gixxer750/94 733 Napisano Jun 7, 2014 Zainteresovan, 340 postova Lokacija: PK Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari Malaguti nije vise u igri,vlasnik je odlucio da ga zadrzi,xmax mi se nesto i ne svidja tako da gledam majesty 400,E sad zna li neko sto su im cene u Bugarskoj tako niske(sem da su krsevi)posto ionako ovi na oglasima iz uvoza dolaze odatle,Meni je Sofija blizu I vozim grand espace tako da mi ga lako doterao,oko papira bi mi pomagao drug koji uvozi kola,ja se slabo razumem u mehaniku i zato gledam samo nesto do 50km od mene da bi mogao da povedem majstora,sve ostalo mi je manje vise isti rizik,evo par primeraka na koje sam naleteo cisto kao primer http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=5&act=4&adv=51395220547210013&f1=details&slink=6omctr http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=5&act=4&adv=51381580604088551&f1=details&slink=6omctr Ima li neko iskustva sa uvozom i mozda neko zna koji je dobar plac? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 896 Napisano Jun 7, 2014 BJB Maxi Scooter Club, 2076 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan На први поглед и једном и другом фале делови . Тамнијем и јефтинијем фали поклопац преграде за ситнице код колена на десној страни и има мале огреботине на левој страни. Светлијем и скупљем фали заштитна маска на издуву . То ти је на прву лопту. Ако тражиш Јамаху тражи мало млађу са два предња кочиона диска. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gixxer750/94 733 Napisano Jun 7, 2014 Zainteresovan, 340 postova Lokacija: PK Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Bas danas sam gledao jednu iz uvoza(Bg)i sasvim ok izgleda,jaka je cena doduse al izgleda da je momak ubo dobar primerak,mene je recimo najgore sluzio auto iz ch a najbolje iz spanije,listam forum al nikako da nadjem konkretno iskustvo samo rekla-kazala,ne zurim sa kupovinom pa reko da se malo informisem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pera Pop 596 Napisano Jun 23, 2014 Svrati ponekad, 360 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto rekoh u naslovu RAZMISLJAM da kupim jedan maxi. Pre nekoliko meseci sam prodao suzukija i sad bih presao na nesto sto mi deluje...prakticnije... Na skuteru sam, bar po mom misljenju, bolje zasticen od vetra i vode. Verujem da je i sediste udobnije, bar tako izgleda. Mislim i da je pitomiji od klasicnog motocikla ili mi bar tako deluje. Prakticniji, zbog tovarnog prostora, svakako jeste za moje potrebe. Treba mi nesto za kombinovanu voznju grad-otvoreno, dovoljno veliko za mene (oko 195-197 visine, nisam siguran). Nije mi bitno da ima veliko ubrzanje jer ni prethodni motor nisam vozio ni delimicno onako kako moze da ide. Voleo bih da je sto manji potrosac jer u danasnje vreme gledam da se ne razbacujem previse, a nemam ni cime Bilo bi lepo i da nije preterano skup za odrzavanje. Ma bilo bi lepo i da mi ga neko pokloni, ali ajde da se vratimo u realnost Kao neko ko nikad nije seo na maxi skuter, niti zna nesto specijalno o njima, rado cu saslusati sve savete i predloge ljudi koji ih voze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SuperPOP 1231 Napisano Jun 23, 2014 R A M P A Š, 987 postova Lokacija: Beograd, Borča Motocikl: I opet... Suzuki :) Prijavi odgovor kao problematičan Preporucujem Markuljin burgman Pazaris i ne mislis, a i ostajes veran porodici SUZUKI Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pera Pop 596 Napisano Jun 23, 2014 Svrati ponekad, 360 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Zbog cega? Sta dobijam kupovinom burgmana? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
burdjan 307 Napisano Jun 23, 2014 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Udoban, veliki prostor ispod sedista za dve integralke i jos po nesto ,zastitu od vetra solidna putna brzina 100-120. 4-5l potrosnja. Ako ti je i to puno uzmes nesto od 250cc piaggio grupacije 3.5l potrosnja i povoljnije za odrzavanje . Njihovi agregati se stavljaju u gomilu skutera mozes da biras koji ti vise odgovara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BigRider 1659 Napisano Jun 23, 2014 МК Братство, 1943 postova Lokacija: НОВИ САД СРБИЈА Motocikl: BMW R 1200 RT Prijavi odgovor kao problematičan Треба да пробаш више модела да возиш,или бар да седнеш на њих...обзиром да си висок... да видиш у који можеш удобно да се сместиш и онда по томе после направи селекцију квалитета и цене,,, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15888 Napisano Jun 23, 2014 Integrisan, 9305 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ako mozes dodji na 4-ti Maxi susret, bice kaki hoces i kaki neces, raznih kubikaza.... verujem da ces se pronaci u nekom od modela Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony93 368 Napisano Jun 24, 2014 Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi koju sumu hoces da izdvojis. Od maxi skutera imas: burgmana, majesty, atlantica, x9, silverwing, beverly ( vise dodje kao klasican skuter sa velikim tockovima) , scarabeo ( isto samo malo komotniji) . E sad kubikaza sto se tice, uglavnom svi navedeni imaju 250cc klasu potrosnja oko 3.5l, sem silverwinga on je od 400 i 600 cc. A posto vidim da si dosta visok, burgman bi ti sasvim ok odgovarao potrosnja 4-5l dosta udoban, dobra zastita od vetra. X9 250-500 isto bi ti bili sasvim ok, jer na njima mozes da podesavas vizir u 3 visine kako ti odgovara ( mada mozes i na bilo kom aftermarket da stavis sto veci i siri pa da ne osetis vetar . Odrzavanja skutera su ti odprilike neke ,,normalne cene`` . Kais ide od 50ak evra pa nagore, ulje je oko 1500-2000 zavisi koje ulje i koliko motoru treba, filter ulja e to vec ne mogu da se setim tacne cene ali su oko 500 din u tom krugu su cene odprilike. gume su dosta jeftinije u odnosu na vece motore, rolnice su od 10ak e pa nagore. Tako da odokativna procena, da zamenis obe gume, ulje , kais, rolnice izaslo bi te oko 200e . O5 registraciju mozda ti nisi gledao ali je odprilike za 250 cc i 500 cc vrlo mala razlika u ceni . E sad obrati paznju na starije burgmane od 2004 dosta su imali problema to imas po forumu. Piaggiovi agregati su sasvim ok, mada sam ja ranije imao problem sa vodenom pumpom i zamena je bila oko 70-80ak e . Honda ti je mamara, ali 600cc je ogroman i pretezak, ali zato se lagano krstari sa njim i po meni uporedo sa burgmanom 650 je najveci maxi skuter ( ali ipak trazis manjeg potrosaca....) Ako hoces jeftinije odrzavanje, manju registraciju, manju potrosnju, onda neka preporuka da pada na 250cc ako planiras da ga vozis uglavnom po gradu i nesto manjme van. Ako ipak planiras da ides na put malo duzi i to cesce, onda gledaj oko 400-500cc jer ipak bi motor bio rastereceniji . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kudi 70 Napisano Jun 24, 2014 Svrati ponekad, 132 postova Lokacija: Loznica Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto rekoh u naslovu RAZMISLJAM da kupim jedan maxi. Pre nekoliko meseci sam prodao suzukija i sad bih presao na nesto sto mi deluje...prakticnije... Na skuteru sam, bar po mom misljenju, bolje zasticen od vetra i vode. Verujem da je i sediste udobnije, bar tako izgleda. Mislim i da je pitomiji od klasicnog motocikla ili mi bar tako deluje. Prakticniji, zbog tovarnog prostora, svakako jeste za moje potrebe. Treba mi nesto za kombinovanu voznju grad-otvoreno, dovoljno veliko za mene (oko 195-197 visine, nisam siguran). Nije mi bitno da ima veliko ubrzanje jer ni prethodni motor nisam vozio ni delimicno onako kako moze da ide. Voleo bih da je sto manji potrosac jer u danasnje vreme gledam da se ne razbacujem previse, a nemam ni cime Bilo bi lepo i da nije preterano skup za odrzavanje. Ma bilo bi lepo i da mi ga neko pokloni, ali ajde da se vratimo u realnost Kao neko ko nikad nije seo na maxi skuter, niti zna nesto specijalno o njima, rado cu saslusati sve savete i predloge ljudi koji ih voze. Manje vise hoces sve isto sto i ja, pa da se prikljucim temi. Batalio sam motor sad bih malo maxi. Ako 'oces umerenu potrosnju i ne treba ti toliko snage onda preporucujem nesto oko 200-250ccm.Jeftinija registracija niza potrosnja. Ja sam malo nizi od tebe,a skuter bih isto koristio kombinovano grad i neko putovanje. Meni su zanimljivi sledeci modeli: Suzuki Burgman 150, Honda Pantheon 150 4t, Piaggio X8 200-250, Aprilia Atlantic 200-250, Aprilia Scarabeo 200-250 pa bih zamolio one koji imaju iskustva sa ovim modelima ili znaju nesto se tice kvaliteta, odrzavanja, potrosnje udobnosti i perfomansi da napisu nesto. U poredjenju sa Italijanima koje sam naveo koliko su skuplji ovi iz Japana ako uopste jesu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skols 25 Napisano Jun 24, 2014 Rider on the storm, 1272 postova Lokacija: Dojčland Motocikl: Pesadinac Prijavi odgovor kao problematičan Preporucujem Markuljin burgman Pazaris i ne mislis, a i ostajes veran porodici SUZUKI Preporuka za Markuljinog Bugija..za te pare dosta toga dobijaš. Ja sam letos uzeo od SuperPopa skuter, obojica smo tu oko 2m, ja malo više kg i super me služi Pre par nedelja vikend tura NS-Temišvar-Segedin-NS (cca 400km), nas dvoje (žena i ja, ne Pop i ja ),pun kofer i pod sedištem, lagana vožnja (ne preko 100km/h) mislim da nije prešao više od 3,4 - 4l. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15888 Napisano Jun 24, 2014 Integrisan, 9305 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ukratko... ako uzimas Maxi-a gledaj da bude od 250cc pa navise, moze karburator ali bolje je sa ubrizgavanjem ( IE ). Podjednako su dobri japanci - italijani- koreanci, ako je dobar primerak navozaces se bas lepo. Cene potrosnog materijala je priblizno ista, jako mala odstupanja, redovan servis, redovne kontrole prenosa, kocnica i nema da brigas. Primera radi, ako hoces da te sluzi kako treba: 250cc - 500cc reovno servisiranje: - zam ulja u motoru i filtera na 3K do 5K - ulje redukttor na 10K - svecica na 10K - filt. vazduha i f. goriva po potrebi CVT ili ti prenos: - kais prelazi min. 10K, zam. na 15K, max. 20K - rolnice priblizno kaisu - klizaci i roler po potrebi - kvacilo ili ti ferode mogu se remontovati kada debljina padne ispod dozvoljenog - kontrola/ciscenje/podmazivanje na 5K Sto se tice preformansi ubzanja tu Maxi ne dominira, od semafora do semafora da ali od 120 do 160km/h ne moze se ocekivati kao sto je na bajku, dosta umerenija voznja da ne kazem mirnija. Ko takav stil voznje voli, lepo ce proputovati... eto licno meni najvise odgovara brzina izmedju 90 - 120km/h, nekako mi milina za voznju, sve preko toga mi je nesigurno, nit mi prija. Eto, toliko od mene i srecno sa kupivinom 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
snaX 0 Napisano Jun 25, 2014 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, zelim da kupim svoj prvi maxi skuter i ne mogu da se odlucim izmedju 3 modela.Pritom nemam bas neko znanje o mehanici i motorima generalno,procitao sam neke teme sa Vaseg foruma ali nisam dosao do zakljucka pa bolje da pitam nego da se sam napravim pametan i uzmem neku glupost. Znaci izmedju modela Gilera Nexus 250,Malaguti Madison 3 250 i Piaggio X8 250? Hvala svima koji su dobre volje da mi objasne prednosti i mane,i naprave best buy od ova 3 modela... Budzet je nesto oko 2 hiljade.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2434 Napisano Jun 25, 2014 Andragog, 5005 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Piagio ima najbolju prodju za daljnju prodaju.... al sam ti pomogo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
burdjan 307 Napisano Jun 25, 2014 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan sto se tice masina gilere i malagutija nema razlike, ti agregati idu u jos nekoliko drugih skutera,scarabeo,beverli...nema greske pouzdane masine ako ubodes pravi primerak. za x8 ne znam. e sada pitanje je sta ti se vise svidja od tih modela.gledaj samo da uzmes ie. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SADAN 862 Napisano Jun 25, 2014 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Mataruska Banja-Klina Metohija Motocikl: MZ ETZ150,Suzuki Bandit 650N Prijavi odgovor kao problematičan E sad tek nema da znas sta ces da kupis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
snaX 0 Napisano Jun 25, 2014 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan hahah ma nema veze,odlucicu na eci peci pec Mislim da ce biti x8,a i jeftiniji je... Hvala na odgovorima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kudi 70 Napisano Jun 25, 2014 Svrati ponekad, 132 postova Lokacija: Loznica Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice motora u sva tri je Piaggiov. Nexus dodje kao sportski skuter, Madison ne znam... X8 je nesto kao touring skuter. Ako si za to da ''peglas'' krivine onda je nexus najbolji za to od ova tri. Ako volis malo da putujes mozda je x8 najbolji za tu namenu. O Madisonu ne znam, mozda je on nesto izmedju. U svakom slucaju radice ti posao svaki i za po gradu i za otici negde ,a ti odluci se za onaj koji ti se najvise svidja i koji je u najbooljjem stanju. Inace Malaguti koji je proizvodio Madisona vise ne postoji pa ces mozda teze naci neke delove ako zatreba ,neke plastike npr... Inace za masinu imas sve potrebno jer je u pitanju Piaggio koji se ugradjuje u Peugeot, Piaggio, Apriliu, ugradjivao Malaguti, Vespu, trebalo bi i Derbi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Carlito. 183 Napisano Jun 25, 2014 KBK, 400 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Silver Wing 600 Prijavi odgovor kao problematičan Kad tad ces hteti nesto jace, tako da odmah se prešaltaj na 500. Moj savet burgman 400, atlantic 500, a moze i silver wing 400/600. I onda si miran. Pricam ti kao neko ko je mislio da je 250 dovoljno, ali onda sam shvatio da ne mozes da pretices ko covek i jos kad vozis dvoje muka manje vise.... Eto iskreno da sam imao nekog da mi ovo kaze, ne bih gubio ni vreme ni zezanje: kupi vozi prodaj kupi. Maxi pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Carlito. 183 Napisano Jun 26, 2014 KBK, 400 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Silver Wing 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ako vec biras izmedju ova tri, onda madison bez ikakvog razmisljanja!!! Polozaj nogu, i udobnost, zastita od vetra, najbolja od sva tri!!!! Pritom probao sam sva tri skutera, pa mogu da kazem to. A moze cak i x9, kao bivsi vlasnik iste samo reci hvale... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fanky 1011 Napisano Jun 26, 2014 BJB Maxi Scooter Club, 1083 postova Lokacija: Beograd - Vinca Motocikl: sprint explorer, Malaguti Madison S250, Suzuki Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Moj predlog ti je za te pare da uzmes Yamaha Majesty 400cc odma, a sto se tice 250cc moj izbor pada ma Malaguti, ne znam kolko si visok ali polozaj sedenja je veoma zadovoljavajuc, u svakom slucaju moras da probas modele koje si naveo pa da vidis sta ti vise lezi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BigRider 1659 Napisano Jun 26, 2014 МК Братство, 1943 postova Lokacija: НОВИ САД СРБИЈА Motocikl: BMW R 1200 RT Prijavi odgovor kao problematičan Такође предлажем да за те 2000 евра нађеш неки добар примерак Јамахе маџести 400 или Сузуки бургман 400,мислим да ћеш се са 250 сморити брзо и да извинеш ''зинуће ти дупе '''врло брзо за још 12ак коња више!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pera Pop 596 Napisano Jun 29, 2014 Svrati ponekad, 360 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Posto sam primetio da te hvale kao majstora za skutere,imas li da preporucis neki konkretan primerak do oko 1000-1500 evra? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gixxer750/94 733 Napisano Jul 8, 2014 Zainteresovan, 340 postova Lokacija: PK Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Muka ziva ova kupovina,makar sam prelomio izmedju 2 jamaha majesty i kymco xciting 500,xciting mi se vise svidja a i ima vece tockove,honda mi je imala 12 pozadi sto je mozda i najveci razlog bio da je prodam,citam o ova 2 skutera i vidim da ih svi hvale,izgleda da im je mana samo skupo odrzavanje(ili gresim),ah da za jamahu sam cuo da je tesnija za kolena inace sam visok 186cm,ima li neko da ih je vozio oba pa da prenese utiske,ako se odlucim za kymco dal da uzmem obican ili onaj 500ir? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...