Black Adder 223 Napisano Mart 7, 2013 Zainteresovan, 627 postova Lokacija: Beograd Republika Miljakovac Motocikl: Kawasaki ZZR600E Prijavi odgovor kao problematičan Dodji da proveriš, moj je ionako raspakovan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Beogradski Fantom 37 Napisano Mart 7, 2013 2T tuner, 170 postova Lokacija: Beograd, Kotez Motocikl: Malaguti Phantom F12 LC, Malaguti Madison RS250 Prijavi odgovor kao problematičan Ajde bas cu da probam. Nasao mi je Zoki (Burgman75) displej od tog starijeg na ebay-u. Moram da vidim da li ce da radi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Black Adder 223 Napisano Mart 8, 2013 Zainteresovan, 627 postova Lokacija: Beograd Republika Miljakovac Motocikl: Kawasaki ZZR600E Prijavi odgovor kao problematičan Khm kako starijeg, misliš lepšeg! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Beogradski Fantom 37 Napisano Mart 8, 2013 2T tuner, 170 postova Lokacija: Beograd, Kotez Motocikl: Malaguti Phantom F12 LC, Malaguti Madison RS250 Prijavi odgovor kao problematičan Moze i tako Ajde videcu u nedelju da banem da pozajmim displey, cujemo se jos. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fanky 1011 Napisano Mart 31, 2013 BJB Maxi Scooter Club, 1083 postova Lokacija: Beograd - Vinca Motocikl: sprint explorer, Malaguti Madison S250, Suzuki Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Nove rolne 20x12 13.5g 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AcaS 11 Napisano Mart 31, 2013 Svrati ponekad, 121 postova Lokacija: Pancevo(okolina) Motocikl: u potrazi Prijavi odgovor kao problematičan Gde si uzeo,koliko novaca... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fanky 1011 Napisano Mart 31, 2013 BJB Maxi Scooter Club, 1083 postova Lokacija: Beograd - Vinca Motocikl: sprint explorer, Malaguti Madison S250, Suzuki Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan I nov kais Varijator ociscen od stare masti i stavljena nova grafitna, kvacilo rasklopljeno, ocisceno i podmazano samo sto nisam slikao jer uvek zaboravim, a sve je kupljeno u Kompp-u a zaslugom naseg Black Adder-a placeno 4500din sve ukupno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NeCi 176 Napisano Mart 31, 2013 BJB Maxi Scooter Club, 341 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Burgman 400 k7 Prijavi odgovor kao problematičan jel si ti siguran da ovoliko masti treba da stavis na rolnice, ipak bi one trebale lagano da klize po lezistu ne da se lepe... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markulja 386 Napisano April 1, 2013 Enduro, 569 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Husaberg TE250 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Na rolnice ne treba stavljati mast uopste! Ako bas hoces da podmazujes onda namazi VRLO tanko, bukvalno da se ne vidi. Ako namazes deblje ima da ti se razleti mast po deklu i sve usere Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AcaS 11 Napisano April 1, 2013 Svrati ponekad, 121 postova Lokacija: Pancevo(okolina) Motocikl: u potrazi Prijavi odgovor kao problematičan Hvala,danas cu bas da nazovem i vidim dali ima i za mene tj moje prevozno sredstvo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fanky 1011 Napisano April 1, 2013 BJB Maxi Scooter Club, 1083 postova Lokacija: Beograd - Vinca Motocikl: sprint explorer, Malaguti Madison S250, Suzuki Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo sto sam sada stavio je u vrlo tankom sloju, mast je takva pa se mozda cini da je natovareno, da ste videli koliko je masti bilo kad sam otvorio varijator , jedva sam oprao a inace sam varijator je takav, ima poklopac da ne bi letela mast unutar deklesto se i vidi na slici gde postoje mesta za cetiri srafa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15798 Napisano April 1, 2013 Integrisan, 9288 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan .... upravo kao sto Fanky rece, fabricki ide dosta masti jer variomat sa zadnje strane ima gumicu u vidu dihtunga i poklopac koji ne dozvoljava da se mast razleti kojekude Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markulja 386 Napisano April 1, 2013 Enduro, 569 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Husaberg TE250 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam se jos sretao sa takvim variomatima. Do sada na svim skuterima su mi bili otvoreni... I kod mene na Burgmanu se srafi limeni poklopcic sa 4 srafa, ali nema nikakvog dihtunga koji bi branio da se mast ne razleti. Svaki dan naucis nesto novo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NeCi 176 Napisano April 1, 2013 BJB Maxi Scooter Club, 341 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Burgman 400 k7 Prijavi odgovor kao problematičan ja sam na leonardu 125 video takav ,ali sam opet vrlo malo masti stavio , koliko da bude podmazano , drugacije mi se cini da nema svrhe i verujem da bolje radi sa manje masti nego kada pliva u njoj.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Beogradski Fantom 37 Napisano April 2, 2013 2T tuner, 170 postova Lokacija: Beograd, Kotez Motocikl: Malaguti Phantom F12 LC, Malaguti Madison RS250 Prijavi odgovor kao problematičan Kada ima dosta masti rolnice se ne vrte unutar variomata vec klizaju i ne trose se ravnomerno kao sto bi trebalo. Trose se samo na onim stranama koje dodiruju zidove variomata i kalote. Tako dobijamo trouglice. Imao sam prilike da to vidim na jednom skuteru. Zato sam vise za to da se ne trpa mast, nego da se samo ovlas namazu rolnice, koliko da ne budu skroz suve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefannish 1 Napisano April 14, 2013 U prolazu, 12 postova Lokacija: Nis Motocikl: Malaguti Madison RS250 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam da li je ovo pravi deo foruma za ovu temu,ali ne snalazim se jos uvek. Ovako,predstavio sam se pre neki dan da sam uzeo Malaguti Madison RS250 2006 godiste i dok sam cekao registraciju vozikao se tu po kraju samo dok se prinaucim i danas mi se desi peh,zapravo nije imalo dovoljno rashladne tecnosti i ja dolio vode racunam nije hladno pa moze da posluzi dok ne uzmem antifriza,vozio se jedan krug nekih 2 km i digne mi temperaturu preko pola ja reko daj da se okrenem ka kuci i kako se priblizavam on sve vise dize i kad sam dosao pred kucu skoro do crvenog ja vidim poce i da mi se gasi ugasi se i ja stadoh pred kucu. Otvorim cep gde se sipa ulje kad imam sta da vidim on pomesao rashladnu tecnost-vodu i ulje ja poludeo,samo sto sam uzeo skuter e sad ako moze neko iskusniji ko je imao ovakvo iskustvo cemu mogu da se nadam ? Sutra cu da oteram kod majstora a sta je moglo jos da se osteti usput kad se vec to desilo? Verovatno se nije palio ventilator ili sta vec...Inace posle je dosao drug koji se razume koliko toliko i upalio ga ne lupa nista normalno radi za sad,normalno necu da ga palim vise niti vozim... Hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Black Adder 223 Napisano April 15, 2013 Zainteresovan, 627 postova Lokacija: Beograd Republika Miljakovac Motocikl: Kawasaki ZZR600E Prijavi odgovor kao problematičan imaš dve mogućnosti. Ako si sipao vodu (nebitno ili antifriz) na vruć motor ili ti je prsla glava ili je izgoreo dihtung glave. I jedno i drugo ne znaš dok se ne rastavi agregat i ne skine glava. U svakom slučaju posle intervencije isperi motor i zameni ulje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefannish 1 Napisano April 15, 2013 U prolazu, 12 postova Lokacija: Nis Motocikl: Malaguti Madison RS250 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam sipao na vruc motor,ali je verovatno crko termostat ili sta vec pali ventilator i onda se pregrejao ,ne razumem se toliko jel to neki strasan kvar? Mislim jel moze lako da se sredi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Challenger 2 Napisano April 21, 2013 (promenjeno) U prolazu, 9 postova Lokacija: Hell Motocikl: Malaguti Madison RS250 Titanium Rider Prijavi odgovor kao problematičan Dana sam skinuo deklu na Medisonu RS 250 zbog lupanja i vibracije kvacila kada je hladan. Da li su ove lamelice kvacila prekratke ? Vidi se da su na bile duze lamelice od ovih. Zvono je poplavelo jel lamele hvataju na samom pocetku i unutrasnjoj strani zvona sto dovodi do proklizavanja i pregrevanja ? Kais je poceo da puca, na jednom delu hvali srednji sloj izmedju gornih i donjih zubaca, takodje je pocelo razdvajanje slojeva kaisa na par mesta. Zamenih ulje u zadnjem raduktoru je bilo dosta tamno, sipao sam 250ml BARDAHL-a 80w90 iz bocice 250ml , sada mi na meracu pokazuje da je skroz dole na minimumu. Koliko ulja staje u ovaj reduktor ? Da li je potrebno doliti da dodje na max ? Nivo starog ulja je bio na max prema meracu. Promenio April 21, 2013 član Challenger Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6592 Napisano April 21, 2013 Ne silazi, 6518 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Iz prilozenog se vidi da ces morati da menjas i kvacilo i zvono i kais...a to ti naravno nepada na pamet Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano April 21, 2013 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan Pa kad mu fali parce ferode koliko ja to vidim a zvono izrisovano samo tako!Imaces ti dosta igrarija da to sve dovedes u red! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6592 Napisano April 21, 2013 Ne silazi, 6518 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda da ga je neko vec menjao (ili se njime igrao), ali nije zamenjena korpa koja je ocigledno potrosena mnogo iznad servis limita, pa kada se paknovi kvacila od centrifuge rasire, umesto ferodom, hvataju vrhom pakna gde ferode nema. Kvacila izgledaju cesto vrlo slicno na oko. Onaj centralni otvor je isti, ali se razlikuju u ukupnom precniku, nekada i za samo par milimetara, a to moze da znaci puno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Challenger 2 Napisano April 21, 2013 U prolazu, 9 postova Lokacija: Hell Motocikl: Malaguti Madison RS250 Titanium Rider Prijavi odgovor kao problematičan Kais procujem sutra preko Peugeot-a originalni, nove rolnice i klizace variomata. Takodje sutra mi stize alat za blokadu i domontazu, moment kljuc... Kvacilo skidam pa cu pokusati da repariram ako je moguce, zvono je na limitu tolerancije tako da cu pokusati sa obradom. Zvono hvata na samom pocetku lamela, jos uvek nije pocelo da kaci pakne tako da ako uspem da prelepim nove ferode pravilne velicine kvacilo ostaje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AcaS 11 Napisano April 22, 2013 Svrati ponekad, 121 postova Lokacija: Pancevo(okolina) Motocikl: u potrazi Prijavi odgovor kao problematičan Drustvo da pitam ovde posto se istog skutera tice Madison 3 250ie piaggio agregat,moze li pomoc,nisam vozio ni 1 dan od kada je ovo lepo vreme a muci me malo (nos,operacija) i kais,rolnice... Ako neko zna gde ima neka kaze,zvao sam ko zna koliko prodavnica i niko,nista,neki rekli jos pre 2nedelje da ce biti u toku ove ali i malo pre zvao nekoliko njih i nista.... a nebih da ga vozim dok to ne sredim . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MrVain 0 Napisano Maj 4, 2013 U prolazu, 17 postova Lokacija: Beograd Zemun Motocikl: Malaguti Madison s250 Prijavi odgovor kao problematičan Pozz svim Medisoncima ,Moze jedna mala pomoc za yamahine masine od 250cc u pitanju je malaguti naravno ,poceo je da zvecka u predelu motora skido sam mu komplet variomat i kavacilo i opet zvecka skidao i auspuh i opet zvecka,e sad ja mislim da su karike jer mi trosi malo ulja tj na 1000km mi potrosi toliko koliko stane na meracu od min do max. Jer zna neko da mi kaze sta bi moglo da bude dali su karike u pitanju sto zvecka i dali lose karike mogu da uticu na potrosnju ulja ili moze da bude jos nesto?hvala unapred. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...