Jump to content

Moto Zajednica

Aprilia Atlantic 500ie - classic

Recommended Posts

• BJB Maxi Scooter Club, 868 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Na ovoj temi je samo 500 jer samo 500 postoji :D

125, 200, 250, 300, 400 su isključivo Sprint

Promenio član andrej.
  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 3 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 300

Pazi 300s - s od sport 😅

Salim se, dobar je motor, 500 je jači naravno, malo se i vizuelno razlikujemo, al Atlantic je Atlantic 😀

• BJB Maxi Scooter Club, 2204 postova
  • Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац

Ни близу, пошто је било пар класика и само један спринт у друштву пробао сам их оба. Осим знака фабрике никакве везе немају.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 101 postova

pozdrav dobri ljudi imm opciju da zamjenim svoj satelis 300 koji je presao 42.000 za ovaj Atlantic 2005 godina, izgleda dosta dobro ali me brine ta brojka od 60.000 na satu, dal je to njihov kraj ili sta kako, da li su ovo one masine sto mjesaju ulje i benzin, svidja mi se stvarno pa opet zelim da vidim iskustva i naravno neko sam ko je promjenio dosta skutera mjenjam ulje svako 2.000 i odrzavam sve uredno pa me zanima da li me ovaj stari mstorac moze sluziti @Satelis zanima me izmedju svega i tvoje bar kratko misljenje bio bih zahvalan

Screenshot_2025-09-05-11-33-49-470_com.miui.gallery.jpg

Screenshot_2025-09-05-11-33-30-692_com.miui.gallery.jpg

• BJB Maxi Scooter Club, 6435 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Nisam Satelis al' mogu da pomognem... Model 2005. nema problem sa mešanjem ulja i benzina jer mu je termostat premešten na glavu motora. Ako je ispravan - nema problema. 60 000 km ako je pravih i ako je motor iole održavan kako treba je ništa za taj motor. Moj je trenutno na 112 000, bivši Alexin, zadnje što se zna je bio na preko 130 000, urnisan po BG gužvama... Ulje nema potrebe na njemu da menjaš pre 5 000 predjenih. Konkretan model koji si postavio sliku je farban. Proveri sve dobro ipak je 20 godina star primerak...

Ovaj ni posle 112 000 ne troši ništa ulja na intervalu od 5 000 km

20250518_151655.jpg

• Sviđa mi se 4
  • Hvala 1

• U prolazu, 6 postova
pre 44 minuta, Funkinbeats je napisao:

pozdrav dobri ljudi imm opciju da zamjenim svoj satelis 300 koji je presao 42.000 za ovaj Atlantic 2005 godina, izgleda dosta dobro ali me brine ta brojka od 60.000 na satu, dal je to njihov kraj ili sta kako, da li su ovo one masine sto mjesaju ulje i benzin, svidja mi se stvarno pa opet zelim da vidim iskustva i naravno neko sam ko je promjenio dosta skutera mjenjam ulje svako 2.000 i odrzavam sve uredno pa me zanima da li me ovaj stari mstorac moze sluziti @Satelis zanima me izmedju svega i tvoje bar kratko misljenje bio bih zahvalan

Moj je presao 150000 km i ovo leto isao sa goapodjom + bocni koferi do grcke u cugu 2x900km(NS/Kavala) prosek 120/130kmh

Nadam se da sam ti pomogao🤣🤣

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• Svrati ponekad, 101 postova

e stvarno svaka vam cast tolike kilometre i da vas slusa nema st svaka cast stvaarno

hvala vam puno otici cu pogledati imao samm vec atlsntik 500 sprint i skarabeo 500 pa otprilike znam pogledati oslusnuti ako bude zadovoljavajuce mjenjam

imam vec satelis 300 2014 godina beverly masina, isao samm naa more sa suprugom sve super ali poslab mi je s ovaj mi je bas odlican

• BJB Maxi Scooter Club, 4473 postova
  • Motocikl: Honda CRF1000D2 Adventure Sports DCT
Pre 11 sati, aljosa. je napisao:

Moj je presao 150000 km i ovo leto isao sa goapodjom + bocni koferi do grcke u cugu 2x900km(NS/Kavala) prosek 120/130kmh

Nadam se da sam ti pomogao🤣🤣

E @alexanto taj je bio moj :D 

• Podržavam 1

• Integrisan, 9607 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD
On 5. 9. 2025. at 11:52, Funkinbeats je napisao:

Ta dva modela ne mogu se porediti.

Satelis ti je vise za grad, može i preko daleko potegnuti ali ....to je bolje sam no sa saputnikom ići jer je slabiji od Aprilije.

AA classic model ima neke standardne boljke, jbg kako i neće imati kad je stara preko 20 leta.

Punjenje, napon u instalaciji i stanje same instalacije....klapna gasa....termostat....inst. tabla.....senzor brzine i senzor radilice.....zadnji amortizeri.

CVT ako nije menjan zna to biti dosta ukopano,  pohabano.

Da ne trosim bezveze tastauru jer plastika i boja na njoj nije ono što nas preveze od tačke A do tačke B a to je najlakse srediti da se cakli.

Ako je AA sredjena, utegnuta, dobro stanje......vredi uzeti. Suprotno, rodices mečku zajedno sa majstorom.

Slično važi i za Satelisa ili za bilo koji drugi maxi...... što bolje stanje mora biti.

• Sviđa mi se 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja