Bobni 317 Napisano Jul 29 (promenjeno) Svrati ponekad, 295 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha xsr 125 Prijavi odgovor kao problematičan Nijedan nisam posedovao,hondu nisam nikada vozio,Suzukija 200 I 400 I yamahu vozio puno puta.meni su bili nezgodni za voznju Po gradu,ne racunam burgmana 200,za drum skroz ok.javice ti se neko ko se vise druzio sa njima,moj kolega recimo prosle nedelje kupio kais za burgmana 400 I platio 16000,ti sam proceni dal je skupo.ove godine smo isli zajedno u Rumuniju,on je isao sa njim I nikakvih problema nije imao,udodni su,imaju veliko sediste a ispod moze da stane peceno prase Promenio Jul 29 član Bobni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 8191 Napisano Jul 29 BJB Maxi Scooter Club, 6360 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Majesty je najmanji sa komforom od pomenutih. Silver ako nadješ pristojan, dobro očuvan jer su sad sve "momci u godinama" bi bio moj favorit. Naravno da nećeš pogrešiti ni sa druga dva ili da pojasnim: Kojeg nadješ u najboljem stanju sa najmanje ulaganja uzimaj, nećeš pogrešiti. Silver je dvocilindraš i jači je za 5-6 konja od druge dvojice. To povlači i nešto veće troškove održavanja ali neznatno. Mislim da Burgmana možeš naći da je najmladji što ne znači automatski da će biti i najbolji. Nisi napisao budžet. Realno sa tvojim gabaritima svaki maxi ipak to baš i nije 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5901 Napisano Jul 29 (promenjeno) Ne silazi, 4413 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam tek nedavno, po prvi put malo seo i probao stari XCiting 250. Svratio kolega pa sam ugrabio priliku... Iznenađujuće, dosta je to komotno i komforno vozilo, iako nije prevelik. Lepo se sedi, ima mesta i za ruke i za noge, udoban... uopšte neći biti lako naći jaču alternativu takvih gabarita, a da paše visokima. Možda još da pogledaš i malo starije modele XCitinga 500\400 ie, ako je ograničen budžet, ali otrilike sve stoji što je kolega iznad rekao. Nađi onaj koji je najbolje održavan i očuvan. Promenio Jul 29 član boza_kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 8191 Napisano Jul 29 BJB Maxi Scooter Club, 6360 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan @goxy101 Glede tvojih gabarita koje si naveo... Ne znam da li je u budžetu ali BMW C650GT je za (nas) krakate izmišljen po pitanju komfora. Imao ga moj drugar iz Osijeka koji je skoro 2 metra i solidno kosmat, što bi se reklo ljudina i on se slatko navozao sa svoja 2 komada. Bilo je tu vožnji do Grčke preko CG i AL, malo, malo do mora... E sad, jbg, tu već održavanje i rega nije povoljno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
goxy101 9 Napisano Jul 29 (promenjeno) U prolazu, 13 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Kymco Xciting 250 Prijavi odgovor kao problematičan Shvatam ja da je osnovno održavanje skuplje kod svih od Xciting-a u koji ide 0.9l ulja i nema filter ulja, plus je za njega recimo kaiš samo 50-ak eura. Što se toga tiče, kao i gabarita i pozicije sedenja on mi je bio super izbor. Što se tiče jačih Xciting-a 500 je 3x skuplji za održavanje od 250, plus ima još manje mesta ispod sedišta, što mi i kod 250 malo smeta, i to mi je bitna stavka, mada uvek imam i veliki kofer na skuteru. Budžet računam kad prodam moj skuter da dodam jedno 1.000 do 2.000e za neki dobar primerak od pomenutih modela. Najradije bih uzeo SW, pomirio sam se čak i s tim što ima 250kg za vožnju po gradu, ali su svi uglavnom kod nas iz uvoza sa verovatno 3x do 4x više pređenih kilometara od onog što piše u oglasu. Jedan sam išao da gledam i iako je mehanički bio OK sa svim izmenjanim potrošnim delovima, estetski je izgreban na sve strane kao seoski mačak a meni je i to veoma bitno, malo sam "picajzla" po tom pitanju, jbg. Promenio Jul 29 član goxy101 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomek_Nexus 179 Napisano Jul 29 U prolazu, 88 postova Lokacija: Velika Gorica Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Sa nit jednim neces puno fulati. Sve su to kvalitetni strojevi iz zlatnog doba industrije. Malo je problem posto su to sve vremesni momci i gospodje pa je tesko pronac uredan i odrzavan primjerak sa kolko tolko poznatom povijesti. Majesty je najmanja i najbrza, ali i najveci pijanac od te trojke. Burgmana nisam vozio pa ne mogu nista rec o njemu Moj favorit je definitivno SW T 400. 2 cilindra, Talijani vrte sa njima preko 150kkm bez ikakvih problema. Jako udoban i komforan skuter. 2 cil rade bas lijepo i ugladjeno, a zvuk je bas nekako ozbiljan za jedan skuter. Ovaj problem sa koljenima koja udaraju u korman... Realno koliko cesto ste u situaciji da su noge dignute na fuzastere, a korman mora bit smotan puni lijevi ili puni desni? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
goxy101 9 Napisano Jul 29 (promenjeno) U prolazu, 13 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Kymco Xciting 250 Prijavi odgovor kao problematičan Gledao sam i njega, ali samo registracija je duplo skuplja nego za 400cc, o održavanju BMW-a da ne pričam, takođe i potrošnja, zato sam i odustao od jačih mašina od 600+ kod skutera. Treba ga registrovati isto kao drugi auto. Promenio Jul 29 član alexanto Nema potrebe citirati 1. post iznad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 8191 Napisano Jul 29 BJB Maxi Scooter Club, 6360 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Uzmi u obzir i Piaggio X10 350 Taj maxi ima ozbiljno mesta za krakate ljude a on je sa klasičnim variomatom nisu ona mokra sranja još uvek na njemu... Ne znam kakvi su sa cenom. Ja sam 191 i 90-tak kg. Takodje ga je vozio taj drugar iz Osijeka od 2 metera i mnooogo kila... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
goxy101 9 Napisano Jul 29 U prolazu, 13 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Kymco Xciting 250 Prijavi odgovor kao problematičan @alexanto Znam, razmatrao sam i X10, jači su sa cenama, ali mi je moj majstor rekao da bežim što dalje od njega jer su delovi za njega, osim motorne grupe, bezobrazno skupi, ni on ne zna zbog čega. S obzirom da se nije pravio u Italiji kaže ne dao ti bog da slomiš još i neku plastiku, ako ne nađeš polovnu nova košta k'o pola skutera, tako da sam odustao od te ideje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 317 Napisano Jul 29 Svrati ponekad, 295 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha xsr 125 Prijavi odgovor kao problematičan Vidjao sam taj x10 kod mene u komsiluku I meni je prelep skuter. Da li si razmisljao o uvozu TJ.ti da uvezes? Proslog leta drugi moj kolega je uvezao hondu iz bugarske I kostala ga je ukupno 3000. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 8191 Napisano Jul 29 BJB Maxi Scooter Club, 6360 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan @goxy101 Pa vidi, nove plastike za sve pobrojane zaboravi a polovnih ima da se nadje svuda. X10 jeste malo "egzotičniji" od prva 3 ali eto, ćaskamo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
goxy101 9 Napisano Jul 29 U prolazu, 13 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Kymco Xciting 250 Prijavi odgovor kao problematičan @Tomek_Nexus Naravno da prvo tražim nešto "svežijeg godišta", od 2012. do recimo kod Burgmana 2016. godine proizvodnje, mada ni to nije merilo da su zato prešli manje km ili u boljem stanju od starijih modela. Moj Xciting je recimo 2010. g., kupljen u Technodromu u Bgd 2011. godine kao "nova stara zaliha" i ne bih baš da idem na još stariji skuter od onog koji vozim i koji već "završava osnovnu školu". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
goxy101 9 Napisano Jul 29 U prolazu, 13 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Kymco Xciting 250 Prijavi odgovor kao problematičan @Bobni Sa tom "bugarskom vezom" se nikad ne bih igrao, Bugari uglavnom uzimaju teške krševe sa zapada za sitne pare, pa ih sami sređuju i zarade tako. Ko zna šta je sve to prošlo i da li je i koliko lupano i lomljeno. Da ne pominjem to da su recimo u Nemačkoj i Švajcarskoj očuvani primerci skuplji nego kod nas, pa ako na to dodaš još oko 1.000 i kusur eura za prevoz, carinu i porez nerealno je da su ti kod nas "kao novi" u oglasima uvezeni odande jeftiniji nego tamo?! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 8348 Napisano Jul 29 Drug član, 3398 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 41 minutes ago, alexanto said: Uzmi u obzir i Piaggio X10 350 Taj maxi ima ozbiljno mesta za krakate ljude a on je sa klasičnim variomatom nisu ona mokra sranja još uvek na njemu... Ne znam kakvi su sa cenom. Ja sam 191 i 90-tak kg. Takodje ga je vozio taj drugar iz Osijeka od 2 metera i mnooogo kila... Kakve probleme imaju ti "mokri"? Danima pokušavam da skontam šta je to i princip rada Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 8191 Napisano Jul 29 BJB Maxi Scooter Club, 6360 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan @Andrej_Hotstepper Ne znam tačno ali znam da je nešto jebeno... Sad mi deran moj javlja da 350-tke X10 ipak su sa mokrim kvačilom... Ako je tako - teraj ih u honduraC 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gastrorider 309 Napisano Jul 29 Fat and furios, 638 postova Lokacija: Budva Motocikl: KLE 500, beverly 300 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je 350 mokri, a X10 je prije 350 imao stari agregat 500. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 8191 Napisano Jul 29 BJB Maxi Scooter Club, 6360 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Nije ga imao pre, nego su imali paralelno 350 i 500. 500-tka je stari dobri Master agregat, životinja koju više niko nigde neće ponoviti u svetu maxija, nema tu mesta za mokre džidža-bidže nego redovan CVT bato i ćeraj dok ne poplavi Pa onda Jopet i Jopet... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
goxy101 9 Napisano Jul 29 U prolazu, 13 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Kymco Xciting 250 Prijavi odgovor kao problematičan Da li to onda znači da mogu da u potragu dodam i X10 u 500cc varijanti, ako izuzmemo plastike naravno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 317 Napisano Jul 30 Svrati ponekad, 295 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha xsr 125 Prijavi odgovor kao problematičan @goxy101slazem se Ali moze da se naleti na dobar primerak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16898 Napisano Jul 30 Integrisan, 9556 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Skoro sam radio jedan dobar primerak od 500ccm. Dugo godina je kod Ljube bio, sad njegov sin vozi. Dobar jeste, prelep (po meni) takodje ka da ga je neko četkicom naslikao. Abs/asr, el. podesavanje zadnje suspenzije, dugme za sedište a ispod njega mesta koliko hoćeš. Mana su plastike.,...prvo sto ima dosta lajsni u krug sa strane, drugo sto se gotovo sve plastike uklapaju na žabice i treće je što ih nema tj tesko se dolazi do plastika ako pu pu zatreba, cena istih jeste veća. Goxy SW 400 bio bi najbolji izbor od ostalih kandidata koje si naveo. Takodjer razmisli o 600-ci zbog toga što ćeš putovati sa suprugom. Razlika izmedju 400/600 ti je u registraciji...sve se to zaboravi tj oprostis mu kad ga poteras na drumu 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
goxy101 9 Napisano Jul 30 (promenjeno) U prolazu, 13 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Kymco Xciting 250 Prijavi odgovor kao problematičan @Satelis Hvala ti puno na savetu. Trenutno su samo 2 komada SW-T 600 na oglasima sa cenom preko 4.000 i iz uvoza, sa upitnom kilometražom i istorijom. Jedan je čak i blizu tebe, u Kaluđerici, ali mislim da je krpljen i farban jer nema oznake na "bubrezima", a prešao je "kao" 32.000 km, kao i većina skutera iz uvoza na oglasima. Koliko b najviše, bar otprilike, moglo da me košta ako se zeznem u izboru nekog primerka SW-T 600 i bude loš, da ga dovedem u "fabričko stanje". Ne računajući naravno potrošne delove koji su vidljivi golim okom (gume, pločice, itd...) i redovan servis tečnosti i filtera. Čisto da imam neku računicu koliko mi treba za "ne daj bože" preko tih 4.000 i kusur koliko su na oglasima, pa da znam da li mogu toliko da se "nategnem". Hvala unapred i veliki pozdrav. Ako mogu da dodam, bez nekog preterivanja, prelistao sam dosta tema na forumu i svaka ti čast na volji i vremenu da pomogneš svima svojim stručnim savetima, veliki Respect!!! Promenio Jul 30 član goxy101 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 317 Napisano Jul 30 Svrati ponekad, 295 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha xsr 125 Prijavi odgovor kao problematičan @goxy101moj ti je savet bolje povedi profesionalca da pogleda skuter pre kupovine ,daleko manje moze to da te Kosta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5901 Napisano Jul 30 Ne silazi, 4413 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Koji je to profesionalni gledač skutera? Mislim, majstor može da vidi više od laika, al tek će znati kakvo je stvarno stanje tek kad ga baci na kanal. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 317 Napisano Jul 30 Svrati ponekad, 295 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha xsr 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ja nisam napisao profesionalni gledac skutera,vec profesionalca TJ.majstor Koji odrzava skutere. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5901 Napisano Jul 30 Ne silazi, 4413 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ama znam da nisi, šalim se očigledno. Teško je to izvodljivo u praksi, mislim. Što bi majstor preuzimao na sebe obavezu i tu odgovornost, da ide negde po terenima i da gleda skutere. Možda, ako si dobar drugar, i tome slično. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...