bracabgd 895 Napisano Septembar 11, 2016 BJB Maxi Scooter Club, 2075 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Lep skuter,nek te dobro služi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panta_kg 687 Napisano Septembar 11, 2016 BJB Maxi Scooter Club, 1551 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: Burgman 400 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Dobar, skuter...neka te dobro sluzi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zolaman032 10 Napisano Septembar 12, 2016 U prolazu, 32 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Strsljen 600 Prijavi odgovor kao problematičan Odlican, da se lepo navozas sa njim. Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko SB 391 Napisano Septembar 14, 2016 You tube / Drandigo .., 619 postova Lokacija: Sokobanja Motocikl: Yamaha Fz6S Prijavi odgovor kao problematičan Hvalaa Krece malo sredjivanje... Prvo stigli filteri za vazduh, uljni i ulje promenjeni pre 500km. Sad sam skinuo sediste pa cu da tapaciram samo naslon jer je samo on pocepan, mozda neko zna gde da nadjem bas taj materijal fabricki, ili nijansu takvu?? Skunuo sam prenos da vidim sta ima unutra hhehe Sto se toga tice imao sam srece, varijator vrlo dobar, bez ulegnuca, bez usecenih kanala. Kais Yamahin, deluje bas dobro, realno nema ni potrebe da se menja ali preko zime verovatno zamena. Kvacilo deluje sve ok, ferode na 80 %. Zvono nije sjajno pa ide na obradu. Medjutim, neko je tu podmazao osovinu radilice i pozadi je napunio kvacilo, sve se to razbacalo a ferode su pokupile najvise pa iz tog razloga i trese pri polasku. Detaljno ciscenje i obrada zvona treba da rese problem. Rolnice nisu fabricke koliko sam citao od 15 grama nego malosijeve od 18 grama. Eto i zasto ide u nesto manje obrtaje, da kazem tromo za svoju kubikazu. Ali iste su bez tragova koriscenja pa i sam ne znam sta da radim, za sad ostaju mada bi ih rado zamenio za lakse. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kneža 77 Napisano Septembar 14, 2016 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Prijedor RS Motocikl: Yamaha Majesty YP 400 Prijavi odgovor kao problematičan Уградиш Малосијев мултивар и возиш се са осмјехом од уха до уха. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko SB 391 Napisano Septembar 14, 2016 You tube / Drandigo .., 619 postova Lokacija: Sokobanja Motocikl: Yamaha Fz6S Prijavi odgovor kao problematičan Nadam se bice i to jednog dana.. Za sada samo osnovno dok se malo finansiski poporavim.. Prece su mi gume da zamenim, kais i ostale sitnice, doci ce na red i kvacilo Mada nesto i nisam za vece obrtaje, realno ima dovoljno snage i ovako podesen. Posto planiram po prvi put na duza putovanja, i brzine 80-120, vise ce mi i prijati manji obrtaji, uz to i manje opterecenje motora pa i manja potrosnja. Koliko sam nesto probao ako se i dobro secam na 100km je na nesto oko nepunih 5000 obrtaja, milina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kneža 77 Napisano Septembar 14, 2016 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Prijedor RS Motocikl: Yamaha Majesty YP 400 Prijavi odgovor kao problematičan 120/5800 са оргинал варијатором 120/6000 са Малоси мултиваром Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kneža 77 Napisano Septembar 14, 2016 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Prijedor RS Motocikl: Yamaha Majesty YP 400 Prijavi odgovor kao problematičan Док је разлика при мањим брзинама много већа, али зато убрзање, вауууу Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15879 Napisano Septembar 14, 2016 Integrisan, 9300 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Medjutim, neko je tu podmazao osovinu radilice i pozadi je napunio kvacilo, sve se to razbacalo a ferode su pokupile najvise pa iz tog razloga i trese pri polasku. Detaljno ciscenje i obrada zvona treba da rese problem. Rolnice nisu fabricke koliko sam citao od 15 grama nego malosijeve od 18 grama. Eto i zasto ide u nesto manje obrtaje, da kazem tromo za svoju kubikazu. Ali iste su bez tragova koriscenja pa i sam ne znam sta da radim, za sad ostaju mada bi ih rado zamenio za lakse. Tesko da ces obradom zvona resiti problem iz razloga sto je mast otisla tamo gde ne treba ili ti na ferode. Jedared kad materijal upije....nema nazad, tako da, moj ti je savet da rasturis kvacilo, odmastis, promenis lezaj ako treba, podmazes sta treba, prelepis ferode, sklopis i obradis kvacilo........kad radis, radi kako treba. Ako se odlucis za gore ispisan tekst, kad si vec kod strugara (zarad obrade kvacila), ponesi rolnice te sto imas od 18g, nek ti i njih obradi tj skine na fabr. gramazu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko SB 391 Napisano Septembar 15, 2016 You tube / Drandigo .., 619 postova Lokacija: Sokobanja Motocikl: Yamaha Fz6S Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Satelis, nikad mi ne bi palo na pamet da ferode mogu da upiju ulje, nista onda nosim da prelepim kad sam vec skinuo. Samo za rolnice ne znam da li je moguce da strugar skine sve podjednako, ne bih da mi to bude u debalansu pa da napravim neku vecu stetu na radilici. Koliko je to sigurno da se radi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15879 Napisano Septembar 15, 2016 Integrisan, 9300 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan To se nekad radilo kad delovi nisu bili pritistupacni, sada je slika skroz drugacija tako da se radi ako je bas nuzda (mislim na obradu rolnica). Kad se dobro obradi...nema tu nikakvog debalansa. Ferode su materijala kao meso na plocicacama, nacackaj mast ili jos bolje ulje i videces kako feroda upija u sebe. Послато са ALE-L21 уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mirza_noname 0 Napisano Septembar 15, 2016 U prolazu, 7 postova Lokacija: BiH Motocikl: Yamaha Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Narode trebam pomoc. Imam yamahu majesty 400. U startu do 4-5 hiljada obrtaja nikako nece da ide kako treba. A kad dodje do 5000 obrtaja onda vuce dobro. Ali se tu javlja novi problem. Nakon 5000 obrtaja pocne da prekida gas. Pa moram pustit gas i ponovo dat da bi ona krenula vuc. Da li je neko imao slicno nesta? I da li je to rijesio? Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15879 Napisano Septembar 15, 2016 Integrisan, 9300 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Hmmm hoce kaki, nece kaki...... mirise na dovod goriva, premeri pritisak pumpe za pocetak, vidi kakva je svecica kao i kapa iste (mozda je probila), pritegnutost klema i napon akumulatora. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko SB 391 Napisano Septembar 15, 2016 You tube / Drandigo .., 619 postova Lokacija: Sokobanja Motocikl: Yamaha Fz6S Prijavi odgovor kao problematičan Pa iskreno ne bih se igrao, i da ispadne bas kako treba necu imati mira, mislim na obradu rolnica. Nove su oko 4000 din tako da nije skupo to... U sustini nista hitno nije, odradicu samo kvacilo i zvono i to je to za sada. Hocu malo da se provozam dok vreme dozvoljava. Ozbiljniji servis ce preko zime. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mirza_noname 0 Napisano Septembar 15, 2016 U prolazu, 7 postova Lokacija: BiH Motocikl: Yamaha Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Hmmm hoce kaki, nece kaki...... mirise na dovod goriva, premeri pritisak pumpe za pocetak, vidi kakva je svecica kao i kapa iste (mozda je probila), pritegnutost klema i napon akumulatora. Sto se tice goriva sve je ok. Kapa je neka druga stavljena. Moguce je da ona sta zeza. Akumulator je nov stavljen. I izbacila je gresku pod brojem 42. Kad ponistimo tu gresku ne prekida vise. Cim dodje na 5200 obrtaja upali gresku i opet zeza. Desavalo mi se da u voznji ponisti gresku i onda leti. Cim spustim obrtaje ispod 6000 odma upali gresku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kele101 39 Napisano Septembar 15, 2016 Svrati ponekad, 188 postova Lokacija: Bac Motocikl: Piaggio X9 180, SV650S Prijavi odgovor kao problematičan evo sta kazu za taj kod 42 Code 42 Item:Speed sensor symptom/No normal signals are recieved from the speed sensor Engine startability/ AbleDriveability/ AbleThe problem is that the bike will likely become more & more difficult to keep running as the computor needs the speed input.Mine stopped several times on the way to the repair shop & became more difficult to start each time. a evo i sajt pa gledaj http://majestyusa.com/forums/viewtopic.php?f=11&t=9283 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mirza_noname 0 Napisano Septembar 15, 2016 U prolazu, 7 postova Lokacija: BiH Motocikl: Yamaha Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
A/C 2 Napisano Septembar 16, 2016 U prolazu, 6 postova Lokacija: Bihac Motocikl: Vespa ET2, Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Ekipa zna li tko slučajno broj modela/kataloški broj disk-pločica? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko SB 391 Napisano Septembar 28, 2016 You tube / Drandigo .., 619 postova Lokacija: Sokobanja Motocikl: Yamaha Fz6S Prijavi odgovor kao problematičan Nikako da resim prenos.. Zvono obradjeno, ferode nalepljene nove, opet trese pri polasku. Deteljno sve ocisceno i opet isto. Kais je dobar, Yamahin, varijator je prilicno dobar, rolnice malosijeve od 18 grama. Krece na 3000/3500 obrtaja iz mesta. Kvacilo je rms. Stavio sam tvrdje federe kvacila i sad krece na 4000 obrtaja, manje trese ali i dalje nije kako treba. Imam utisak da nisu potrebni tvrdji federi vec da su pakne lose. Moguce da su ferode nove lose, mozda nije jos uvek leglo kako treba, mozda bi i fabricke rolnice popravile situaciju. Bilo kako bilo, za sada cu samo rolnice da zamenim za fabricku gramazu, a kvacilo cu preko zime da kupim, ne znam koje samo, verovatno ono sa 5 lamela, i verovatno ne u originalu. Pitanje, jel postoje neke specijalne ferode koje se lepe za ove potrebe? Sent from my GT-I9505 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko SB 391 Napisano Septembar 28, 2016 You tube / Drandigo .., 619 postova Lokacija: Sokobanja Motocikl: Yamaha Fz6S Prijavi odgovor kao problematičan Sent from my GT-I9505 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko SB 391 Napisano Septembar 28, 2016 You tube / Drandigo .., 619 postova Lokacija: Sokobanja Motocikl: Yamaha Fz6S Prijavi odgovor kao problematičan http://mstrgovina.hr/hr/Kvacilo-Maxi-za-Yamaha-Majesty-400-07-08 Valja li ovo nesto, oko 8000 din kosta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15879 Napisano Septembar 28, 2016 Integrisan, 9300 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ne mozes samo nalepiti nove ferode i misliti da je to to, resena stvar. Kod kvacila proveravas lezajeve, oprugice, leziste oprugica, vodjice polutki kvacila, lamele na obradu posle lepljenja, zvono kvacila na proveru eventualno obrada ako treba.... To sto ti krece ne 4Krpm nikako ne valja, vrlo brzo sjebaces nove ferode a potom i zvono kvacila..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko SB 391 Napisano Septembar 29, 2016 You tube / Drandigo .., 619 postova Lokacija: Sokobanja Motocikl: Yamaha Fz6S Prijavi odgovor kao problematičan Pa nzm, detaljno sam sve pregledao, ocistio sam sve pedantno, oprugice vizualno deluju dobro, lezajevi pored toga sto se ne cuju nemaju lufta i ne blokiraju, zvono je obradjeno, ali nove ferode nisu. E sad neobicno mi je sto kad ferode ocistim, krpom obicnom obrisem i onda prvih par minuta radi savrseno i posle krene da trese. Ma ne umem da resim, dzabe sve, ili cu kod majstora da odvezem ili da porucim novo kvacilo. Sa 5 lamela rms je 12000din. Neka preporuka koje da kupim ako resim? Sent from my GT-I9505 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko SB 391 Napisano Septembar 29, 2016 You tube / Drandigo .., 619 postova Lokacija: Sokobanja Motocikl: Yamaha Fz6S Prijavi odgovor kao problematičan https://youtu.be/TPINgDMGzSM Drugarov krece na 5000 obrtaja, ovaj sa linka takodje tu negde, moj sada na oko 4000 obrtaja.. Mislim ne smeta meni sto slabo krece, ni sto slabo ubrzava, samo da ne trese pri polasku, necu da divljam skuterom. Sent from my GT-I9505 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kneža 77 Napisano Septembar 29, 2016 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Prijedor RS Motocikl: Yamaha Majesty YP 400 Prijavi odgovor kao problematičan На мој мотор сам уградио Malossi Multivar и бијелу централну опругу, квачило хвата на око 3000 обртаја и не тресе при поласку, док је са оргинал вариоматом и опругом, подрхтавање било "нормално" при малим обртајима. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...