Jump to content

Moto Zajednica

Hit the Road I: Evropa - Azija

Recommended Posts

• Integrisan, 8551 postova

Samo telegrafski, jbt osećam se obaveznim da se javimo na forum ;):

Stigli u Kutaisi, veliki grad (preko 100k stanovnika) nekih 150km od Batumija. Upoznali neke naše ljude, dok smo u centru stajali da nas nađe smeštaj :D i odosmo na pivo sa njima.

Današnji dan fenomenalan: Mcheta, Gori, Uplishice, Kutaisi.

Izveštaj kasno večeras na blogu.

• Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Nemanja Stojanović, 1470 postova
  • Motocikl: CF RedBull 450 MT

Sinoć smo zaglavili pa je Stanimir malo ispalio za taj Izveštaj.

Juče smo se iz Tbilisija uputili ka obali. Toliko smo dugo vozili preko brda i dolina, po fantastičnim putevima i zapanjujućim predelima, da nam već nedostaje da se bućnemo u moru.

IMG_6907.jpg

Obilazimo staru gruzijsku prestonicu Mchete, gde je katedrala Svetichoveli.

Grad i katedrala su prepuni istorijom i svakim korakom kroz njih učimo o ovom divnom narodu i njihovoj kulturi.

IMG_69321.jpg

IMG_7022.jpg

Sledeća tačka je fenomenalan antički pećinski grad Upliscihe, koji je zahtevao sposobnosti divokoze za ove fotografije. :lol:

IMG_7392.jpg

IMG_7212.jpg

Nismo mogli da propustimo rodnu kuću (danas muzej) Staljina.

IMG_7544.jpg

IMG_7525.jpg

To nam je sve oduzelo više vremena nego što smo planirali, pa stižemo prilično kasno do Kutaisa, bez plana i rešenja za smeštaj.

Dok smo lutali okolo, Dacia je privukla nečiju pažnju, pa nas po povratku čeka čestitka na brisaču.

Prvo smo mislili da je kazna za parkiranje, kad ono međutim

IMG_7884.jpg

Naravno da smo završili u kafani

IMG_7812.jpg

Danas posećujemo neke pećine, I KUPAMO SE U MORU :takoje:

• Podržavam 8

• Svrati ponekad, 111 postova

SMS javljanje HtR ekspedicije:

Stigli nadomak Batumija. Kampujemo na obali mora. Divno mesto. Kupali se. Severiana opekla meduza(???) Pravimo roštilj, pa idemo u obilazak Batumija.

• Podržavam 1

• Drug član, 2013 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SD GT

SMS javljanje HtR ekspedicije:

Stigli nadomak Batumija. Kampujemo na obali mora. Divno mesto. Kupali se. Severiana opekla meduza(???) Pravimo roštilj, pa idemo u obilazak Batumija.

jadna meduza.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 229 postova
  • Motocikl: 4 cilindra :-)))
:Mina: Sretni vam predstojeći km,Severianu sledeći put dve amajlije,učen čovek a napadaš sve oko sebe alergije,meduze :lol: misim.Slike su stvarno predivne...:zdravo: :zdravo: :zdravo: :zdravo: i bazi u Bg-u :zdravo:

• Нек иде живот, 858 postova
  • Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250

Само напред :takoje: ако може сунђер Боб да се бори са медузама можете и ви :moto3:

• Podržavam 1

• Пријатељ, 365 postova
  • Motocikl: XT 1200 super tenere

Srbija je danas parkirala svoje motocikle.

Mi vam zelimo da se vi kupate,ali ne kao mi.Da izbegavete kisne predele i naravno meduze.

Pomalo ste restriktivni sa izvestajima,ili ih sebicno cuvate za neke druge trenutke.

Veliki pozdrav i mnogo srece na dalje.

• Podržavam 2

Evo nas u Zugdidiju, nepunih 10km od granice Abhazije. Punimo rezervoare, koristimo Internet i spremamo se da pokusamo prelaz granice. Tj. posto nam se Gruzija mnogo svidela, odlucili smo da postujemo teritorijalni integritet i suverenitet iste :D, pa sada ovo zovemo "administrativna linija" :lol:.

Znate za nase probleme sa terminom ulaska u Abhaziju. Nadamo se da cemo uspeti. Drzite nam palceve!!! Violeta se opet, kao NSKPIRS (Neocekiana Sila Koja Se Pojavljuje i Resava Stvar) istakla sa njihovim MIP-om (sta im prica ne znam, ali uspeva ;))) i mislim da cemo uspesno preskociti i ovu granicu.

Svakako, znacemo do veceras... Tj. gledajte da li se javljamo iz Suhumija ili opet iz Batumija :). Mada, to je samo pola posla - jos veca nepoznanica je kako cemo da izadjemo, a ne kako cemo da udjemo :D

Sinoc kampovali pored Batumija. DIVNO MESTO za kamp. Na obali mora, trava, sumica, slobodni konji trce po plazi... Kupali se. Zaista me "ujela" neka meduza, kao kesa velika, bela... jbmlga sta je. Sve je ok. Kada sam preziveo prvih 15 dana ovog puta, zivecu 100 godina :).

Batumi je inace VELEGRAD. Bukvalno morski Las Vegas. Veliki oblakoderi, Casina, lepi ljudi itd. Bili sinoc i na gruzijskim demonstracijama, snimali... Super, prave devedesete i podsecanje na mlados' :D.

Inace, jedva izvukli zivu glavu iz zamalo tuce sa gruzinima na putu. Mimija tip udario Vectrom po koferima i krenuo da nas pretice, onda mi malo "vikali" i merili vrata na autu cizmama, onda njih trocija (a mi sami :D) izasli iz kola. Razdvojila nas policija... Nemanja ispao profesionalac i umesto da nas brojcano pojaca, on sve snimio... Ce da izadje na televiziji :lol:... Al' bolje i to nego da im se pridruzio... :)

Telegrafski, to je to. Kada stignemo, javljamo se...

• Podržavam 7

• Hit the Road, 1415 postova
  • Motocikl: BMW R1200GSA

E bas ga 'oce :)

Neverovatno, ali plivala je za njim ka obali kao da ga juri, hahahah, cak je i izasla iz vode nekih 20-tak cm. To sam prvi put video u zivotu....Kakav je maler, mogla je i krtica iz onog peska da ga ujede. Ali sve ove malere, preokrenuli smo u nasu korist...Cim dodirne za mokar ves, on se osusi 1lol.gif

• Podržavam 3

• Hit the Road, 1415 postova
  • Motocikl: BMW R1200GSA

Batumi me zapanjio...ocekivao sam neko seoce slicno Sutomoru, kad ono Vegas u malom...Sve sljasti na sve strane, palme u raznim bojama, muzicke fontane, vozni park kao na sajmu u Zenevi...Severiana sam jedva odvojio od demonstracija, videla mu se neka seta u ocima, hahahh...Nekako ga sprecih da pocne da drzi govor...

A sad, krecemo ka granici. Licno mene ne brine kako cemo uci u Abhaziju. Siguran sam da je Violeta sve to izregulisala. Mnogo vise sam zabrinut kako cemo izaci. A sto se tice onih trajekata iz Trabzona ili Batumija za Soci....To nece da moze! Vislje od kreveta i dublje od lavora ne preferiram 1neznam.gif

Do sledeceg javljanja 1zdravo.gif

• Podržavam 5

• ., 437 postova

Severiana sam jedva odvojio od demonstracija, videla mu se neka seta u ocima, hahahh...Nekako ga sprecih da pocne da drzi govor...

Ebiga, malo je zakasnio. Već je tamo bio ovaj lik koji je unovčio našu i tuđu muku.

Mada Stanimiru to može da bude dobra referenca, s obzirom na to da takođe dolazi iz Srbije. Šta vas košta da probate - mogli bi u sklopu avanture i da napravite neku revoluciju, čisto iz zezanja.

http://www.nadlanu.com/pocetna/stil/celebrity/Bivsi-Otporas-svrgava-diktatore-iz-bazena.a-126514.305.html

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 148 postova
  • Motocikl: KLE 500

Kod nas je ovde tmurno, oblacno i kisno vreme. Kako je vreme kod vas? Jel vas sluzi? :)

Imate moralnu podrsku, ako nista drugo, od nas ovde koji vas pratimo, za izlaz iz zemlje.

Violeta kao i obicno sredi uvek sve sto je potrebno, samo mi nije jasno sta bi bilo bez nje :)0takoje.gif

Sto se tice onog 'udara' u kofer, jel nesto ozbiljno ili? :/ Jel si dobro tata? 0zbunjen.gif

Pozdrav. Drzimo vam palceve 1zdravo.gif

Tata nedostajesss nammm :/

• Podržavam 3

Samo kratko, sa praistorijskog Interneta:

Ušli u Abhaziju!!!

Bilo zaista povuci-potegni, naročito na gruzijskoj strani. Ali, evo nas u Suhumiju. Zaista jedan od vrhunaca našeg puta :moto3:.

Fotke prilažemo kasnije večeras. Nemanja ne radi dok je gladan :lol:...

• Podržavam 4

• Пријатељ, 365 postova
  • Motocikl: XT 1200 super tenere

E pa stvarno ste se popravili.Ja pomislio u skladu sa Srbijom,restriktivnom,kad ono ipak bogato.Svaka cast,ipak drzite vatru.Ja najdobronamernije,cisto da se ne gasi zar koji je preostao.

Puno srece i Bozijeg blagoslova.Namignite gore katkada.

• Podržavam 2

Stigli NAJZAD u Soči!

U Abhaziji smo proveli 1 dan duže od planiranog. Kampovali na moru, što se pokazalo da u takvoj zemlji možda i nije najbolja ideja ::)...

Od jutros nas pere tako jaka kiša da smo zaboravili kako se zovemo :lol:...

IPAK - prošli smo kopnom iz Gruzije u Rusiju, oko Crnog mora - što je zaista samo retkima uspelo! I ređe od retkog... Da je put i procedura laka - nije, ne mogu da krijem. Kada saberem sve izazove, što bi rekao Bear Grils - "that is not to be repeated" :D. Na momente su nas čuvali samo sreća i čelični živci. NI u Gruziju ne možemo više da se vraćamo (ipak, nadam se samo sa trenutnim pasošem). Za njih smo ilegalno prešli granicu.

Sinoć i jutros, u kampu, kada smo imali problema sa lokalnim budalama, na momente su trebali baš ti čelični živci da stvari ne eskaliraju. Abhazija je generalno puna oružja, preostalog od skorih ratova. Ljudi se pored puta slikaju sa Kalašima, koje lokalni mangaši iznajmljuju, eto toliko je sve dostupno i neprikriveno. Sa druge strane, ima i divnih plaža i fenomenalnog mora (kupali se sinoć skoro 2h). Doduše, sa ruskim ratnim brodovima u pozadini, koji 24/7 patroliraju obalom ove otcepljene gruzijske teritorije.

Sada smo u Rusiji, mokri, koristimo Internet u МакДоналдсу :lol:... nemamo smeštaj, kamp ne dolazi u obzir, jer lije kao iz kabla, ali se opet osećamo kao u civilizaciji!

Već sutra nastavljamo dalje - na Azovsko more... Ni izdaleka avantura nije gotova.

• Podržavam 12

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja