Jump to content

Moto Zajednica

Uspeshno projektovan i ugradjen HHO sistem

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 154 postova
  • Motocikl: suzuki gsx,svasta

Pitanje.

Dali moze da se iskoristi crveni silikon da se bolje zadihtuju uvodnici na celiji,dali je neutralan,ili utice na rad celije,dali reaguje sa baznim rastvorom?

Dali je neko isprobao?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 192 postova

Od cega uopste pravite dihtunge ljudi.Ja nigde ne mogu da nadjem nesto da mi posluzi za dihtung.Najbolje bi bilo da kupim metar kvadratni gume ali ne znam gde da je nadjem.

Ja sam sekao od gume 3mm debljina.Negde na netu sam procitao,da moze za dihtung i linoleum,podna obloga.To bi trebalo da je i jeftinije.30x100 cm parce gume sam platio oko 25 evra,prodaje se na kilogram.

Jel zna neko za silikon?Nemoguce da je meni prvo palo na pamet. :neznam:

• Svrati ponekad, 115 postova
  • Motocikl: XJ550 brat/cafe

Moze crvenim silokonom za dihtunge, otporan je na bazni rastvor, ustvari iz prakse ni jedna hemikalija mu nije mogla nista. Probao sam njime da napravim dihtunge izmedju plocica, ali je onda veliki problem u doziranju, slobodnom rukom je mnogo tresko to izvesti! Jedino sto njime ne mozes cvrsto da zalepis uvodnice, ali mozes da stavis malo silikona da bolje zadihtuje!

Uvodnice imaju svoje gumice, radi sigurnosti sam dodao i silikon.ostaje samo da sklopim celiju,ubija ovaj sneg,nemam volje za nista. -_-

• Drug član, 1740 postova
  • Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R

A kako sve to radi na ovom mrazu ? el ne zaledi voda ?

i niko da kaze koliko je para da se uradi sistem za motor ?

• BIG ENDURO FREAK, 645 postova
  • Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987

Meni se ćelija zaledila na ovom mrazu... 1ups.gif ali se odledi nakon 45min rada.. Loši su uslovi za testiranje sad.. toplije vreme će pokazati svoje

Izuzetno losi uslovi za testiranje, na ovoj hladnoci se i standardna potrosnja poveca, pa ne moze lako da se izmeri efikasnost ugradjene celije.

Nema smrzavanja ako se doda procenat etanola u vodu. On ne utice na elektrolizu...

Kod mene je HHO sistem za motor 70€ sa ugradnjom, zainteresovani na pm!

Lepo uradene celije.

Gledam visinu posude za vodu,ako malo padne nivo vode moze rezervoar da izgubi funkciju bablera,eventualno u krivini,kocenje,ubrzanje.Prvi dizajn koji si imao mislim da je sigurniji.Probaces u voznji,samo da otopli malo. :zdravo:

• U prolazu, 79 postova
  • Motocikl: suzuki rf600r

Imam pitanje, interesuje me koliko je celija debela to jest koje je debljine prohrom, pod dva koliko bi celija trebao da stavim za moj motor koji ima zapreminu 600kubika i koja bi Ampera trebalo da to radi kako treba i da pravi 0.75l gasa do 1 l gasa. ovihdana sam malo vise dokon na odmoru pa da probam i ja da napravim HHO generator. pozzz i hvala napred...

• Svrati ponekad, 169 postova
  • Motocikl: HONDA CBR 1100XX ;

Ovaj sistem je sad aktuelan ( valjda zbog cijene goriva) i smanjuje potrosnju goriva oko 20% kod automobila, a ti si prvi koji je ovaj sistem primjenio na motociklu.Mislim da je struja ipak glavni problem u ovom slucaju. Bice jeftine voznje. HHO sistem je buducnost.Poz.

Izvinjavam se ako ne stizem da odgovirim svima na pm, ima mnogo pitanja... A, da, tema nije "kako napraviti HHO" pa da sam skupljao savete ovde, vec sam rezultate podelio, a "saveti" odavde su manje-vishe varijacije na temu.

Struju sam resio smanjenjem povrsine plocica ali povecanjem broja plocica, tako da sad celije daju isto gasa sa manje struje i stabilnije su u radu tj. nema grejanja itd.

• motoras, 2482 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Struju sam resio smanjenjem povrsine plocica ali povecanjem broja plocica, tako da sad celije daju isto gasa sa manje struje i stabilnije su u radu tj. nema grejanja itd.

Eto saveta pravog! Moj prototip hho reaktora dok je radio na ispravljac temperatura je bila ok,a kolicinu gasa nisam merio. Picilo je solidno. E,danas sam ga prikljucio na aku i ostavio desetak minuta da radi probno. Kolicina gasa odokativno je ista,ali mi se istopio plasticni poklopac. Znaci temperatura u crveno. Probacu neke nove eksperimente pa ce mo da vidimo kako ce da radi.

Isekao sam stranice za celiju od pleksi 1cm debljina.Sve izbusio i kad sam hteo da sastavim celiju desilo se nesto cudno.Obrisao sam stranice alkoholom,da nema neku prljavstinu,ostavio stranice na sto, same su ispucale,cuo sam pucketanje i video kako bez razloga je providni pleksi pukao.Dali neko zna zasto?

Pukotine se otvorile oko uvodnica ,stranice su neupotrebljive.

• Ne silazi, 6308 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Koliko sada troši ampera ?

• Ne silazi, 6308 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

AAAAAAAAAAAaaaaaa, pa to znači da ne moram da ledilizujem far (čitaj - mnooogo skupo) :jee::D:takoje: Samo migavce i ostalu siću. Ovo je predivna vest !

Ondak se verovatno vidimo i pre nego što sam mislio :zvizduk:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja