Crni Leptir 199 Napisano Octobar 27, 2011 Free Rider, 126 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki En 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam da li je neko već napisao ali postoji opšte prihvaćen i pravilan ekonomski izraz za ljude koji ne plaćaju a to nije nikako lopov već takozvani "free rider" ... Dakle ljudi koji ne plate kartu u GSP nisu lopovi već free rideri tako je isto i za autoput... 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nenad_dj 305 Napisano Octobar 27, 2011 Svrati ponekad, 265 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha fz1 Prijavi odgovor kao problematičan @ conestef Do dzadza Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5938 Napisano Octobar 27, 2011 Svakom po zasluzi, 12419 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Crni Leptire, nisi znao da imaš toliko članova kluba Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crni Leptir 199 Napisano Octobar 27, 2011 Free Rider, 126 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki En 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pa kad malo bolje razmislim, imam najveći klub u Srbiji, hahahahahaha 4 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Octobar 27, 2011 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Znaci u statutu kluba je da se nikakve karte ne smeju placati? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peratrap 787 Napisano Octobar 27, 2011 Zainteresovan, 523 postova Lokacija: novi beograd Motocikl: HONDA GL1800 Prijavi odgovor kao problematičan u srbiji naravno ne placam a pre neku godinu kad sam motorom prvi put posao u makedoniju na granicnom prelazu stasoh da na menjacnici zamenim neki evric i tip iz menjacnici me pita zasto menjam na moj odgovor da je to zbog placanja putarine on se nasmeja i rece citiram ma daj ko jos motorom placa putarinu u mk na prvoj rampi prodjoh obazrivo i od tada godinama ne placam ni u makedoniji nije neka usteda ali unosi malo avanture u voznju autoputem 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Octobar 30, 2011 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan I moja iskustva sa Makedonijom su ista sa tim sto oni sa desne strane uvek imaju mesta za prolaz motora, tako i da nije neko provlacenje nego moglo bi se reci nepisano pravilo. Doduse dva puta sam samo vozio taj pravac pa bi bas zeleo da cujem nekog od Makedonaca sa foruma sta oni kazu o tome. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Octobar 30, 2011 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Eto, ja sam član tog kluba a nisam ni znao Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Octobar 30, 2011 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da treba malo obratiti pažnju kada se pametuje da se makar koriste pravi izrazi a ne da se govore/pišu reči koje imaju potpuno drugo značenje... U istom tonu - ako već pametuješ, pametuj na srpskom Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
conestef 5 Napisano Octobar 30, 2011 U prolazu, 10 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sprint Pulser 2 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da treba malo obratiti pažnju kada se pametuje da se makar koriste pravi izrazi a ne da se govore/pišu reči koje imaju potpuno drugo značenje... U istom tonu - ako već pametuješ, pametuj na srpskom Pazi "free rider" je stručni termin koji se koristi u ekonomiji, tačnije u javnim finansijama i kao takav se koristi i ne prevodi...zato i jeste pod navodnicima...a i nisam siguran da postoji adekvatan prevod na srpski... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Octobar 31, 2011 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Besplatan jahac Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Novembar 1, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Može da bude samo slobodan ili nezavisan jahač, nikako besplatan Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Novembar 1, 2011 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Joj acime zezam seeee Ajde besplatni jahaci sta ste se ucutali? 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crni Leptir 199 Napisano Novembar 2, 2011 Free Rider, 126 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki En 500 Prijavi odgovor kao problematičan Prevod dobija još goru konotaciju ako je u ženskom rodu. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Novembar 2, 2011 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Nzm, meni licno autoput zna cesto da bude dosadan.. tako da svakako gledam da ga izbegavam.. Lepse mi da prodjem kroz nasha sela lagano... nostalgicno je, i ima sta da se vidi za razliku od auto puta... Na auto putu se toliko smorim koliko god brzo da idem da mislim da bih mogao nabaciti gedzet za blokadu gasa.. cisto da mi ruka ne trne.. i ovo je jedan od nacina zaobilazenja rampe a posto se kroz naseljena mesta vozi sporije gorivo me isto izadje... jeste autoputem brze.. ali.. kad sednem na motor gledam da ne zurim nigde i da imam vremena na bacanje.. Jednostavno sednes i uzivas Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZZ 424 Napisano Novembar 2, 2011 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Luzern Motocikl: Kawasaki VN800A Prijavi odgovor kao problematičan Nzm, meni licno autoput zna cesto da bude dosadan.. tako da svakako gledam da ga izbegavam.. Lepse mi da prodjem kroz nasha sela lagano... Pa ono traktori i nisu za avto put Izvini, morao sam Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Novembar 2, 2011 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Nzm, meni licno autoput zna cesto da bude dosadan.. tako da svakako gledam da ga izbegavam.. Lepse mi da prodjem kroz nasha sela lagano... Pa ono traktori i nisu za avto put Izvini, morao sam Svako zna da zavrne rucku od gasa, a malo ko da vozi bezbedno po sebe i po druge Eto, izvini i ja sam morao Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZZ 424 Napisano Novembar 2, 2011 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Luzern Motocikl: Kawasaki VN800A Prijavi odgovor kao problematičan Uživaj Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 988 Napisano April 2, 2012 Drug član, 1090 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Jes' matora tema ali stigla mi cestitka od JP "Putevi Srbija" i to greskom a tice se ove teme pa rek'o da je obnovim. Elem,mrzi me da citam celu temu ponovo a znam da se vodila polemika kakve konsekvence nosi prolazak kroz naplatnu rampu i istovremeno neplacanje putarine pa resih da postavim "cestitku" ciji ce vam sadrzaj sve objasniti. Dakle to mi je stiglo. Kazem,greskom jer nije u pitanju moj motor ali su nam generalije slicne pa je postar pogresio. Inace,tip je prosao kroz naplatnu rampu jos 2010. godine a ovo je stiglo pre par dana...dakle posle dve godine. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeka Peka i drugari 880 Napisano April 2, 2012 veseli stomatolog , 860 postova Lokacija: Beograd Motocikl: dl 650 Prijavi odgovor kao problematičan odbeg??majka mu stara, ko smislj takve nazive??.... znaci ostaje nam privremeno "ispadanje" tablica.... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano April 2, 2012 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Jes' matora tema ali stigla mi cestitka od JP "Putevi Srbija" i to greskom a tice se ove teme pa rek'o da je obnovim. Elem,mrzi me da citam celu temu ponovo a znam da se vodila polemika kakve konsekvence nosi prolazak kroz naplatnu rampu i istovremeno neplacanje putarine pa resih da postavim "cestitku" ciji ce vam sadrzaj sve objasniti. Dakle to mi je stiglo. Kazem,greskom jer nije u pitanju moj motor ali su nam generalije slicne pa je postar pogresio. Inace,tip je prosao kroz naplatnu rampu jos 2010. godine a ovo je stiglo pre par dana...dakle posle dve godine. Cekaj... ovo stiglo za prolaz motorciklom??? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrvatreci 177 Napisano April 2, 2012 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Petrovaradin Motocikl: Hornet S Prijavi odgovor kao problematičan Ovo bi moglo biti kao i doplatne karte za parking. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dukagss 353 Napisano April 2, 2012 ○○○○○○○○○○, 213 postova Motocikl: Honda CBR 600 Ф Prijavi odgovor kao problematičan Jes' matora tema ali stigla mi cestitka od JP "Putevi Srbija" i to greskom a tice se ove teme pa rek'o da je obnovim. Elem,mrzi me da citam celu temu ponovo a znam da se vodila polemika kakve konsekvence nosi prolazak kroz naplatnu rampu i istovremeno neplacanje putarine pa resih da postavim "cestitku" ciji ce vam sadrzaj sve objasniti. Dakle to mi je stiglo. Kazem,greskom jer nije u pitanju moj motor ali su nam generalije slicne pa je postar pogresio. Inace,tip je prosao kroz naplatnu rampu jos 2010. godine a ovo je stiglo pre par dana...dakle posle dve godine. Nešto tu nije ... stiglo sad od 2010. god. i kažeš kao još greškom stiglo tebi jer imate "slične" generalije... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 6639 Napisano April 2, 2012 MotoDJIR.com, 1360 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Da li si siguran da je ovo za motocikl?!!!! Ovo je prvi primer za mnogo godina... Ja nisam dobio još nijednu...a veruj mi...samo malo pustim gas... 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasafilipovic 290 Napisano April 3, 2012 Uploader, 419 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: GSXR 600 Prijavi odgovor kao problematičan Treba da ga je sramota... uhvatili ga na rampi, bruka 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...