Jump to content

Moto Zajednica

Dileme pri kupovini maksi skutera

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 145 postova
  • Motocikl: Sym HD300

Ako gledas zbog delova Beverly je br1...Jedini uvoznik gde odes I kupis deo bez ceka ja je Piaggio...Kymco,Sym,Suzuki I Kineze pogotovo onda zaobidji

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3702 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Nisam nešto u to ubeđen, zavisi koji model, tj. iz koje godine i tako to. Ali aj da ne mračimo. Ne kupuje se skuter da mu menjaš delove :)

Najbolje je pazariti dobar, noviji primerak, pa onda samo ide redovno održavanje. Ostalo, nek može da se nađe, pu pu, ako zatreba.

• U prolazu, 5 postova

Hvala svima na tako brzim odgovorima. Uglavnom, kao sto ste rekli, ne gine mi ulaganje odmah posle kupovine, samo jos da nadjem dobar primerak iako sam vec 50puta pregledao p.a. Sve je kocka.

hvala boza_kg sto si mi detaljno objasnio gde nabaviti delove za Kymco, znaci mi dosta kada nemas pojma a kupis informacije na sve strane a ti ovako sve lepo sazeo.

hvala i nesa841 za pohvale za beverlija. Da li su zastupljeni i delovi za X10?

• U prolazu, 5 postova
Pre 11 sati, zec je napisao:

X10 je malo nizak, ako se penjes po trotoaru.. 

kod nas u Pazovi ima trotoara ali nema ivicnjaka :D jedino ako bih svracao do grada. X10 mi se bas svidja jedino sto se eto ne proizvodi vec 8 godina..

• Sviđa mi se 1

Ja lično ne bih X10, iz mnogo razloga. Prvi je što mi je grozan :), ali ima i racionalnih razloga za protiv. To je među prvima model koji je Piaggio premestio da proizvodi u Kini. Kvalitet nije sjajan, a sklopovi su komplikovani i jako skupi ako se pokvare. Od elektronike, do mokrog kvačila. Osim za agregat, koji deli sa Bevom 350, delovi se teško nalaze.

Gledao sam nedavno ovaj video. Bokte, koliko je ovo složenije u odnosu na klasično suvo skuter kvačilo, prezojao sam se u tri ladne vode samo dok sam gledao :)

I da dodam - x10 je tzv Executive, tj "direktorski" model. Kao današnji na primer BMW C400 ili Forza 750, lupam.

Da izgleda fensi, za gospodu dobre platežne moći, koji piju kapućino u salonu, dok se radi skupoceni servis. Al ovaj model to više nije, jer je mator i slabo podržan.

Promenio član boza_kg

• Integrisan, 9298 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD
Pre sat vremena, boza_kg je napisao:

Ja lično ne bih X10, iz mnogo razloga. Prvi je što mi je grozan :), ali ima i racionalnih razloga za protiv. To je među prvima model koji je Piaggio premestio da proizvodi u Kini. Kvalitet nije sjajan, a sklopovi su komplikovani i jako skupi ako se pokvare. Od elektronike, do mokrog kvačila. Osim za agregat, koji deli sa Bevom 350, delovi se teško nalaze.

Gledao sam nedavno ovaj video. Bokte, koliko je ovo složenije u odnosu na klasično suvo skuter kvačilo, prezojao sam se u tri ladne vode samo dok sam gledao :)

I da dodam - x10 je tzv Executive, tj "direktorski" model. Kao današnji na primer BMW C400 ili Forza 750, lupam.

Da izgleda fensi, za gospodu dobre platežne moći, koji piju kapućino u salonu, dok se radi skupoceni servis. Al ovaj model to više nije, jer je mator i slabo podržan.

Nema preznojavanja :)

Rad na kvacilu nije toliki problem kolika muka može biti doći do njega.

Vidi se lepo na snimku šta sve treba odviti i skinuti da bi se "samo" skinulo kvacilo.

Magarci (ohh ta sveta zivotinja) pretezu srafove kad se menja zadnja guma, nema ciscenja i podmazivanja osovine i srafovea ..... zna da bude velika muka ceo posao.

Klip odgledah skoro do kraja i ako ne volim da gledam iste sa YT.

Vise zamerki imam, glavne su pri zameni samo dva lezaja jer sta je sa ostalima....svi su se vrteli skoro podjednako?

Dva je zamenio jer su laki za vadjenje i ako se ne radi tako kako je radio, falilo mu je grejanje kucista koje mnogo znaci. Takodje ni montaza novih nije Ok.

Ostale je takodje trebao zamenito kad se vec latio posla ali to nije uradio jer nije imao alat za vadjenje lezajeva iz slepih rupa.

Da ne duzim dalje.... nisam zadovoljan odradjenim poslim jer mora i treba biti bolje.

• Sviđa mi se 2

Pda, to sam i zamislio. Samo dok dođeš do kvačila, pola stvari već shebano.

Htedoh reći, mora ipak lepo da se promisli šta se kupuje. Prvo, ako hoćeš nešto slično pomenutom X10 kod nas, iz uvoza, garant je sve davno sazrelo za menjanje i veliki servis. A servis je složen, zahteva jako dobrog majstora, i na kraju krajeva - skupo brate.

Teška posla da može da odradi kadi kako valja, neki lokalac što se bakće Tomosima, Hondama iz 90-ih, kosačicama i Peda skuterima.

Jeste, al Zontes je Kinez. A Piaggio-u X10 su samo svi delovi i proizvodnja kineska, inače je čistokrvni Talijanac :)

• Haha 1

• Drug član, 3033 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop

10 godina je 10 godina. 

Ko god kupi novo jednom i tera 10 godina, posle se smeje za koje je pare prodao polovni, pogooootovo motori kojima cena u odnosu na kola skoro pa i ne pada. Kad vidim cene stromića 2016... Suze 🤣

• Sviđa mi se 1

Cene polovnih idu otprilike: -20% u odnosu na novi, za prve dve godine. I onda za svaku sledeću godinu od pola do 1% :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja