Jump to content

Moto Zajednica

Hit the Road I: Evropa - Azija

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 111 postova

Ekipa se javila telefonski sa jezera Sevan.

Danas su prešli preko 300km, sve iznad 2000mnv. Posetili su manastir Tatev i stigli na jezero Sevan, na 1900mnv, gde će večeras prenoćiti.

Zdravstveno stanje dobro kod svih, najbolje od Burgasa.

• Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 8318 postova

Kao što reče Violeta - pristigli na jezero Sevan.

Od juče se najzad svi osećamo dobro. Maglu i kišu opet je zamenilo Sunce. Život je lep ;)!

Predeli kroz koje smo juče vozili fantastični. Zeleniji deo Jermenije. Ljudi neverovatni. Stali smo npr. da odmorimo i ispalo je da je ispred neke kuće u nekom selu. Nije čak ni selo. Odjednom istrčavaju baka, mama, 4-5 dece, svi mašu, pričaju nerazumljivim jezikom. Mi se smejemo i zezamo sa decom. I kada počesmo da se spremamo da krenemo, baka počne da maše u fazonu "čekaj, čekaj". Mi zbunjeni. Kad istrčava mama i donosi punu kesu lavaša, fenomenalnog lokalnog hleba.

Podelili smo to posle sa nekim poljacima koje smo sreli na prevoju na 2400mnv, dok smo malo kulirali i pozirali za fotke.

Super je ovaj narod!

PS: Nemanja će da okači fotke. Fenomenalan dan...

IMG_3022.jpg

PPS: Ovo plavo na vizirima je jermensko putno osiguranje za motor. Najdraži suvenir do sada!!!

• Podržavam 8

Unas - to su Poljaci, bračni par na motoru. Dugo pričali sa njima i delili klopu ;).

Danas se razvlačimo na Sevan jezeru. Lagan dan, meni prija - Mimiju dosadno... :D

Ovo je ujedno i poslednji dan u Jeremeniji. Posle punih 7 dana u ovoj fantastičnoj, ali siromašnoj zemlji - vreme je da se vratimo u Gruziju. Čeka nas Tbilisi - velegrad. Dok sutra ne krenemo na put, srkućemo kafu na jezeru, odmaramo, pomalo snimamo.

I sušimo se od vožnje raspale stare ruske pedaline :lol:...

IMG_3675.jpg

• Podržavam 5

• Ne silazi, 6569 postova
  • Motocikl: konzerviran

Gledao sam juce (interesantna koincidencija) jednu emisiju serijala Global Trekker i bas bese Gruzija. Neverovatni predeli

Evo malo muzike da vas isprati iz Jermenije

Mislim da je ovo nekada na nasoj staroj televiziji moglo da se cuje u reklami za crni gruzijski caj :) (kompozitor bi trebalo da je Jermen)

• Podržavam 2

• Hit the Road, 1415 postova
  • Motocikl: BMW R1200GSA

Pinkle spakovane, motori pregledani i oprani...SUTRA NAPUSTAMO JERMENIJU!!!!

Jeste da je bilo lepo, al ja jedva cekam Tbilisi. Krademo neki Wi-fi, poce kisa, begamo u zaklon. Laku noc svima, ovde je 22,10h 1zdravo.gif

• Svrati ponekad, 148 postova
  • Motocikl: KLE 500

Drago mi je to sto je zdravlje sada ok. Slike su predivne, a pogotovu ova http://www.hittheroa...09/IMG_2838.jpg staa3.gif0staa2.gif1ooo.gif

Covece, kao razglednica. Stvarno fenomenalno.

U nastavku puta zelim vam srecu, a sreca prati hrabre 0takoje.gif ! 1aha.gif

Sa neiscekivanjem cekamo vas dolazak kuci 0namigivanje.gif

Tata nedostajes nam! 1zdravo.gif

• Podržavam 4

• U prolazu, 91 postova
  • Motocikl: Supershadow 250

Ocu da prilozite fotografski dokaz kolko je ko od vas pojeo hinkalija u Gruziji, objasnice vam Gruzini tehniku.

I da vas vreme lepo posluzi do Kazbegija, sise ste ako se ne uspenjete motorima do crkve.

• Nemanja Stojanović, 1395 postova
  • Motocikl: CF RedBull 450 MT

Jutros smo napustili divno jezero Sevan, svratili pre granice do manastira Haghpat.

IMG_4227.jpg

IMG_4279.jpg

i onda časkom preko granice nazad u Gruziju.

IMG_4399.jpg

Toliko smo se već navozali preko imaginarnih crta na karti u ovom kraju da nas svuda prepoznaju pa samo mašu da prođemo. :lol:

"A evo su opet ovi na motorima"

IMG_4561.jpg

Opuštenim tempom ubrzo stižemo do glavnog grada Gruzije, Tbilisija.

IMG_4586.jpg

Zanimljivog, šarenog grada gde ćemo provesti neko vreme.

Ostatak fotografija i vest, ma znate već sami gde da tražite :takoje:

http://www.hittheroad.rs/2012/09/15/dan-20-ponovo-u-gruziji/

• Podržavam 7

Ocu da prilozite fotografski dokaz kolko je ko od vas pojeo hinkalija u Gruziji, objasnice vam Gruzini tehniku.

I da vas vreme lepo posluzi do Kazbegija, sise ste ako se ne uspenjete motorima do crkve.

Prijatelju, ocekuj fotografski dokaz penjanja do crkve nad Stepatsmindom vec sutra uvece, makar izneo motor kao Petar Bozovic u filmu Lepota poroka 1lol.gif1moto3.gif

• Podržavam 2

Napustismo Jermeniju vozeci kroz prelepe zelene, sumovite predele. Vec sam bio pomislio da u Jermeniji ne postoji nista osim golih brda prekrivenih zutom, izgorelom travom. Drasticno sam popravio licni utisak cele Jermenije.

Gruzija ...prelepa zemlja...zelena, brdovita, sumovita a prevashodno gostoprimljiva. Tbilisi me je kupio na prvi pogled. Mislim da bih mogao da zivim ovde. Po ulicama Tbilisija se razmilelo toliko veselog i razdraganog sveta da bi i Beograd mogao da mu pozavidi na tome. Raduje me sto cemo naredna tri dana provesti ovde, obilazeci znamenitosti grada i okolinu, i naravno ucestvovati u njegovom nocnom zivotu (zene, nemojte ovo da citate, samo se salimo 1zvizduk.gif).

Sutra, po planu prodiranje duboko na Kavkaz kako bismo se sto blize primakli najvisljem vrhu, Kazbegu koji ponosno cuci pod stalnom sneznom kapom na preko 5000m nadmorske visine.

Fotografski izvestaj sa lica mesta sutra uvece...1zdravo.gif

• Podržavam 4

neznam šta bi rekao sem bravo momci.

Mile, danasnji putevi bi odlicno legli i za tvog zelenka, mozda ne bas kao preko Plominke, ali verujem da bi se nauzivali i ti, a i zelenko. Pozdrav i tebi i Smilji od cele ekipe 1zdravo.gif1zdravo.gif1zdravo.gif

• Podržavam 3

Danas smo se pozdravili sa Jermenijom. Posle 8 dana!

Zemlja koja je na svu trojicu ostavila potpuno različit utisak. Ja lično sam impresioniram i sada, sedeći u Tbilisiju posle ponoći, velegradu koji vri, malo i sa setom se sećam drevne i mistične Jermenije.

Zemlje predivnih, neverovatnih manastira, ali i siromaštva i frapantnih socijalnih konstrasta. Zemlje toliko drevne i bitne istorijski i teološki, da joj je malo koja druga merljivi pandan. Zemlje gde nema grada ispod 1000mnv, gde se poljoprivreda sreće sasvim normalno na 2300 metara iznad mora, a monumentalno jezero koju obuhvata 5% teritorije na skoro 2000mnv!!! Gde se planinski platoi iznad 2100mnv prostiru desetinama kilometara.

Zemlje grešno dobrog hleba (Lavaš) i još boljeg sira!

Zemlja je to i narod koji su ostaci ostataka svoje istorijske snage i značaja, ubijani i uništavani, poraženi toliko puta, a još uvek ponosnog pogleda i radosti u oku (koja se rečima ne da opisati!) kada čuju da ste 4500km vozili da bi ste došli da vidite baš njih!

Zemlja koja zaslužuje da se ovako pozdravim sa njom!

Primetili ste - ja sam onaj jedan od trojice potpuno impresioniran Jermenijom ;)! Drago mi je što sam bio i što sam šetao i vozio tim tlom...

A da smo je prešpartali jesmo. Uzduž i popreko! Napraviću tracklog mapu, da vidite o čemu pričam...

Prepopuručujem posetu Jermeniji, ako nekada iskrsne prilika. Onima sa dušom...

• Podržavam 13

• Пријатељ, 365 postova
  • Motocikl: XT 1200 super tenere

Sjajno,carobno,onako s dusom.,Retko se ko moze obradovati siru i hlebu,pa to je divno.

Ocigledno da ipak i svakoga ljudskost ne ostavlja ravnodusnim.

• Podržavam 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja