SpontanaDeskripcija 742 Napisano Februar 23, 2012 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Bajina Basta - Tara Motocikl: kawasaki VN900 '08 Prijavi odgovor kao problematičan Dosla zima 2011 i sta mi drugo zaljublenici u dvotockase i putovanja mozemo raditi nego smisljati kuda krenuti kad prvo sunce grane. I tako se ja odlucih inspirisan putovanjem iz 2010 (tumaranje srbijom bez pravca i cilja) da napravim nesto slicno, ali van granica nase zemlje... Ciljao sam na Bugarsku i Ruminiju plan je bio da putujem 20dana odprilike zamisljenom rutom. Vreme polaska planirano za pocetak jula, ali kao i obicno, kada nesto isplaniram to tako ne bude ( nije dzabe nik Spontana Deskripcija) polomih ruku pocetkom jula... Ovako sma provodio dane u ton nesreci: Pa i nije mi lose bilo! Zalecih rane junacke i ajde posto nije napravljena ta tura, a svrbe pare u dzepu resih da krenem "NEGDE" bilo gde samo da se vozim! Stvari se pakuju sve je spremno, vreme trajanja puta mi nije bitno uopste imam vremena na pretek, polako pa dokle stignem! 31. 8. 2011 Ustjem untru kez od uveta do uveta. Kao sto to i obicno biva nisam nesto ni spavao uzbidjen putovanjem koje me ceka isterujem motor iz garaze pakujem poslednje sitnice... Moj brat Zvonko je spreman, ushiceno ceka da krenemo!!! Odlazim do grada da se popije kafice pa da se krece bilo je tu i nekih koji su me pratili. Napolju pakleno vruce plan je da se krene: Bajina Basta - Bratunac (nemoj te biti bezobrazni) - Vlasenica - Han Pjesak - Sokolac. Most na Drini (Bajina Basta-Skelani) Put uz Drinu sa bosanske strane je skoro uradjen i bas je fin za voznju. Prvo sipanje goriva posto dobro znamo da je u Bosni kvalitetnije gorivo nego kod nas. Malo se i poziralo Vlasenica I nastavljamo dobro poznatim putem Han Pjesak-Sokolac. Stajem u Sokolcu da popijem kaficu pa nastavljamo dalje prema Sarajevu. Kafica se pila sa dva vrlo poznata tipa! Pred Sarajevom. Bascarsija i naravno cevapcici cisto radi reda i ako nisam bio gladan. U Sarajevu sam planirao da se javim jednom drugaru pa da mozda i ostanem ( Ali nije mi to bilo toliko bitno) Zovem ga kaze otisao da radi u Kotor... Pozdravljam ga i kazem " Mozda se vidimo za par dana tamo" idemo dalje Na raskrsnici stojim puteve brojim ne znam kojim putem poci... Odlucujem se da krenem ka Mostaru pa dokle doguram. Sledece sipanje goriva negde blizu mesta Konjic putevi po Bosni su odlici ja soliram zevam okolo fotografisem Stizem u Konjic gledao sam mapu razmisljam da idem da nadjem neko mesto za kampovanje pored Jablanickog jezera. Vidim svuda po gradu table na kojima je napisano Boracko jezero 20km. Pitam jednog tipa u golfu 2 kakvo je tamo vredi li ici (ne znam ni sam sto sam to pitao obicno to nikada ne radim) kaze: "Ma bezveze ti je tamo nacisto, nemoj se maltretirati do tamo"... Kazem mu prijatno stanem jos malo kod ovog mostica gledam na mapu razmisljam. I kazem sebi daj da vidim nista me nekosta kad vec nigde ne zurimo! I krenuli smo polako ka jezeru (nemoj te da vas budi sto pricam u mnozini racunam i Zvonka) konstantni uspon ocekujem kad se popnem da sam stigao do jezera Medjutim popeh se na vrh jezera ni na vidiku, a u daljini se vide dobro poznate planine Cemernog. I vozih se tako pravo u jednom monetu poce nizbrdica i spustam se lagano gusta suma nista se okolo ne vidi. Kad odjednom kez na licu "ENO GA" Spustam se do jezera trazim gde cu da postavim sator, nadjem kamp koji je radio do juce radio, a danas se vise ne naplacuje prenociste! Vrhunski postavljam sator i malo slikam okolinu... Eh da tu srecem par koji su krenuli iz novog sada na odmor u Hrvacku pa su iznajemili tu smestaj, dogovorili smo se da odemo na "po jedno" kad raspakujem stvari. Presvlacenje brzinsko i do kafanice. Zaboravih aparat u zurbi ka kafanicom! Sedeli smo tu popilo se po par piva... Razgovarao sa gazdom kaze da je do pre 2-3 dana bilo puno sve. Sutra 1. septembar pa se ljudi razbezali. Vratim se do kampa legnem. Zaboravio sma reci da pred polzak na put imao temperaturu i da mi je cureo nos na +30!!! Legnem da spavam pocnem da se preznojavam ne mogu da zaspeim drma temperatura, zgutam neke praskove za grip nakljukam se overdose tabletama... Pred zoru zaspim probudim se u pola 10 (KAO NOV) 1. 9. 2011 Otvaram sator da vidim kako je napolju!!! Ni sekunda nisam cekao pravo iz satora sam uleteo u vodu. Voda je kristalno cista kazu da u jezero izvire puno pijacih izvora. Posle kupanja sam se ispricao sa tu nekim ribolovcem, odlucio se da spakujem sator i krenem dalje. Plan za danas je da se od Konjica krene prema Mostaru pa dokle se stigne. Pogled sa vidsine na Jezerce I pozdrav istom! Pogled na mesto Konjic iz visine. Simpaticne stencice Put vodi pored Jablanickog jezera put je odlican Stajem malo da se odmorim pored jezera Idemo dalje sledeca deonica me je ostavljala bez daha divni predeli kroz koje se prolazi! Izlazim iz ovog kanjona i vec se oseca atmosvera Hercegovine Stizem u Mostar napravim par fotografija prozevam malo (iskreno nisam ljubitelj guzve i ne volim kad ima mnogo ljudi) nisam se zadrzao puno nastavio sam dalje prema moru! E jeste i ovaj Zvonko pozer! Nastavljam dalje svestan da sma jos neke stvari preskocio da vidim oko Mostara, ali namerno da bih imao izgovor ponovo tuda da prodjem ove godine. Naisao sam i na sudar u tunelu stajem pogledam niko nije povredjen nastavljamo dalje... Presao sam Hrvatsku granicu i krenuo ka moru Mesto Metkovic Prema Opuzenu A u pozadini plantaze mandarina I izlazim na Jadransku magistralu Kolega me prestigao ja kuliram! U daljini se vidi Neum razmisljam se da dodjem do tamo pa cu da vidim za dalje Dolazim tamo praking pored mora odma kako sam stao sam skocio u vodu, pa cu posle da razmisljam gde cu da prespavam! E pa sad krecem u potragu za nekim mestom gde cu prespavati ulazim na jedan parking vidim ima mnogo satora vojnih pustaju me unutra pitam da li mogu i ja da postavim, kazu mozes odem da nadjem sebi mestasce... Kad eto ti JADA! Parking je prepun cetinara i kada sam krenuo ka nekom mestu gde cu da postavim sator naleteo sam na ivicnjak koji je bio zatpan iglicama borova! Udaram u karter pomeram neki saf i ulje pocinje neprestano da curi! Brze nalazim flasu secem poturam ispod... Vadim alat da dotegnem taj saf kad puca drzac safa ulje jos vise curi (ali ne toliko da ne moze da se vozi)! Odem brzo do neke radnje nadjem ulje kupim jos 2l da se nadje dok ne resim problem... Nervozan odvaljujem razmisljam se ako ne nadjem ko ce da mi popravi moracu avanturu da prekinem sto me jos vise pogadja. Ni sator nisam postavio spustim se do mora parkiram motor postavim flasu da kaplje u nju i sednem da popujem pivo i gledam u more! Motor parkiran flasa ispod. A meni krigla na stolu!!! Ovo mesto gde sam seo uvece radi kao neka diskoteka... Odvezao do tog parkinga gde sam udario u ivicnjak. Bacam vrecu pored motora i lezem da spavam... Morao sam da budem pod dobrom anestezio, jer da sam bio trezan ne bih oka sklopio zbog problema koji je nastao! 2. 9. 2011. Ujtru se budim nemam VODE, JEZERO BI POPIO NA EXXX!!! Prilazim komsijama koji su postavili sator tokom noci koji ja nisam ni primetio kada sma dolazio. Daju mi vode tu se ispricam sa njima dolaze cesto na vikend porodica iz Zenice dva brata sa zenama i decom i postave satore tu! Zale se kako im je vojska sad zauzela mesto gde su stalo. Vec pocinju da dolaze i neki turisti sa autobusom ja lagano pakujem stvari ulje dosipam! Taman da podjem pozdravljam se i sa vozacem autobusa, jer smo se lepo ispricali i sa tim ljubaznim ljudima iz Zenice... Prilazi mi radnik parkinga koji trazi da mu platim sto sma nocio tu kazem nema problema koliko kaze mi u kunama... Ja mu kazem nemam kune samo KM i evre nece da cuje samo KUNE!!! I tu pridje vozac autobusa i plati za mene zahvalim se i nastavim dalje... A ulje kaplje li KAPLjEEE!!! Nastavice se!!! 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Februar 23, 2012 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2635 Napisano Februar 23, 2012 Drug član, 1632 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Šta bi sa karterom?? Ne prekidaj sad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6438 Napisano Februar 23, 2012 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10644 Napisano Februar 23, 2012 Hronični Motociklopata, 7386 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan hehe, nebi bila zanimljiva avantura da je sve islo lako, super pocetak (osim onog curenja ulja) cekamo ostatak price Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpontanaDeskripcija 742 Napisano Februar 23, 2012 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Bajina Basta - Tara Motocikl: kawasaki VN900 '08 Prijavi odgovor kao problematičan Krecem od Neuma prema Dubrovniku poranio na Jadranskoj magistrali nema saobracaja uzivam pogledu na more i razmisljam sta cu sa ovim sto kaplje ( pada mi pod zadnji tocak i desavalo mi se da pri dodavanju gasa kliza )... Sklonio sam tank torbu sa rezervora da bih mogao da vidim, ako mi lampica signalizira da nije dovoljan nivo ulja. Pogled puca na sve strane Stizem do Dubrovnika malo se slikam razmislajm da sidjem do grada Stadoh na ovaj vidikovac i razmisljam u glavi: "da li da sidjem do grada, ma sta cu dole prosle godine sam ga obisao kada sam isao kod drugara u Trebinje na moto skup TNT klub" I tu se lampica UPALI... EVOOOOO RESENjaAAAAA sedam na motor i pravac Trebinje sa osmehom na licu Krecem ka Trebinju... Presao granicu ponovo sam u Bosni Trebinje i dobro poznati Underground kafic predsednika moto kluba TnT Trebinje Maja Dolazim u kafic prvi gost samo konobari pozdravljam se sa njima, jer se odlicno znamo 4 poslednje godine tu docekujem zoru kad je moto skup u Trebinju... Zovu se ljudi dolazi Mila prvi zove drugara Jaru kazu nemoj da brines motor cemo odraditi! Ja odma kez Odvezem motor do Jarine radionice kazu idi do grada ceka te Nevena clan moto kluba TNT da nadjete smestaj... Spustio se do grade bez ikakve zurbe za trazenjem smestaja Nevena je uzela kaficu, a ja naravno pivo zbog UROKA!!! Kasnije nadjem smestaj istusiram se presvucem i do Jarine radionice. Jaro zalegao uveliko radi. Ispustio ulje obrusio ocistio to sve prelepio sastav tecnim metalom, vratio ulje upalio radio motor 15min i posle 15min se poakaza da rosi malo ulje... Ja prezadovoljan mogu da nastavim neprimetno izlazi!!! Reko Jaro ajmo na pivo. Kaze ne valja ne sme uopste da curi... Ispusti ulje izbrusi sve premaza ponovo sredi vrati sve upali posle 20min rada ni rose nije bilo kaze: "E vidis ovako treba da bude sa osmehom na licu, sredismo mi tvoj STROJ"... Pitam koliko sam Jaro duzan nece da cuje guram mu pare, nece da uzem pare nema govora! Kaze vidimo se u Underground-u posle... I tako i bi ostadosmo do zore iznapijasmo se dobro ja smestaj nasao od kafica 150m. PA NISAM JA VRANA Slika sa fajronta Ispozdravljamo se tu posto se ujtru necemo videti i ajde na spavanje polako! 4. 9. 2011. Budim se puca glava na stotinu strana, ali prezadovoljan uradjenim poslom! Tusiram se i polako na kaficu do lokala... Motor je ostao ispred kafica na inicijativu konobara, jer imaju najopasnijeg cuvara kao macka je!!! Vracam se do smestaja pakujem stvari i polako da se krece Pozdrav Trebinju Ja nastavljam dalje prema Crnoj gori krenuo sam ka Niksicu! Most koji se na pola jezera zavrsava mrzelo me je da pesacim do kraja! Put vodi pored jezera Rade novi asvalt Stizem do granice Bosna - Crna Gora Ovde sam stao i odusevljavao se pogledu! Nastavljam dalje prema Niksicu Dolazim u Niksic ulazim u centar da popijem kaficu svi kafici puni... Mislio sam da idem na Zabljak, ali sma odustao i krecem put Podgorice pa do Skadarskog jezera i Virpazara Napolju pakleno toplo ja kuliram vozim 60-70 sa dignutim nogama na roll-bar, srecan sto nisam morao da zavrsim avantru... Skadarsko jezero Dolazim do Virpazara tu sa malo slikam i padne mi na pamet da prijateljica ima kucu u Ulcinju i provodi preko leta po mesec dana tamo... Okrenem je cisto da vidim da li je tamo! Kaze: "Dolazi SRCE cekam te" JUUUHHUUUU!!! To je to sledeca destinacija Ulcinj... Sedim u tom parkicu i razmisljam kuda cu do Ulcinja vidim neki stari put na mapi Virpazar Sutomore ili Bar ne znam sad tacno, neda meni djavo miri reko idem tim starim putem verovatno nema saobracaja i ima mnogo vise da se vidi nego na magistrali. Krecem polako Tih dana je bas bilo vuce svuda sam vidjao pozare Neuspela slika Posle tog fotosesna krecme dalje put je uzak pun sitnih krivina i dosta neravan u jednom momentu osecam da mi motor seta levo desno... Odmah sam pomsilio GUMAAAA!!! Nije valjda doslo mi je da placem, okrecem se vidim ceo zadnji SIC otpao ( kao sto kaze Jelena drugarica koja me je cekala u Ulcinju "Bas je "cudno" sto ti je otpao samo sto jos Maju nisi stavio na motor (maja je roditelj) ) Kada mi je to rekla razmisljam se ne znas ti sta sve treba pravom pustolovu, jos sam 30% stari izbacio koje sam planirao da ponesem... ahahahhaha Stao razmisljam sta sada sta cu moram naci ko vari prohrom... Nekako lepi, uvezuj pomocu stapa i kanapa stvari i dobih jednu finu cigansu cergu sa sve papucama na vrhu! Ne nastavim istim putem vratim se u Virpazar tu pridjem jednom liku on zovne durgara drugar zovne drugara i tako dodjosmo mi do broja lika u Podgorici koji vari to... Reko nije bitno samo da mi odradi ici gde god! Zovnemo coveka kaze prodao sma aparat ne radim vise... ahahahhahaa Seti se ovaj jedan da postoje neki u Baru sto prave prohromske ograde nacrtaju mi na papiru kuda i sta ja mu kazem evo u navigaciji covek nece da cuje ma ne verujem ja u to ipak da ti ja sve lepo nacrtam... Razmislajm se kako ti volja dobri covece samo da nadjem te sto vare to! Dodjem nekako do Bara nadjem gde je radionica kaze komsija odose sad na iz radionice.... OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO sta me vise nece snaci, nadjem broj okrenem kazu u Sutomoru smo na plazi... Sacemo da krenemo nazad, razmisljam se pogleda me onaj odozgo Dodjose ljudi zavarise, kazu imamo stalno neke motoriste sto dolaze da im se vari nesto! Spakovo polako stvari i krenuo dalje ka Ulcinju dao sam ljudima 20 evra da popiju pice i valjda me maleri vise nece terati! Pitam jel dobro to zavareno sad kaze ovaj mozes da se besis ako oces, ako me maleri poteraju ovako verovatno ce tako i biti odgovaram! Stizem u Ulcinj malo gubljenja po Crnogorskom Teheranu kako sma ga ja nazvao dok sam se nasao sa Jelenom! Nalazim se sa njom odlazim do kuce presvlacenje tusiranje pa do centra Ulcinja da mi malo pokaze grad. Ulcinj je prepun turista, svi su u automobilima nezna se casni krst! Nekako nadjem mesto gde da parkiram zvonka prozevamo malo popije picence, vecerali pa nazad kuci. Odmorio se naspavao, trebalo bi poci dalje!!! Nastavice se... 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordjino 254 Napisano Februar 24, 2012 Zainteresovan, 957 postova Lokacija: Kopaonik-Raska Motocikl: Varadero PGM-Fi Prijavi odgovor kao problematičan Pises ga za merak,cekam nastavak,zasad je stvarno za medalju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
toni08 121 Napisano Februar 24, 2012 U prolazu, 62 postova Lokacija: Rolling Meadows, Illinois Motocikl: Yamaha Road Star XV 1600 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo, odlican putopis!!! Nastavi dalje!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daywalker 183 Napisano Februar 24, 2012 Dva tocka...All my life, 358 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Yamaha Raptor-4 tocka...Piaggio Beverly 500... Suzuki DR 650...Aprilia Atlantic 250... Honda Deauville Nt700 Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno...cekam da vidim kuda se jos vozilo...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kuglica14 136 Napisano Februar 24, 2012 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Zvezdara Motocikl: Yamaha Super Tenere xtz 750, Honda VFR 800 Fi Prijavi odgovor kao problematičan Putopis odličan kao što sam i očekivao, zanimljivo potkovano lepom pričom ,uživanjem, i putovanjem. Svaka čast. Sledeći put ako si u Neumu da se obavezno javiš, jer ja tamo letujem i mislim da smo ov godine baš u to vreme Almighty i ja bili dole. Poslaću ti broj pa se javi , i ovako ako dolaziš za BG nismo se ideli od davanja krvi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4804 Napisano Februar 24, 2012 Ne silazi, 5563 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Val' bas je spontana deskripcija! Ajde teraj dalje, bas me zanima nastavak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milosh86 6 Napisano Februar 24, 2012 U prolazu, 12 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sve pohvale za mog zemu ! Jedva cekam nastavak! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Februar 24, 2012 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Oće li taj nastavak? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2703 Napisano Februar 24, 2012 Drug član, 1230 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Da zapamtis gde si sve isao u ovom putopisu, jer cemo to ponoviti zajedno sa mojom ekipom ove godine a ti ces biti navigacija. Jedina izmena svracanje u Nevesinje kod Zeljka a zatim preko Durmitora na Mokru Goru da se pojede bar jedno jagnje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Februar 24, 2012 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan Volim putopisa ovog tipa! Ideš, a ni sam ne znaš gde ideš... Čekamo nastavak... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpontanaDeskripcija 742 Napisano Februar 24, 2012 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Bajina Basta - Tara Motocikl: kawasaki VN900 '08 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala, hvala svima... @kuglica14 Poslao sam broj. Cujemo se naravno cim se ovo otopi eto mene u predstonici! @Dane Deda Sve smo se dogovorili! Tesko ce nam pasti, ali sta da radimo kad ga moramo pojesti... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpontanaDeskripcija 742 Napisano Februar 24, 2012 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Bajina Basta - Tara Motocikl: kawasaki VN900 '08 Prijavi odgovor kao problematičan E pa da nastavimo... 5. 9. 2011. Budim se u 10-11, naspavao se odlicno... Jelena jos spava odem skuvam kaficu izadjem na terasu dan divan (vec smo se dogovorili da ostanem tu jos nekoliko dana). Razmisljam ja nisam neki ljubitelj mora (ma nisam nicega ljubitelj, ako sam statican ). Ma ja cu da idem dalje odlucujem se. Budi se Jelena nekako me ubedjuje da ostanem... Ja se razmisljam desila su mi se ona dva melera, mora biti i treci (necu sad da sedim ovde i da razmisljam sta ce mi se desiti za 2-3-4 dana). Ja reko odoh!!! Pita me: "A znas li kuda?" Otvaram kartu vidim najbliza je Albanija... Reko u Albaniju nedelja je, ako mi se nesto desi donji sam! Jelena tu nastavlja sa ubedjivanjem kaze: "Znas da smo se dogovorili da danas idemo na Adu Bojanu!" Nemoj da mislite da sma pobegao zbog golisanja po Adi Bojani... Mada iskren cu biti nisam i neki ljubtelj tih nudistickih plaza!!! Pakujem stvari spremam se, nju vozim do Ade Bojane... Vreme je za POLETANjE!!! Nju ostavljam ovde Od Ulcinja ka Albanskoj granici Stigoh na granicu guzva je velika, preznojavam se. U jednom momentu mi mase Crnogorski carinik da pridjem tamo sa druge strane da me puti preko reda... Pregleda dokumeta kaze sad kod kolege Albanca. Dajem dokumenta nije ih ni pogledao kaze "Jel sve uredu", naravno da jeste odgovaram. A on meni "Mora da nesto nije uredu" i trlja SVETA tri prsta. Izvadim tu 10e dam mu on klimne glavom i kaze SRECAN PUT... Da napolju nije bilo +40 ne bih mu dao nista, pa nek pretresa i radi sta hoce! Ovako na +40 da mi izvrce sve stvari napolje ne bih mogao da podnesem. Ubijamo predrasude Zvonko i ja krocili smo na Albansko tlo! Na benziskoj pumpi u Crnoj Gori su me uputili kojim putem da idem do Makedonije, posto mi je to bio cilj dokle cu stici danas ili sutra... Iskreno kada sam se ukljucio na taj magistrali put ljudi cudno voze ubrzavaju pa usporavaju i to totalno spontano! Nista simpaticno nisam slikao, jer kuda sam prolazio nista nisam mogao ni da vidim... Nedelja je bila svadbi je bilo svuda... Ocekivao sam da se iz nekog grma pojavi albanac sa puskom i da me odvuce do oltara! Pa i nebi mi lose bilo, ako bi mi jos pride i dao neku kintu za to... Nisam slikao, ali su mi usput bila simpaticna mesta gde prodaju sirovo meso! Skovano je od okoraka kao supica i ispred na +40 visi sirovo meso ili vam čerek i tu dolaze ljudi i odseku sta zele da kupe. I to sve pored magistralnog puta gde prasine ima na pretek! Da mi je neko pricao ovo iskreno mu nebih verovao... Nastavljam dalje sa ne toliko simpaticnim slikama iz Albanije Ovo je neki auto put koji sada grade u albaniji... Po kojem se krecu i konjske zaprege, ali izmedju ostalog na ovom mestu sam stao da se slikam i nesto da izvadim iz torbe. Posle par minuta stajanja nailazi lik koji ide meni u sustret, a postoji zastitna ograda i trebo bi biti tamo! U saobracaju su vrlo opasni... Zakljucio sam kasnije kako se taj gospodin nasao u mojoj traci mrzi ih da idu do ukljucenja na auto-put i onda pravo iz nekog sela secu i voze do sledeceg uljucenja u suprotnoj traci! Ovo je Drac, ako vidite sa leve strane slike nekog velikog konja tu je neki bajkerski kafic tu sam svratio na picence... Ovde stajem i pitam gospodina koji prolazi u pantalonama na ivicu kako do Elsebana. Pridje pogleda tablicu i kaze: "Italijanooooo", a ja odgovaram " SI SI!" I objasnjava mi tu par minuta osecam ja nesto gori nista mi nije jasno mislio sma da je od tolike vrucine ili neceg neko moje crvo ili guma. Kad u jednom momentu covek skoci i poce da vristi pokazuje na nogu... Pola nogavice je zapalio na auspuh i ostavio je veliko parce koze na istom! Odaljavao se od motor i predpostavljam najstrasnije me psovao... A ja sam samo govorio "sorry" , on je nastavio da se dere i gundja nesto i kada je podosta odmakao od mene! Sta cu sada ne mogu plakati, sreca stigao je da mi objasni kuda i sta sedam i nastavljam dalje... Klasinca zemlja RUJNA! Ali i pored svega toga lepo se slihtaju Amerima i EU.. Svaka kuca pored zastave Albanije ima zastavu EU i pored toga jos jedne zemlje koju neko preferira obicno su to Amerika i Nemacka. Od kada sam krenuo video sam dosta pozara ali nigde da gori brdo u duzini od 10km i da nema nikog sa nekim helihopterima da gasi... Ovo je vec blizu Makedonije vec malo simpaticnije postaje za voznju, skoro kroz celu Albaniju sam se smorio kao plovak! Zbogom Albanijo kad budem kupio enduro vraticu se do tada si dosadna!!! Pogled na Ohrid sa Albanske strane Granica Albanija - Makedonije Stao sam posle granice rasmisljam se a sta cu sada gde da nocim, setim se drugara izvidjaca iz Bajine Baste koji su dosta hvalili Izvidnik kamp na Ohridu... Idemo tu! Struga Ne mogu da nadjem kamp dolazim do centra Ohrida tu se malo gubim... Nailazim na nekog lika pitam ga gde je to. Objasni mi, medjutim ispostavi se da sam ja pored kampa prosao kada sam dolazio iz Struge... Stizem u kamp nalazim Ljubceta kome su mi ovi moji rekli da se javim (zvao sam ih u medjuvremenu) postavljam sator. Preumoram vreme je da se leze! Jedva cekam da ujtru ustanem da vidim gde sam posto je vec pao mrak kada sma postavljao sator... Nastavice se 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordjino 254 Napisano Februar 24, 2012 Zainteresovan, 957 postova Lokacija: Kopaonik-Raska Motocikl: Varadero PGM-Fi Prijavi odgovor kao problematičan Sve ovo je lepo ali nekako ova Albanija ma ja se nesto ne bih odvazio da idem tamo. U svakom slucaju cekamo nastavak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4804 Napisano Februar 24, 2012 Ne silazi, 5563 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Nije trebalo da propustis Adu Bojanu...jednog dana kazace ti se zasto! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpontanaDeskripcija 742 Napisano Februar 24, 2012 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Bajina Basta - Tara Motocikl: kawasaki VN900 '08 Prijavi odgovor kao problematičan 6. 9. 2011. Budim se odlicno se naspavao sator u debeloj hladovini koliko mogu videti iznutra (TO je TO)... Izlazim napolje kad ono A'jeeee! Odlazim do WC-a u kampu koji je odlicno sredjen... Umivam se donosim vodu kuva se kafica Odlazim do plze koja je ispred satora kuliram u pogledu i ispijam lagano kaficu... U ovom stilu: Ispila se kafica malo se brckalo pa onda do grada. Malo sam se vozikao oko jezera setackom stazom... Seo u jedan lokal tu se ispricao sa cuvarom koji peca ribice na neke svoje drevne nacine... On je inace Albanac koji je uzeo pravoslavnu veru i pljuje po ovim. Objasnio mi je zasto tako voze... Kaze da su do pre par godina samo konjske zaprege vozali, a sad voze meckice i bengulice! Polako se vratio do kampa Spavalo se u debeloj hladovini Posle odmora i klopice odlucih malo da prosetam po Ohridu vratim se ponovo do centra parkiram motori krenem lagano peske. Stanem malo da pogledam Dzidza-Bidzice razgledam tako pocnem nesto da razgovaram sa prodavcima ostanem tu jedno sat vremena lepo se ispricasmo! Gospodja i ovaj gospodin su dosli tu zive na Ohridu prave ove simpatice stvari sami i kuliraju... Odmah sam provalio da je gospodim bio hipi kaze da je vozio i motor sa DUGACCCCKOMMM prednjom viljuskom ona ptvrdjuje. Kada su culi gde idem i kako putujem dadose mi neke narukvice ogrlice da i oni putuju zajedno samnom! Pozdravismo se, a ja nastavih dalje da tumaram. Ove slike su verovatno vecini poznate, ali reko ajde da ih postavim iz mog ugla! Malo se i pentralo do one tvrdjave odvalio sam na vrucini. Sa tvrdjave sam video ovu simpaticnu crkvuci pa reko da sidjem i do nje Tu sam se i ja malo krivio! Polako se spustam do centra, pa nazad u kamp da se nesto prezalogaji... Uvece se vracam do grada, nema slika prsla baterija u aparatu. Zaboravio sam da napunim u kampu... Seo u kafic pio skopsko pivo kasnije otisao nesto da jedem do nekog obliznjeg rostilja. Tu upoznam 3 devojke iz Hrvatske koje su krenule na matursku ekskurziju u Grcku pa smo sedeli do dugo u noc na nekoj plazi uz pivce! 6. 9. 2011 Ustajem idem do prodavnice nesto da se kupi da se jede vracam se u kamp spremanje klope... Za danas sam odlucio da se provozam do Svetog Nauma. Dok su se virslice i jaja kuvala ja otrcah da se bucnem... Klopa gotova Krenuli smo da obavimo danasnji cilj, morao je i Zvonko malo da se plakne! Idemo ka Naumu Stigoh tamo malo poziranja... Ulazak u manastir Tu su i kolege Austrijanci malo smo se ispricali oni putuju na nekom nejkedu i nenose skoro nista stvari za rasliku od mene! Sve mirise na kisu Rucak pa polakice nazad do Ohrida Ponovo u centru Ohrida Uvece vec pocinje kisa bezim u kamp previse je sve ovo staticno za mene! Nisam ja navikao ovako moralo bi se ujtru krenuti dalje... Lepo je ne mogu da kazem, ali ja ne volim da lezim na plazi kao morz i da kuliram danima!!! 7. 9. 2011. Pakuju se stvari placa se nesto sitno oko kampa sve stvari oprane, spakovane kao da sam sada tek krenuo od kuce! Idemo dalje plan je da krenem istim putem ka Svetom Naumu pa onda na skrenem u nacionalni park Galicica i idem dalje ka Prespanskom jezeru! Malo sam se zeznuo zato sto sam poranio magla je bila gusta tako da nisam imao pogled na Ohridsko, a kasnije na Prespansko jezero... Inace put je odlican i fenomenalan za voznju! Evo ga Prespansko jezero Spustio sam se i sada putujem pored Prespanskog jezera Stanem u jedno selo da kupim nesto da jedem... Pitam tu jedno tipa kuda dalje sve mi je jedno, Pitam ga kakav je istocni deo Makedonije, kaze nemas nista posebno da vidis i to sto je imalo da se vidi sada su pozari tako da ti je bezveze. Ja bih ti preporucio da krenes u nacionalni park Mavrovo pa polako! Tako i odlucujem krecem dalje ponovo ka Ohridu - Struga pa od struge uz samu granicu sa Albaniom se vozim... Plantaza jabuka na sve strane moralo se i nesto prezalogajiti Vec se blizim nacionalnom parku Ovde se malo odmaralo u pogledu Prelazio sam preko brane i hteo da slikam drugu stranu brane... Odakle je pogled BOLESTAN! Medjutim jedan cikica se toliko iznervirao zbog toga da je poceo da trci zamnom!!! Tako da nemam fotografiju sa tog mesta. Ulazim u nacionalni park Mavrovo Veliki i JA! Dolazim do mesta gde pored puta ima brdo kafanica uzmem tu nesto za klopu pitam konobara pa nije valjda to sto moze da se vidi ovde, kaze nije vrati se 500m nazad i kreni oko jezera... Sa druge strane jezera put je uzak i nema saobracaja lepo je za voznju Dolazim do neke seoske prodavnice ipred sede mestani sednem malo sa njima platim ima pivce popricam i odlucim se da u tom selu nadjem smestaj i prespavam... Ovo sam uzeo, kada sam dosao kod coveka iznenadio se kako sam ga nasao posto je kuca zavucena (htedoh da mu kazem da poznajem sve izvidjacke fazone u stilu Dejvid Kroketa) Tu malo sednem sa njim popijemo kaficu ispricamo se sprema drva za predsojecu zimu... Pricalo se o svemu i svacemu. Kada je kod njega na red dosla tema politike samo sam rekao zurim da se tusiram i da se odmaram trebalo bi sutra ici dalje! 8. 9. 2011. Lencario sam do popodne polako pakujem stvari pozdravljam se sa domacinom... Tokom noci sam se cuo sa rodjakom iz Vlasotinca pita me kacu u Srbiju organizuju nesto tamo! Odgovaram sutra, ako me ne spreci nesto... Razmisljao sam da ostanem jos koji dan u Makedoniji jer je tog dana pocela moto tura kroz Makedoniju cak su me i neki Slovenci ubedjivali da ostanem! Ipak sam se odlucio da krenem ka Srbiji polakice. Nista posebno slika sve je bio ruzni auto put: Kumanovo kafica Granica Makedonija - Srbija EEEEEE Srbijo zemljo medj' Sljivama!!! Ulazak u Grdelicu Pogled na Leskovac Nastavice se 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpontanaDeskripcija 742 Napisano Februar 24, 2012 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Bajina Basta - Tara Motocikl: kawasaki VN900 '08 Prijavi odgovor kao problematičan Vlasotince, a inace rodjaka je samo godinu dana mladja od mene i to nam je bilo prvo vidjenje u zivotu... Otac mi nije neki familijaran covek pa nisam ni znao da u Vlasotincima imam toliku rodbinu! Tu sam ostao 3 dana trebalo je obici svu familiju i sve kafane ipak sam morao to sve da ispostujem kako dolikuje... Cak se potrefilo da je kod njih neki fest! Izmedju ostalog i zurka moto kluba Beli Andjeli! Pa cu sad da postavim malo slika od ta tri dana... Bilo je bas dobro da nema slika, nekih detalja se ne bih ni secao... Bilo je tu i nekih koji su aterirali, a u pozadini se vidi bina gde je kasnije nastupala Crvena Jabuka. Malo u gradu posle koncerta. Rodjaka i drugari (rodjaka je u sredini) Ja sma sebi nasao poziciju! JOJ PIJANE NOCI MOJE!!! E ovo je lokalcic gde sam ostao do 7 ujtru par akusticnih gitara pivce i kulijana! Nastavice se 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpontanaDeskripcija 742 Napisano Februar 24, 2012 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Bajina Basta - Tara Motocikl: kawasaki VN900 '08 Prijavi odgovor kao problematičan Posle tih par dana provedenih u Vlasotincu odlcih da krenem dalje vise ne znam ni koji je datum! Pakujem stvari pozdravljam se sa rodbinom... Ne pada mi nista na pamet kuda bih mogao krenuti! Zvoni telefon, devojka od mog drugara inace su iz Kragujevca kaze znas sta ima novo: "TRUDNNNNNAAAAAAA SAMMMMM" svadba ce za koji mesec moramo se videti... Samo sam joj rekao reci Aci eto me veceras u Kragujevcu! I tako ja lagano do Kragujevca, auto-put rukavice sam ostavio izmedju vizira i kormana i u jednom momentu se podvuce vetar tamo i oduva ih! Ostadoh bez rukavica... Ma ko ga sisisa nastavljam dalje evo malo slicica: Pred Kragujevcom Evo i njih dvoje bili smo na veceri... Nude mi kljuceve od stana da prespavam tamo, jer skoro uvek kad sam u Kragujevcu spavam u tom stanu. Oni su se preselili na selo i tamo zive! Rastajemo se nisam uzeo kljuceve... Zovem Blizance drugare sa nekih igrica sto sam peglao pre par godina dolazim kod njih i tu sam ostao 2-3 dana ne znam tacno! Evo par slicica Oni su jos uvek ostali zaludjenici, ja uspeh da skinem bedu sa vrata!!! Napolju je pakleno ne planiram da se mrdam lezim u kuci po ceo dan i igram se sa Atosom i Adom! Odlazim do grada da se vidim sa Rajkom Vulcan Riders Srbija da mi da neke pokloncice sto su mi poslali Vulcan Riders Slovenija... Ustajem ujtru pakujem stvari pita me drugar kuci ides... Ma kakvoj kuci odoh negde kuci necu jos! Pozdravljam se i peglam dalje... Odatle za Beligrad! Dosao sam u Beograd da ostanem 3 dana da bih iz Beograda nastavio za Novi Sad na moto zurku kod Brothers-a... Po Bg-u 3 dana sam isto radio kao i do tada zavao po gradu nocu danju spavao i tako! Madjutim preterao sam sa tim pijancenjima i izlazcima i nije para ostalo da se nastavi ka Novom Sadu nego sam krenuo kuci! Evo malo slicica! Slike koje slede su uzrok finansiskog kraha! Dosao sam kod drugarice na kaficu medjutim dodje simpaticna komsinica koja je prodlozila neki alkohol ja tu odma skacem kupujem abnormalne kolicine, odatle u grad i ostajem sa komsinicom do 10 ujtru... Budim se ne znam gde sam... Vidim tu je ova dobro je idemo dalje sedam na motor koji je ostao ispred njihove zgrade vozim se do svog stana! Spavanje ceo dan... Tokom dana me je zvao neki Djovani Bajramovic koga sam upoznao prethodno vece i obecao sam coveku da cu biti njegov specijalni gost na brodicu koji putuje dunavom upitanju je Romsko Vece... Nisam mogao da ispostujem coveka jer me je glava odvaljivala! Taj dan je prosao Krevet - Supica - WC - KREVET! Ustajem ujtru pakujem stvari cujem se sa simpaticnom komsinicom da se pozdravim vreme je da se krene kuci... Dosta je bilo! Nailazim na cvecaru usput kupujem cvetic... Krecem iz Beograda ka Valjevu odlucujem se da idem na Divcibare pa Kosijeric tuda nikada nisam prosao i preko Uzica i Tare dodjem kuci! Divcibare Vec dobro poznati kraj Kremna Pozdravljam sunce koje je ispratilo moje putovanje! Bez kapi kise osim ono malo na Ohridu Stizem u Bajinu Bastu Kako sam dosao nastavio sam u grad iz grada zavrsio u selu kod drugara Kremnima i tako fino jedno putovanje!!! Sa dosta lepih dozivljaja... Ovo sam prosao od 31. 8. , 17. 9. 2011 Bosna dosta dobri putevi lepa pridroda. Hrvatska i to malo sto sam prosao bilo je lepo ipak voziti se jadransom magistralom je nesto predivo. Crna Gora dosta dobri putevi i dosta lepih predela. Albanija priznacu hvatala me je neka jeza pri privih 50km u toj zemlji ne znam zbog cega mozda pod utiskom prethodih pehova na putu. I straha da mi se bas tamo nesto ne desi... Vozio video putevima kojim sam ja isao nisam mogao nista da vidim to su magistrali putevi gde je sve okolo jadno i cemerno! Pretpostavljam da Albanija ima bas prirodnih bogatstava, ali ako nekad urade bolje puteve mozda i prodjem... Makedonija i moj krajnji cilj je na mene ostavio dosta jak utisak veoma lepa zemlja pogotovu taj deo oko jezera... I ponovo se vracam na Srbiju imamo brdo lepih prirodnih bogatstava, ali sta da se radi kada smo slepci! Najlosiji putevi ubedljivo, ali sta je tu je. Ja je i pored svega toga volim!!! Ah da put je bio oko 3000km mozda i malo vise, nesto mi se pobagovao kilometar sat na motoru pa ne mogu da vam kazem tacno... Ma kao da je bitno!!! Pozdrav drugari to je bilo jedno moje Spontano putovanje! 17 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzony_1100 427 Napisano Februar 24, 2012 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer 7 / Aprilia Sr 50 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast prijatelju... Uzivancija prava Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pauk 613 Napisano Februar 24, 2012 Zainteresovan, 898 postova Lokacija: Paracin Motocikl: Honda forza 250 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zippacope 70 Napisano Februar 24, 2012 Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: Darkwood-Bgd Motocikl: dr 650 se - tenere T7 Prijavi odgovor kao problematičan Momacki, za sve pare. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...