Jump to content

Moto Zajednica

Beogradski Fantom

Članovi
  • Broj tema i poruka

    170
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu Beogradski Fantom

  • Rođendan 25.04.1988.

Contact Methods

  • MSN
    kosjer.damir@gmail.com

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Beograd, Kotez
  • Motocikl
    Malaguti Phantom F12 LC, Malaguti Madison RS250

Poslednji posetioci profila

2249 profile views

Beogradski Fantom's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

37

Reputacija u zajednici

  1. Probaj da kablovima spojis anlaser direktno da vidis hoce li da vergla uopste, mozda su cetkice pri kraju pa je "zalepio".
  2. Vadjenjem rolnica ili kupovinom laksih, dobijamo nesto startniju i zivahniju masinu, ali samo iz razloga sto je osovina radilice rasterecenija. Ubrzanje dobijamo tako sto se usled rasterecenja radilice broj obrtaja povecava, ali srazmerno tome se povecava potrosnja, habanje i skracuje radni vek svih lezajeva u masini. Neki kazu da se stavljanjem tezih rolnica dobija na krajnjoj. Delimicno istinito, ali sta ako recimo stavimo preteske rolnice i time preopteretimo osovinu radilice. Masina nece imati snage da razvrti variomat i izbaci rolnice, tako da automatski dobijamo masinu koja je lenja i ima jos manju maksimalnu brzinu. Dakle u svemu tome je bitna zlatna sredina koju su ljudi inzinjeri koji su projektovali taj motor vec nasli. Oni su isprojektovali taj sklop da radi sa tim komponentama i svaka promena dovodi do smanjenja radnog veka ili losijih performansi. Naravoucenije, ne dirati nista i eksperimentisati. Masina je takva kakva je i takva treba da ostane.
  3. Taj gumeni nosac motora, silen blok ili kako god hocete da ga nazovete je isti kao na svim 125ccm i 250ccm piaggio agregatima i nije preterano skup. Ali isto tako se retko desi da on ode. Treba pregledati plasticne caure il biksne, (opet kako ih ko zove) na takozvanim makazama koje nose ceo agregat, one hoce da se potrose pa trese.
  4. Drago mi je da sam vas video, nisam mogao sam vama na klopu, morao sam kuci da bi odspavao par sati zbog posla
  5. Nisi mogao nista ostetiti, nebitna je amperaza akumulatora 12V je 12V. Verovatno su pregrejao anlaser i cetkice su zalepile ili se potrosile. Treba ga rasturiti i videti sta nije u redu. Proveri vakum slavinu tako sto ces skinuti vakum crevo sa karburatora i usima napraviti vakum, na crevo za dovod goriva bi trebalo da potece gorivo. Tada ces ustanoviti da li gorivo dolazi do karburatora. Zatim pogledaj da li je svecica mokra, tako ces znati da li iz karburatora odlazi u cilindar ili je karburator prljav pa ne propusta gorivo. Odvrni svecicu i stavi je nazad u kapicu svecice, prisloni je negde na cilindar ili na ram i neka neko kurba, a ti gledaj da li svecica baca varnicu. Ako svecica baca varnicu i gorivo stize u cilindar, mora doci do zapaljenja smese. Probaj i da rukom zatvoris dovod vazduha dok kurblas.
  6. Dule, Goanfuself, Vonabibajker, DaLi Sam ToJa, znam za tvoju nezgodu maltene od dana kada se dogodila. Secam te se dok si vozio plavo-belog runner-a. Da ne reklamiram forum na kome smo se preko tastature upoznali. Ne znam te licno ali smo prijatelji na Facebook-u i donekle sam upoznat sa tvojim oporavkom. Nasmejao bih se svaki put kada bi na tvom FB profilu ugledao slike tebe i popularnog "Brke" Video sam te letos u Novom Sadu, na Motoville-u, bio si sa pretpostavljam lepsom polovinom dok smo mi kao skuter ekipa bili zauzeti razlgedanjem "masina". I dan danas mi je krivo sto nisam prisao da te licno upoznam. Ali tada sam u sebi mislio "Zar pored sve muke koja je coveka snasla, ja da se guzim tu" pa sam nazalost nastavio sa razledanjem skutera i pripremom za trku. Takodje sam rekao sebi" Ovaj lik je neunistiv, preziveo je nesto sto bi retko ko preziveo, i opet je dosao zarad motora. To se zove ljubav." Secam se cak i Kawe sa jednog skuter okupljanja na Tresnji, dosao si nesto kasnije i doneo ludacki zvuk akrapa. Vidim da se oporavljas i jako mi je drago zbog toga. Zeleo bih da prvom prilikom ispravim gresku koju sam napravio u NS-u. Ako ne na dva tocka, onda uz neku kaficu i casicu razgovora sa najhrabrijim likom kojeg sam do sada "upoznao". Pozdrav i sve najbolje, jer to i zasluzujes!
  7. Taj koji ga bude cistio neka obavezno srafove vrati u polozaj u kom su bili. Ako to ne uradi skuter nece da radi kao sto je radio.
  8. Vala svaka cast, treba sve ovo registrovati, odrzavati, voziti
  9. Probaj da rukom, prstom zapusis dovod vazduha kad palis, ako tako upali, definitivno je sauh riknuo i mora da se zameni.
  10. Ciko, ciko, je l' su sve ove vespe tvoje?
  11. Imam pomenuti model skutera i slika koju si gore postavio je slika mog skutera. Odmah cu ti reci da se ne zamajavas Xenonom. Ja sam probao i nisam se proslavio. Fabricke sijalice su 15w i daju jako slabo svetlo, a samim tim se i ne greju nesto preterano. Xenon daje jace svetlo, ali se i vise greje pa ces najverovatnije zavrsiti sa istopljenim farom. Da ne pricam o tome sto je struja na skuteru dosta nestabilna, tacnije zavisi od broja obrtaja jer punjenje za svetla dolazi direktno sa namotaja, zato se svetla ne mogu upaliti dok se ne upali motor. Zbog svega toga, xenon bi morao da vezes direktno na akumulator preko posebnog prekidaca. A kako je punjenje za akumulator jako slabo, (u principu i ne treba jace jer se maltene nista osim sirene i migavaca ne napaja sa akumulatora) nece stici da napuni onoliko koliko xenon potrosi. Sad vidim da Darko pominje neke nove xenone sa kojima se nisam do sada susretao i ne zelim da tvrdim, ali mislim da ni oni nece raditi. Jednostavno, punjenje je preslabo na ovim skuterima i to je to. Uostalom oni i nisu projektovani za voznju ko zna gde, to su mala gradska vozila namenjena za urbane i osvetljene sredine. Svetlo na njima je cisto da bi te drugi uocili, a ne zbog osvetljevanja.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja