alexvicent 363 Napisano April 10, 2019 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Yamaha FZS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Evo kako je probušen gornji trougao kod mene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano April 10, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Ok. Tako nesto sam i ja zamislio... Počeo sam sa rasturanjem i uspeo sam sajle gasa da prebacim na desnu stranu... Cekam da mi stignu nosači od kolege pa da polako privodim projekat kraju... Trougao spremno čeka nosače da stignu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1358 Napisano April 10, 2019 Vinyl rider, 826 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, alexvicent said: Evo kako je probušen gornji trougao kod mene Aj malo da vas naribam ( bolje ja nego neko iz rivalske sekte) Kao prvo - nikad ne prepravljajte originalne delove motora, uzmite star polovan za eksperimentisanje - nikad neznate kad ce vam ponovo trebati a ostace vam stari ostecen . Kao drugo - ako ste se vec odlucili za taj zahvat , onda uradite to kako valja. Sto niste okrenuli naopako trougao i sa donje strane gde treba da stoji navrtka - upustili bar 0.3mm ravne povrsine kako bi dobili lepu ravnu povrsinu za naleganje podloske i navrtke. Podloska ima svoju namenu i zaista necemu sluzi, izbor tipa podloske se vrsi prema nameni a ako bas i necemo da biramo puno onda stavimo najobicniju da nekazem PLATNU . Ovakvim stezanjem ostecuje se most a i navrtku Ja sam skinuo ABM trougao i vratio sam heblove i zato vam sve ovo dobronamerno govorim @painkiller - ako hoces sajlu da premestis sa desne strane vrata ( a moras ) - nema jednostavnog zahvata, mora komplikovano, isao sam tim putem. Probao sam na 1000 nacina i nisam nasao jednostavno resenje Korman je strava stvar za po gradu a i za peglanje po krivinama, duzi je krak i manja se sila koristi upravljanje , kaunterstiring je kao po svili da vozis - nezno neznije. Po gradu i guzvi se vitla sa njim samo tako, udoban je i na dugackim putovanjima Moj skidam iz razloga sto polozaj sake i ruke u celini zauzme neki drugaciji polozaj, aj da kazemo da su laktovi rasireni kad imam korman. Ortak mi kaze da uvek prepozna mene i to nepogresivo bas zbog tih laktova . Kad skupim laktove onda mi je nekako nezgodno u zglobovima sake - e sad sto vam ovo pisem , pa zbog grceva koji me hvataju na duzim putovanjima. kad su laktovu rasireni ruke su mi u komfornom polozaju ALI se JAKO grci desna saka, ako laktove skupim onda je grc u saci mnooooogo slabiji ali boli posle u zglobu jer podlaktica u odnosu na saku ne stoji normalno Zato sad vracam heblove pa probam ovu sezonu - ako nema od toga nista onda vracam vislji trougao i narucujem Clubmana, a u 3lepe 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano April 11, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan @Grnca Ja sam svakako planirao da stavim podloške ispod matica nosača i to one šire jer trougao, u tom delu gde dolaze nosači, nije uošte debeo i iz tog razloga ja mislim da treba da ima što veću površinu gde nosač vrši pritisak (od dole). Ovako bez ikakve podloške se ni meni ne sviđa. Druga stvar je ta da si u pravu što se tiče ˝oštećivanja˝ fabričkih delova, ali ja (a verujem i ostali koji su to radili) nemam baš sada nešto novaca za neku drugu ˝komforniju˝ varijantu... Takav set kao tvoj nigde više nisam našao osim na E-bay-u i u Louis-u, a bogme nisu jeftini. Bila je i zamisao da napravim kod strugara kopiju LSL nosača: LSL "VARIANT S" Conversion Kit for Handlebar for VFR 800F 98-01 - JBS MOTOS JBS-MOTOS.PT LSL "VARIANT S" Conversion Kit for Handlebar for VFR 800F 98-01 Kit to convert from Clip on's to Handlebar (Ø22mm) Available in Black or Gray Suggested Handlebar LSL Superbike Flat ali ne mogu naći strugara koji bi mi to napravio, a i da nađem ko bi to radio, kod nas se ne može naći dur-aluminijum već samo običan koji je dosta slabiji... Tako da mi ostaje samo opcija da bušim fabrički trougao i da postavim nosače. Ako se jednog dana odlučim za vraćanje heblova (ili budući vlasnik, ako ga prodam) onda će u te rupe morati da se ubace plastični čepovi ili da se preko trougla prelepi silikonska nalepnica (kakvu, recimo, ima VFR RC36/1)... Sajle gasa sam uspeo da prebacim na desnu stranu bez skidanja kućišta filtera vazduha. Istina, moraju skroz da se izvuku iz rama i onda se opet provuku na desnu stranu, gde takođe postoji otvor gde izlaze kablovi. Sajle onda prate liniju kućišta filtera vazduha i izlaze napolje sa desne strane vrata. Malo je zahtevalo zavlačenja prstića, ali uz malo strpljenja i napora, može lepo da se uradi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 836 Napisano April 11, 2019 MK Obrenovac, 565 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Takodje jedan savet za sve koji prepravljaju Zamensko trouglovi na koje idu nosaci i ispravan volan je duplo deblji u tom delu gde se kace nosaci Fabricki je tu dosta tanak i nije predvidjen da tu trpi neka velika opterecenja Ja sam uvek za opciju napraviti novi jaci nego budziti stari Vidjao sam i budzenje tipa da se na starim trouglovima u tim udubljenjima ubaci komad aluminijuma i zavari za trougao da se ojaca ili celu tu rupu popune varom ali kako to vrsi posao i da li je bolje ne znam Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano April 11, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, NIKOLA 1 je napisao: Takodje jedan savet za sve koji prepravljaju Zamensko trouglovi na koje idu nosaci i ispravan volan je duplo deblji u tom delu gde se kace nosaci Fabricki je tu dosta tanak i nije predvidjen da tu trpi neka velika opterecenja Ja sam uvek za opciju napraviti novi jaci nego budziti stari Vidjao sam i budzenje tipa da se na starim trouglovima u tim udubljenjima ubaci komad aluminijuma i zavari za trougao da se ojaca ili celu tu rupu popune varom ali kako to vrsi posao i da li je bolje ne znam Pozdrav Bojim se da se varenjem (grejanjem) menja struktura samog aluminijuma na tom delu, pa ne znam koliko je i to pametno... Ja cu ubaciti široke i debele podloške pa se nadam da će biti ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano April 11, 2019 Drug član, 3000 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Evo kako sam ja to resio na SV kad sam radio preradu.... 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22375 Napisano April 11, 2019 Integrisan, 9606 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Indenticno sam i ja na 1000f odradio uz razliku sto umesto secenja napravih dva odlivka... U tom sam periodu imao otpad sek. sirovina, materijala koliko "os, 20 messer brenera i grafitnu posudu... Istopio alminijum, nalio u trokut ali ga nisam zavarivao, posto lezi "na nulu" sto bi se reklo, samo ga zabusih (odlivak)... Koriscen je kao podloska i ojacanje trokuta, tezak je motor, sigurno bi se rupe u trokutu vremenom "razlokale" bez ovakve intervencije... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lomitelj 5814 Napisano April 11, 2019 Drug član, 1538 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zna li neko gde mogu da nabavim ovaj čep ili nazovi poklopac? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MoToM 3880 Napisano April 11, 2019 Ne silazi, 5017 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Triumph Daytona 1000 Prijavi odgovor kao problematičan 28 minutes ago, lomitelj said: Zna li neko gde mogu da nabavim ovaj čep ili nazovi poklopac? www.hondateileguenstig.de - HELLEMANN MOTORRADSERVICE WWW.HONDATEILEGUENSTIG.DE Kappe,Abdeckung Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lomitelj 5814 Napisano April 11, 2019 Drug član, 1538 postova Prijavi odgovor kao problematičan @MOTOM Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kingdrom 377 Napisano April 11, 2019 Svrati ponekad, 219 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 Vtec + BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, lomitelj said: Zna li neko gde mogu da nabavim ovaj čep ili nazovi poklopac? Mogu li nesto da vas zamolim? Ako je neko u mogucnosti da izmeri precnik te rupe. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kingdrom 377 Napisano April 11, 2019 Svrati ponekad, 219 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 Vtec + BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Hocu da porucim sa Alija ovakav drzac za navigaciju a kako mi je motor trenutno daleko treba mi info o precniku rupe. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano April 11, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, kingdrom je napisao: Hocu da porucim sa Alija ovakav drzac za navigaciju a kako mi je motor trenutno daleko treba mi info o precniku rupe. Hvala Kolega, unutrašnji prečnik rupe je 19,3 mm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano April 11, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Ja polako napredujem sa radovima oko kormana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kingdrom 377 Napisano April 11, 2019 Svrati ponekad, 219 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 Vtec + BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1358 Napisano April 11, 2019 Vinyl rider, 826 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan 14 hours ago, NIKOLA 1 said: Takodje jedan savet za sve koji prepravljaju Zamensko trouglovi na koje idu nosaci i ispravan volan je duplo deblji u tom delu gde se kace nosaci Fabricki je tu dosta tanak i nije predvidjen da tu trpi neka velika opterecenja Ja sam uvek za opciju napraviti novi jaci nego budziti stari Vidjao sam i budzenje tipa da se na starim trouglovima u tim udubljenjima ubaci komad aluminijuma i zavari za trougao da se ojaca ili celu tu rupu popune varom ali kako to vrsi posao i da li je bolje ne znam Pozdrav Upravo o tome pricam 13 hours ago, ThePainkiller said: Bojim se da se varenjem (grejanjem) menja struktura samog aluminijuma na tom delu, pa ne znam koliko je i to pametno... Ja cu ubaciti široke i debele podloške pa se nadam da će biti ok. Nije to tako strasno kao sto mislis, pa i ram je zavaren pa nikom nista a trpiiiiiiii oho hoho ho ho veca opterecenja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano April 11, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Montiran korman, najzad! Namincano je bukvalno na po 2 mm od vizira. Fale mi još samo tegići i onda je sve kompletno. Nisam hteo fabričke tegiće da prepravljam, kupiću neke univerzalne i montirati... Evo kako to sad izgleda: Do vizira jos 2 mm, taman: I komletna visina kormana u odnosu na heblove (prva slika sa heblovima, druga sa kormanom). Razlika je drastična... Ovim putem se zahvaljujem kolegi @bdada što mi je poklonio nosače od TDM-a, jer bez njih ovaj poduhvat ne bi bio moguć! 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17396 Napisano April 11, 2019 Integrisan, 5145 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Nadam se da ce voznja stvarno biti udobnija nakon ovoga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano April 11, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Motorcyclist je napisao: Nadam se da ce voznja stvarno biti udobnija nakon ovoga. Proba će biti obavljena čim stane ova glupa kiša...Nadam se, koliko već, sutra. Definitivno je ogromna razlika u odnosu na heblove. Sada sedim uspravno na motoru i nema pritiska na šake i ramena. Svakako će vožnje pokazati koliko je ovo bolja varijanta... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale-VFR 457 Napisano April 11, 2019 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: Branicevski okrug Motocikl: Honda Hornet 600 2005 Prijavi odgovor kao problematičan Bas me zanimaju utisci..pisi obavezno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17396 Napisano April 11, 2019 Integrisan, 5145 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 16 minutes ago, ThePainkiller said: Proba će biti obavljena čim stane ova glupa kiša...Nadam se, koliko već, sutra. Definitivno je ogromna razlika u odnosu na heblove. Sada sedim uspravno na motoru i nema pritiska na šake i ramena. Svakako će vožnje pokazati koliko je ovo bolja varijanta... Sutra koliko vidim nece. Veceras sam pokisnuo do gaca u povratku sa posla nisu pomogle ni pantalone itd... dzaba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14903 Napisano April 12, 2019 moto merkat °°, 4932 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan @ThePainkiller sad uzmi 500din. sto si planirao da puknes na kormanu i kupi klincima cokolade, kazi im od tatinog druga Nadam se da ce biti prijatna voznja 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krmco 2680 Napisano April 12, 2019 Drug član, 1009 postova Lokacija: Beograd,Zvezdara,Ub Motocikl: yamaha super tenere 1200 Prijavi odgovor kao problematičan @ThePainkiller Jesi li morao da menjaš neko crevo ili nešto drugo. Послато са SM-J730F уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano April 12, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 9 minuta, Krmco je napisao: @ThePainkiller Jesi li morao da menjaš neko crevo ili nešto drugo. Послато са SM-J730F уз помоћ Тапатока Ne, nisam ništa menjao od sajli i creva. Jedino što sam morao je da promenim kompletnu rutu sajli gasa, tj. da izlaze iz rama sa desne strane, umesto što su išle sa leva, jer je to jedini način da dohvate bez natezanja. Creva kočnice i kvačila, kao i kablovi od prekidača se prebacuju sa prednje strane trougla. Uglavnom, sve može jednog dana, bez problema, da se vrati na heblove, jedino ostaje probušeni trougao, ali mogu da se stave plastični čepići ili se prelepi ona silikonska nalepnica za trougao (kao što ima VFR RC36/1). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...