Jump to content

Moto Zajednica

Prolaz na naplatnoj rampi

Recommended Posts

• Integrisan, 8483 postova

Zeko :zdravo:,

Ima nekoliko zaključaka:

1) MAda nije zvanično o tome odlučivala, AMS verovatno neće u ovom trenutku da se bavi protestom oko cene putarina. Smatramo da je to unapred izgubljena bitka, bez obzira na ishod (budući da takođe smatramo da mi ne umemo da obezbedimo besplatne putarine, a da bi cene koje verujemo da možemo da postignemo ljudi i dalje bojkotovali). Ako se situacija promeni i uvede represija u odnosu na tekuće stanje, delovaćemo kako smatramo da je u interesu naših članove i članova ove moto zajednice.

2) Ako neko drugi ume da obezbedi besplatne putarine to bi besumnjivo bilo velika stvar i unapred ga podržavamo u akciji. Ja lično ću uvek doći (iz solidarnosti) da podržim bilo koju sličnu akciju

3) Nismo muzička fontana, pa da kada neko poželi neku želju (akciju), mi moramo da je otpevamo (organizujemo). Predstavljamo svoje članstvo, a ne sve motocikliste i nismo obavezni svim motociklistima i svim idejama.

4) Najvažnije: sve može, ali NE MOŽE da nas neko naziva lopovima >:( i s*re nam po glavi, a mi da ćutimo i trpimo. Ne može ni u aluzijama i posredno. Ne može bilo kako! Sve ima svoje granice, pa Bogami i naše strpljenje...

Dosta za jednu temu... :aha:

• Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 729 postova
  • Motocikl: X8

severian :zdravo:

Zaboravih da dodam danas:

- Cene putarine nisu menjane od februara 2008. godine i realno bi bilo da one budu povećane za iznos inflacije u tom periodu, što je oko 30 odsto. Mi nećemo tražiti baš toliko, ali planiramo povećanje od barem 18 odsto, koliko iznosi PDV koji ćemo u skladu sa preporukom revizora morati da iskazujemo - istakao je Drobnjak....

Ostalo mozete procitati u vestima.

• Zainteresovan, 904 postova
  • Motocikl: SUZUKI V- STROM

Plaćao sam godinama i video da većina ne plaća.Onda sam prestao i ja da plaćam.Ali retko idem auto-putom.

• Drug član, 1260 postova

Ajdemo kao prvo da ne uzimamo u obzir licna iskustva vec globalizovani pogled na ovu temu. Kao prvo treba spomenuti da je Srbija na veoma prometnom transportnom pravcu koji spaja Solunsku i Istambulsku luku sa Evropom. Samim tim nas tranzitni saobracaj bi trebao biti veoma razvijen, ali to nije slucaj. Razlog tome su visoke cene putarine i goriva. Spediterskim organizacijama se vise isplati da kamione teraju preko Bugarske i Rumunije nego kroz Srbiju. Kada bi cene putarine bile nize, Srbija bi mogla da povrati veliki udeo tog tranzitnog saobracaja, a uz to bi ekonomija treceg sektor (ugostiteljstvo, hoteljerstvo, usluzne delatnosti) znatno bila povecana. Gradovi koji se nalaze pored tih tranzitnih pravca bi doziveli znatno ekonomsko unapredjenje. Ako uzmemo Nemacku na primer, ona je koncentrisala svu svoju ekonomsku moc na povecanje efikasnosti saobracaja. Najbolji pokazatelj koliko je neka drzava razvijena pokazuje koliko je razvijen njen saobracaj. Po meni trebalo bi da se stavi do znanja nadleznim da bi vise zaradeli na putarine kada bi im spustili cene.

Slazem se sa vecinom tvojih stavova osim sa razlogom zasto nas obilaze.

U eurima je cijena goriva u Srbiji niza nego u vecini zemalja u okruzenju, a putarine nisu dovoljno velike da bi opravdale troskove goriva pravljenjem dodatnih kilometara.

Kamioni koji dolaze kroz Hrvatsku su prisiljeni da nastave kroz Srbiju jer nemaju izbora.

Kamioni koji dolaze kroz Madjarsku skrecu prema Rumuniji i nastavljaju kroz Bugarsku, i to od trenutka kada su se Rumunija i Bugarska pridruzile EU,, iako su na tom pravcu bili dosta losiji putevi (ne znam da li su napravljeni novi u zadnjih par godina, ako netko zna neka napise) zato sto na tom putu nemaju carinskih formalnosti jer sve vrijeme voze kroz EU, dok na putu kroz Srbiju moraju da prave carinske papire, i to i na ulasku i na izlasku sto pored troskova dovodi i do produzenog vremena transporta, a ponekad i do kasnjenja u isporuci, a kao sto znate vrijeme je novac

• Podržavam 2

• U prolazu, 91 postova
  • Motocikl: Honda cbf600s

4) Najvažnije: sve može, ali NE MOŽE da nas neko naziva lopovima >:( i s*re nam po glavi, a mi da ćutimo i trpimo. Ne može ni u aluzijama i posredno. Ne može bilo kako! Sve ima svoje granice, pa Bogami i naše strpljenje...

iliti, kako se ubijaju muve pneumatskim cekicem :lol:

• Podržavam 3

• Drug član, 1542 postova
  • Motocikl: XLV 1000

Sad slušah na TV o ljudima iz prigradskih naselja, koji plaćaju putarinu N puta dnevno itd, oni su u pravom problemu... Pošto se o tome priča neko vreme u javnosti u poslednje vreme, valjda zbog izbora i sve... cenim da treba pratiti razvoj te situacije, pa probati istim ili sličnim mehanizmima.

• The Doctor, 1108 postova
  • Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1

podrzavam kolegu koji kritikuje ove sto ne placaju,zaboravih mu nick-par stranica pre ove...sem uvredljivih reci,ali sustinu podrzavam...uvek sve placam jer kad bih pobegao bio bih u svojim ocima ljigava jajara...zato i zivimo kako zivimo.znas kad bi japanac pobegao da ne plati.ali oni na to gledaju drugacije,imaju osecanje zajednice,ako ne plati,uzeo je nekome novac,a to posten covek ne radi.svako nek da ono sto duguje i mirna backa.zar trebam da platim samo ono sto moram jer ce me neko videti i obrukacu se(kafic,prodavnica itd).a ono sto mogu da ukradem jer niko ne vidi-to cu da kradem.pa sta sam ja onda,koliko vredim? po mojim merlilima-ne vredim nista.taman da sam siguran da me nikad nece uhvatiti i da cu kradjom(da,kradjom)te sitne sume na rampi ustedeti godinama ogromne pare-nikad to nebih uradio.razumem da se covek prevari kad dodje u iskusenje da ukrade milione..ali za neke sitne pare da budem u svojim ocima govno a ne covek-necu.

Mislim da mašiš poentu. Niko ne misli da će se obogatiti za 100-200 din. Više je stvar principa ili zajebancije (kako kome). I nemoj molim te da mi se kuneš u poštenje i da mi pričaš o Japanu. Pun mi kufer takvih sa televizije ovih dana.

• Podržavam 6

• Neka Ekstra Titula, 402 postova

naravno da ams neće uraditi ništa da se smanji putarina za motocikle..pa nemoj da se nekom zameraju..bitno je da ispred amss uvek stoje parikrani neki novi džipovi i slično..svaki dan prolazim tamo..sve je to gomila postavljenih direktora i uplašenih činovnika kao i svuda kod nas.

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 823 postova
  • Motocikl: CBF1000FA

"... Kao prvo treba spomenuti da je Srbija na veoma prometnom transportnom pravcu koji spaja Solunsku i Istambulsku luku sa Evropom. Samim tim nas tranzitni saobracaj bi trebao biti veoma razvijen, ali to nije slucaj..."

:takoje: Slazem se apsolutno sa tvojom konstatacijom, ali ne i sa razlozima. @Tomerc je tu delimicno u pravu.

Slazem se sa vecinom tvojih stavova osim sa razlogom zasto nas obilaze.

Kamioni koji dolaze kroz Hrvatsku su prisiljeni da nastave kroz Srbiju jer nemaju izbora

Kamioni koji dolaze kroz Madjarsku skrecu prema Rumuniji i nastavljaju kroz Bugarsku, i to od trenutka kada su se Rumunija i Bugarska pridruzile EU,, iako su na tom pravcu bili dosta losiji putevi (ne znam da li su napravljeni novi u zadnjih par godina, ako netko zna neka napise) zato sto na tom putu nemaju carinskih formalnosti jer sve vrijeme voze kroz EU, dok na putu kroz Srbiju moraju da prave carinske papire, i to i na ulasku i na izlasku sto pored troskova dovodi i do produzenog vremena transporta, a ponekad i do kasnjenja u isporuci, a kao sto znate vrijeme je novac

"...Kamioni koji dolaze kroz Hrvatsku su prisiljeni da nastave kroz Srbiju jer nemaju izbora..." :lol: (...pa kad su vec tu, lol...)

@Tomerc, tvoj "zdravi um" ("a prljav motor" :stabre:) valjda moze naci neko bolje objasnjenje :lol:

Da vas podsetim obojicu da je najveci deo teretnog tranzitnog saobracaja Srbija izgubila jos pocetkom 90-ih, izbijanjem rata na ovim prostorima. Transport robe je morao da nadje alternativne pravce. Koriste se 3 varijante za prevoz ka Bugarskoj, Grcko, Turskoj i dalje ka Bliskom istoku.

1) Veliki deo kamionskog saobracaja ka Grckoj i Turskoj se brodovima prebacuje iz luke Trst do grckih luka (Solun, Kavala) odakle nastavljaju dalje. Taj najmladji, nazovimo ga "koridor", je odlicno razradjen.

2) Drugi pravac je tzv. "panevrospki koridor IV" koji od Nemacke preko Ceske, Madjarske, Rumunije i Bugarske ide do Grcke i Turske. E sad, zasto taj pravac izbijanjem rata u Ex-YU nije odmah preuzeo primat u odnosu na transport brodovima? @Tomerc je naslutio, ali se i mudro ogradio :care:.

Glavni razlog je sto se na tom koridoru IV, izmedju Vidina u Bugarskoj i Calafata u Rumuniji, saobracaj preko Dunava odvija trajektom. Mozete da zamislite kakvo usko grlo to predstavlja. Na 500 km, koliko Dunav cini granicu izmedju Rumunije i Bugarske, postoji jedan jedini most preko Dunava. Ako zele da zaobidju trajekt, moraju da idu dugim zaobilaznim putem preko Bukuresta na vec pomenuti jedini most, Ruse-Giurgiu.

Uz veliku finansijsku pomoc EU 2007. je zapoceta izgradnja velikog kombinovanog zeleznicko-drumskog mosta Vidin-Calafat umesto vec pomenute trajektne veze Vidin-Calafat. Most, na nasu srecu, jos uvek nije gotov, kasne iz raznoraznih razloga, Balkan je to :lol:...

3) I tek onda dolazimo do nas, kao 3. mogucnosti... Visina cene benzina, putarine... Sve je to marginalno, ako se uzme u obzir da roba koja putuje koridorom IV do Bugarske i Grcke ne napusta teritoriju EU. @Tomerc je to lepo napisao. Kada zavrse taj most Vidin-Calafat izgubicemo jos jedan deo tranzita.

Tako da, drugari, mislim da nam se ne pise dobro sto se toga tice. Teretni saobracaj se nikada vise nece odvijati onim intenzitetom kao do 1990. Daj Boze da se zadrzi i ovaj intenzitet. :zdravo:

• MK SO Zandarmerije, 608 postova
  • Motocikl: KAWASAKI ER5, pre SUZUKI BANDIT 1200, APRILIJA ATLANTIC 500 CLASSIC

mungos niti ti se kunem ni tebi ni drugima niti imam potrebu,pisem onako kako ja radim i kako ja na te stvari gledam,necu drugome da ukradem sitne pare ni zarad para ni slabasnog izgovora kao sto je princip,pisaj na princip koji me dovede u situaciju da nekome nesto ukradem,a sad sto to tebi izgleda kao naucna fantastika i providna laz,to vidi sa sobom...drugi nek rade kako hoce,njihova stvar,rade to iz razlicitih razloga,i imaju pravo da tako rade i postujem njihove razloge.SEBI bih se gadio kad bih pobegao da ne dam sacicu para,i SEBI bih bio sitan lopovcic.sebe mogu da nazovem kako hocu,moze mi se.druge necu.oni to rade iz sebi znanih razloga,koje ja postujem,samo se ne slazem sa njima.ko ne moze ili nece da shvati ovo sto napisah...sta znam. uzdravlje :zdravo:

• Podržavam 8

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3695 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

mungos niti ti se kunem ni tebi ni drugima niti imam potrebu,pisem onako kako ja radim i kako ja na te stvari gledam,necu drugome da ukradem sitne pare ni zarad para ni slabasnog izgovora kao sto je princip,pisaj na princip koji me dovede u situaciju da nekome nesto ukradem,a sad sto to tebi izgleda kao naucna fantastika i providna laz,to vidi sa sobom...drugi nek rade kako hoce,njihova stvar,rade to iz razlicitih razloga,i imaju pravo da tako rade i postujem njihove razloge.SEBI bih se gadio kad bih pobegao da ne dam sacicu para,i SEBI bih bio sitan lopovcic.sebe mogu da nazovem kako hocu,moze mi se.druge necu.oni to rade iz sebi znanih razloga,koje ja postujem,samo se ne slazem sa njima.ko ne moze ili nece da shvati ovo sto napisah...sta znam. uzdravlje :zdravo:

Pored velikog +, od mene i: 1care.gif1care.gif1care.gif1care.gif1care.gif!

• Podržavam 2

• Drug član, 1260 postova

"...Kamioni koji dolaze kroz Hrvatsku su prisiljeni da nastave kroz Srbiju jer nemaju izbora..." :lol: (...pa kad su vec tu, lol...)

@Tomerc, tvoj "zdravi um" ("a prljav motor" :stabre:) valjda moze naci neko bolje objasnjenje :lol:

Cist motor je znak prljavog uma ;):lol: :lol:

• Svrati ponekad, 102 postova
  • Motocikl: imao nekad

Lepo receno, od mene+!

• Svrati ponekad, 121 postova
  • Motocikl: hooooonnddaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ovde, izgleda mi ima i lopova0zbunjen.gif0stabre.gifNeka te pokradu, nek ti otmu zenu,

shvati da ti tako samo dizu cenu,

neka ti se krisom iza ledja smeju,

samo od baraba sacuvaj ideju."ČORBA"

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

naravno da ams neće uraditi ništa da se smanji putarina za motocikle..pa nemoj da se nekom zameraju..bitno je da ispred amss uvek stoje parikrani neki novi džipovi i slično..svaki dan prolazim tamo..sve je to gomila postavljenih direktora i uplašenih činovnika kao i svuda kod nas.

Ovaaaajj, grešiš sinko, grdno grešiš :)

u ovoj priči je Asocijacija Motociklista Srbije - AMS

nije Auto Moto Savez Srbije ili popularno AMS - 987

p.s. ništa lično. Nemoj pogrešno da me shvatiš :takoje:

• Redovan, 181 postova
  • Motocikl: Honda CBR 600RR

podrzavam kolegu koji kritikuje ove sto ne placaju,zaboravih mu nick-par stranica pre ove...sem uvredljivih reci,ali sustinu podrzavam...uvek sve placam jer kad bih pobegao bio bih u svojim ocima ljigava jajara...zato i zivimo kako zivimo.znas kad bi japanac pobegao da ne plati.ali oni na to gledaju drugacije,imaju osecanje zajednice,ako ne plati,uzeo je nekome novac,a to posten covek ne radi.svako nek da ono sto duguje i mirna backa.zar trebam da platim samo ono sto moram jer ce me neko videti i obrukacu se(kafic,prodavnica itd).a ono sto mogu da ukradem jer niko ne vidi-to cu da kradem.pa sta sam ja onda,koliko vredim? po mojim merlilima-ne vredim nista.taman da sam siguran da me nikad nece uhvatiti i da cu kradjom(da,kradjom)te sitne sume na rampi ustedeti godinama ogromne pare-nikad to nebih uradio.razumem da se covek prevari kad dodje u iskusenje da ukrade milione..ali za neke sitne pare da budem u svojim ocima govno a ne covek-necu.

Tom kolegi je nick tomerc i sit sam vise svih njegovih moralnih postova i u drugim temama.........a i ovaj tvoj me nije puno obradovao. Lako je vama sto imate plate po par stotina ili iljada evropske valute, pa sirotinji prosipate muda za bubrege, pricate o nekom moralu dal ce ispasti jajare ako metodom Robina Hooda ustede 100-200 dinara.. jadna drzava propasce do juna meseca... autoputevi puni rupa,pokidase nam amortizere i lezajeve u tockovima a jos i da placamo za to...

post-9674-0-28890300-1334648749_thumb.jpg

• Podržavam 2

• MK SO Zandarmerije, 608 postova
  • Motocikl: KAWASAKI ER5, pre SUZUKI BANDIT 1200, APRILIJA ATLANTIC 500 CLASSIC

nastavi da ne placas kad god mozes,pa ce biti bolji putevi,bez rupa.logicno.kad bi svi radili kao ja,bilo bi boljih puteva,a kad bi svi radili kao ti,sta mislis kakvi bi putevi bili.kako neko odbija da shvati ociglednu stvar samo zato sto je on tvrdio suprotno,ja ne razumem.ima li para u kuci iz koje ukucani kradu?? nemoj da platis na naplatnoj rampi,u firmi gde radis vrdaj od posla koliko mozes,cim te glava zaboli idi kod lekara simuliraj predinfarktno stanje,kijaj kaslji prdi i podriguj samo da se ode na bolovanje,da kaplje parica a da se sedi kuci na dupetu,budale nek rade ko ih jebe kad su glupi jel da,ide radni staz uskoro ce i penzijica,kad odes na posao gde god vidis da neko ispustio neku alatku ili nesto,kljuc srafciger elektrodu,zavrni nogavicu turi je u carapu i nosi kuci,vuci sve kao hrcak iz fabrike sto god moze,a to sto u toj firmi treba sutra dete da ti radi-e to se jbg nisam setio.a to sto ja radim i za koju platu,ne dao ti bog da ti to radis i za te pare,360 dana u godini,bez dana bolovanja,godisnjih odmora slobodnih dana vikenda, radim napolju i na -15 i na + 40 ...onih 5 dana sto fali to su za bozic uskrs i novu godinu.pa opet platim svakome svoje.svi bi da kradu gde god mogu da otmu,jebe mi se drzavno je jel da? a posle losi putevi,lose ovo lose ono,losa vlast,lopovi su jelte,sve pokradose.pa oni su mi..to jest vi..nisu dosli iz tunguzije,iz naseg su naroda...kad mi budemo bolji,tad ce nam biti bolje.a to ce,kakvi smo ,vecina,ljudi,kakav nam je moral obraz i pamet,da bude nikad.i treba tako. sta cemo drugo da budemo nego slepci,kad se kao slepci ponasamo?? kako je moguce da ima zemalja u kojoj su putevi sredjeni,voze se dobra kola,imaju lepe kuce,zive lepo od plate? odakle im pare?pale s neba? nasli na ulici? ne,nego imaju drukciji odnos prema svom poslu,prema drugom coveku,prema zajednici... tamo zive DRUGI,DRUGACIJI LJUDI, ZATO DRUGACIJE I ZIVE ! kradu i njihovi na vlasti,vise nego kod nas,jer vise i imaju,al se radi i zaradi,pa ima za sve,i da se namire ovi na vlasti,i da ostane za narod.ljudi bre,da bi imali morate da dajete,da trosite,a ne da se otima gde moze...da zavrsim,zabolese me prsti: kad nemas nesto,ne kukaj da ti kriva vlast ministri il baba vracara iz komsiluka-gledaj u sebe kao krivca.nemas para za nesto?nisi zaradio,zato i nemas.zapni,savi kicmu radi 2 posla,radi svaki dan kao ja a ne 100 dana u godini.sve sto nemas sam si kriv.nemas jer si krao na naplatnoj rampi,u nisi se trudio na poslu,nosio si svaki dan nesto iz firme kuci i tako dalje... i necu vise da pisem na ovu temu jer je uzalud,mator se ker ne uci lajati.

• Podržavam 7

• Redovan, 181 postova
  • Motocikl: Honda CBR 600RR

U pravu si donekle, razumem tvoj revolt, ali me sigurno neces ubediti da sve pare od putarina idu na plate radnicima i na obnavljanje istog.. pa siguran sam da u Majci zemlji Srbiji,svima nam dragoj,bez koje ne mozemo i u kojoj trunemo jer se gusimo u sopstvenim govnima, ni 30% novca od putarina ne ide na plate radnika i obnavljanje puta, a te automobile sto vidis,to su oni kod kojih je drugih 70%. Nastavicu da napinjem kicmu kolko god mogu i moram,a ako zelis da promenis svet,sacuvao sam ove tikete pa tih mogu proslediti...

• Podržavam 1

• Hit the Road, 1415 postova
  • Motocikl: BMW R1200GSA

... tamo zive DRUGI,DRUGACIJI LJUDI, ZATO DRUGACIJE I ZIVE ! kradu i njihovi na vlasti,vise nego kod nas,jer vise i imaju,al se radi i zaradi,pa ima za sve,i da se namire ovi na vlasti,i da ostane za narod.

Za ovo uzmi troslojni Perfex 1jok.gif

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 400 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Norge 1200 GT 8V, V 65 Florida, Malaguti Madison 3 250 ie Carbon Black Edition

Predlažem da se Asocijacija Motociklista Srbije - AMS kao i Auto Moto Savez Srbije ili popularno AMS - 987 i ... - udružite sve snage i napore I zatražite od odgovornih, da se uvedu VINJETE za aute i za motocikle.

Jedino tako če prestati da se krade i prolazi na autoputevima. Kako? Pa kaznit če se svakog, ko neče prilikom kontrole imati vinjete sa kaznom puta 10 cene jedne vinjete + kupovinu nove na licu mjesta, za odgovarajuču kategoriju vozila.

Sa druge strane to je trenutno - a mislim da i ubuduče - najbolji sistem naplačivanja cestarine na autoputevima i putevima reservisanim za motorna vozila tako za domače vozače, kao i za strance, koji putuju tranzitom preko vaše zemlje. Samo se treba usaglasiti sa cenama za tjedanske, mjesečne a i (polu)godišnje vinjete gledano na kategoriju vozila. Vjerujte time čete ubiti više muva odjednom. Biče jeftinije gledano na pojedinca i pređene kilometre autoputem, a i suma sumarum - biti če, a i ostati više novca za samo održavanje i gradnju novih km auto cesta.

Ako se vinjete isplate u deželi, koja je po broju stanovnika velika za jedan predgrad velegrada, onda se vjerujem sigurno isplate i kod vas.

pozdrav iz dežele

• Podržavam 1

• Svrati po nekad, 360 postova
  • Motocikl: Kymco Zing 125, BMW F800GS Adventure

Problem sa lose odrzavanim putevima nije nedostatak fondova, vec neizmirenje dugova od strane opstina prema putarima. Evo za primer Produkt Pecenjevce je u sporu sa Opstinom Leskovac za skoro 100.000€ zbog neizmirenih dugova, pa samim tim kada se osteti asfalt oni prosto odbijaju da vrse svoju duznost, sto je sasvim normalno.

• Svrati ponekad, 219 postova
  • Motocikl: GSX-R 1000 K4

Nasuprot svim antimonopolskim idejama koje se kao nekakav aksiom provlače kroz svaku socijalno ekonomsku temu, jedan siledžija i jedan monopolista nad svim monopolistima je - država. Ja nemam mogućnost, kao što imam mogućnost da biram automobil, da biram internet provajdera, da biram štošta što je tržištu prepušteno, dakle ja nemam način da biram državu, a čak ni da biram državne usluge.

U takvoj situaciji, jedino što nam preostaje je građanska neposlušnost. Neplaćanje putarine je oblik građanske neposlušnosti, a ne lopovluk, kako neki ovde predstavljaju. Osim toga, ja sam već u svoje ime rekao, prolazim naplatnu rampu sa vidnom tablicom. Kamera me snima, moji adresa stanovanja je ona iz lične karte, ko hoće da mi naplati kaznu, neka mi pošalje plavu kovertu. A ja ću već da vidim šta ću s njom.

Kao što su mnogi posvedočili, kazna nikada nikome nije stigla. Evo i zašto - niko se ne oseća pokradenim, ni putari ni država. Vrlo su oni svesni koliko im je beznačajna naplata od dvotočkaša, svesni su koliko su im beznačajni troškovi u isto to ime, a na kraju, svesni su i da ne treba ni oni mnogo da čačkaju mečku ulaskom u socijalna pitanja. Nema motoriste u zemlji koji ne smatra da ga država pljačka visokom cenom registracije.

Moj prolazak kroz rampu je simboličan bunt protiv svega toga, najviše zbog nekorektne cene putarine, ali i registracije. Svestan sam da bih bezbroj puta morao da prođem kroz rampu dok bih napakovao harač koji su mi oteli. Posebno što auto-put i ne volim, kao ni mnogi motoristi.

Dozvolite da se ne nazivamo lopovima, jer definitivno ovakav gest ne može da se poistoveti sa krađom, makar ne više nego što je krađa izbegavanje plaćanje TV pretplate, koju preko 50% građana Srbije ne plaća. A ja, recimo, to plaćam.

• Podržavam 7

• Svrati ponekad, 148 postova
  • Motocikl: Honda xl 1000 V varadero BMW k1200lt

nastavi da ne placas kad god mozes,pa ce biti bolji putevi,bez rupa.logicno.kad bi svi radili kao ja,bilo bi boljih puteva,a kad bi svi radili kao ti,sta mislis kakvi bi putevi bili.kako neko odbija da shvati ociglednu stvar samo zato sto je on tvrdio suprotno,ja ne razumem.ima li para u kuci iz koje ukucani kradu?? nemoj da platis na naplatnoj rampi,u firmi gde radis vrdaj od posla koliko mozes,cim te glava zaboli idi kod lekara simuliraj predinfarktno stanje,kijaj kaslji prdi i podriguj samo da se ode na bolovanje,da kaplje parica a da se sedi kuci na dupetu,budale nek rade ko ih jebe kad su glupi jel da,ide radni staz uskoro ce i penzijica,kad odes na posao gde god vidis da neko ispustio neku alatku ili nesto,kljuc srafciger elektrodu,zavrni nogavicu turi je u carapu i nosi kuci,vuci sve kao hrcak iz fabrike sto god moze,a to sto u toj firmi treba sutra dete da ti radi-e to se jbg nisam setio.a to sto ja radim i za koju platu,ne dao ti bog da ti to radis i za te pare,360 dana u godini,bez dana bolovanja,godisnjih odmora slobodnih dana vikenda, radim napolju i na -15 i na + 40 ...onih 5 dana sto fali to su za bozic uskrs i novu godinu.pa opet platim svakome svoje.svi bi da kradu gde god mogu da otmu,jebe mi se drzavno je jel da? a posle losi putevi,lose ovo lose ono,losa vlast,lopovi su jelte,sve pokradose.pa oni su mi..to jest vi..nisu dosli iz tunguzije,iz naseg su naroda...kad mi budemo bolji,tad ce nam biti bolje.a to ce,kakvi smo ,vecina,ljudi,kakav nam je moral obraz i pamet,da bude nikad.i treba tako. sta cemo drugo da budemo nego slepci,kad se kao slepci ponasamo?? kako je moguce da ima zemalja u kojoj su putevi sredjeni,voze se dobra kola,imaju lepe kuce,zive lepo od plate? odakle im pare?pale s neba? nasli na ulici? ne,nego imaju drukciji odnos prema svom poslu,prema drugom coveku,prema zajednici... tamo zive DRUGI,DRUGACIJI LJUDI, ZATO DRUGACIJE I ZIVE ! kradu i njihovi na vlasti,vise nego kod nas,jer vise i imaju,al se radi i zaradi,pa ima za sve,i da se namire ovi na vlasti,i da ostane za narod.ljudi bre,da bi imali morate da dajete,da trosite,a ne da se otima gde moze...da zavrsim,zabolese me prsti: kad nemas nesto,ne kukaj da ti kriva vlast ministri il baba vracara iz komsiluka-gledaj u sebe kao krivca.nemas para za nesto?nisi zaradio,zato i nemas.zapni,savi kicmu radi 2 posla,radi svaki dan kao ja a ne 100 dana u godini.sve sto nemas sam si kriv.nemas jer si krao na naplatnoj rampi,u nisi se trudio na poslu,nosio si svaki dan nesto iz firme kuci i tako dalje... i necu vise da pisem na ovu temu jer je uzalud,mator se ker ne uci lajati.

E a da ti ne radiš mozda na naplatnoj rampi ili okolo nje pa si toliko ozlojedjen i uvredjen :lol:

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja