Jump to content

Moto Zajednica

VukiTA

Članovi
  • Broj tema i poruka

    188
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu VukiTA

  • Rođendan 07.11.1989.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Beograd
  • Motocikl
    Transalp XLV 600

Poslednji posetioci profila

6862 profile views

VukiTA's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

274

Reputacija u zajednici

  1. Borska ulica, kada se ide od Banjice ka Miljakovcu, 2 punkta, prvi kod Maksija pre nizbrdice za odvajanje na Miljakovac 2(3), tu je malo zeznuto ako vas uhvati crveno tu kod Maksija, hoce da "gricnu" za cizmu. Ko prodje prvi punkt i tu prethodnicu, ceka ga sledece saletanje kod Slonceta, okretnica 94-ke, tu napadaju sa desnog boka, hoce i da kao skoce ka vama. Sreca pa je traka malo sira jer ima i stanica tu, pa moze da se lagano izbegne, ali nije prijatno. Ukupno na ova dva "punkta" ima oko 7,8 pasa, nije to malo. Zanimljiva tema, ali kao i sve u ovoj raspaloj "drzavi", narocito kada su ovako neke teme u pitanju, to je bukvalno borba sa vetrenjacama i poslednja rupa na svirali nadleznima. Izgubih i nerve i vreme da se to prijavljuje, ali dzaba. Znam neke kolege koje su imale ozbiljne padove zbog lutalica i nikom nista. Kao i sve kod nas, ko prezivi - pricace.
  2. Na Bubanj Potoku, nedelja rano ujutru, odmah na ulazu pijace, izvesni Misko, polovnjace, za 30,40e nadjes sta oces. Jesu gotove, al' Miselinka. Inace, najbolje u prodavnici.
  3. Iskoristio sam ovaj citat jer je dobra slika. Takodje, kao yogibear, stanujem isto stotinak metara od Pevca. Cesto vidjam komsije na motorima i iako nam je u krvi da prvo iznapusavamo i popljujemo ljude, potrudio sam se bar na trenutak da probam da razmisljam pozitivno i vidim zasto je ovako parkirao motor jer duboko verujem da nije iz bahatosti ili neznanja (nije sleper majku mu). Jedino logicno mi je, da, ako se obrati paznja, odmaknut je od fasade i zgrade taman da nista ne moze da padne/kapne na motor, a opet, dovoljno ima mesta sa desne strane za pesake i kolica sa bebama. Mozda iznad ima neka klima, fasade, ma kako usminkane, stare su i mogu da se odlome u tom delu grada ili prosto neko nekad nesto istrese kroz prozor, a i ptice kakU. Hocu reci, mozda nije sve iz negativnog motiva, verujem da sve ima objasnjenje. Sve u svemu, pohvale autoru teme sto je obavestio coveka i video ono proseravanje one kretencine na tviteru. Nadasve, cela prica je bezpotrebna, s obzirom da sam iz kraja, tu ima mnoooog vecih, saobracajnih problema/prekrsaja. To sto neka zaludna iskompleksirana kvazi-drustveno odgovorna osoba, verovatno isprdak vladajuce bande ide gradom i fotografise motor i objavljuje na twitter i nakon odgovora Beokoma da ce prijava biti prosledjena kom. panduraciji, onanise i pada u trans, ne znaci da je to zaista problem i da ikome, realno, smeta. Mnogo je veci problem samo 30 metara dalje kada raznorazni dzipovi i sl. pozeri koji znaju da sede u Pevcu parkiraju kola pa se Gracanickom jedva prodje autom. Jos jedna napomena cisto da upoznam kolegu sa ove teme, pre par stranica, to je Institut za kriminoloska istrazivanja, a tu ne rade panduri, kriminologija, kao i viktimologija, to je lepa nauka, uspesno je zavrsih, pa cisto da se ne potpada tako lako pod generalizaciju i stereotipe.
  4. Izmedju 25.000 i 30.000 godisnje. 6 punih sezona vozim, za sada sam presao 126.000km. Motor kupljen sa 59.000 na satu. Ukupno Honda gazi ka 200.000 bez otvaranja masine. Prethodna godina je uzas bila i zbog posla i najvise zbog policijskog casa i onih ukradenih dana vikenda dok smo bili zatvorenici drKona.
  5. Divno je opet napisati koju rec na forumu posle par godina. Srecno na drumu kolege :) 
    P.S. Drago mi je sto je forum sve bolji i bolji vizuelno i svaka cast ekipi na trudu i radu. 

    1. Jovan Ristic

      Jovan Ristic

      O kolega sa FB-a iz komentara. Dobrodošao nazad na forum :D 

    2. VukiTA

      VukiTA

      hahah pozdrav! Banovao me fejs na 30 dana, pa sam dosao da vidim sta se radi :) Znaci ti si iza naloga na fejsu :D

    3. Jovan Ristic

      Jovan Ristic

      Baš se pitam zašto te banovao :D:D

      Jesam, uglavnom sam ja  iza naloga

  6. Druze, hvala na zaista iscrpnom odgovoru. Sve kapiram, ali me jako brine to sto si napisao da ne dise nista. To je sustina cerade, svaka ce zastiti od direktnog udara vode, sunca i sl., manje-vise, ali je poenta da dise. Vidim kolege preporucuju pontis, ne znam sta da kazem, ali izgleda, kao i sve oko motora, najbolje se pokaze na licnom primeru. Najverovatnije idem danas da kupim Oxford pa sta mi bog da.
  7. Prvo, hvala vec na brzim odgovorima. Ta iz Lidla, kazem, ok ako je cena ok, nije mi to primarno, ali kao sto Stef kaze, ako propusta tj. ostaje mokar pecat gde se dodiruje sa motorom, to nema sta da gledam, nije mi to onda to. Lemy, za Oxford sam cuo od mnogih sve dobre preporuke, brine me samo taj kondenz tj. da li dise jer to nigde niti pise niti iko pominje, a mozda je i najbitnije kod cerade. Prasina, voda, to se obrise, ali ovo kad krene da rdja, cao zdravo. Ova Coverlux nista niko o njoj ne zna, a cena je drasticno veca od Oxford, pa sam pomislio da je i bolja. Oxford je tipa 5.500-6000, a ova Coverlux je oko 9500...
  8. Pozdrav, Videh neku malu diskusiju u oglasima kada ste pricali o nekim ceradama. Zamolio bih, ako neko ima iskustva, pre svih, sa Oxford ceradom i Coverlux ceradom. Takodje, ne zelim da kupujem jeftino neko smece i "da prodjem sto jeftinije", naprotiv, smatram ceradom, ako motor stoji napolju, vaznom kao i gume/kocnice i sl. te shodno tome, ako treba dao bih i 100e, ali da sam siguran da radi posao, sto znaci da: 1. Da "dise" tj. da ne potparava 2. da stiti od kise, ma koliko god jaka bila i da prekriva motor skroz do asfalta, dakle i gume. 3. Da je sunce nece sjebati posle jednog leta. Hvala unapred, ako neko ima iskustva sa ozbiljnim ceradama i ako moze preporuka, zahvaljujem. Relativno je hitno, pa me narudzbine sa Alija i Luis zaista ne zanimaju niti smatram da su, za ono sto ja trazim, kvalitetne. Coverlux: Maxmoment moto oprema | Moto oprema | Parking | CIRADA COVERLUX L WWW.MAXMOMENT.RS Oxford : https://yamahabarel.com/proizvod/oxford-cerada-za-motore-i-skutere-sa-koferom-l/ Pozdrav i hvala unapred
  9. Dobro znan Joca u Visnjickoj ulici. Godinama odrzavam kod njega motor, a za kilometrazu koju sam presao on ima velike zasluge.
  10. Meni je crkao bio CDI na Transalpu. Sticajem okolnosti, srecem se sa doticnim u jednom Zvezdarskom ugostiteljskom objektu, gde ima jos dosta sjajnih ljudi i motorista. Zalim se ja kako mi crce CDI, no, kaze jedan od prisutnih da ce pitati Zvonka, koji je za drugim stolom, da li nesto ima i moze. Ja reko, ok. Do tada, sa covekom se nisam bukvalno ni pozdravljao, jer vise puta dodje i ne javi se, sto je meni vec u startu zuta lampica, posto se svi bajkeri medjusobno javljaju, sedimo zajedno, zezamo se, ali on ni da klimne glavom. No, pre nego sto sam ja taj dan sedeo na tom mestu, saznam da za Transalpa odgovara neki CDI sa nekog skutera, nemam pojma koji model, novi je tipa 2000 dinara. Privremeno resenje bar. No, ja hocu Hondin original, polovan, jurim to. Nadjem ovaj kineski za 2450din, tako nesto oko 2500. LM, nista ja to ne pominjem. Vraca se kolega bajker od stola gde ga je pitao da li nesto moze. Kaze mi kako moze da mi stavi sa skutera CDI (ovaj o kome pricamo) za 80e. Glupo mi bilo da odem da kupim to, bacim mu u facu i napusim ga pred svima, samo sam ga prosto izbrisao, nema ga, za mene je vazduh. Na oci i jos po drugarskoj liniji nekoga praviti budalom je bas bahato za batine. Nabavih na kraju za 120e polovan. Znam iz prica da mu motori stoje jako dugo na banalnim servisima. Klasican primer javasluka i neozbiljnosti u "biznisu" kod nas. Srecom, u Bg, ima mesto gde se osecam bukvalno kao da sam odvezao motor u servis u Svici ili Japanu, ne razmisljam puno, postovanje, ozbiljnost, pedantnost, strucno, tacno na vreme, brzo, godinu dana nisam verovao da postoje takve ljudine, a i majstori. Jer, pre svega, treba biti covek, pa tek onda majstor, pekar, advokat, hirurg...
  11. Pozdrav drustvo, Nocas oko 2h se vracah gajbi i na raskrsnici Bul. Mihajla Pupina i Antifasticike borbe vidim udes. Prethodno sam blejao na Nbgd-u, videh hitnu pomoc koja lagano bez zvucne signalizacije prolazi. Rekoh, nista hitno. No, u povratku svatih da su tu bili. Koliko sam uspeo da vidim u par sekundi prolazenja, u pitanju je crvenkasta yamaha sa izduvima sa obe strane, neki kao sport touring, izvinjavam se ne znam modele i nazive tih tipova motora. Napred u ulici Antif. borbe stoji neki auto sa sva cetiri migavca, da li je ucesnik, ocevidac ili prijatelj, ne znam. Ono sto je dobro je sto sam video kacigu kraj motora, motor je totalno unisten. Ako dozvolite, i sam znam tu raskrscnicu kao vrlo incidentnu, 99% je oduzimanje prednosti. Nadam se da ce kolega da se brzo oporavi i da ce moci na napise, ako je na forumu, uzrok. Inace, ono sto me je podsetilo pisuci ovu temu i ta raskrnica (jer na njoj to najcesce primenjujem, takva je prosto protocnost i talas semafora) jeste safety tip za prolazenje kroz ovakve i sl. raskrnice kada nam je zeleno, a to je da je uvek bolje "slepati se" uz neki auto pa zajedno proci kroz raskrsnicu jer debili koji skrecu levo cesto motor ni ne primete ili smatraju da su brzi i sl. neke filozofije umesto da ceka dok nije cisto, a kola opet vide, uoce i sacekaju pa je tako sigurnije nego biti u gapu tj. nekom medjuprostora izmedju kola kada ovi nervozni sto idu levo koriste tih 20-30m. Cisto eto nekim mladjim, pocetnicima i sl. ljudima savet koji vrlo cesto cuva glavu. Puna podrska kolegi, ako neko nesto zna, neka napise. Srecne kilometre zelim, vidimo se na drumu.
  12. Krenule pojacane kontrole alkohola i registracije za motore od danas. Narocito u vecernjim satima - Brankov most kod Usca, Trg Nikole Pasica, Kalemegdan i kod hotela Moskva :) 

  13. Hvala za detaljno pojasnjenje Marshall. Svakako, od cega kod da je, ne menja mogucu upotrebu.
  14. Postovanje, Kupujem plastiku stop svetla za Transalpa '94 godiste. Hvala
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja