Djorke 270 Napisano Maj 25, 2012 Svrati ponekad, 278 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp XL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ako udaris u bankinu i ostetis je, logicno je da platis stetu. Stoga je shvatljivo da te kazne ako si pokusao da zbrises. ALI, "neprilagodjena brzina" je kolika? To bi vec morali da izmjere + tu mora da bude znak kolika je "prilagodjena" (odnosno maximalna) brzina dozvoljena za te "uslove". Sve ostalo mi pravno gledano izgleda neodrzivo.... Bankinu sam zagrebao, nisam je polomio ili nešto slično (ali ajde da to kapiram). Što se brzine tiče - desilo se na autoputu kod Ražnja (ograničenje 120 ja vozio oko 90 - 100), ali jbg šta ćeš. Njihova priča je da čim se desio udes - to je neprilagođena brzina stanju puta i uslovima saobraćaja ... Ali da ne off-ujemo temu nećemo više o tome. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djorke 270 Napisano Maj 25, 2012 Svrati ponekad, 278 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp XL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Nakon lezeceg je isprekidana linija, dvosmerna je ulica. Pomenuste i prostor, imao sam prostora ali lik nije cimnuo volan na kratno nego je naglo, skoro pa u potpunosti presao u drugu traku, kao pri nekom manevaru izbegavanje prepreke. Zeznuta situacija u svakom slučaju, To mi je uvek fobija. I Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1850 Napisano Maj 25, 2012 Drug član, 1694 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Meni se ipak čini da bi bio kriv vozač motorcikla. Kod ležećeg policajca je uvek puna linija (iskreno ne znam gde to nije slučaj) i vozač auta je imao fokusiranu pažnju na ležeći ( na tu baru) To da te nije video je takođe realan scenario (nekada kombi bude u "slepom uglu" a kamoli motor). Uglavnom, sve se dobro završilo. Zavisi kako je udario u motociklistu....ako ga je pukao sa strane, onda je kriv auto....ako je motor kresnuo u auto pozadi, onda se zna.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1045 Napisano Maj 25, 2012 Drug član, 1101 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Nakon lezeceg je isprekidana linija, dvosmerna je ulica. Pomenuste i prostor, imao sam prostora ali lik nije cimnuo volan na kratno nego je naglo, skoro pa u potpunosti presao u drugu traku, kao pri nekom manevaru izbegavanje prepreke. Pa kakvu si onda dilemu imao oko krivice? Zasto bi ti bio kriv? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1103 Napisano Maj 25, 2012 Drug član, 1097 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Apsolutno nema veze da li je puna ili isprekidana linija i kojom je brzinom isao. Ako je automobil naglo skrenuo i izazvao nesrecu onda je on kriv jer je njegovom radnjom doslo do nesrece. Ukoliko je veca materijalna steta ili ima povredjenih onda odgovara krivicno. Medjutim ukoliko je motor preticao preko pune, prekoracio brzinu ( mada kako dokazati) onda i on odgovara ali samo za te prekrsaje a ponekad i a za doprinosenju nastanku vece stete, ali ne i za izazivanje nesrece. Pre dve godine prijateljica izlazila iz ulice sa znakom stop na desno. Pogledala levo nema nikog i skrenula. Medjutim sa te strane lik preticao kolonu, na punoj liniji i to pri brzini bar 80km/h. Savio je yuga ko bananu i okrenuo za 360 stepeni. Srecom zadobiloi su samo lakse povrede. Laicki gledano on kriv. Medjutim njoj kazna zatvora ( uslovno), novcana kazna, oduzimanje dozvole, a on odgovara zbog preticanja preko pune. Srecom sto joj je prvi prekrsaj. DA ona nije izasla na stop , da je taj lik vozio i 200km/ha do nesrece nebi doslo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Clyde 182 Napisano Maj 25, 2012 Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: Miljakovac Motocikl: Bio nekad Yamaha FZ6 Fazer S2 Prijavi odgovor kao problematičan Naravucenije, ono sto ima ima veze sa zdravim razumom, nema veze sa zakonom... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
banconi 243 Napisano Maj 28, 2012 Svrati ponekad, 219 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSX-R 1000 K4 Prijavi odgovor kao problematičan Kao neko ko je dvesta puta pročitao taj deo zakona koji se tiče preticanja, mislim da on uopšte ne tretira ležećeg policajca. ŠTo znači da važe sva ostala pravila koja bi na datom mestu važila kao da ležećeg nema. To se, dakle, odnosi na punu ili isprekidanu liniju, postojanje znaka, širinu trake za eventualno bezbedno preticanje u svojoj traci, nadolazeću raskrsnicu, kolonu vozila itd. U tom smislu, vozilo koje je preticano, mora da se povuče udesno i ne sme da ubrzava. Osim toga, važe i opšta pravila, vozilo ne sme naglo menjati svoj pravac, pazi sad, osim u slučaju izbegavanja neposredne prepreke. Tu su za mene dve nepoznanice, jedna je pitanje da li je bara prepreka, a drugo - šta i kad to uradi i time izazove udes, kako to sud tretira? Onaj koji bi u tom slučaju preticao, ne bi trebalo da nosi krivicu jer je uradio sve po propisu. Onaj koji je pretican a ipak napravi nagli potez usled prepreke...jebem li ga, moguće da bi sud, mada mi to izgleda kao naučna fantastika, oslobodio obojicu krivice i naložio osiguranjima da isplate štetu i jednom i drugom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Clyde 182 Napisano Maj 29, 2012 Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: Miljakovac Motocikl: Bio nekad Yamaha FZ6 Fazer S2 Prijavi odgovor kao problematičan Pre bi bilo da bi sud obojcu proglasio krivim i ni jedan ni drugi ne bi dobili ni dinara! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saler 1571 Napisano Maj 30, 2012 Bayerische Motoren Werke, 624 postova Lokacija: M.K."Čivija" Šabac Motocikl: BMW R1150GS, BMW R1250RT Prijavi odgovor kao problematičan Naravucenije, ono sto ima ima veze sa zdravim razumom, nema veze sa zakonom... Ovu izjavu moram zapamtiti,legendarna je! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...