Alien 603 Napisano Octobar 31, 2011 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan fakat je da su medju nasim narodom neke masine "precenjene" - odnosno da kostaju polovne vise nego drugi modeli iz iste klase, koji realno gledano nude isto. na primer golf (dvojka pa na dalje). drzi cenu, ljudi ga smatraju za "dobar i pouzdan auto', a zapravo ne postoji bas neki opravdan razlog za to. osim sto u srbiji postoji gomila mehanicara koji znaju ili "znaju" da poprave najcesce kvarove, sto se delovi lako nabavljaju (jer ima dosta vozila), itd. jedno je cena polovnog vozila, a druge to TOC (totalna cena kostanja ) tako je nekako i transalp precenjen - mada je to pogresna rec. nije on "precenjen' nego je kod nas povoljniji za odrzavanje i eksploataciju, i jeste "best buy" kad malo bolje pogledas, pa otud i drze cenu. mada, i to zavisi od licnog ukusa... meni je recimo svaki "R" precenjen. da mi neko pokloni kawasaki ninju, ne bih znao sta cu sa njim jer mi nije uzivanje da vozim pogrbljen i volim da motor "pliva" na amoritzerima kad ga teram po livadi i ivicnjacima. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Octobar 31, 2011 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan au sta naprica covek koji vozi kineza.....ja bih znao sta da radim sa ninjom ...ali sa kineski sokotalom ne bih znao 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10473 Napisano Octobar 31, 2011 Hronični Motociklopata, 7317 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan bas u tome i jeste fora jer se KLR osim malo estetike u sustini nije ni menjao, otkad je se pojavio 1994 god. mehanicki je ostao isti, kao i KLE, u prevodu, sto je dobro nema potrebe mnogo menjati Mialis 1987god. ne, 1987 se pojavio onaj KLR 650 Tengai valjda, a posle 1994 su skinuli taj Tengai naziv bem li ga, al svakako to mu onda jos vise ide u prilog Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alien 603 Napisano Octobar 31, 2011 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan au sta naprica covek koji vozi kineza.....ja bih znao sta da radim sa ninjom ...ali sa kineski sokotalom ne bih znao pa to i kazem... sto je za tebe dobar motor, za mene moze biti neupotrebljivo, i obratno.. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
simma 111 Napisano Octobar 31, 2011 U prolazu, 95 postova Lokacija: Simanovci Motocikl: nemam vec duze vreme Prijavi odgovor kao problematičan au sta naprica covek koji vozi kineza.....ja bih znao sta da radim sa ninjom ...ali sa kineski sokotalom ne bih znao pa to i kazem... sto je za tebe dobar motor, za mene moze biti neupotrebljivo, i obratno.. Svaka ti cas na odgovoru, ali dzaba se trudis jer takvi to nikada nece razumeti. Oni imaju svoj svet. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Octobar 31, 2011 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan hvala bogu da imamo 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7923 Napisano Novembar 1, 2011 Drug član, 2470 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan ne, 1987 se pojavio onaj KLR 650 Tengai valjda, a posle 1994 su skinuli taj Tengai naziv bem li ga, al svakako to mu onda jos vise ide u prilog Valjda a... ? *Imaginos, jer si vozio nekad R pa znas da nije uzivanje ili pricas napamet? I da, gde nadje ninju molim te?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alien 603 Napisano Novembar 1, 2011 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan ninja mi je prvi pao na pamet kao R, verovatno zato sto sam juce video jednog, nemam neki poseban razlog.. nisam vozio R-a, samo sam sedeo na R-u i skapirao sam da je meni licno ova poza neudobna, i zato ne bih kupio R. naravno, voleo bih da provozam koji krug R-om (kao i svakim motorom ako mi vlasnik dozvoli ), ali ovde smo pricali o tome za kakav motor bi dao svoj novac - a to je vec pitanje licnog ukusa i sta ko voli. kao sto neki ljubitelj brzine nikad ne bi dao pare za KLR650 ili F800GS jer je to za njega bacanje para, tako i ja ne bih dao pare za R, vec bih kupio motor koji radi ono sto ja volim (ovako nesto). zbog toga je nemoguce generalno reci (na primer) "ninja je precenjen" - jer za nekoga je to motor koji vredi kupiti. moze se govoriti (i dosta korisnog saznati) o "precenjenim" motorima u svakoj klasi posebno - i samo ako se navede razlog zbog cega mislimo da je neki motor precenjen u poredjenju sa motorima iste klase i namene. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rodic 132 Napisano Novembar 1, 2011 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Titel Motocikl: Beverly 250 Prijavi odgovor kao problematičan Definitivno su precenjeni Afrika i Transalp , ali ko zna mozda sa razlogom!!! Sto stariji sve skuplji :lol: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mungos 910 Napisano Novembar 1, 2011 The Doctor, 1108 postova Lokacija: Kačarevo Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1 Prijavi odgovor kao problematičan U pravu ste Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Novembar 1, 2011 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan pa ti si prvi pomenu da je ninja precenjena i da ne vredi ili sta vec. Ako cemo iskreno po meni u srbiji su precenjena 3 modela uglavnom. Afrika,TA i f650. Vozio sam sve pomenute modele i ne pruzaju nista posebno. Cak sta vise za manje para supertenere je pruzio mnogo vise od prva dva. Dok je kod bmw-a stvar takva da za manje para mozes da uzmes pegasa ili freewind-a a sve je isto sranje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
p0peye 288 Napisano Novembar 1, 2011 Zainteresovan, 578 postova Lokacija: Bg Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan jel to onaj isti sajt koj je stavio da suzuki gsxr 750 ima hiljadu kubika i dvesta konja? http://www.bikez.com/motorcycles/suzuki_gsx-r750_2011.php @ 1200 RPM (Power: 201.15 HP (146.8 kW)) @ 1200 RPM) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Novembar 1, 2011 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan au sta naprica covek koji vozi kineza.....ja bih znao sta da radim sa ninjom ...ali sa kineski sokotalom ne bih znao pa to i kazem... sto je za tebe dobar motor, za mene moze biti neupotrebljivo, i obratno.. Svaka ti cas na odgovoru, ali dzaba se trudis jer takvi to nikada nece razumeti. Oni imaju svoj svet. A vi vas svet,ljutih masina kineza i apenaca hahaahah....,i vi sve to razumete,jer toliko dugo vozite,silne ste motore izmenjali,jos ako su bili sve jaki motori kao ovi sto sad vozite,vi imate najvece iskustvo i znanje na citavom forumu,pa mozda i na citavoj planeti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mungos 910 Napisano Novembar 1, 2011 The Doctor, 1108 postova Lokacija: Kačarevo Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1 Prijavi odgovor kao problematičan I još jedna tema ode u k****c 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Novembar 1, 2011 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan au sta naprica covek koji vozi kineza.....ja bih znao sta da radim sa ninjom ...ali sa kineski sokotalom ne bih znao pa to i kazem... sto je za tebe dobar motor, za mene moze biti neupotrebljivo, i obratno.. Svaka ti cas na odgovoru, ali dzaba se trudis jer takvi to nikada nece razumeti. Oni imaju svoj svet. A vi vas svet,ljutih masina kineza i apenaca hahaahah....,i vi sve to razumete,jer toliko dugo vozite,silne ste motore izmenjali,jos ako su bili sve jaki motori kao ovi sto sad vozite,vi imate najvece iskustvo i znanje na citavom forumu,pa mozda i na citavoj planeti... pa brate kako da i nemaju najvece znanje kad stalno nesto moraju da caprkaju i popravljaju.... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7923 Napisano Novembar 1, 2011 Drug član, 2470 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan 1. nisam vozio R-a, samo sam sedeo na R-u i skapirao sam da je meni licno neudobna, i zato ne bih kupio R. naravno, voleo bih da provozam koji krug R-om 2. kao sto neki ljubitelj brzine nikad ne bi dao pare za KLR650 ili F800GS jer je to za njega bacanje para, tako i ja ne bih dao pare za R, vec bih kupio motor koji radi ono sto ja volim 1. Imaginos da ti kaze nesto tvoj prijatelj, i ja sam isto mislio tako kad sam prvi put seo na R-a. To negativno misljenje sam nosio u sebi sve dok nisam provozao prvi put eRa. Fora je u tome sto se na eRu ne sedi vec se cepa pun gas i sila vas vuce unazad pa se opeterecenje koje se pri sedenju stvara u kicmi gubi, najvece opterecenje je u rukama i vratnim misicima tj. (misic izmedju vrata i ramena neznam kako se zove) usled drzenja za guvernale da ne bi ispali sa motora bri jakim ubrzanjima 2. Dobro je sto si rekao neki, jer nisu svi ljudi apsolutno monotono opredeljeni za jednu vrstu motora. Gavra voli i eRa i crossa, ja takodje kad bi imao dovoljno para obezbedio bi sebi oba jer ih podjednako obozavam. A dokle, menjacu svake godine R za cross-a pa opet cross-a za R-a i u krug. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alien 603 Napisano Novembar 1, 2011 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan 1. nije problem druze, verujem ti da je stvarno tako kao sto kazes, ja ne sporim - ali vidim da ljudi kad predju neke odredjene godine ostavljaju R-ove i traze udobnije motore. uglavnom se zale da ih bole ledja na duzim voznjama. mozda gresim, sta znam ali to je neki moj utisak, ima cak i na ovom forumu price o tome tipa "omatorio sam, nije vise za mene, bole me krsta" :) 2. e jbg. kad bih imao bas mnogo MNOGO para, normalno da bih kupio razne vrste motora, da se ne lazemo - verovatno bi i neki R bio u kolekciji, ali osecam da bi na kraju 90% vremena vozio nekog KLR-a, V-Stroma ili tako nesto.. ------ nego da batalimo ovu pricu o licnim ukusima, to cemo nekad u kafani ako se sretnemo - reci koji je precenjen R kod nas i sta je najbolja kupovina za ulozeni novac u toj klasi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fABFBAWFBA 806 Napisano Novembar 1, 2011 Svrati ponekad, 377 postova Prijavi odgovor kao problematičan jel to onaj isti sajt koj je stavio da suzuki gsxr 750 ima hiljadu kubika i dvesta konja? http://www.bikez.com...x-r750_2011.php @ 1200 RPM (Power: 201.15 HP (146.8 kW)) @ 1200 RPM) ide 300 u leru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djn125 5 Napisano Novembar 3, 2011 U prolazu, 20 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: ZX6R '99 Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih bas rekao da brzinka nije udobna. Ja sam ove godine sa njom isao dva puta na more,sa drugo i drugi put sa devojkom,presao sam 2000 km po turi. Sto se mene tice ceo dan bi mogao da putujem na njoj. Devojka je bila odusevljena i izjavila je da joj je bilo bolje na motoru nego da smo putovali autobusom. Prosle godine me je vozio drug na KLE-u i to je bio uzas za mene,sedeo sam nazad i jedva sam izdrzao,bio sam pribijen uz kofer i na njegova ledja tako da sam morao da sedim uspravno sto je smrt za kicmu. Uzeo sam i da vozim malo kao da odmorim,ali su me uz sve to bolele i ruke i ramena. Elem kawasaki ninja nit precenjen nit potcenjen motor. Vredi svaku paru. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
smedic 413 Napisano Novembar 3, 2011 Member Title, 254 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: S1000RR Prijavi odgovor kao problematičan To sto joj je bilo bolje nego u autobusu nema nikakve veze sa udobnoscu... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djn125 5 Napisano Novembar 4, 2011 U prolazu, 20 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: ZX6R '99 Prijavi odgovor kao problematičan Samo sa udobnoscu i ima veze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Novembar 4, 2011 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Suzuki VX-800, odlican motor za jako malo para, veoma podcijenjen kod nas... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SLOBANS 183 Napisano Novembar 4, 2011 Svrati ponekad, 495 postova Motocikl: Honda Shadow 750 Spirit, Yamasaki Sky 50, TMZ 50 LS Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se za VX800, fino maotorce, a bas podcenjen. Podcenjen je i SV650 na primer, i Freewind. Uopste, cini mi se da su Suzuki modeli podecenjeni pomalo. BMW nacelno precenjen. Hteo sam Scarver-a, svidja mi se zato sto je neobican, ali za te pare stvarno se moze dobiti mnogo vise od Japanaca. Postoji i na trzistu motocikala trip velicanja nemackih brendova kao i u auto-bezi Golf, Audi, Mecka - su automobili, ostao ne valje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Бранило 604 Napisano Novembar 4, 2011 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Нови Сад Србија Motocikl: Gazela Prijavi odgovor kao problematičan au sta naprica covek koji vozi kineza.....ja bih znao sta da radim sa ninjom ...ali sa kineski sokotalom ne bih znao pa to i kazem... sto je za tebe dobar motor, za mene moze biti neupotrebljivo, i obratno.. Svaka ti cas na odgovoru, ali dzaba se trudis jer takvi to nikada nece razumeti. Oni imaju svoj svet. A vi vas svet,ljutih masina kineza i apenaca hahaahah....,i vi sve to razumete,jer toliko dugo vozite,silne ste motore izmenjali,jos ako su bili sve jaki motori kao ovi sto sad vozite,vi imate najvece iskustvo i znanje na citavom forumu,pa mozda i na citavoj planeti... Прецењени сте ви Човек је изнео своје мишљење По чему је неко мање МОТОРАШ (да тако смо се некад звали) или мање искусан да коментарише на овом форуму ако вози кинеза??? п.с. извините на сметњи 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10473 Napisano Novembar 4, 2011 Hronični Motociklopata, 7317 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan ma pusti ga, ovaj mohikanac misli da je uvatio boga za yaya ako ima Yamahu od 100 konja mos' mislit 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...