alexanto 4683 Napisano Septembar 1 BJB Maxi Scooter Club, 5994 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Stefane. Prečešljaj dobro ovu temu, ima tu dosta dobrih saveta šta gledati, na šta obratiti pažnju. Nije ti dobar rezon da kupuješ motor sa nadom "valjda ću utrefiti". Nije to lubenica pa ako si se zeznuo, nema veze. Pogrešan odabir kasnije prizvede ozbiljne duševne tegobe kad krene sredjivanje krša... Budi strpljiv sad će kraj sezone, dosta ljudi će prodavati svoj motor jer hoće da kupi, noviji, bolji, jači i tu se može naći dobar primerak za tebe. Budi malo psiholog, pogledaj koliko se prodavac potrudio oko slika. Ako ima malo slika i loše su uglavnom je to sa ciljem da se nešto sakrije od mana. Bitno je da li ideš kod njega kući da pazariš ili se nalazite na parkingu. Ako mu je kuća, dvorište, garaža tip-top, vrlo verovatno je takav i sa motorima, bolje da je vlasnik, da nije iz uvoza. E sad sve ovo što sam napisao, ne mora ništa da znači - polovno je uvek mačka u džaku. Često i novo... Budi strpljiv... 2 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4730 Napisano Septembar 1 Drug član, 3613 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Vidoh malopre na oglasima AK u A2 kategoriji, što je retko, pa možda nekom bude zanimljivo Kymco AK 550 a2 kategorija CH WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Kymco AK 550 a2 kategorija CH, 2020. godište, Scooter, vozilo prešlo 11700 km, Niš. Cena 7.550 € - Motori - Polovni Automobili Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bbocko 195 Napisano Septembar 2 Svrati ponekad, 189 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara, Michigen Motocikl: Honda NC 750XD Prijavi odgovor kao problematičan Dobar dan svima, posto sam polozio za A kategoriju i resio da kupim svoj prvi maxi skuter, zamolio bih vas za po neki savet. Vozicu najvise po Beogradu, i po neki izlet van grada ali to redje. Oduvek mi se dopadao beverly ali uopste se ne razumem u mehaniku i ne bih prepoznao da je krš cak i da je to ocigledno. Razmisljao sam da kupim beverli za 2000 evra ima par na oko lepih po oglasima pa i ako je krs valjda moze da se popravi za 1000 ili da uzmem kymco downtown ili exciting koji je nadam se u boljem stanju i dosta mladji odmah za 3000. Vidim na forumu da hvale gospodina Dareta koji popravlja skutere pa eto, mozda da oteram kod njega da sve sredi sto moze. Hvala svima. Odma kupis Hondu Silver Wing 400 od 2007. godista pa na gore i preskocis te pocetne skutere koje ces zameniti posle dve godine. Nebo i zemlja u odnosu na Beverly i Kymco u svemu. Silver Wing ima dva cilindra , nema nikakvih vibracija, udoban za put i grad, odrzavanje u rangu ostalih skutera. Za 3000e imas da nadjes dobar Silver Wing. Jako pouzdan agregat.Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Гоша 307 Napisano Septembar 13 U prolazu, 72 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tricity 300 Prijavi odgovor kao problematičan Moja logika je bila drugačija. Zašto dati 3.000e za skuter star 15 godina, koliko god pouzdan i kvalitetan... Bolje dati 11.000e za nov. Neko će reći,“lud“, neko „budala“ ali evo da probam da objasnim. Naime neko vreme sam razmišljao o skuteru, kupovini, naravno budžet u džepu mali, par hiljada, ne kupuje mi se mačka u džaku, nisam ni majstor ni poznavalac tehnike da mogu da se snalazim. I onda prođem u jednoj šetnji pored radnje, ugledam u izlogu moje sadašnje poddupno prevozno sredstvo, saputnika, ali što je bitnije ugledam cenu od samo 2.600e, Japanac 300cc, i onda neke tamo rate, neke silne mesece. Jeste, kad sabereš, to se popne na 11K, ali kada se to posmatra onako kako sam to sebi objasnio, a sada i ovde obrazlažem, dao sam samo 2.600e i seo na novo, ispod čekića, nula kilometara, nove gume i sve ostalo, garancija... e onda onih 95e mesečno rate narednih 84 meseca, 7 godina, nije bilo toliko bitno, jer kao prvo, to nije ni 100e mesečno , a kao drugo, rata je fiksna, a ko zna kolika će biti realna kupovna vrednost tih 95e za 3-4 godine, a tek kolika za 5-6-7 godina. Dakle, tih 11K danas nikako nije stvarnih 11K i to je poenta ove matematike. Što se tiče ostalih stvari o kojima se diskutovalo, slažem se da je 300cc dovoljno za izlete u dvoje, a solo sam recimo i sam letos bio do i po CG, može se naravno mnogo dalje dobaciti. Izbegavati jedino makadame, pogotovo sa nagibima, a na autoput može, ali samo ako mora i samo neke kreće deonice (ide skuter i 130km/h, ali krstarećih 100km/h je sporo za autoputeve, toliko idu kamioni i autobusi). Rezime nikoga ništa ne ubeđujem, samo još jedna mogućnost za razmisliti. 3 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4730 Napisano Septembar 13 (promenjeno) Drug član, 3613 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Da je Silver Wing mator 15+ godina svima rešenje, svi bi to samo i kupovali, i dileme onda nema. Sreća pa nije. A i Tricity je japanac skoro kolko i ja Ko kad bi rekao da piješ američku koka-kolu, iz Maxija. Promenio Septembar 13 član boza_kg 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Гоша 307 Napisano Septembar 13 (promenjeno) U prolazu, 72 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tricity 300 Prijavi odgovor kao problematičan OK, brend je japanski danak mom neiskustvu zbog globalizacije. Ipak, kada ga prodaješ, bolje ćeš proći nego sa modelima sa kopnenog dela Azije bar još koju godinu, možda i deceniju. EDIT: potražih, Tricity se proizvodi/sklapa u Italiji, to i nije toliko loše mislim Promenio Septembar 13 član Гоша Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lestra 2301 Napisano Septembar 13 Zainteresovan, 622 postova Lokacija: Bg-Ar Motocikl: Africa Twin CRF1000L Prijavi odgovor kao problematičan Silver 400 ili jos bolje 600 svakako nije skuter za ''da se provozas'' 100-200km (to moze i 125ccm) nego da zapicis u alpe sa ekipom koja je na vecim motorima a tebi se ne izlazi iz fotelje a jos manje saltaju brzine. (pricam o vremenu kad nije bilo dct, xadv, i ostalih putnih skutera) A tu dolazimo na veliku razliku u ceni, silver od 3-4k i xadv od 13-14k. Nemam puno para, hocu kvalitetan pouzdan skuter da mogu po gradu a da mogu i u alpe > Silver Secam se pre, dok je silver bio u jeku popularnosti, malo-malo pa u grupi nekoj putnika na motorima vidis obavezno jednog silvera koji przi kao i oni. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12509 Napisano Septembar 13 Ne silazi, 7312 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nema tu univerzalnog rešenja. Svako mora da proceni sopstvene potrebe i da uskladi očekivanja. Tek onda je to pravi izbor ali samo ako se posmatra kao individualan. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4730 Napisano Septembar 13 Drug član, 3613 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan pre 9 minuta, Гоша je napisao: Tricity se proizvodi/sklapa u Italiji Our Stories:47 Yamaha Develops the “Tricity” for Markets Globally as Its First LMW Model - Yamaha Motor History | Yamaha Motor Co., Ltd. GLOBAL.YAMAHA-MOTOR.COM View Yamaha Motor’s history through pictures and stories. The Tricity was first unveiled in 2013 at European motor shows and released the following year, first in Thailand where it is manufactured, and then in countries throughout Europe and Asia. Yamaha je multinacionalna kompanija, a modeli se prave po raznim meridijanima. Skuteri i jeftinija vozila se više ne prave po zemljama sa višim standardom i stepenom razvoja. Skupi su radnici, ne isplati im se jednostavno. Nije na kraju ni bitno, ako je kvalitet dobar a cena odgovarajuća, samo mi malo zapara uši kad počne mantra o japanskoj superiornosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bbocko 195 Napisano Septembar 13 Svrati ponekad, 189 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara, Michigen Motocikl: Honda NC 750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ja samo znam da sam se bas lepo izvozao sa Silverom. Od BG do Korcule u cugu, sad sa NC-om nema sanse. Moram da prespavam negde usput.Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesa841 62 Napisano Septembar 13 Svrati ponekad, 141 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym HD300 Prijavi odgovor kao problematičan Samo kad se setim Beverly Touring I ovih novih sklopocija to je sramota,ove ce Kinezi pregaziti,pre neki Dan provozam Novi xmax I realno ona plastika razocarenje cak sta vise onaj Qj Ako nema bolju zavrsnu obradu,za skuter od 7000$ Ono je sramota...Kvalitet otisao u ..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4730 Napisano Septembar 13 Drug član, 3613 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, bbocko je napisao: Moram da prespavam negde usput. Kuku Đole, da nije holesterol Ima tu nešto i do godina. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ShakalVA 34 Napisano Septembar 13 U prolazu, 63 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Trenutno pešak Prijavi odgovor kao problematičan On 1. 9. 2024. at 10:01, Stefan1991 je napisao: Dobar dan svima, posto sam polozio za A kategoriju i resio da kupim svoj prvi maxi skuter, zamolio bih vas za po neki savet. Vozicu najvise po Beogradu, i po neki izlet van grada ali to redje. Oduvek mi se dopadao beverly ali uopste se ne razumem u mehaniku i ne bih prepoznao da je krš cak i da je to ocigledno. Razmisljao sam da kupim beverli za 2000 evra ima par na oko lepih po oglasima pa i ako je krs valjda moze da se popravi za 1000 ili da uzmem kymco downtown ili exciting koji je nadam se u boljem stanju i dosta mladji odmah za 3000. Vidim na forumu da hvale gospodina Dareta koji popravlja skutere pa eto, mozda da oteram kod njega da sve sredi sto moze. Hvala svima. Kao da čitam moj poste pre godinu dana kada sam i ja položio za A kategoriju i hteo da kupim maksi skuter. Ja sam hteo Burgmana 400 da kupim. Pisao sam ovde na forumu, i svako ko mi je predlagao Silver Winga i još neke modele, pa tek na kraju Burgmana. Po običaju, ja sam hteo da ispradnem pametan i uzeo sam ipak Burgmana na kraju. Takođe, ja isto radim u Bg i mislio sam da je to super i po gradu a i van njega. Što se tiče grada, pogrešio sam debelo. Prvo što je motor bio mnogo težak i gabaritan, pa mi je od gradske vožnje stradalo kvačilo. Kreni stani, ne samo što ubija to, nego što je i potrošnja bila prevelika. Znači moja preporuka, ako ćeš da budeš većinom u gradu, ja ništa više od 300 kubika (kymco downtown sjajan izbor ako mene pitaš) ti ne bih preporučivao, možda 400 ali da bude neki lakši motor. Burgman je meni bio idealan za duže ture van grada. Bezbroj puta sam otišao do Valjeva, Novog Sada, letos sam i do Crne Gore otišao, i iskreno da vam kažem da sam uživao. Potrošnja je bila 3 litra, što je smešno. Na kraju, budi strpljiv, dobro pročitaj savete iskusnijih kolega, tri puta meri jednom seci i nećeš pogrešiti. PS. Sad prelazim na Hondu NC750X, brzo me je maksi smorio, što mi je dosta kolega to govorilo... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ShakalVA 34 Napisano Septembar 13 U prolazu, 63 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Trenutno pešak Prijavi odgovor kao problematičan On 21. 9. 2023. at 9:44, Satelis je napisao: Honda pa Suzuki pa Kymco ili Honda - Kymco - Suzuki. To je gledano sa strane uloženo/dobiveno. Najbolje je da sva tri provozas i vidis koji ti najvise odgovara. Honda je standard, Bugi je ka fotelja, Kymco je tvrdji. Od pomenute trojke Honda ima 2cil, ugladjenije radi, ostali 1.....potrosnja i odrzavanje je slično. Najbitnije je da bude primerak u što je moguće boljem stanju. Dzaba Honda i Suziki ako su dreš ispod plastika dok je recimo Kymco čaša... logično uzmeš Kimkica i pesma. Evo, čovek mi sve lepo napisao, ali... Veruj mi, posle godinu dana, totalno drugačije razmišljam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4730 Napisano Septembar 13 Drug član, 3613 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ma kao i uvek, čovek čita savete, ali otprilike traži potvrdu onoga što je zamislio, ostalo ignoriše Tek sa iskustvom počinje da kapira i onda tek nađe šta mu odgovara. Ja idem skuterom kuća poso, nekoliko km u saobraćajnom špicu. Kroz glavnu ulicu, za koju me je sramota da kažem nekom ko ne poznaje Kg da je "glavna", ide se 15-30 km/h. Često moram da se provučem između automobila koji su zaglavili, da zaobilazim šahte, rupe, ne retko da se popnem na ivičnjak, prođem trotoarom... Taman bih tog Silvera ili Bugija zapalio prvi dan 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan1991 8 Napisano Septembar 13 U prolazu, 3 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio beverly 500 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno svima na odgovorima i savetima.. eto ipak sam kupio ono sto sam hteo godinama..beverly 500, vidim sad vec neke stvari da mi smetaju ali skuter mi se stvarno dopada i mogu da zazmurim trenutno na neke mane. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4683 Napisano Septembar 13 BJB Maxi Scooter Club, 5994 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Važno je da ti je puno srce kad ga pogledaš svaki put. I provozaš... 1 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Гоша 307 Napisano Septembar 13 U prolazu, 72 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tricity 300 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, boza_kg said: Ma kao i uvek, čovek čita savete, ali otprilike traži potvrdu onoga što je zamislio, ostalo ignoriše Tek sa iskustvom počinje da kapira i onda tek nađe šta mu odgovara. Ja idem skuterom kuća poso, nekoliko km u saobraćajnom špicu. Kroz glavnu ulicu, za koju me je sramota da kažem nekom ko ne poznaje Kg da je "glavna", ide se 15-30 km/h. Često moram da se provučem između automobila koji su zaglavili, da zaobilazim šahte, rupe, ne retko da se popnem na ivičnjak, prođem trotoarom... Taman bih tog Silvera ili Bugija zapalio prvi dan Iskustvo ili si vidovit , odmah u sledećoj poruci potvrda ovoga što si napisao, uzeo @Stefan1991 ono što je i hteo u startu, sa rećom da ga voza Meni je izbor bio sužen na 3-4 modela koji mogu sa B, dok ne položim jednog dana za A. Evo obrnuh godinu dana i 10.000km, nisam se pokajao, naprotiv, shvatio sam da je sposobniji nego što sam znao, tu mislim na izlete i putovanja. Po gradu ne može da se provlači kao 50-125cc, teži je dosta i malo širi, ali ne previše, ide to OK, jedan dan proletos sam baš snimio put do posla i malo drugačije nazad (imam realno 3-4 varijante za odlazak i dolazak, alternative koje izaberem nekada i u sekundi u zavisnosti od stanja na raskrsnici na koju nailazim ). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4730 Napisano Septembar 13 Drug član, 3613 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Meni su tricikli nekakav truli kompromis. Retko da bi to iko vozio, da za i njih mora da se polaže, realno. Dizvineš na iskrenosti. Ali mnogima su otvorili vidike, kao i tebi, video si da voliš da posmatraš svet iz takve perspektive, da tako putuješ... E sad je vreme da položiš za A, pa ideš dalje 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeleni 65 193 Napisano Septembar 13 Svrati ponekad, 275 postova Lokacija: Svedska Motocikl: Silver wing 400, Suzuki AN 650 Executive, Suzuki GSX 1100 R, Suzuki DR 350 SE, Kawasaki KLX 300 R, Yamaha Majesty 250 DX, Yamaha TT-R 250, Puch Korado 50 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, Гоша je napisao: Moja logika je bila drugačija. Zašto dati 3.000e za skuter star 15 godina, koliko god pouzdan i kvalitetan... Bolje dati 11.000e za nov. Neko će reći,“lud“, neko „budala“ ali evo da probam da objasnim. Naime neko vreme sam razmišljao o skuteru, kupovini, naravno budžet u džepu mali, par hiljada, ne kupuje mi se mačka u džaku, nisam ni majstor ni poznavalac tehnike da mogu da se snalazim. I onda prođem u jednoj šetnji pored radnje, ugledam u izlogu moje sadašnje poddupno prevozno sredstvo, saputnika, ali što je bitnije ugledam cenu od samo 2.600e, Japanac 300cc, i onda neke tamo rate, neke silne mesece. Jeste, kad sabereš, to se popne na 11K, ali kada se to posmatra onako kako sam to sebi objasnio, a sada i ovde obrazlažem, dao sam samo 2.600e i seo na novo, ispod čekića, nula kilometara, nove gume i sve ostalo, garancija... e onda onih 95e mesečno rate narednih 84 meseca, 7 godina, nije bilo toliko bitno, jer kao prvo, to nije ni 100e mesečno , a kao drugo, rata je fiksna, a ko zna kolika će biti realna kupovna vrednost tih 95e za 3-4 godine, a tek kolika za 5-6-7 godina. Dakle, tih 11K danas nikako nije stvarnih 11K i to je poenta ove matematike. Što se tiče ostalih stvari o kojima se diskutovalo, slažem se da je 300cc dovoljno za izlete u dvoje, a solo sam recimo i sam letos bio do i po CG, može se naravno mnogo dalje dobaciti. Izbegavati jedino makadame, pogotovo sa nagibima, a na autoput može, ali samo ako mora i samo neke kreće deonice (ide skuter i 130km/h, ali krstarećih 100km/h je sporo za autoputeve, toliko idu kamioni i autobusi). Rezime nikoga ništa ne ubeđujem, samo još jedna mogućnost za razmisliti. Kolega svaka ti cast kad si mogao dati 11000 e za 300 ccm, bez obzira na nacin kupovine. Ja ne bih imao srca pa i da su tudje pare. Sretno u svakom slucaju. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4730 Napisano Septembar 13 (promenjeno) Drug član, 3613 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je najžalije što kad to izađe iz fabrike, košta tipa 5.000, a onda se napumpa, sa svim troškovima, do neba. Promenio Septembar 13 član boza_kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zajec 240 Napisano Septembar 13 Svrati ponekad, 258 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Prijavi odgovor kao problematičan Po mom skromnom misljenju, Zontes je trenutno best buy. Ne znam ko vise nudi za 5000 eur u klasi 300-350ccm. Jos ako sledece godine na sajmu ponude beskamatni kredit, nema dileme. Ja cekam Zontes 368g i ako se prve recenzije pokazu pozitivne, vracam se na 2 tocka posle par godina pauze. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Гоша 307 Napisano Septembar 14 U prolazu, 72 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tricity 300 Prijavi odgovor kao problematičan 21 hours ago, boza_kg said: Meni su tricikli nekakav truli kompromis. Retko da bi to iko vozio, da za i njih mora da se polaže, realno. Dizvineš na iskrenosti. Ali mnogima su otvorili vidike, kao i tebi, video si da voliš da posmatraš svet iz takve perspektive, da tako putuješ... E sad je vreme da položiš za A, pa ideš dalje Lično mislim da si u pravu, sa A je daleko veći izbor, ali opet bih, kao početnik, prvo prošao kroz skuter segment/fazu. Mislim da nije pametno odmah zajahati nešto moćno, 650 je već ozbiljna brza sprava, dalje je samo stvar izbora i načina putovanja, nekome više odgovara stil tih 650-750, nekome 1200+. Naravno tu su i offroad ili traklice... Plan mi je da još bar godinu, dve, vozim Tricity, u međuvremenu da položim za A. I onda bi mi sledeći, a moguće i poslednji korak bio ta kubikaža 650-750. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Гоша 307 Napisano Septembar 14 U prolazu, 72 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tricity 300 Prijavi odgovor kao problematičan 18 hours ago, Zeleni 65 said: Kolega svaka ti cast kad si mogao dati 11000 e za 300 ccm, bez obzira na nacin kupovine. Ja ne bih imao srca pa i da su tudje pare. Sretno u svakom slucaju. Pa i nisam dao 11.000 Sa nekom dodatnom opremom koja je ušla u paket/kredit, dao sam 2.800 za novo, nisam mnogo veći budžet ni imao u džepu tog momenta, a leto bilo na pola. Kupio sam i vozio Tricity 340 dana u prvih 365, mesečno na gorivu sam uštedeo koliko mi je rata kredita. OK, servise, registraciju, plaćam, ali to je mala cena za zadovoljstvo. Dakle, namam još A, imao sam +/- 3K ojra... napravio sam izbor i sada vozim novo, meni je to OK Jedini stvarni izbor je bio Piaggio MP3 ili Yamaha Tricity, moja odluka je doneta na osnovu dve stavke, lepša mi je Yamaha, a takođe su eto bar 14" točkovi, a ne 13" kao kod MP3. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Гоша 307 Napisano Septembar 14 U prolazu, 72 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tricity 300 Prijavi odgovor kao problematičan 14 hours ago, boza_kg said: Meni je najžalije što kad to izađe iz fabrike, košta tipa 5.000, a onda se napumpa, sa svim troškovima, do neba. Tako je i sa svakim automobilom, a i drugim robama... Imam poznanika koji je tada radio uvoz i prodaju Volvoa, Možda ću lupiti cifre jer je od pre 10 godina, ali recimo novi XC90 su Slovenci, Kopar, na hiljade komada kupovali iz proizvodnje po recimo 40K, proizvodno je bilo 35K, kod nas se prodavalo za 70K posle uvoza i carine iz Slovenije. Cifre nisu tačne, ali odnos je bio takav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...