Jump to content

Moto Zajednica

Ponovo Toskana ili.... ???

39 članova je glasalo

1. 1. Kuda 2012. god. ?

• Schwarzwald / Nemacka
    • Garda Jezero / Italija
    • Azurna obala / Francuska
    • Emilia Romagna / Italija
    • Pirineji / Spanija + Francuska
    • Ajmo opet u Toskanu
  2. 2. Koji termin vam odgovara ?

• 28.04.2012 - 05.05.2012 ( 7 dana )
    • 05.05.2012 - 12.05.2012 ( 7 dana )
    • 12.05.2012 - 19.05.2012 ( 7 dana )
    • 26.05.2012 - 02.06.2012 ( 7 dana )

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 366 postova
  • Motocikl: SF V4s

Polazak iz Beograda 12. Maja:

1.vasa maser(pula kod mileta)

2.bg boki(pula)

3.avijaticar i suvozac(pula)

4. dzoni

zainteresovan za polazak kada god i gde god se dogovorimo :-)

Da li jos neko iz Beograda ide sa nama u gore pomenutom terminu?? 0zbunjen.gif

Ne bi bilo lose da se na vre,e organizujemo, jer sam ja sluzbeno odsutan od 09. do 11. Maja van Srbije. 0takoje.gif

Ideja za polazak i okupljanje pred Arenom meni odgovara,

pa ako se slazete da se 12.05. do 9h svi okupimo i krenemo.

Autoputem do Pule bi trebali stici za oko 6h, sto bi bilo oko 3-4 sata popodne, taman za rucak, pa setnja do Pulske Arene, ha?

Za dodatni smestaj ce kralj Mile sigurno imati neki predlog, pa cemo podeliti troskove ravnomerno, mislim da je fer.

Potvrda sa moje strane, a verovatno i sa Vasine.

U 9h kod arene pa lagano na more...1moto3.gif1moto3.gif

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 823 postova
  • Motocikl: CBF1000FA

Evo prvih 6 ruta za 6 dana. Kao alternativu stavljam jos dve dodatne rute iducih dana.

Jel ima ovaj fajl u nekoj drugoj ekstenziji??

Milane, mozes li te rute da sacuvas i da nam ucinis dostupnim u nekom univerzalnom formatu?

Hvala unapred.

:zdravo:

• Zainteresovan, 987 postova
  • Motocikl: R 1250 GS Adventure

Evo prvih 6 ruta za 6 dana. Kao alternativu stavljam jos dve dodatne rute iducih dana.

Jel ima ovaj fajl u nekoj drugoj ekstenziji??

Imam je i kao gpx, ali nisam uspeo da izvrsim upload na stranicu BJB, ne znam iz kojeg razloga :zbunjen:

Kome je potreban gpx format nek mi posalje svoju email adresu pa cu mu ja poslati direktno.

• Zainteresovan, 823 postova
  • Motocikl: CBF1000FA

Skinite ovdjeTyre, programcic za konverziju raznih ruta (google maps, garmin, tomtom...) http://www.tyretotravel.com/

Ja imam tomtom a planiram u google maps pa sam potrazio kako da plan prebacim u tomtom.

Cita kml, kmz i sta sve ne...ima dugme "prebaci u tomtom" ...idealno..:)

Hvala, izgleda da funkcionise :D

• Integrisan, 8364 postova

Ljudi, užurbano odrađujem posao (kako bi se moglo u Italiju :aha:) i sve se radujem!

Što reče Anita (Saletova gospođa), još manje od 10 puta spavamo i polazak!

:moto3:

• Podržavam 2

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Ja sad gledao na alpentourer.com, kaze Stelvio otvoren od jula.

A ovdje live webcam, nema snijega na putu.

Zna li neko onda da li je otvoren ili je zatvoren do jula, pa sve da je +40?

Prolazim blizu, pa bi mogao i da idem preko njega do hotela....(preko Umbrailpass-a, odozgo iz switze)

• Integrisan, 8364 postova

Možeš i preko Passo Tonale (imaš solidan glečar Presenu tu, parkiraš motor pa gore na 3000+ na skijanje :lol:), a onda dolinom jabuka u hotel. A može i preko Madone, pa na Garda jezero, pa odozdo sa jezera u hotel...

Da li se primećuje da jedva čekam ;).

• Podržavam 1

Mozes i sa nasim busom, pa odmorno na ture, a ne ovo ono ja sam umoran dolazim iz Nizozemske a ovde planine :D

:lol::lol::lol:

• Svrati ponekad, 223 postova
  • Motocikl: Pravi- Momacki

Dragi clanovi Exspedicije "Garda jezero 2012"

polako ali sigurno dan polaska se priblizio, verujem da sa nestrpljenjem

ocekujete subotu da krenete pravac zapad a neki na jug.

Iz pouzdanih izvora znam da je Milan ulozio dosta truda i da nista ama bas

nista nije prepusteno slucaju, nadam se da ce vreme biti na vasoj strani

i da uzivanju nece biti kraja.

Jos jednom zelim Vam lep odmor i povrh svega da se svi vrate zivi i zdravi na motorima kuci.

Pozz

• Podržavam 3

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

@BMWK1200R

jao ne skaci mi po muci... jedva sam i ovo nekako nategao :tras3:

Rutu sam smanjio na cca 19 sati. Bice cupavo.

A jos nisam ni sa nosacem kamere gotov. ...

LM, sa ili bez kamere, jedva cekam da se pruzim u krevet tamo :lol:

• Svrati ponekad, 340 postova
  • Motocikl: BMW R45 Yamaha FZS 1000

Hvala gos'n "S", na lepim zeljama, a mister "R"-u se unapred zahvaljujem na ulozenom trudu,

cuo sam da je ozbiljan planer. :takoje:

• Drug član, 1020 postova
  • Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12

Srecan put,lepo se provedite i bezbedno vratite kucama da nam putopisom docarate sta smo propustili.

• Svrati ponekad, 400 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Norge 1200 GT 8V, V 65 Florida, Malaguti Madison 3 250 ie Carbon Black Edition

Jedan mali Intermezzo,:D :D

Kad čete (verovatno) malo i običi Gardsko jezero ,obavezno posjetit jedan mali rtič i otočič na samom "jugu" jezera, koji se zove Sirmione. - Link -

Bili pre par godina nazad sa familiom i mogu reči jako jako lepo. :takoje:

Ako vas put zanese tamo, uzmite panoramski brod - nije skup, pa se provozajte okolo otočiča. Ima šta da se vidi. Prolazi se i kroz izvir termalne vode koji ima 70 stupnjeva a iz vode dolaze mali vruči mehurčiči... Ako neko ima želju može se i okupati,kao što su se Rimljani za vreme rimskog carstva...

Ako ništa drugo imaju najbolji sladoled u Italiji :aha:

Provjereno :moto3:

• Podržavam 1

Hvala na lepim zeljama za siguran put, a sto se tice putopisa Pero ne brini, bice kao roman koji ne sipustas iz ruku dok ne procitas od korice do korice. 0takoje.gif

Kad čete (verovatno) malo i običi Gardsko jezero ,obavezno posjetit jedan mali rtič i otočič na samom "jugu" jezera, koji se zove Sirmione. - Link -

Ako vas put zanese tamo, uzmite panoramski brod - nije skup, pa se provozajte okolo otočiča. Ima šta da se vidi. Prolazi se i kroz izvir termalne vode koji ima 70 stupnjeva a iz vode dolaze mali vruči mehurčiči... Ako neko ima želju može se i okupati,kao što su se Rimljani za vreme rimskog carstva...

Hvala kolega za dobar ''travel tip''. 1zdravo.gif

• Svrati ponekad, 340 postova
  • Motocikl: BMW R45 Yamaha FZS 1000

Max,

70 farenhajta moze, ali celzijusa, :staa2: , skuhat cemo jajca!

Hvala puno na sugestijama i preporukama :takoje:

• Svrati ponekad, 400 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Norge 1200 GT 8V, V 65 Florida, Malaguti Madison 3 250 ie Carbon Black Edition

Max,

70 farenhajta moze, ali celzijusa, :staa2: , skuhat cemo jajca!

Hvala puno na sugestijama i preporukama :takoje:

:lol: , ne brini, ima izvor na dubini od 70 metara vruč 70 stupnjeva. Bar nam tako objasnio "taxista" Gore na površini, gde se mješa sa hladnom, je stvarno fino topla, po mom mišljenju negde 33-36 . Pa kad su se vojnici ovde lečili od rana onda znaš da je to TO :D Probao sam lično i bilo je baš ok :aha:

Jel ima nesto malo kasnije,u junu,julu ili avgustu.Tada je vreme najbolje,a i vremena se ima vise?

Svake godine, samo u Aprilu ili Maju zbog podnosljivijih temperatura, praznih ulica i niskog troska smestaja u inostranstvu !

• U prolazu, 79 postova
  • Motocikl: suzuki DL-650

Jel ima nesto malo kasnije,u junu,julu ili avgustu.Tada je vreme najbolje,a i vremena se ima vise?

Svake godine, samo u Aprilu ili Maju zbog podnosljivijih temperatura, praznih ulica i niskog troska smestaja u inostranstvu !

Da jeste,to je dovoljan i dobar razlog da se tako nesto prodje u aprilu ili maju.To sam pitao zato sto sam u ovom terminu zauzet a posle se ima vrema na pretek.

Dragi bajkeri,

priblizava se vreme polaska na Garda Jezero, nadam se da ste svi spremni za put i da ste imali prilike zadnjih nedelja da trenirate malo kondiciju.

Region Garda jezera, Trenta, a naravno i Dolomita koje ce mo sve obici meni je licno posebno lego na srce. Iz tog razloga sam svake godine od 2007 isao cak i 3 puta godisnje da ga posetim i da se izvozam do mile volje. Priroda je fantasticna, ulice su u dobrom stanju, a i smestaj koji smo knjizili je kao smisljen za nasu grupu.

Molio bi sve vozace da voze po svojim mogucnostima i da drze dovoljno odstojanja prema vozilu ispred sebe. Ako neko u retrovizoru primeti, da mu neko iz grupe fali, nek odmah stane i saceka ga dok stigne.

Prvi u Grupi ce nositi zuti fluroscentni prsluk, a zadnji u grupi ce nositi crveni fluroscentni prsluk, tako da uvek mozemo da vidimo u retrovizoru da li je grupa kompletna.

Za slucaj nezgode molim sve ucesnike da upisu u listu koju cu poneti, ime i telefon osobe koja bi trebala da se kontaktira za bilo kakav slucaj.

Isto tako bi zamolio ucesnike da sklope osiguranje povracaja vozila nazad u Srbiju u slucaju defekta ili nezgode. Sklopite zdravstveno osiguranje za turisticke izlete po inostranstvu i polisu nosite uvek sa sobom za nedaj boze...

Dorucak u hotelu pocinje od 07:00 h, tako da imamo dovoljno vremena da nesto prezalogajimo i da se spremimo do pocetka svakodnevnih tura.

Ture startuju u 09:00 h, a zavrsavaju se kada stignemo... :moto3::ooo::moto3:

Vecera je od 18:00 h do 21:00 h

Molio bi sve ucesnike da budu ujutru tacni na dorucku, da ostatak grupe ne ceka pojedince koji su prespavali ili jos morali da ispune bracne obaveze.... ;)

Sto se tice sipanja goriva zamolio bi sve vozace da sipaju gorivo istog trenutka kada se skrece na pumpu, totalno nezavisno od toga koliko goriva jos ima u rezervaru. Cesto nam je se desavalo da neko ne sipa gorivo jer ima pola rezervara, koji tek mora da napuni za nekih 120 km i sa time mora da ga svi cekaju koji su vec sipali. Te sitnice oduzimaju dosta vremena, a naravno i smetaju vecini grupe.

Regioni na Garda jezeru i u Dolomitima za one koji nisu tamo nikada bili su raj za nas bajkere, prosao sam dosta motorom ali to je ziva istina, nigde nema te mogucnosti da se u sred leta naprimer krckas na + 36 C°, kao u Bolcanu, a sat vremena kasnije uzivas na + 10 C° na Sella krugu i oblacis zimsku jaknu.

Prosecna brzina kretanja nema veze sa onim brzinama na koje ste navikli. Ako u Srbiji vozis etapu sa prosekom od 70 km/h onda u regionu Dolomita mozes da ostvaris nekih vrhunskih 45 - 50 km/h, a i na teritoriji Garda jezera prosek nije mnogo jaci, pogotovo ako je veca grupa kao nasa. Zato ce biti dana gde ce mo biti od 09:00 h - 18:00 h na tockovima

Nadam se da ce nas vreme posluziti da obidjemo sve predlozene ture, posebno ovu do Dolomita, koja je oko 350 km dugacka, morao sam da ubacim i parce Autoputa da bi dosli brze do cilja, a i vratili se na vreme na veceru i wellness.

Ako neko od vas zeli da ponese Laptop samo da napomenem da je za nasu grupu u ceni smestaja vec i besplatna WI-FI konekcija, tako da mozete da se cujete sa vasim najmilijim i preko skajpa ili slicno.

Ako neko ima Garmin Map Source instaliran na laptopu, bilo bi lepo da ga ponese, cisto iz razloga ako moramo zbog vremenskih nepogoda da bacimo planirane rute u vodu i da uradimo nove ( krace ).

Sto se tice ruta koje su planirane, bice nam ceo dan ispunjen sa voznjom. Vozi se po brdsko planinskim regionima i ulicama treceg i cak cetvrog reda bez makadama. Tokom dana ce mo svratiti na neki dobar cappuccino u neki od bezbrojnih kafica na putu.

Ko zeli da obidje neke turisticke gradove u regionu moze naravno to da ucini van glavne grupe. Zna se gde je hotel i svakom je prepusteno da sam odluci da li ce sa grupom na cistu voznju, ili da li mu je vise stalo da obilazi turisticke destinacije.

Ako nas iznenadi lose vreme naravno da mozemo da bacimo neku turu u vodu i da se spustimo do nekog gradica, cisto turisticki.

Toliko za sada od mene.

Zelim svim ucesnicima Garda 2012 sigurnu voznju i lepo vreme, a sve ostalo ce vam ostati vecno u secanju !

Ovo je put iz Trenta do naseg hotela:

:kamp:

• Podržavam 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja