Jump to content

Moto Zajednica

Dileme pri kupovini maksi skutera

Recommended Posts

• Zainteresovan, 525 postova
  • Motocikl: BMW R1250GS ADV, HONDA PCX 125

Bas lepa vest, cestitam!!! Sjajan je osecaj kada krenes iz salona na novoj masini.

Zelim ti puno, puno lepih trenutaka a ostalima, pa i sebi :) da se dokopamo zeljenih motora.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BJB Maxi Scooter Club, 336 postova
  • Motocikl: HONDA CTX700 DCT

hvala svima ... @GAGI74 - aha osećaj kad kreneš iz salona na novoj mašini je jedinstven ... @Lucky George - ma ostalo je al zovi majstora , pomeri ovo , sačekaj ono i danas sam samo jednom izašao da se vozim ... po kiši al morao sam ... i vredelo je  ... @alexanto - neću da se stavljam na spisak za Žabalj ( napisao sam tamo zašto ) al ako ne budu baš sekire padale eto mene oko 18 u kafani pa do 22 h ćemo da se družimo ...

• Non stop u gradu, 188 postova
  • Motocikl: Transalp XLV 600

Pozdrav drumska braco :)))

Kao neko ko nema iskustva i znanja o skuterima i maxi skuterima, ne mogu da dam neki savet niti pomognem prijatelju koji vozi trenutno skuter i zeli da kupi novi, a ima dilemu. Zato vas molim da napisete vasa iskustva, savete, misljenja i sve sto mozete kako biste pomogli i meni i njemu.

Naime, covek se dvoumi izmedju Malaguti Madison 250 i Malaguti Madison 400.

E, sad, on manje vise zna o Malagutiju 250 mane-prednosti, odrzavanje, potrosnju i sl., ali mu je 400cc nepoznanica, pa bi da cuje nesto vise o njemu, kao i ovoj dilemi. Prednosti, mane, potrosnja, odrzavanje i misljenja o Madisonu 400 su vrlo dobrodosla, kao i sve to vezano za navedenu dilemu, koji od ova dva?

Hvala unapred!! ;)

• BJB Maxi Scooter Club, 6019 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Ako je stari Madison 400 a verovatno jeste, od toga treba bežati kao đavo od krsta... To je Franco Morini mašina koja se rđavo pokazala vrlo... 

Nek' ti drugar kaže koje godište Madisona razmatra  :takoje:

Pozdrav Alexanto,

Hvala na brzom odgovoru, u pitanju je Madison k400 iz 2004. Dva takva je nasao na oglasima, e sad, posto vidim da bas znas, jer ja nisam ni cuo za Franco Morinia, iskreno, pa bih te zamolio nesto vise o Madisonu iz ovog godista, da li potpada pod te stare modele ili je ovo novije (za mene sve preko 2000 je vau) :D

Ako moze nesto vise o Madisonu 400, zasto su te serije lose, od kada su krenule dobre, saveti u ovoj dilemi i sl.

Pozdrav :)

Ukratko, agregat se nije dobro pokazao, troši ulje, lako ostane suv, delova nema ni na horizontu... Koliko sam gledao to godište jeste sa tim Franco Morini agregatom. Mislim da su noviji sa Minareli ili Piaggio agregatom - nisam siguran...

250-tka je mnogo bolja varijanta, proverena mašina, delova ko salate, mali potrošač, niski troškovi održavanja a tek nešto slabiji od tog F.Morini agregata. Najbolje daj link sa oglasa od tih 400-tki...

Vazi, hvala, sad je jasno oko tih 400ki, a za 250cc je sve kako se i mislilo. Evo 4 linka pa svaki komentar i analiza kao i njihovo poredjenje znaci! Dva su 250ice, dva su 400ke :))

Jos jednom, hvala! :takoje:

http://www.polovniautomobili.com/motori/4932584/malaguti-madison-k400

http://www.polovniautomobili.com/motori/7555600/malaguti-madison-k400

http://www.polovniautomobili.com/motori/7046219/malaguti-madison-250-rs

http://www.polovniautomobili.com/motori/7569089/malaguti-madison-250rs

P.S. Ako je neko sa foruma i vlasnik nekog od navedenih, jos bolje, no, eto, od ova cetiri, vasa misljenja...

Pozz ;)

Takoreći isto godište a 400-tke vidno jeftinije od 250-tki, to već nešto govori zar ne? Ima par drugara ovde na Forumu što su imali Madison 250 pa će se već javiti sa utiscima. Ne znam ni jednog da nije bio zadovoljan. Što se tiče poređenja ova dva sa oglasa - samo uživo  :takoje:

• Integrisan, 9315 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

400cc nek zaobidje, obe 250-ce su sa Piaggio Qusar agregatima sto znaci da nema greske, pouzdane masine, prelaze kolko os. 

Jedina mana je dostupnost plasticnih delova, korman je dosta blize vozacu i krajnje ocajni farovi, nocu se skoro nista ne vidi.

PS. sad videh god. 250-ca, to su modeli sa karbom.....bolje da gleda istu kubikazu sa ubrizgavanjem (IE) ili ti od 2006-te.

Ima ljudi, ne znaju sta prodaju, Bogme ima i sto ne znaju sta kupuju.....okrece se kolo srece  :na_glavi:

Jasno ovo oko karbova, slicna prica je poznata sto se tice Honda Varadera, poznato je da se tu gleda da li su karbovi ili i.e., mada kad je primerak ok nema frke.

Dakle, jasno, no, kolika je razlika u potrosnji izmedju karbova i i.e., kao i koja je razlika u ceni?

Ispada da ovi mogu da se obaraju sa cenom zbog karbova. Drugo, kad kazete da mu je to mana, jel mislite samo konstrukcijski ili ima mehanickih problema? Pitam, jer i sam vozim motor sa karbovima i uz redovno ciscenje i sinhronizaciju, sve radi odlicno.

Btw, 250ice od kog godista krecu i.e. verzije?

Hvala na dodatnim zapazanjima i komentima puno ;)

PS. sad videh god. 250-ca, to su modeli sa karbom.....bolje da gleda istu kubikazu sa ubrizgavanjem (IE) ili ti od 2006-te.

Piše  ;)

Nisu karbovi nikakava mana, odlično to radi ali potrošnja je manja sa IE barem litar u proseku a često i malo jače.

• BJB Maxi scooter club, 1663 postova
  • Motocikl: Sanja o NT1100 :)

Da dodam da su farovi kao sto sam vec i pisao na svakom medi losi! Ne vidi se nocu nista. Xenon malo da boljitka,ali sve je to preslabo.

Ljudi, hvala vam puno u ime mog drugara i u moje ime! Usput sam i naucio po nesto, a opet se pokazala snaga i prednost BJB zajednice, sto je zaista divno!

Drugar je odustao od Madisona 400cc, a za dalje cemo da vidimo, verovatno ce biti 250cc.

Srecno na drumu :)

Pozz

• Podržavam 1

• U prolazu, 8 postova
  • Motocikl: Piaggio X9 125

Daj mi recite sta mislite o Piaggio x9 500 ccm evolution 2004 godiste. 500 i.e. 17000 kilometara na satu.. jel ima netko iskustva s tom masinom ilo ste culi nesto o njima kakp su se pokazale ?

Master agregat - nema greške. Ako je očuvan i redovno održavan, nema šta da se misliš. Prelaze Boga Oca km.

Motor ko motor.....nema greske, malo glup sistem resetovanja serv. intervala ali to na stranu, dobar maxi.

Jedino me buni godiste sa predjenom km  :stabre: nerealno malo.

• U prolazu, 8 postova
  • Motocikl: Piaggio X9 125

evo da budem konkretniji kako motor izgleda... nikad nisam vidio ovakav vanjski izgled masine  kod piaggio x9.. na ovaku masinu mislim... a sto se tice kilometraze covjek tvrdi da ima kronicnu upalu sinusa i da nije puno vozo motor jer ga malo i gradski promet otezan koci nema kad prec puno kilometara a kaze da je motor kupio od djevojke neke koja takodjer rekla da je motor lezao u garazi
14w8zmd.png

• BJB Maxi scooter club, 1663 postova
  • Motocikl: Sanja o NT1100 :)

To ti je master 500 agregat.

Ide na piaggio x9,atlantic (oba modela),scarabea ,nexusa, beverly...

17 000,jako malo za takvu zver. To je 1000 i koji km godisnje, 4 rezervoara. To je bas malo. Pozdrav

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja