lomitelj 5814 Napisano Jun 25, 2020 Drug član, 1538 postova Prijavi odgovor kao problematičan Regler mi je prva stavka na listi želja. Da ga sredim pre nego li napravi problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MoToM 3861 Napisano Jun 25, 2020 Ne silazi, 5004 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Triumph Daytona 1000 Prijavi odgovor kao problematičan @Arakis ugrađuje Joškine. Pročitao sam da je dobar i od R1. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 4513 Napisano Jun 25, 2020 Drug član, 979 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000. Prijavi odgovor kao problematičan 20 minutes ago, MOTOM said: @Arakis ugrađuje Joškine. Pročitao sam da je dobar i od R1. Msm da je kod mene stavljen R1 (prethodni vlasnik nije bio 100% siguran) i radi kako treba. Cale ima Joskin i njemu vec par godina sljaka sve bez problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10470 Napisano Jun 26, 2020 Hronični Motociklopata, 7316 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Potpisujem za Jošku, čovek pravi odlične reglere, Ali takođe treba pomenuti i kolegu "zika56" ,on radi isto, i kod njega ima mogućnost da ostane kućište od originalnog reglera, i to puno znači, jer kad ti se regler vrati od Žike samo ga prikopčaš na originalni džek i gotova stvar, regler ostaje na prvobitnom mestu, nema izmeštanja na drugo mesto, kod Joškinog je to malo komplikovanije, i najbolje je otići na ugradnju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexvicent 363 Napisano Jun 26, 2020 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Yamaha FZS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Planiram da zamenim hladnjake i ventilator na 800 fi sa onima od v-teca,kao i hladnjak ulja od vtr-a, kažu da je to prava kombinacija za vrelo leto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lomitelj 5814 Napisano Jun 26, 2020 Drug član, 1538 postova Prijavi odgovor kao problematičan Javi rezultate kad to sve odradiš, nemoj da zaboraviš, molim te. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiking 80 Napisano Jun 28, 2020 Svrati ponekad, 200 postova Lokacija: Subotica Motocikl: vfr750f rc24,rc-36 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam vozio rc24 1986 godiste,i meni nije grejala sediste ni blizu kao sadasnji rc36.Ja mislim da mnogo pomoci oko grejanja nema.Ako cevi zamotas u azbestnu traku,brzo ce igoriti,jer nemaju hladnjenje.To uglavnom stavljaju na copere,da ne opeku noge.Gledao sam jednom trgovce wheelers dealers,i u jednoj emisiji su nekom keramikom u prahu prevukli izduvne cevi,da negreju spolja.Verujem da kod nas nemaju pojma sta je to... A sto se tice reglera,samo izmestanje spolja na slobodan vazduh pomaze.Imao sam i termo pastu,ventilator od kompa,joskin regler,dve sezone i kraj regleru.Sad mozda nekom nece izgledat fensi ovo moje sto sam napravio,al ja vise nemam problema sa pregrejavanjem reglera.Wingrack sluzi kao veliki aluminijumski radijator.Naravno izolirao sam sve zice da voda nemoze da udje.Moze ovo i drugacije,al meni je ovako odgovaralo.Vec treca sezona,i radi Hteo sam prvobitno da napravim nosac,i da ga stavim napred na mesto sirene.Ispod bure bi bio,i dobija direktno vazduh. P.S:Evo danasnjeg primera.Vracao sam se sa susreta u Mihajlovu,plus 32 i przi.Cirka 2 sata je bila voznja.Kad sam stigao kuci,skinem sediste,ram ne vreo,moze ispec jaje na oko Meni su rukohvati ispod sedista,posto imam wingrack2.Nisi mogao da ih uhvatis,toliko su vreli.Pipnem regler,mlak na dodir Naravno hladi ga vetar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ianullrich 53 Napisano Jun 28, 2020 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Medoševac - Nis Motocikl: Honda CBR 600 f3 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, wiking je napisao: Ja sam vozio rc24 1986 godiste,i meni nije grejala sediste ni blizu kao sadasnji rc36.Ja mislim da mnogo pomoci oko grejanja nema.Ako cevi zamotas u azbestnu traku,brzo ce igoriti,jer nemaju hladnjenje.To uglavnom stavljaju na copere,da ne opeku noge.Gledao sam jednom trgovce wheelers dealers,i u jednoj emisiji su nekom keramikom u prahu prevukli izduvne cevi,da negreju spolja.Verujem da kod nas nemaju pojma sta je to... A sto se tice reglera,samo izmestanje spolja na slobodan vazduh pomaze.Imao sam i termo pastu,ventilator od kompa,joskin regler,dve sezone i kraj regleru.Sad mozda nekom nece izgledat fensi ovo moje sto sam napravio,al ja vise nemam problema sa pregrejavanjem reglera.Wingrack sluzi kao veliki aluminijumski radijator.Naravno izolirao sam sve zice da voda nemoze da udje.Moze ovo i drugacije,al meni je ovako odgovaralo.Vec treca sezona,i radi Hteo sam prvobitno da napravim nosac,i da ga stavim napred na mesto sirene.Ispod bure bi bio,i dobija direktno vazduh. P.S:Evo danasnjeg primera.Vracao sam se sa susreta u Mihajlovu,plus 32 i przi.Cirka 2 sata je bila voznja.Kad sam stigao kuci,skinem sediste,ram ne vreo,moze ispec jaje na oko Meni su rukohvati ispod sedista,posto imam wingrack2.Nisi mogao da ih uhvatis,toliko su vreli.Pipnem regler,mlak na dodir Naravno hladi ga vetar Probaj bar da ga gurnes ispod plastike, hladice ga vetar a nece se videti i nece ga voda pipnuti..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexvicent 363 Napisano Jun 28, 2020 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Yamaha FZS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ima li ko da proda neoštećene hladnjake od vteca? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MoToM 3861 Napisano Jun 28, 2020 Ne silazi, 5004 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Triumph Daytona 1000 Prijavi odgovor kao problematičan 21 hours ago, wiking said: Gledao sam jednom trgovce wheelers dealers,i u jednoj emisiji su nekom keramikom u prahu prevukli izduvne cevi,da negreju spolja.Verujem da kod nas nemaju pojma sta je to... Ovako nešto https://www.metallisation.com/applications/thermal-barrier-coatings-onto-exhausts-systems/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiking 80 Napisano Jun 28, 2020 Svrati ponekad, 200 postova Lokacija: Subotica Motocikl: vfr750f rc24,rc-36 Prijavi odgovor kao problematičan 33 minutes ago, MOTOM said: Ovako nešto https://www.metallisation.com/applications/thermal-barrier-coatings-onto-exhausts-systems/ To je to kolega Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiking 80 Napisano Jun 28, 2020 Svrati ponekad, 200 postova Lokacija: Subotica Motocikl: vfr750f rc24,rc-36 Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, ianullrich said: Probaj bar da ga gurnes ispod plastike, hladice ga vetar a nece se videti i nece ga voda pipnuti..... Ispod koje plastike mislis?Jedino napred na mesto sirene,ili negde pored nje.Ove tri godine nisam imao problema i kad je padala kisa,izoliran je redovno.Jedino sto je uvek od blata,i to mi se bas nesvidja.Kad dodje zima,onda cu pravit taj projekat da ga stavim napred ispod plastike. P.S:Inace on se nevidi od wingracka uopste Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ianullrich 53 Napisano Jun 28, 2020 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Medoševac - Nis Motocikl: Honda CBR 600 f3 Prijavi odgovor kao problematičan Pa tu negde ispod sedista ali skroz nize koliko moze.....jel oni su upakovani izmedju sedista i blatobrana zadnjeg tocka, i zato nemaju strujanje vazduha....ja mislim da bi bilo dovoljno da se ubaci negde gde ima dovod hladnijeg vazduha....a to je ispod neke plastike......ne mora toliko van da ti bude....... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ianullrich 53 Napisano Jun 28, 2020 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Medoševac - Nis Motocikl: Honda CBR 600 f3 Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam imao problem sa reglerima, i majstor zika56 je to uvek sredjivao.... I sam trazim neko povoljnije mesto, sakriveno ali da ima koliko toliko hladjenja Oni ne mogu da budu skroz hladni, ali sa druge strane da ne postizu nenormalne temperature bi bilo pozeljno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiking 80 Napisano Jun 28, 2020 Svrati ponekad, 200 postova Lokacija: Subotica Motocikl: vfr750f rc24,rc-36 Prijavi odgovor kao problematičan 25 minutes ago, ianullrich said: Pa tu negde ispod sedista ali skroz nize koliko moze.....jel oni su upakovani izmedju sedista i blatobrana zadnjeg tocka, i zato nemaju strujanje vazduha....ja mislim da bi bilo dovoljno da se ubaci negde gde ima dovod hladnijeg vazduha....a to je ispod neke plastike......ne mora toliko van da ti bude....... Nema tamo mesta,a i tamo je vrelo.Evo jedna slika gde stoji fabricki.Taj zadnji deo gvozdenog repa je vreo ceo,posle duge voznje.Cak i suvozacevi fuzasteri znaju biti vreli.Samo napred je mogucnost,da bih dobio takvo hladjenje kao sad sto imam. Naravno da regleri se greju i imaju svoju radnu temperaturu.Zato su svi regleri kod sportskih motora stavljeni na zadnji deo rama,da svlace toplotu od reglera. E kod vfr-a to ne pomaze,jer v motor i zadnje izduvne cevi greju ceo ram,i regler nemoze da se ohladi. Drugo je kad se vozas po gradu,i kratke relacije.Ja sam putovao na more 2 puta sa njim,motor se negasi 12-13 sati.Ram je vreo satima dok putujes,i to ubija sam regler.Toliko sam vec radio da nadjem neko idealno resenje,al jednostavno ne postoji.Vfr je takav i to je to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ianullrich 53 Napisano Jun 28, 2020 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Medoševac - Nis Motocikl: Honda CBR 600 f3 Prijavi odgovor kao problematičan Znam gde stoji kod vfr.....imao sam....a znam i koliko je toplo.......jbg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16645 Napisano Jun 29, 2020 Integrisan, 4961 postova Prijavi odgovor kao problematičan A da se ugradi ventulator sa hladnjaka procesora koji bi se palio na kontakt? Znaci da se stavi na regler isto kao i sto stoji na rebrima hladnjaka od procesora? Mora spustiti temperaturu za par stepeni da je ne znam sta :). E sad ne znam koliko ima prostora od maske. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lomitelj 5814 Napisano Jun 29, 2020 Drug član, 1538 postova Prijavi odgovor kao problematičan Istina, spusti ali nema moći da održava jer više toplote dođe nego što on odvede. Jednostavno mnogo toplote dolazi od motora. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ianullrich 53 Napisano Jun 29, 2020 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Medoševac - Nis Motocikl: Honda CBR 600 f3 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je fazon da se napravi odvod te toplote koju bi ventilator "vadio" iz reglera......ako nema odvoda onda se nista ne postize 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10470 Napisano Jun 29, 2020 Hronični Motociklopata, 7316 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da bi najbolje rešenje bilo kao što je rekao kolega wiking prebaciti ga napred na mesto sirene ili tamo negde, samo bi trebalo dosta produžiti žice. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MoToM 3861 Napisano Jun 29, 2020 Ne silazi, 5004 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Triumph Daytona 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ili (ako stoji na klasičnom mestu) da se montira napred i sprovede crevo grejanja. Kroz crevo bi svež vazduh bio direktno usmeren na regler. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiking 80 Napisano Jun 29, 2020 Svrati ponekad, 200 postova Lokacija: Subotica Motocikl: vfr750f rc24,rc-36 Prijavi odgovor kao problematičan Svasta sam probao,al ovaj sistem na nosacu kofera,se dosad pokazao najboljim.Probao sam jos jedan sistem,(evo slike).Nije bio lose,al opet ispod sedista struji vruc vazduh,i nije imalo toliko efekta kao sad.Ubusio sam ga u zadnji rep plastike,i ispod stavio aluminijumski hladnjak,da ga inercija tocka hladi. Vfr je toliko nabudzen,da nema bas mesta za nekakve prepravke,a da stim ne ostetis plastike. Nesto cemo smislit kako da ga namestimo negde pored sirene.To ce biti idealno resenje,nit kisne,a hladi ga vazduh redovno. Ja sam od 2010 godine vozim vfr.Prvo rc24 cetiri godine,i onda rc36 sest godina.Od tada trazim idealno resenje za regler Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14191 Napisano Jun 29, 2020 moto merkat °°, 4891 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan wiking da su rebra uzduzno, jos bi bolje hladjenje/strujanje bilo. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MoToM 3861 Napisano Jun 29, 2020 Ne silazi, 5004 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Triumph Daytona 1000 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, wiking said: Svasta sam probao,al ovaj sistem na nosacu kofera,se dosad pokazao najboljim.Probao sam jos jedan sistem,(evo slike).Nije bio lose,al opet ispod sedista struji vruc vazduh,i nije imalo toliko efekta kao sad.Ubusio sam ga u zadnji rep plastike,i ispod stavio aluminijumski hladnjak,da ga inercija tocka hladi. Vidi, nemac daje 5 godina garancije, https://m.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/regler-umbau-vfr-750-rc36-mit-5-jahren-garantie/1432384230-306-7188?fbclid=IwAR17uApcxIzm0UGyOHTUKKtmHFyq7kQiXVqL3_k3918rKK_-MWUrbqWllhE PS Sve hoću, a uvek zaboravim da ti odgovorim na tvoju profil fotku 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiking 80 Napisano Jun 29, 2020 Svrati ponekad, 200 postova Lokacija: Subotica Motocikl: vfr750f rc24,rc-36 Prijavi odgovor kao problematičan Just now, bdada said: wiking da su rebra uzduzno, jos bi bolje hladjenje/strujanje bilo. To je istina,al nije mogao da stane tako u to udubljenje.Nisam hteo skracivat hladnjak.I ovako sam brusio od rebara,da bih dobio debljinu hladnjaka od 20mm.Ako su veca rebra,onda moze tocak da ga zakaci kad se putuje u dvoje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...