GhostMile 4614 Napisano Jul 13, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam kako radi Scott vSystem, pa ne bi bilo lose da neko objasni kako se to podesi za nekoliko kilometara?? 12 strana o Scottoiler sistemu i ne znaš kako radi? Budi ljubazan pa pročitaj. Podešava se baš tako kako si ti opisao. Sa tom razlikom što je mazivo kod Scottoiler sistema toliko jeftino da ne moraš baš u picinu dlaku da nameštaš. Dovoljno je da uređaj podmazuje a da ne baca mazivo na okolinu lanca. Dakle, čim se smanji protok da ne prlja to je optimum. Sve ostalo u cilju "uštede" nema smisla jer se štedi na bočici od 12 EUR na 8000 km! Dakle uštedite 30% a rezulat je 3 EUR u džepu. Ali ko voli, niko mu ne brani Al si ti to pojednostavio, ispadne cista ludost pisati 12 strana. Scottovo mazivo je najskuplje od svih maziva (ma koliko bilo jeftino ) i ne namjestam ja "u picinu dlaku" da ustedim, posto mi je 12 eura dovoljno za otprilike 2 zivota. @Lalajko Da li bi na supersportu sa scottom (koji podmazuje dovoljno) mirne duse derao slidere? (Prepostavljam da to nije tvoj stil, ali pretpostavi ti da jeste ) poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tockovi 1 Napisano Jul 14, 2009 Svrati ponekad, 104 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja koristim Scottoiler i tvrdim da mi mazivo NE PRLJA okolinu lanca. Ako misliš na sitno prskanje koje je ekvivalentno nanetoj prljavštini između dva pranja motora onda si u pravu. Ali da pravi svinjac to nije tačno. I ne znam što uvek neko kada treba da relativizuje nečiji post pominje reklamiranje i prodaju? GhostMile Za supersportske motore opet imaš tamo negde gore sličicu sa takmičarskim motorom čiji je sponzor Scottoiler. Ako je njima ok, ne znam kakav si ti sportista ali trebalo bi da bude dobro svakom prosečnom uličnom trkaču pa i Ghost driverima. Naravno da je prosto. U tih 12 strana samo treba da pročitaš postove onih koji ga koriste i prebrojiš nezadovoljne korisnike. Sve u svemu, rasplinjava se cela priča. Što verovatno nekom ide u prilog. Samo ne znam kome Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6324 Napisano Jul 14, 2009 Enduraš, 6368 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Bilo koji automatski podmazivac lanca bilo kog proizvodjaca prlja felnu. Potrebno je samo podesiti optimum da je lanac adekvatno podmazan, ali da nema previse maziva na njemu, jer sto je vise maziva prljavija je felna. Svo to ulje (mazivo) koje izadje uz rezervoara na lanac, negde mora da ode, ne moze da ispari, a ide upravo na felnu i okolinu lanca. Ko tvrdi drugacije LAZE jer je tako nesto nemoguce. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Daki 302 Napisano Jul 14, 2009 Zainteresovan, 923 postova Lokacija: Beograd Motocikl: st 1300 i r1200gsa i 250 madison3 Prijavi odgovor kao problematičan Bilo koji automatski podmazivac lanca bilo kog proizvodjaca prlja felnu. Potrebno je samo podesiti optimum da je lanac adekvatno podmazan, ali da nema previse maziva na njemu, jer sto je vise maziva prljavija je felna. Svo to ulje (mazivo) koje izadje uz rezervoara na lanac, negde mora da ode, ne moze da ispari, a ide upravo na felnu i okolinu lanca. Ko tvrdi drugacije LAZE jer je tako nesto nemoguce. ...a i izmedju ostalog koga je jos briga sto je malo motor prljav. Motor je da se vozi a ne da se mazi. Ako planirate da budete "kafe rejseri" iz Strahinjica bana, obuceni i armanije, guchije i ostale metroseksualne stvari, kupite skuter ili BMW, sa kardanom, naravno. Podmazivac lanca je extra dobra stvar i dozvoljava da se smejem ostalima koji ga nemaju kako na svakih par stotina km-a filozofiraju istu pricu kako podici motor, dali motul ili neki drugi sprej itd, dok ja lepo sedim i odmaram gledajuci u moj perfektno usijani lanac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 16903 Napisano Jul 14, 2009 Integrisan, 8301 postova Prijavi odgovor kao problematičan [...a i izmedju ostalog koga je jos briga sto je malo motor prljav. Motor je da se vozi a ne da se mazi. Ako planirate da budete "kafe rejseri" iz Strahinjica bana, obuceni i armanije, guchije i ostale metroseksualne stvari, kupite skuter ili BMW, sa kardanom, naravno. Podmazivac lanca je extra dobra stvar i dozvoljava da se smejem ostalima koji ga nemaju kako na svakih par stotina km-a filozofiraju istu pricu kako podici motor, dali motul ili neki drugi sprej itd, dok ja lepo sedim i odmaram gledajuci u moj perfektno usijani lanac. Tacno, sve si lepo rekao. Podmazivac lanca veoma malo prlja tocak, nista vise nego sto ga prlja sprej za podmazivanje, a cak je to ulje mnogo lakse ocistiti sa tocka. Komoditet koji se dobija na duzim voznjama, ali i generalno je toliko veliki da sam siguran da je posle crash barova, scott najbolje ulozenih 100eur u motor. Ne vredi objasnjavati onima koji ne kroiste - sve filozofije tipa prlja tocak, skup itd. padaju u vodu pred uzivanjem voznje, umesto nerviranja oko lanca. A ja motor svakog vikenda neuporedivo, ali neuporedivo vise isprljam svojom voznjom nego sto ono malo scott nabaci na felnu - koju svakako posle svakog vikenda moram da perem;)) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 848 Napisano Jul 16, 2009 Cuore Sportivo, 1337 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Bilo koji automatski podmazivac lanca bilo kog proizvodjaca prlja felnu. Potrebno je samo podesiti optimum da je lanac adekvatno podmazan, ali da nema previse maziva na njemu, jer sto je vise maziva prljavija je felna. Svo to ulje (mazivo) koje izadje uz rezervoara na lanac, negde mora da ode, ne moze da ispari, a ide upravo na felnu i okolinu lanca. Ko tvrdi drugacije LAZE jer je tako nesto nemoguce. ...a i izmedju ostalog koga je jos briga sto je malo motor prljav. Motor je da se vozi a ne da se mazi. Ako planirate da budete "kafe rejseri" iz Strahinjica bana, obuceni i armanije, guchije i ostale metroseksualne stvari, kupite skuter ili BMW, sa kardanom, naravno. Podmazivac lanca je extra dobra stvar i dozvoljava da se smejem ostalima koji ga nemaju kako na svakih par stotina km-a filozofiraju istu pricu kako podici motor, dali motul ili neki drugi sprej itd, dok ja lepo sedim i odmaram gledajuci u moj perfektno usijani lanac. Ne diraj mi BMW... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Daki 302 Napisano Jul 16, 2009 Zainteresovan, 923 postova Lokacija: Beograd Motocikl: st 1300 i r1200gsa i 250 madison3 Prijavi odgovor kao problematičan Bilo koji automatski podmazivac lanca bilo kog proizvodjaca prlja felnu. Potrebno je samo podesiti optimum da je lanac adekvatno podmazan, ali da nema previse maziva na njemu, jer sto je vise maziva prljavija je felna. Svo to ulje (mazivo) koje izadje uz rezervoara na lanac, negde mora da ode, ne moze da ispari, a ide upravo na felnu i okolinu lanca. Ko tvrdi drugacije LAZE jer je tako nesto nemoguce. ...a i izmedju ostalog koga je jos briga sto je malo motor prljav. Motor je da se vozi a ne da se mazi. Ako planirate da budete "kafe rejseri" iz Strahinjica bana, obuceni i armanije, guchije i ostale metroseksualne stvari, kupite skuter ili BMW, sa kardanom, naravno. Podmazivac lanca je extra dobra stvar i dozvoljava da se smejem ostalima koji ga nemaju kako na svakih par stotina km-a filozofiraju istu pricu kako podici motor, dali motul ili neki drugi sprej itd, dok ja lepo sedim i odmaram gledajuci u moj perfektno usijani lanac. Ne diraj mi BMW... Ma to nije bmw, sta se mesas, kad nema pravu stvar - kardan. ;D ;D magicna stvar ;D ugradicu ga umesto skota, makemi ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano Jul 26, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Zna li ko gde u Bgd moze da se lupi Scottoiler crveno ulje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 607 Napisano Jul 26, 2009 drkadzija, 1224 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Fiva d.o.o. tc Mondo, Motoring kod autobuske stanice Hadži Nikole Živkovića 2. Ako slučajno nema tamo, (proveri prvo telefonom) mogu ti poslati iz Pegaza AKS-om i stigne ti za dan na kućnu adresu . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tockovi 1 Napisano Jul 26, 2009 Svrati ponekad, 104 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da ima spisak prodajnih mesta na www.scottoiler.rs Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeky 5 Napisano Jul 29, 2009 U prolazu, 73 postova Lokacija: Malmö,Svedska Motocikl: Kawasaki LTD 750, Suzuki Freewind Prijavi odgovor kao problematičan Momci, Prvi put menjam lanac i lancanike. Elem, turio ja na V-stroma nov lanac, lancanike (D.I.D kit) i Scottoiler koji kaplje po uputsvu (1 do 2 kapi u minuti), zategao ga sa mnom na motoru (pod opterecenjem) po uputstvu (da donji deo lanca oscilira 1 do 2 cm). Presao 1000km i sada je lanac rastegnut, oscilira 3cm pod opterecenjem. Gde sam pogresio? Da zatezem lanac? Dal' tako treba? Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SPORTAUTO 193 Napisano Jul 29, 2009 Zainteresovan, 556 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Momci, Prvi put menjam lanac i lancanike. Elem, turio ja na V-stroma nov lanac, lancanike (D.I.D kit) i Scottoiler koji kaplje po uputsvu (1 do 2 kapi u minuti), zategao ga sa mnom na motoru (pod opterecenjem) po uputstvu (da donji deo lanca oscilira 1 do 2 cm). Presao 1000km i sada je lanac rastegnut, oscilira 3cm pod opterecenjem. Gde sam pogresio? Da zatezem lanac? Dal' tako treba? preporuka za moj motor je 3.5 do 4.5 cm Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Avgust 15, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan .. GhostMile Za supersportske motore opet imaš tamo negde gore sličicu sa takmičarskim motorom čiji je sponzor Scottoiler. Ako je njima ok, ne znam kakav si ti sportista ali trebalo bi da bude dobro svakom prosečnom uličnom trkaču pa i Ghost driverima. .. Pa ja i nisam bas neki sportista, pa mi svaka mrva gripa puno znaci ;D Sad sam se vratio sa malo duzeg puta, i zadnje kilometre me je prala kisa, pa sam odvrnuo malo vise ulja za lanac. Na slici se vidi rezultat, tj. ono sto mene brine. Ove crtice po rubu su od ulja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano Avgust 20, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Interesantno pitanje, mada nije za ovu temu: curi li drugima ulje sa lanca dok je motor parkiran na nekoliko sati ili duze? Znam da ce simpatizeri Scottoilera reci - jeste da curi, ali ono i tada odnosi prljavstinu sa lanca ali to samo znaci da su fleke na betonu crne. Ja u stvari nemam beton ispred kuce, vec plocasti kamen iz Struganika, na kome to jos lepse izgleda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djokic 940 Napisano Avgust 20, 2009 Ol' dirty bastard, 607 postova Lokacija: Zvezdan Motocikl: TDM Prijavi odgovor kao problematičan off:pa 'el ima scoot neku "slavinu" da se zatvori dotok ulja kad ne vozis? msm,ako kaplje kad ga ne vozis znaci da ga bas cvrsto maze,ocu reci mozda previse. a zadnje sto me zanima:"kolk'ko trosi"??? koliki mu je "rezervoar" i koliko cesto se dopunjava?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano Avgust 20, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Nema klasicnu slavinu, zatvara se gasenjem motora. Ne znam tacno koliki mu je rezervoar, mozda oko 70ml, a traje po Scottoileru oko 2000km, meni u praksi oko 1000-1300km. Ja vec duze vreme pokusavam da nadjem neki kompromisan protok, tako da ne prlja motor previse (mada mi to nije previse bitno) a da menjac radi lepo (mnogo vise bitno). Kako god, iz prostora prednjeg lancanika uvek iscuri po neka kap preko noci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Avgust 20, 2009 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice protoka, ja ga drzim na 2 ili 3 zavisno od vremenskih uslova i od planiranog rezima voznje. Na lancu uvek imam tanak sloj ulja, tek toliko da se vidi kako se presijava. Kanister je 50ml i traje mi 1800-2200km. Sto se tice kapanja, nisam nesto posebno obracao paznju, ali posto motor parkiram svaki dan na isto mesto u 10cm razlike, a na betonu nema fleke od konstantnog kapanja, rekao bih da ne kaplje. Za vreme voznje kaplja koliko kaplje. Nikada nisam stelovao na stopericu, vec tako da kada stanem hocu da vidim da postoji tanak sloj ulja na lancu sa obe strane lanca. Plasticni stitnik lanca na zadnjem kraju uvek ima malo ulja na sebi ali oni koji me poznaju znaju da me nesto ne tangira preterana cistoca motora, posto ionako pretezno vozim po prljavim terenima . Inace za sve one koji pokusavaju da nasteluju uredjaj... nemojte se oslanjati na minutazu kapanja ulja. Dobro podmazivanje zavisi mnogo od rezima voznje ali i od polozaja, t.j. ugla pod kojim je montirana bocica. Ulje protice u kombinaciji vakuuma i slobodnog pada i umnogome zavisi od polozaja bocice. Takodje u kisnim voznjama i pri voznjama pri vecim brzinama pozeljno je malkice jace odvrnuti da ucestalost kapanja bude veca da bi se lanac ravnomerno podmazivao i da bi ulje prodrlo i na drugu stranu lanca. Posle inicijalnog podesavanja, obrnite krug od 10-15km pa proverite kako je lanac podmazan i korigujte. Samo da se pohvalim, od kada sam montirao nov lanac i lancanike, i istovremeno montirao scott-a, presao sam oko 20000km i jos uvek nisam imao potrebe za dotezanjem lanca. A vozio sam u svakakvim uslovima i rezimima. I velikim brzinama a dosta i off-a po velikoj prazini i po velikom blatu. Tako da smatram da se investicija definitivno isplatila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SPORTAUTO 193 Napisano Avgust 21, 2009 Zainteresovan, 556 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je jos neko imao problem sa uljem na ivici tocka i da li se to ne dogadja smanjenjem protoka ulja,ima li mozda brzina kretanja motora uticaja na to(pri 200 recimo) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Avgust 21, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam ja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SPORTAUTO 193 Napisano Avgust 21, 2009 Zainteresovan, 556 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam ja to smo videli,poz! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SPORTAUTO 193 Napisano Avgust 21, 2009 Zainteresovan, 556 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam ja da li si eksperimentisao malo,baca na tocak jos uvek? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Avgust 21, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan to smo videli,poz! ups, promaklo mi ono "jos" Kao sto rekoh, bila je kisa, pa sam odvrnuo da curi jedno 7x vise nego normalno. Kad je na normalnom polozaju, nemam taj problem. A kad je kisa, ne koristim pretjerano taj dio gume. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeky 5 Napisano Avgust 21, 2009 U prolazu, 73 postova Lokacija: Malmö,Svedska Motocikl: Kawasaki LTD 750, Suzuki Freewind Prijavi odgovor kao problematičan Moja guma na Stromu je ista kao i kod GhostMile. Bilo je toga i vise dok je bio stari lanac. Pa to sam vidjao i na motorima koji podmazuju lanac sprejem. Nista strasno. Lalajko, kod mene pravi fleku kada ga parkira i to iskljucivo na prednjem lancaniku, ispod nogare. Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HoochieMan 30 Napisano Septembar 3, 2009 Svrati ponekad, 413 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vfr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Razmišljam o scott-u, troškovi mazanja lanca sprejem uopšte nisu naivni. Za motul čistač+mazivo ide 20 evra, što stučem za cirka 2500 km. Što znači da sam ove godine dao 120 evra za podmazivanje lanca. Čoveče. To je ozbiljan novac. Toliko mu praktično dođe nov set lanac-lančanici. U slučaju da scott može da uradi isti posao kao i sprej, sam bi sebe otplatio za sezonu, bar u mom slučaju. Zaista me iskreno zanima, koliko bi lanac preživeo i bio upotrebljiv bez podmazivanja? O scott-u bih pitao par stvari koje mi i dalje nisu jasne iz svega što sam iščitao. Prva je temperatura. Mesto gde bi kod VFR-a bio rezervoar ulja i scott može se uporediti sa rernom, ustvari tačno je da je ceo motor jedna velika rerna. Da li to znači da će ulje teći u slapovima na lanac kad se zagreje, a dok se ne zagreje (bar 10 km) ništa od mazanja zbog gustine ulja? I šta je na kraju zaključak- podmazuje li se i rub gume ili ne? Druga stvar je brzina vožnje. Lalajko je lepo izveo zaključak u uporednoj temi koliko je dobro podmazivanje na 30 i na 150km/h. Kako ste rešili ovaj problem kod svojih motora (kod endura pretpostavljam da nije realan problem, zbog brzina u granicama zdravog razuma)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radelet 8 Napisano Septembar 4, 2009 U prolazu, 76 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: nesto savrseno :) Prijavi odgovor kao problematičan Prijatelju moj poslacu ti PM sa mojim telefonom pa me nazovi da se ispricamo, imam svasta da ti ispricam za sccotoiler-a posto ja imam isti na mom VFR-u ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...