Jump to content

Moto Zajednica

Vespa-vracanje u zivot

Recommended Posts

• Zainteresovan, 853 postova
  • Motocikl: PX 200 E Arcobaleno

@ Vladom

Ceo menjac je kompletno pogresno spakovan.

@Djole

Ukusi i potrebe su kod svih nas razlicite.Svako po sebi trazi sta mu odgovara.Iskreno i LML 150 je fina masinica i solidno ide.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 94 postova
  • Motocikl: VESPA PX200 1988 BMW R1200GS 2015

Vespa mi je fenomen, kotrljala je uprkos svim greskama...

A kako li ce tek sad ici... 1care.gif1care.gif1care.gif

Jedino da Igor ne lupi kakvi nandzarasti detalj do preksjutra,

toga me strah... 1zvizduk.gif

• BJB Maxi Scooter Club, 1083 postova
  • Motocikl: sprint explorer, Malaguti Madison S250, Suzuki Burgman 400

Pa pazi, mislim da vecina navija za barem jednim malim narandzastim detaljem :moto3:

• Drug član, 874 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83

73swuzckzj953held1.jpg

Evo da vam ispunim zelju :lol:

Vidi se da je radio Paint na brzinu! :moto3:

Malo se radilo ovih dana....

5cwfcf5k8va9vqnzj83j.jpg

Masina legla na svoje mesto.Pretresena i otklonjeni nedostatci.

17zqi7z6tcdtqbos91o6.jpg

Ugledala svetlo dana...

ctadsw38hvlyo038wsf.jpg

yt6xffji723kqwwlmz.jpg

Napravljena je test voznja po kraju,svoje utiske ce sam vlasnik napisati predpostavljam. :zdravo:

• U prolazu, 94 postova
  • Motocikl: VESPA PX200 1988 BMW R1200GS 2015

Evo i da se vlasnik oglasi, jer nema kad od voznje vespe... 1zdravo.gif

Za ova dva dana sam napravio 70ak km po gradu od minimum 1500 km koje moram ucinjeti

da razradim masinu ali ne brze od 50 km/h. Dosadno ali sto cu, moram poslusati Igorova uputstva.

Sto se Igora tice, sto da kazem a da se vec ne zna, mnogo posten i korektan cojek i vrhunski

majstor. Ljubitelje narandzaste boje cu ispostovati tako sto cu ostaviti stare, narandzaste zmigavce

iako majstor Igor oce da stavim bezbojne. Sto se zamjene za plac tice, ne bi je dao ni za 500 kvadrata

na Sveti Stefan, nego cak razmisljam da sirim kolekciju... 1moto3.gif

Plan je da se izvrti tih 1500-2000 km sto prije pa ako dozvole termini pokusacu da odem u Mantovu

na Vespa World Days, neka vide svi Igorovih ruku djelo... 1care.gif1care.gif1care.gif

Za kraj evo par slicica sa mog telefona:

20140331_104046_zpsteqwgcta.jpg

Majstor na poziciji, sklapa se masina...

20140331_165906_zpsihnobpve.jpg

Zadnje pripreme da se kaci na skoljku...

20140401_132602_zpstvynetlk.jpg

Simbolicna predaja kljuceva...

20140401_143043_zps9dvq1wrx.jpg

Poziranje...

20140401_132251_zps9unp8sc3.jpg

U pozadini i Igorova ljubimica Jela...

20140401_132204_zpsyv1iz3rz.jpg

Tek sto je ova izasla iz Jazbine, vec novi klijenti zovu... Druze, puno srece u daljem radu, hvala na svemu... 0takoje.gif

• Podržavam 3

• U prolazu, 69 postova
  • Motocikl: vespa pk 50 xl

Lepa prica, lepa vespa, i naravno sve je to tako zbog pre svega postenog coveka i tek onda dobrog majstora Igora. Pricam iz sopstvenog iskustva, jer je prihvatio da radi i moju vespu koja je dovezena u takvom losem stanju da je niko ne bi takvu prihvatio raditi. Cestitke Igoru na lepom umetnickom ostvarenju, i jedva cekam dan kada ce doci ne red i moja px 200 jadna i raspadena da je povrati Igor u zivot.

Ih bre momci sta napricaste......

Gledam da pomognem svima kojima mogu.Ja sam jednostavno pronasao svoj mir u vespama i nastojim da ga sacuvam. Pomognem koliko znam i mogu a zauzvrat dobijem novo prijateljstvo sto mi je posebno drago.

• Podržavam 12

• Svrati ponekad, 195 postova
  • Motocikl: Jaca 125

Ih bre momci sta napricaste......

Gledam da pomognem svima kojima mogu.Ja sam jednostavno pronasao svoj mir u vespama i nastojim da ga sacuvam. Pomognem koliko znam i mogu a zauzvrat dobijem novo prijateljstvo sto mi je posebno drago.

1care.gif1care.gif1care.gif0takoje.gif

Reči su suvišne !

1zdravo.gif

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 841 postova
  • Motocikl: Honda Varadero xl 1000 v

Ako bih nekad presao sa motora na skuter, to bi sigurno bila Vespa. Ima brate neki smek i predpostavljam da ju je zadovoljstvo voziti .

Medju vama sigurno ima onih koji ce mi odgovoriti . Koji Vespin mkodel je najveci , gabaritno i kubikazom ?

Mikeli....

Sto sr tice skoljki i gabarita danasnje vespe su najvece tj LARGE FRAME. To su manuelni modeli tj stari modeli. Vec novije generacje vespi poput GTS,GTV,GT su nove generacije 4T masina i dosta su vece od "klasicnih" vespi.Danasnji variomati su sasvim neka druga prica i imaju gabarite maksi skutera.

• Podržavam 1

• U prolazu, 69 postova
  • Motocikl: vespa pk 50 xl

Vecina onih koji vole motocikl i ne zele da probaju skutere kao glavni razlog navode rucno menjanje berzina. Vespa pruza zadovoljstvo menjanja brzina, a da se vozite na necemu sto nema klasicni izgled motocikla. Pozdrav.

• Zainteresovan, 841 postova
  • Motocikl: Honda Varadero xl 1000 v

Mikeli....

Sto sr tice skoljki i gabarita danasnje vespe su najvece tj LARGE FRAME. To su manuelni modeli tj stari modeli. Vec novije generacje vespi poput GTS,GTV,GT su nove generacije 4T masina i dosta su vece od "klasicnih" vespi.Danasnji variomati su sasvim neka druga prica i imaju gabarite maksi skutera.

Igore ,

Hvala na odgovoru . Upravo sam sada na netu gledao GTS 300CC , odlican skuter .

Da nismo malo zapustili ovu temu?!

Primetih na oglasima nekoliko sređenih vespi za većim cenovnim zahtevima, na primer evo nekih:

http://www.polovniau...vespa_px_200_e/

http://www.polovniau.../piaggio_vespa/

Da li ih porediti sa cenom nove px 150 ?

Šta mislite....

POZDRAV od Đoleta...1zdravo.gif

• Drug član, 755 postova

Dok je ovaca biće i džempera!!!!Normalno je da majstror naplati svoje znanje,rad.... posvećenost poslu-na karaju krajeva,ali to se u ovom slučaju PODRAZUMEVA....ovo su jajare i šminkeri.Ne sporim da su modeli lepo sređeni,međutim za mene je ovo slika i prilika jednog šoua gde se mušterija hvata na dispoziciju svetla i blještavi hrom...američke trule fore.Kod Vespe je problem,ogroman problem što iz nje sve više lapi doktrina motociklizma,i na nju se gleda kao modni detalj i ona sentenca''Vespa je uvek in'' mi posebno ide na k...c.Vespa je jedna mazga koje je napravljena za vreme teške sirotinje,da bi ta ista sirotinja koja o automobilu može da sanja mogla da priušti sredstvo transporta.Ali ovo je novo vreme sa poremećenim sistemom vrednosti,što po meni ovi oglasi i pokazuju.

• Podržavam 1

Dok je ovaca biće i džempera!!!!Normalno je da majstror naplati svoje znanje,rad.... posvećenost poslu-na karaju krajeva,ali to se u ovom slučaju PODRAZUMEVA....ovo su jajare i šminkeri.Ne sporim da su modeli lepo sređeni,međutim za mene je ovo slika i prilika jednog šoua gde se mušterija hvata na dispoziciju svetla i blještavi hrom...američke trule fore.Kod Vespe je problem,ogroman problem što iz nje sve više lapi doktrina motociklizma,i na nju se gleda kao modni detalj i ona sentenca''Vespa je uvek in'' mi posebno ide na kurac.Vespa je jedna mazga koje je napravljena za vreme teške sirotinje,da bi ta ista sirotinja koja o automobilu može da sanja mogla da priušti sredstvo transporta.Ali ovo je novo vreme sa poremećenim sistemom vrednosti,što po meni ovi oglasi i pokazuju.

I vespa kao i buba, mini, a možda spaček i trabi su postali nešto više od tovarnih mazgi namenjenih slabije platežnim grupama kupaca. Svako ima pravo na svoje viđenje, ja vespu simpatišem zbog njene jednostavnosti i protiv toga sam da bude modni detalj, ali volim i ja da vidim lepo, ukusno sređenu vespu (orginalni izgled + upotrebljivi detalji).Sistemi vrednosti su već odavno promenjeni, a i stalno se menjaju te možda dođu na pravu vrednost .

Više sam hteo da obratimo pažnju na traženu cenu za ponuđene renovirane modele.

Hvala na mišljenju koje me je prodrmalo pozitivno...

Pozdrav 1zdravo.gif

• Svrati ponekad, 238 postova
  • Motocikl: Vespa GS 160, Vespa GTS 300 HPE

Ovako...

Nijedan motocikl objektivno nije i ne može biti alternativa automobilu, to je jasno. Vespa je smišljena kao alternativa tadašnjim MOTOCIKLIMA, kao vozilo koje mnogo manje masti, prlja i pruža udobniji položaj za sedenje (naravno na kratkim relacijama, na dugim je svaki motor neudoban posle nekog vremena). Elem, nije joj bila prvenstvena namena da se sirotinja voza. Ako ne veruješ, pitaj bilo koga iz starije generacije, ko je to mogao da kupi i vozi Vespu, i koliko ih se uopše vozilo po našim putevima. To je bio i ostao simbol jednog vremena, duha i načina života. A realnu cenu svakog proizvoda uvek određuje tržište, pa će se tako i ove Vespe prodati, ili ne.

Eto, to je moje mišljenje. Bez ljutnje.

Pozdrav!

• Podržavam 1

• I N S T R U K T O R, 1208 postova
  • Motocikl: R 1200 R

Gde da kupim zadnji amortizer za vespu ( ili se možda radi reparacija ?), zatim

onaj držač za retrovizore i vizir, a fale mi i retrovizori, takođe mi fali i onaj plavi šestougaoni Piađo znak napred ?

Kad već nabrajam i stakla žmigavaca su mi naprsla pa bi mi i to trebalo ?

Za sad samo to :) .

Dajte neki savet gde to da kupim ili ako neko ima nešto od ovoga da ponudi tu sam.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja