djura 28 Napisano Novembar 11, 2007 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan sam ušao u takvu maglu da nisam moga pronaći mjesto da se sklonim sa puta ;D ;D ;D odlicno opisano! Da nisi ti iz Andricevih krajeva momak? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Obelix 140 Napisano Novembar 11, 2007 Zainteresovan, 584 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: ZX 12 R Prijavi odgovor kao problematičan sam ušao u takvu maglu da nisam moga pronaći mjesto da se sklonim sa puta ;D ;D ;D odlicno opisano! Da nisi ti iz Andricevih krajeva momak? Naravno...kako su me neki "ljubomorni zlobnici" proglasili matorim,izgleda da sam tesao kamen za zidanje Ćuprije,ili makar da sam pomagao Ivi da suši mastilo dok je pisao :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gojko 210 Napisano Novembar 14, 2007 Zainteresovan, 543 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa Prijavi odgovor kao problematičan Što cope kaže nove gume mnogo znače a pogotovo na kočenju.. Prva kiša je najjebenija u svakom smislu a najviše na jadranskoj magistrali jer ni auti tada nemogu da se kontrolišu i mislim da je najbolje naći prvu kafanu i sačekati da se ispada bar 2 sata. Na našim kao što znamo jadnim putevima za vreme kiše treba voziti levom stranom naše trake da te neko nebi prilikom preticanja gurnuo sa puta jer npr kamionska prikolica ima hod 1 metar levo-desno i vozač ne oseti da te drknuo...i vrlo bitan razlog zašto treba voziti levom str naše trake je zbog masti i ulja koje ispušta skoro 70% vozila na sredini trake tako da je efekat kočenja nikakav... I kad je vaša vožnja idealna opet razmišljajte o ovom iza vas i onom što ide u susret!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefic 0 Napisano Novembar 14, 2007 U prolazu, 3 postova Lokacija: Sabac Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam iskustva po magli,kisi,gradu,snegu.Vozio sam cak i na -15c Jedina ja budala na motoru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 26 Napisano Novembar 14, 2007 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Najopasnija je letnja kisa na vrelom asfaltu u kombinaciji sa "izlizanim" asfaltom, pogotovu na primorju! A ljudi opusteni, par puta sam video otklizavanja bas na primorju kad krene kisica, a asfalt isparava!!! Kad se vozi po kisi i po klizavom kolovozu, veoma opasna moze biti sredisna linija koja razdvaja kolovozne trake. Skoro sam, mada znam za jadac, solidno kliznuo preko jedne pri brzini od 120km/h sa sve suvozacicom! Nije mi za mene, al` steda za nju, tako lepa i mlada i pozeljna :o ;D Magla-za bajkere-katastrofalni uslovi! Sezona poljoprivrednih radova, pa u kombinaciji sa prljavim traktorskim gumama, pa jos kisa, pa nalece motor u krivini! Nagradno pitanje:" ko ce najebati ;D Jesen-kisa-opalo lisce= uzrok mnogih padova!!! Primetio sam da mnogi nisu svesni opasnosti kad je suvo, a vlaznost vazduha velika, pa udjes u klisuru koja je mestimicno vlazna, a ti mislis ko ga jebe, suvo je ;D E malo si se zajebucno, OPASNO JE Kisa=lagano kocenje motorom i jos LAGANIJE kocnicama (istovremeno) uz voznju ko` po jajima, inace brzina 30-50% niza od brzine na suvom asfaltu sto zavisi od intenziteta kise i stanje asfalta i nase tehnicke ispravnosti! Po snegu i ledu ne bi trebalo voziti, osim ako bas mora (a ja BAS MORAM ;D :o), jer po istom voze samo budale i ko vam je kriv kad volite da se druzite sa nama Ok, budala, ali maksimalno oprezna! Tesim se :-\mada je naglasak na BUDALI! Sedaj (vadi) budalu i zaledi ga ;D Nek nam je svima srecna voznja! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Novembar 15, 2007 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan -Bila zima ili leto, na Africi mene eto. Bila leto ili zima, vožnjica nam prija svima. A kad dodje sneg i led, smanjim gas u nedogled. Kontinental guma fina, na njoj jašem od davnina. Kad me vide zimi tako, začudi se svako jako. Dva točka je sprava fina, od majmuna do Darvina... _________________________ Cope Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 196 Napisano Novembar 15, 2007 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Kisa, i nije toliko strasno, ali zato vjetar... Po potopu bi prije vozio neko kada je bura Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Novembar 16, 2007 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Cope...... nemam reci pravi si Dobrica Eric Kisa, i nije toliko strasno, ali zato vjetar... Po potopu bi prije vozio neko kada je bura Slazem se. Ja sam se vracao sa pepersa pod uticajem i jedne i druge vremenske nepogode (vetar i kisa) i toliko mi se svidelo da vise nikad necu ako se ja pitam. Inace zadnja guma mi je Dunlop Elite koja je skoro nova, ali se fabricki stavlja na neke harlije, sto znaci nikako nije za moj tip motora i primetio sam da cak i po suvom lagano kliza iz krivine. Nista strasno, ali se oseca. Dakle, po kisi vozim ko baba, ako vec moram. S druge strane, mozda ne znam bolje, pa zato tako vozim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sparco 149 Napisano Novembar 23, 2007 Drug član, 1249 postova Lokacija: underlittleforest Motocikl: nekakvo motokros sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan ja imam takvu brzinu i nacin voznje da je meni apsolutno svejedno jel kisa grad snijeg vjetar stagod ilo suvo cak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8564 Napisano Novembar 23, 2007 nekrunisani kralj moto cigana, 3196 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan ja sam danas jedva motor isterao iz dvorista i krenuo uzbrdo. Tih nekih 50-ak metara, jedva sam izvezao motor kroz sneg do suvog asfalta, haos, niti slusa gas, niti volan, par puta sam jedva zadrzao motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uroszemun 0 Napisano Mart 5, 2009 U prolazu, 71 postova Prijavi odgovor kao problematičan Juče me uhvatila kisa u gradu , pa kako nemam bogzna kakvo iskustvo u voznji po kiši pade mi na pamet da otvorim temu, ali kako već postoji slična , koja je nepravedno zapostavljena ??? ??? ??? rešim da je malo osvezim ! Pa zar za dve godine niko nije imao nikakvo iskustvo sa vlaznim asfaltom !!! A i hvala bogu ako je tako Dok sam čitao prethodne postove otprilike sam i shvatio da tu nema nekog velikog prostora za davanje saveta( zato je tema i zaboravljena). Sve se svodi na "polako i oprezno", što manje više svi znamo, ali svejedno mozda je neko imao jos neko iskustvo koje bi podelio sa nama! Mene konkretno zanima koliko je uopšte moguće "oboriti motor" u krivini po vlaznom asfaltu a da to bude "sigurno" i pri kojoj brzini.Naravno ne mislim na profi vozače (moto-gp) nego na nas "turiste" :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6388 Napisano Mart 5, 2009 Enduraš, 6381 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ja duplo manje obaram motor po mokrom asfaltu, plasim ga se. Zato ne ispitujem sigurnost i drzanje guma po mokrom asfaltu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Mart 5, 2009 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan To dosta zavisi od guma, vrste motocikla, a najviše od vozača. XT-a sam po kiši mogao da obaram skoro kao po suvom, pogotovu udvoje, ali to je bio XT (i anakee). ZZR npr uopšte ne voli nikakve kompromise po kiši i pre vremena me prednjim točkom obaveštava da sam ''zalutao'' sa idejom. I po suvom mi je prednji kraj onako, a tek po kiši me uopšte ne zanima koliko može da se obori. Zadovoljavajuće ide i koči po pravcu, toliko da mi još ni jednom nije klizn'o, a bilo je prilike. Od belih farbanih površina po asfaltu, bežim k'o djavo od krsta, čak i tanke uzdužne linije su opasnos'. CBR me je na vreme ''obaveštavao'' zadnjim točkom, pa nisam glisirao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Mart 5, 2009 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Išli juče tetkascuba i ja u Rodić tamo kod Ukradi sam i Ideje i uhvati nas kiša dok smo bili na kasi pa smo auto putem vozili ko po jajima jer imam kažnjivo kilave gume i svaki čas me zadnja "obaveštava" da je put neravan i mokar. Ne volim kišu ali kad me uhvati na putu, smanjim brzinu i ne pada mi na pamet da isprobavam "kolko može da razvije". I u krivinama sam dosta sporiji nego po suvom i sasvim ga malo obaram. Do duše sa sadašnjim gumama će da prokliza i na oštru senku od semafora. Zato kad sumnjam da ću pokisnuti, obavezno pakujem kišno odelo ili oblačim wasserdicht jaknu i pantalone. Problem nastaje kad je slaba kiša. Sporije vozim jer je klizavo i vetar ne skida kapljice sa vizira a kad ga brišem prstom obavezno se razmaže voda pa se slabije vidi. I naravno, slabije mi koči. Prva kiša mi je uvek bila najgora. Kad udari pljusak na drumu, opustim se jer najčešće nemam gde odmah da begam i teram koliko mogu i gađam prvo mesto da se sklonim. Pljusak je manji problem nego kišica koja sipi. Pazim na bare i crte po putu jer su klizave. Da ne palamudim, polako pa dokle stignem. I naravno, smrznem se najstrašnije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1406 Napisano Mart 6, 2009 Drug član, 1942 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Jos jedna stvar. Kad padne kisa voda pokrije one kratere na putu (kojih sad posle zime ima na svakih 50 metara).Po kisi nisam jos vozio motor ali sam kolima par puta naleteo na takve rupe da sam mislio da mi je tocak otpao. Naravno da mi je put izgledao potpuno ravno zbog kise i te rupe je nemuguce videti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Mart 7, 2009 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj tako, odakle krateri po putevima? Nisi ti to dobro video. Nema ni rupa ni kratera. Nasi putari daju sve od sebe da se mi bezbedno vozimo. Zato i nisu odgovorni za nesrece jer nema rupa po kolovozu. Vidi ti njega. Rupe. Ajte molim vas. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Mart 7, 2009 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Interesantna tema....dok sam bio mladji nesto se ni nesecam da sam bas puno obracao paznju na kisu osim kada pokisnem do gole koze...kako idem stariji trudim se da je izbegavam.....iz vise razloga. Prvi je sto uglavnom nikada nemam kisni kombinezon a nemam vise ni 20-set godina da ne osetim odmah posle posledice.... Drugi je sto nasi putevi kriju lepe "kratere" ispod barica koje na prvi pogled izgledaju bezazleno (pogotovo posle zime dok jos ne iskrpe asfalt)....tako da treba voziti vise nego pazljivo....normalno je da uvek treba voziti pazljivo ali ovo je kao po jajima..... Po danu je jos i podnosljivo zato sto je vidljivost bolja...ali kada nastupi noc i jaka kisa tu je za mene vec veliki problem. Predpostavljam da i ostali mojih godina polako pocinju da imaju problema sa vidom nocu....kada su idealni uslovi sve je o.k. medjutim kada kisa pocne da zasipa vizir katastrofa....nemam problema sa maglom na viziru ali zato mi kapi kise (ako je jaka...) smetaju da vidim....tada obicno dizem do pola vizir nebih li bolje video ali i to je mucenje jel kapi opet smetaju i dobro ubadaju, pritom obicno nemogu da vidim podlogu po kojoj vozim i obicno se trudim da vozim iza nekog auta prateci njegova svetla....normalno svi pokreti trebaju biti lagani i pazljivi...izbegavati nagla ubrzanja i kocenja a o lebdenju po vodi vec ste pisali....da skratim uglavnom mi je to mucno i izbegavam....letos sam se vracao iz Bosne i kod termoelektrane Obrenovac provala oblaka...cak su i automobili stali nisu mogli da voze.....posle nekog vremena mokar do koze cekajuci na pumpi krenem i hvala bogu stignem bezbedno kuci....keva se zamalo nije slogirala kada me videla...kaze "nisi normalan jesi li tek sada u 46 godina izludeo i vozis se po ovakvoj kisi"....trebao sam verovatno da dremnem na parkingu.... Sto se tice magle manji mi je problem (ako nepada nista)....vozim sporije i postujem sva pravila voznje koja se preporucuju usled smanjene vidljivosti..... Evo kako izgleda "stariji" motociklista sa svom opremom plus jakna koja (satro) ne propusta vodu.....uvece oko 22h. na putu....u kisnim uslovima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PapaStalin 113 Napisano Septembar 14, 2010 Zainteresovan, 635 postova Lokacija: Beograd / Smederevo Motocikl: Suzuki DL650 Prijavi odgovor kao problematičan ajmo, budjenje ! nema izlezavanja zavrsava se polako sezona uzivanja u lepom vremenu, mora da se razmislja o kisi ja kao pocetnik samo da bumpujem temu, kako bi neko sa iskustvom jos nesto dodao moje prvo iskustvo sa kisom je bilo neprocenjivo ;D ahh to je za mene pravi uzitak, put do Donjeg Milanovca, farmerke natopljene ko iz bazena, jakna koja "satro" ne propusta kisu, letnje kozne rukavice i promrzli prsti. Pa di ces sladje putovanje. Ok vecina saveta je da treba voziti kao po jajima, posebno u gradu, prilikom skretanja, prelaska preko zebre, bele linije, sahtova, sina i slicno. Nego me zanima da li neko moze da preporuci sredstvo za "podmazivanje" vizira, nesto sto ce da spreci zadrzavanje kapljica na viziru? to mi je generalno najgora stvar kod voznje po pljusku, pa trazim neki proizvod, po mogucnosti kao papirnate maramice, kojim jednostavno mogu da premazem vizir, i da se kisa samo odkotrlja. Ima neko predlog? hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4179 Napisano Septembar 14, 2010 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ima premaza al sa ne potvrđenim uspehom. Na autu ume da se razmazuje pod brisačima pa je nikad nisam koristio. Efikasan je brisač za rukavicu, još ga nisam isprobao. Da malo i ja dodam. Kod akvaplaninga je za motorcikl obavezno paralisati se a takođe i u autu, nikako ne okretati volan jer će kad ponovo zahvate točkovi doći do cima koji može da svuče sa puta. Kad zaplivam autom, ja doduše ponekad odmah oštro i kratko zakočim, obično neki od točkova prihvati i spusti, odnosno pritisne auto prema tlu što omogući upravljivost, naravno ako je bara duga ni to ne pomaže. Skoro sve je rečeno o vožnji kišom. Pri nužnom preticanju sporijeg treba pobeći skroz levo jer onaj ispred ne vidi dobro, može da zapliva, da učini naglo skjretanje, proklizavanje i na nas. Takođe treba biti oprezan kad nas neko obilazi, možda nije video dobro ispred pa upadne u makaze pa na nas, može nas zapljusnuti i trenutno nas oćoraviti pa spustiti vizir ili pak podići prozor na autu. Točkovi onog koji obilazi razgrću vodu i prave talas na koji mi nalećemo pa je tu opasnost od akvaplaninga. Opasni su letnji iznenadni pljuskovi koji momentalno zamagle stakla na kolima i jako dugo ona ostaju zamagljena, tj. sa smanjenom vidljivošću. Po sunčanom danu je nezgodan zalazak sunca kad blješti nisko u oči i zaslepljuje nas ili ako nam je sa leđa, onda one koji nam dolaze u susret. Po magli svi nekako idu uz središnu liniju što može biti pogubno jer u susret može ići neko isto tako. Ja se uvek primičem što više desno i pratim spoljnu liniju, bankinu... i ako ne vidim put idem lagano desno da osetim silazak sa asfalta, ivicu puta, za motor ovo ne važi. Konstantno ablendujem i na taj način upozoravam na svoj nailazak i obično iz suprotnog neko odmah učini isto tako da se na taj način nasluti put i mimoilaženje. Pomaže i paljenje žmigavaca. Kad je magla, ili sneg, visoko kratkim gašenjem srednjeg svetla se poboljšava vidljivost samo pod pozicijom. Noćna vožnja, najopasnije jutarnje sviranje, tad najviše hvata san. 2 brisača za kažiprst u Loisu 2 €. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zokowmali 2 Napisano Septembar 14, 2010 U prolazu, 35 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha XVS 250 Prijavi odgovor kao problematičan 22. maj,moto skup u Sapcu,krecemo iz Kg-a,kisa samo lije,ko po nekom pravilu kisno odelo nisam pon'o,a idemo preko G.Milanovca...kisa nije stala bukvalno do Sapca,a prvu pauzu smo pravili tek u Brankovini. Na ulazu u G.Milanovac,lakat krivina sa kontra padom,sare na gumi pune blata,kisa samo bije...motor ide na stranu i padam,fala bogu pa jakna,kaciga rade svoj posao.Motoru nista,nije se ni ugasio,ali kad sam video 'de sam mogo da odem da nisam pao,bio sam srecan.Vratio retrovizor na mesto,spustio se malo sa te nizbrdice,nasao zaklon i zapalio cigaru...A farmerice i cipele su se jedno X puta natopile i osusile na meni!Zato obavezno nosite preobuku ako idete sa planom da nocite! Dzaba i jakna i sve,mi smo cepali skoro 200km u kontinuitetu po kisi,i cak je i kozna jakna pocela da beli od vlage,ali sam ipak bio suv,anti-fog vizir je keva,ali noge i pantalone mokre...Povratak je bio posebna prica... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kypck 188 Napisano Septembar 25, 2010 Друг члан, 636 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Motocikl: Honda Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Kako su ofarbali ove linije, strelice i zebre...katastrofa. Proklizam preko strelice na raskrsnici sa Dimitrija Tucovica i odrzim se i ne padnem. Nastavim dalje, i posle 400m proklizam na asfaltu u krivini pri 40 na sat i padnem...srecom jakna je odradila svoje, pa sam na lakat i rame taman na protektore. A noga mi se naslonila na bocni dzep od pantalona u kojima je bilo puno pakovanje maramica koje su ublazile pad... Lik iza mene u kolima staje podize mi motoric koji mi je prikljestio nogu i podize ga. Posle malo verglanja, nastavljam dalje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikamiroslav 149 Napisano Octobar 8, 2013 Svrati ponekad, 192 postova Lokacija: Paraćin Motocikl: Hyosung GV 650 EFI 2010 Prijavi odgovor kao problematičan Prošle nedelje oko 350km po neprestanoj kiši i kroz vodu. Od toga250km autoputem. Nije bilo vetra. Najsvetlija tačka: motor. Nije mrdnuo ni proklizao. Kočio bez problema (Bridžston gume) uz opreznu, ali ne sporu vožnju. Kod Kineza kišno odelo ne kupujte. Ja sam ga imao sa idejom da mi se nađe ako budem morao da vozim 20-30-50km, odradiće posao, ali pošto me kiša pratila celim putem, jedina korist od njega je zaštita od prljavštine. Ispod kabanice GPI jakna, Buffalo pantalone, GPI čizme, Buffalo kožne rukavice. Nemoj da vas lažu da to ne propušta vodu. Da sam imao najlonsku foliju bio bih najsrećniji. Osim šro probija kroz materijale, voda nalazi put ispod njih, jer pri brzini 130 na auto putu (noge prema napred) teško možeš da zatvoriš sve rupice. Kaciga (AGV) je takođe svetla tačka: voda ne ulazi nigde, a vetar taman toliko da ne magli na velikim brzinama. Čim voziš sporije magli se vizir, ali na to oguglaš, a kapi spolja ne bih brisao ni da sam imao te brisače iz Luisa jer nije baš preporučljivo podizati puno ruke sa upravljača. Bilo je 14-16 stepeni, na toj temperaturi možeš da voziš i mokar a da se ne smrzneš, jer posle sat vremena otupiš za osećaj hladnoće. Ukupan utisak: mislim da se po kiši može lepo voziti, samo treba pažljivo odabrati opremu. O tehnici vožnje puno se pisalo, a o oremi malo. Neka napišu ljudi koji imaju dobra iskustva sa oremom za kišu i to za duge relacije gde moraš da voziš brzo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2435 Napisano Octobar 9, 2013 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ja ću da pohvalim kišno odelo Spidi Flux Rain Suite http://www.spidi.com/eu/eu_en/motorcycle-rainwear/rain-flux-wp-suit.html . Nakon nekoliko manje ili više "brendiranih" kineskih kišnih odela koja su mi se ili pocepala ili postala porozna posle duže upotrebe, uzeo sam nedavno ovo odelo od člana foruma. Sad kad su bili ovi zadnji pljuskovi, baš sam ga dobro istestirao i mogu da kažem da radi za sve pare Sam materijal je iznutra impregniran nekim gumastim slojem, tako da definitivno ne može da propusti, a konstruktivno je tako rešeno da i pri većoj brzini ne može voda da se uvuče u predelu krila i stomaka pa da budu mokre gaće (taj sam problem imao sa Buffalo odelom koje sam do sada koristio - kad se vozi sporije, nije problem, ali pri bržoj vožnji vetar nekako nabije vodu pojma nemam gde i malo po malo eto mokrih gaća ). Jedino što "ne diše", ali između ekstra mokrih gaća i malo znoja, ipak biram ovo drugo :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikamiroslav 149 Napisano Octobar 14, 2013 Svrati ponekad, 192 postova Lokacija: Paraćin Motocikl: Hyosung GV 650 EFI 2010 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ja ću da pohvalim kišno odelo Spidi Flux Rain Suite http://www.spidi.com...ux-wp-suit.html . Nakon nekoliko manje ili više "brendiranih" kineskih kišnih odela koja su mi se ili pocepala ili postala porozna posle duže upotrebe, uzeo sam nedavno ovo odelo od člana foruma. Sad kad su bili ovi zadnji pljuskovi, baš sam ga dobro istestirao i mogu da kažem da radi za sve pare Sam materijal je iznutra impregniran nekim gumastim slojem, tako da definitivno ne može da propusti, a konstruktivno je tako rešeno da i pri većoj brzini ne može voda da se uvuče u predelu krila i stomaka pa da budu mokre gaće (taj sam problem imao sa Buffalo odelom koje sam do sada koristio - kad se vozi sporije, nije problem, ali pri bržoj vožnji vetar nekako nabije vodu pojma nemam gde i malo po malo eto mokrih gaća ). Jedino što "ne diše", ali između ekstra mokrih gaća i malo znoja, ipak biram ovo drugo :) Lepo odelce, skupo odelce Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
banconi 243 Napisano Octobar 15, 2013 Svrati ponekad, 219 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSX-R 1000 K4 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam neko odelo slično ovom, kupljeno u Louis-u, koštalo 35€. Ova cena je nenormalna, a osim toga, ne razumem ta kišna odela. Činjenica je da je ovo moje jako dobro, i da čuva od kiše, ali je mnoooogo gabaritno, nema gde da se spakuje, jednodelno je pa se teško oblači itd. Sa zadovoljstvom ću ga zameniti prvom prilikom za neko dvodelno kompaktnije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...