu. Uvek pogledom pratis idealnu putanju koja te izvlaci iz neocekivanih situacija.

• Podržavam 1

• Honda pa sve onda.... , 630 postova
  • Motocikl: Africa Twin rd07, Suzuki dr 650

Dobro si ti klizao za ovakvu ranu!!!! :stabre: Ali sve u svemu, dobro je, samo u buduce kloni se Rajka!!! Vidis da i autobusi stradaju :lol:

• U prolazu, 21 postova

Kaciga... torbica. Proveri kako je fiksirao onaj zadnji kofer 'leba ti :D

• Podržavam 1

• U prolazu, 81 postova
  • Motocikl: Honda CB650R

Da ima levis, manje bi se spalio usred klizanja.

Zamisli da je Arakis vozio neku plinsku bocu ili kao neki paket pelena. :D

• Podržavam 1

• U prolazu, 12 postova
  • Motocikl: Suzuki GSXR 750

nije to bas mala rana :D ja sam sinoc oko 9h slicno prosao :D istrcao mi ker ispred prednjeg tocka i zna se naravno sta sledi, a nisam bio ni u kakvoj mogucnosti da ga izbegnem posto je malo manji od motora :D isao sam nekih 60 tak, kako sam pao klizao sam nekih 5,6 metara a motor je otisao jos desetak posto je to velika nizbrdica. Zaradio sam slicnu ranu na butini i ogulio koleno i lakat a motoru nista, samo se auspuh izgulio i ivica od maske :D greska mi je sto sam bio u majci i sorcu, nosio sam kacigu ali sva sreca nisam pao na glavu :) inace to mi je bio prvi pad sa motora posle 7 godina voznje raznih motora :D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja