severian 17670 Napisano Jul 16, 2012 Integrisan, 8364 postova Prijavi odgovor kao problematičan Auh... Auh... Ne dolazim još do reči posle čitanja u jednom dahu (a kako drugačije čitati ovako strastveno napisan tekst). Sa velikim zakašnjenjem otkrivam temu, tako mi i treba kada forum čitam "na pipanje", umesto da đuture gledam nove stvari . Onda se biser lako propusti. Pažnju mi je u uzgrednom razgovoru skrenuo tvoj junior , koji se TOLIKO ponosi svojim ćaletom da je to zaista i retko i dirljivo i nekako etalonski pozitivno... (eto, tek da znaš!) Gledao sam taj motor kao finalni rezultat, od prvog trenutka (tamo negde 2009.) mi se onoliko svideo. Sada kada znam celu priču iza njega, moje poštovanje je ogromno. Zaista, od mene veliki, veliki naklon: . Zbog svega. Moram ipak nešto da izdvojim: tvoj stil pisanja! Na momente si uspeo da kroz temu o restauraciji starog motora dotakneš umetnost (na samom početku, onda kada si, očito, imao i najviše vremena i pažnje da posvetiš tekstu, ispisao si ozbiljno kvalitetne redove!). Takođe, razgovor oca i sina na ovim stranama je i dubok i dirljiv. PIši dalje i piši bilo šta... PS: inače, jedina korisna okolnost ovako patetično okasnele pohvale je da će tema opet biti izbačena u vrh podforuma, dakle tamo gde joj je (što se mene tiče zauvek) mesto! 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola-Pera 190 Napisano Jul 16, 2012 Drug član, 1020 postova Lokacija: Sopot Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan Ponovo sam pročitao po ko zna koji put sa istim oduševljenjem kao i prvi put. Bravo još jednom za poduhvat kao i za ispričanu priču. Za mene je to jedna lepa priča u kojoj se svi mi, koji volimo te starine i imamo ih,prepoznajemo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bohem 250 Napisano Jul 16, 2012 Živi sada u trenutku, 323 postova Lokacija: Beograd - Novi Beograd - Blok 45 Motocikl: Piaggio Carnaby 250, Liberty 125 Prijavi odgovor kao problematičan daj još slikaaaaaaaaaaaaaaaaaa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 4192 Napisano Jul 20, 2012 Nemanja Stojanović, 1413 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan GS slaba senka 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17670 Napisano Jul 22, 2012 Integrisan, 8364 postova Prijavi odgovor kao problematičan Čiji li je taj ružan GS primerak? Kvari sliku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola Simic 134 Napisano Jul 22, 2012 Svrati ponekad, 172 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1200GS ADV 2012 Triple Black Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast majstore! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
braco1 738 Napisano Septembar 14, 2012 Svrati ponekad, 183 postova Lokacija: BIJELJINA Prijavi odgovor kao problematičan Sve pohvale i od mene...vrlo lepo i detaljno odradjeno - Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mihajlo Bg 50 Napisano Septembar 30, 2012 U prolazu, 78 postova Lokacija: BEOGRAD Motocikl: thundercat i sv650 Prijavi odgovor kao problematičan Veliko postovanje za rad i istrajnost..mnogo rada,odricanja,para i nerava treba za tako nesto. Spasio si taj motor od sigurnog otpada i napravio ga pravim lepotanom koji ce sluziti sigurno i sledecih 50g,,,nadam se da nije na prodaju i da ostaje u amanet naslednicima.. svaka cast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
filipkid 41 Napisano Octobar 1, 2012 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Ténéré XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Odlepim i procitam u dahu svaku temu o restauraciji bilo kog motora. Svaki je pun ljubavi, gresaka i truda(krvavog), i kad na kraju ugledam sliku motora, koji kao da je teleportovan iz proslosti, dodje mi da se napijem od srece! :'( Ova restauracija je u mojih top 3! Bravo za majstora/tekstopisca! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano Octobar 1, 2012 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Uzivao sam u svakoj reci,i slici... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karbi 224 Napisano Decembar 28, 2012 Svrati ponekad, 415 postova Lokacija: sokobanja Motocikl: Honda cbx 750f, Jawa 350/361, Jawa 250/559, Prijavi odgovor kao problematičan e ovo je detaljni opis posla i radova. svaka cast na poslu. za ovo je trebalo imati petlju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3587 Napisano Januar 2, 2013 Malinar u pokusaju, 1710 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Kad ovako pročitam u 1 dahu, čini mi se da je sve prosto i jednostavno. Video si 300 muka dok nisi sredio sve kako treba, ali si zbog interesantnog načina pisanja dočarao kao da je bilo prosto kao pasulj, makar sam ja stekao takav utisak. Kako bih voleo i sam tako nešto da probam, ali mi fali mnoogo znanja i još više keša, jer je ovaj hobi sve, samo nije jeftin.:care::care: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 4192 Napisano Januar 13, 2013 Nemanja Stojanović, 1413 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Tražio neke fotografije za faks i naletim na ovo 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobkon51 34 Napisano Januar 14, 2013 U prolazu, 37 postova Lokacija: Kragujevac,Serbia Motocikl: Trenutno nemam,ali se nadam da će biti jednog dana. Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav majstore.Razumem tvoju ljubav i predanost radu.Ja se bavim nekim restauracijama,koje su vezane za mašinstvo, ali nisu vezane za motoristiku.Znam taj osećaj,kada ne osećaš vreme i premor, a vuče te neka neopisiva radost, da nešto što je bilo na otpadu, ispred tebe oživljava i dobija novi život i smisao.Vreme i spoljni svet,prestaju da postoje, postojiš samo ti i predmet tvog rada.Da ne ostane zagonetka, šta ja restauriram.Radi se o pećima,koje su stare od 80 do 150 godina.Upravo taj osećaj,da se ispred mene pojavi "lepotica",koje je lepša,nego kad je iz fabrike izašla, zanemari sve muke , trud i rad. Daću ti jedan savet kako ćeš sve delove, koji su sjajni,kao cevi auspuha,vrlo jednostano da ispoliraš do visokog sjaja.Pre toga površina mora da bude suva i čista.Uzmeš suvu pamučnu krpu(neku staru majcu) i meko brašno.Umočiš suvu krpu u brašno, i trljaš površinu.Videćeš,da se posle nekog vremena, površina tako cakli, kao da je tog momenta,deo iz fabrike ugrađen.Ono što je dobro,kod takvog poliranja je, da te površine,vrlo teško tamne.Na taj način se polira nakit,od srebra i zlata.Ja tako poliram metale sa visokim sjajem. Pozdrav od BMW fana. 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Januar 14, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Daću ti jedan savet kako ćeš sve delove, koji su sjajni,kao cevi auspuha,vrlo jednostano da ispoliraš do visokog sjaja.Pre toga površina mora da bude suva i čista.Uzmeš suvu pamučnu krpu(neku staru majcu) i meko brašno.Umočiš suvu krpu u brašno, i trljaš površinu.Videćeš,da se posle nekog vremena, površina tako cakli, kao da je tog momenta,deo iz fabrike ugrađen.Ono što je dobro,kod takvog poliranja je, da te površine,vrlo teško tamne.Na taj način se polira nakit,od srebra i zlata.Ja tako poliram metale sa visokim sjajem. Hvala kolega, koristan savet koji nece biti zaboravljen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Januar 14, 2013 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Još jednom se zahvaljujem svima na korisnim zapažanjima, primedbama, savetima i lepim rečima. Veoma mi je drago da delimo ista ili slična interesovanja i prepoznajemo jedni u drugima lepa osećanja. Na žalost slike restauracije, ili generalne same mašine se nisu pojavile. Pronašao sam samo par fotografija zamene glavnih ležajeva radilice, napravljenih u žurbi mobilnim telefonom, lošeg kvaliteta, na kojima je teško uočiti o čemu se tačno radi. Samo rečima opisivati radnje remontovanja motora čini mi se da nema svrhe. To bi verovatno razumeli samo oni koji su to i sami radili, pa im neće biti interesantno, a onima kojima bi to moglo da pomogne teško će bez slika imati pravi uvid u pojedine operacije. Tako da od toga čini mi se niko ne bi imao koristi. U svakom slučaju, ako se neko odluči za restauraciju starijih nemačkih mašina (Ardie, Adler, BMW, DKW, Durkopp, Horex, Hoffmann, Maico, NSU, Simson, Triumph, Victoria, Zundapp) stojim na raspolaganju svojim skromnim resursima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Januar 14, 2013 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan GS slaba senka da znas da je slaba senka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobkon51 34 Napisano Januar 15, 2013 U prolazu, 37 postova Lokacija: Kragujevac,Serbia Motocikl: Trenutno nemam,ali se nadam da će biti jednog dana. Prijavi odgovor kao problematičan <br /><br />Daću ti jedan savet kako ćeš sve delove, koji su sjajni,kao cevi auspuha,vrlo jednostano da ispoliraš do visokog sjaja.Pre toga površina mora da bude suva i čista.Uzmeš suvu pamučnu krpu(neku staru majcu) i meko brašno.Umočiš suvu krpu u brašno, i trljaš površinu.Videćeš,da se posle nekog vremena, površina tako cakli, kao da je tog momenta,deo iz fabrike ugrađen.Ono što je dobro,kod takvog poliranja je, da te površine,vrlo teško tamne.Na taj način se polira nakit,od srebra i zlata.Ja tako poliram metale sa visokim sjajem.<br /><br /><br /><br />Hvala kolega, koristan savet koji nece biti zaboravljen.<br /><br /><br /><br />Da nesto dodam, na ovaj moj post.Najbolje je da koristite brasno tip 500.Ali ne bi bilo dobro da za sjajne povrsine,koristite talk ili puder.Da malo objasnim.Talk ili puder,je mineralnog porekla, a to znaci da je mikrozrno,jako tvrdo.Kod brasna,je nesto sasvim suprotno.Mikrozrno brasna je meko,elasticno i ono kad ide preko glatke povrsine se ugiba.Pri tom mekom kotrljenju,ono skuplja sve cestice prasine.Ako bi ste koristili talk,bilo bi kao da ste koristili vodenu smirglu.Takva povrsina, bi se tokom vremena, iz matirala.Tako da talk,bezobzira,na svoju finocu, nije dobar za visoko sjajne povrsine. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 4192 Napisano Januar 21, 2013 Nemanja Stojanović, 1413 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Da dodam još jednu... iz 2010. mislim. 1 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Јаџа 30 Napisano Februar 10, 2013 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Уб Motocikl: БМВ Р1200ГС Prijavi odgovor kao problematičan extra... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sergio 2328 Napisano Februar 10, 2013 hoochie coochie man, 1239 postova Lokacija: BG/ZG Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81 Prijavi odgovor kao problematičan Suuuper fotka! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17670 Napisano Maj 29, 2013 Integrisan, 8364 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kad već neki urednik nema osećaj da "zalepi" možda najkvalitetniju temu ovog podforuma, evo da je vratim u vrh . Da čitaju (novi) ljudi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bohem 250 Napisano Maj 29, 2013 Živi sada u trenutku, 323 postova Lokacija: Beograd - Novi Beograd - Blok 45 Motocikl: Piaggio Carnaby 250, Liberty 125 Prijavi odgovor kao problematičan Da dodam još jednu... iz 2010. mislim. Jel se ova devojka zove Ivana? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KANJO 109 Napisano Jun 3, 2013 Svrati ponekad, 378 postova Lokacija: Beograd-Jajinci Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast na strpljenju i predanosti u ovom projektu. Secam se kada sam ja radio nesto slicno kroz sta sam sve prosao, ali se isto tako secam i osecaja kada je taj motor prvi put upalio posle restauracije. Uzivaj u njemu i zelim ti puno lepih kilometara... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
colnago 35 Napisano Jun 5, 2013 U prolazu, 58 postova Lokacija: Beograd=Rakovica Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Sve sam ovo isto radio pre jedno 20 godina sa jednim 60/5, znam kako je zarazno kada pocnes. Samo tada nije bilo ovako jednostavno dokumentovati fotografijama, digitalna tehnologija nije postojala. Bravo za trud. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...