Jump to content

Moto Zajednica

Sprint Challenger(Jinlun JL250V)Sve vezano za ovaj motor i ideje za prepravke...

Recommended Posts

• Go fuck yourself!, 823 postova
  • Motocikl: 4X4 egzotika iz Azije...

Trebalo bi da ima filter goriva.

Evo kako je na apollo-u, crevo ide iz rezervoara u filter goriva sa jedne strane, sa druge strane filtera crevo ide u slavinu pa odatle u karb, i sve je to na vidnom mestu.

Pretpostavljam da je i kod tebe tako ili barem slicno... :aha:

Pogledaj i taj cilindar za zadnji kocnicu i promeni i ulje. Na cilindru ti pise koji je DOT, pa kad ga budes

kupovao, trazi kociono ulje sa tim DOTom...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 127 postova
  • Motocikl: Sprint Challenger

Evo kako je na apollo-u, crevo ide iz rezervoara u filter goriva sa jedne strane, sa druge strane filtera crevo ide u slavinu pa odatle u karb, i sve je to na vidnom mestu.

Pogledaj i taj cilindar za zadnji kocnicu i promeni i ulje. Na cilindru ti pise koji je DOT, pa kad ga budes

E super znaci da pogledam na kocionom cilindru koje ulje ide. Cudi me samo da je do ulja nebi trebala da koci ni prednja ali ona koci stvarno dobro a valjda je isto ulje ide ima samo jedna boca za kociono ulje kockasta na kormanu... :)

• MC Coyote, 273 postova
  • Motocikl: Honda CBR1000 F

E super znaci da pogledam na kocionom cilindru koje ulje ide. Cudi me samo da je do ulja nebi trebala da koci ni prednja ali ona koci stvarno dobro a valjda je isto ulje ide ima samo jedna boca za kociono ulje kockasta na kormanu... :)

Batice imas ispod sedista tj kada skines desnu plastiku posudu za tecnost koja sa crevom spaja do glavnog kocionog cilindra za zadnju kocnicu.

Ovaj slucaj sa zadnjom kocnicom je izgleda fabricka greska jer skoro sam sto posto siguran da je do defektnog kocionog cilindra.

Eh da cak sam zvao pre jedno godinu dana Mastehnik. Da narucim samo cilindar ali rekli su mi da prodaju kompletnu instalaciju za z. kocnicu koja je tada kostala 7000 din...

• MC Coyote, 273 postova
  • Motocikl: Honda CBR1000 F

I tu imas razne proizvodjace ulja, bitno je samo da bude DOT isti.

Verovatno je DOT3 i kod tebe...;)

moze i dot 4. Samo je bitno da ozracis tj da izbacis staro i da naspes novo ulje.

Imas na svakoj pumpi kociono ulje i kosta negde oko 200-300 din za 200ml sto ti je i vise nego dovoljno.

moze i dot 4. Samo je bitno da ozracis tj da izbacis staro i da naspes novo ulje.

Imas na svakoj pumpi kociono ulje i kosta negde oko 200-300 din za 200ml sto ti je i vise nego dovoljno.

Dobro moram naci nekog da mi promeni jer se u to nerazumem da ozdracim kako treba ili mislite da to mogu sam posto verovatno treba znati da ne ostane vazduha? Super uzecu onda promeniti prvo ulje da vidim dali je do toga ako nije moram menjati kocioni sistem... Hvala vam drugari

Batice imas ispod sedista tj kada skines desnu plastiku posudu za tecnost koja sa crevom spaja do glavnog kocionog cilindra za zadnju kocnicu.

Ovaj slucaj sa zadnjom kocnicom je izgleda fabricka greska jer skoro sam sto posto siguran da je do defektnog kocionog cilindra.

Eh da cak sam zvao pre jedno godinu dana Mastehnik. Da narucim samo cilindar ali rekli su mi da prodaju kompletnu instalaciju za z. kocnicu koja je tada kostala 7000 din...

Tako su i meni rekli celu instalaciju moram menjati nemaju cilindar a cela je oko 8000 u novom sadu. I jeste izgleda fabricka greska da zadnja kocnica zeza... Jebiga ako je do toga neostaje mi nista osim da promenim ceo sistem zadnje kocnice i miran sam. Hvala puno druze stvarno si mi pomogao svi ste za pohvalu :)

Tako su i meni rekli celu instalaciju moram menjati nemaju cilindar a cela je oko 8000 u novom sadu. I jeste izgleda fabricka greska da zadnja kocnica zeza... Jebiga ako je do toga neostaje mi nista osim da promenim ceo sistem zadnje kocnice i miran sam. Hvala puno druze stvarno si mi pomogao svi ste za pohvalu :)

Dobro moram naci nekog da mi promeni jer se u to nerazumem da ozdracim kako treba ili mislite da to mogu sam posto verovatno treba znati da ne ostane vazduha? Super uzecu onda promeniti prvo ulje da vidim dali je do toga ako nije moram menjati kocioni sistem... Hvala vam drugari

• Нек иде живот, 858 postova
  • Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250

Немој трчати пред руду 1hej.gif код мене је било слично само због немарности званичних сервисера . Није нека наука растурити кљешта ( али обзиром да се неразумеш остави неком другом ) када сам код себе избацио клипове унутра је био бетон а не више гел. Верујем да ти неко од мајстора неће наплатити ( 7000-8000 дин.) за чишћење и враћање кочница у радно стање . За ту интервенцију треба мало педантности и стрпљења али није никакав баук . На твом месту небих куповао и бацао паре унапред , ипак није мала кинта за нешто што ниси сигуран да се не може вратити у првобитно стање 0namigivanje.gif

Што се тиче филтера неко је горе поменуо да постоји филтер , управи је постоји мали филтер на самој славиници али је сито ретко , најбоље ти је да уградиш негде пред карб где нађеш места , постоје мањи бензински филтери за кола који одговарају за ту намену 1zdravo.gif мислим да нису више од 100 дин. и мењаш их на сваком другом сервису ако су папирнати 1moto3.gif

Немој трчати пред руду 1hej.gif код мене је било слично само због немарности званичних сервисера . Није нека наука растурити кљешта ( али обзиром да се неразумеш остави неком другом ) када сам код себе избацио клипове унутра је био бетон а не више гел. Верујем да ти неко од мајстора неће наплатити ( 7000-8000 дин.) за чишћење и враћање кочница у радно стање . За ту интервенцију треба мало педантности и стрпљења али није никакав баук . На твом месту небих куповао и бацао паре унапред , ипак није мала кинта за нешто што ниси сигуран да се не може вратити у првобитно стање 0namigivanje.gif

Што се тиче филтера неко је горе поменуо да постоји филтер , управи је постоји мали филтер на самој славиници али је сито ретко , најбоље ти је да уградиш негде пред карб где нађеш места , постоје мањи бензински филтери за кола који одговарају за ту намену 1zdravo.gif мислим да нису више од 100 дин. и мењаш их на сваком другом сервису ако су папирнати 1moto3.gif

Ma normalno da cu pokusati prvo da promenim kociono ulje necu dati 8000 dindzi a da neprobam da promenim prvo samo ulje ako to nebude pomoglo provericu cilindar ako je do njega mozda moze gumice da se zamene ako nemogu onda cu kupiti ceo sistem ali to je varijanta ako nista drugo nebude pomoglo... ali hvala na savetu :)

A za filter nisam znao da postoji na slavinici fabricki filter to sad cujem tek jel moze on da se ocisti vetovatno vi to znate? I jel nema bas filter taj papirni za motore manji neki ili mora neki manji od auta? A za taj filter sto mi preporucujete da ugradim to sam vidjao da su dosta njih stavili na polovini creva izmedju rezervara i karburatora obicni papirni filter u providnoj duguljastoj boci kroz koji tece gorivo. To cu sigurno doraditi jer kod nas je gorivo strasno prljavo i nije kvalitetno ne uvek ali dosta loseg goriva ima mozda zato me i zeza karburator jer mislim da sad nema taj papirni filter pa je moguce da je usla trunka i zacepila diznu... Joj jedva cekam da sredim pa onda :moto3:

• Hronični Motociklopata, 7324 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

ja sam bas letos remontovao kociona klesta na mom motoru, nista posebno, ne treba neko preveliko znanje za taj poduhvat, rastavio sam klesta, sve lepo ocistio, zamenio gumice, sastavio i vozi misko :)

ima jedan lik Englez na You tube, ima mnogo zanimljivih i poucnih klipova, kod njega sam gledao kako se remontuju klesta, lik sve lepo natenane objasni i pokaze :takoje:

ja sam bas letos remontovao kociona klesta na mom motoru, nista posebno, ne treba neko preveliko znanje za taj poduhvat, rastavio sam klesta, sve lepo ocistio, zamenio gumice, sastavio i vozi misko :)

ima jedan lik Englez na You tube, ima mnogo zanimljivih i poucnih klipova, kod njega sam gledao kako se remontuju klesta, lik sve lepo natenane objasni i pokaze :takoje:

Svaka cast liku. Hvala i tebi druze sredicu ja to uz pomoc od vas na forumu sad mogu sam to srediti netreba mi mehanicar :)

Sa tvog linka (koji treba okratiti za jedno http// da bi radio)

Max Power: 12kw @ 8000rpm

12kw = 16.086 HP ili 16.315 metric horsepower

ako je tebi dosta i nama je. Što se tiče nabudživanja slobodno uradi sve što se može uraditi za džabe jer sa tim što planiraš niti možeš nešto dobiti niti je dobitak i da postoji vredan novca. Snaga se na četvorotaktnim povećava sa više ventila, većim ventilima, usisnim i izduvnim kanalima, karburatorom, stepenom kompresije i bregastima sa dužim vremenom otvaranja kao i još nekim detaljima i sve to u kompletu jer ne sme biti uskih grla. Gotovo ništa od toga ti majstor neće menjati a od odsečenih izduva možeš dobiti jedino slušne smetnje. Na kraju to je cruiser i nije fora da ima snagu na 13000 0/min i da se dere ko jarac, tu više nego igde važi izreka there is no replacement for displacement. Vozi i uživaj, to ti je što ti je, kad ne budeš više početnik otvori temu sa pitanjem šta dalje.

precizno 12,7 kW u njegovom prospektu, nego ne stavljaju decimale nigde na eng forumima...

12,7 X 1,359621617=17,26 + (priblizno oko 4ks rabusivanjem auspuha i otvaranjem te tri komore koje su u njemu, kao i dodavanje neke male pumpice koja ce ubrizgavati brze gorivo iz rezervoara ne znam gde vec, ali zna majstor |Boban) = suma sumarum 21,26 KS minimum

Jel zna ko gde moze se uzeti ta pumpica koja ubrizgava vecu kolicinu goriva i daje na snazi? Ako moze broj od majstor Bobana?

Malo sam se zaigrao sa mojim Challenger-om. Evo nekih slika.

post-16399-0-41811600-1364234842_thumb.jpgpost-16399-0-52603700-1364234758_thumb.jpgpost-16399-0-16461600-1364234588_thumb.jpgpost-16399-0-87754900-1364234566_thumb.jpgpost-16399-0-86021500-1364234494_thumb.jpg

post-16399-0-63608400-1364234447_thumb.jpg

Bas si ga lepo sredio svaka ti cast druze ovako mi se dopada bas... :moto3:

Sa tvog linka (koji treba okratiti za jedno http// da bi radio)

Max Power: 12kw @ 8000rpm

12kw = 16.086 HP ili 16.315 metric horsepower

ako je tebi dosta i nama je. Što se tiče nabudživanja slobodno uradi sve što se može uraditi za džabe jer sa tim što planiraš niti možeš nešto dobiti niti je dobitak i da postoji vredan novca. Snaga se na četvorotaktnim povećava sa više ventila, većim ventilima, usisnim i izduvnim kanalima, karburatorom, stepenom kompresije i bregastima sa dužim vremenom otvaranja kao i još nekim detaljima i sve to u kompletu jer ne sme biti uskih grla. Gotovo ništa od toga ti majstor neće menjati a od odsečenih izduva možeš dobiti jedino slušne smetnje. Na kraju to je cruiser i nije fora da ima snagu na 13000 0/min i da se dere ko jarac, tu više nego igde važi izreka there is no replacement for displacement. Vozi i uživaj, to ti je što ti je, kad ne budeš više početnik otvori temu sa pitanjem šta dalje.

precizno 12,7 kW u njegovom prospektu, nego ne stavljaju decimale nigde na eng forumima...

12,7 X 1,359621617=17,26 + (priblizno oko 4ks rabusivanjem auspuha i otvaranjem te tri komore koje su u njemu, kao i dodavanje neke male pumpice koja ce ubrizgavati brze gorivo iz rezervoara ne znam gde vec, ali zna majstor |Boban) = suma sumarum 21,26 KS minimum

Jel zna ko gde moze se uzeti ta pumpica koja ubrizgava vecu kolicinu goriva i daje na snazi? Ako moze broj od majstor Bobana???

Jel ima jos ko predlog koje ulje da koristim za challengera hocu za vikend da radim servis. Dali da uzimam mineralno ili polusyntetiku? I dali 20W50 ili 15W50? Hteo bi da vidim sta mi predlazete nisam siguran sta da kupim...

• Нек иде живот, 858 postova
  • Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250

Од куповине новог мотора Keway supershadov 250 ( идентичан агрегат ) користим Motul 5100 15-50 w нисам имао потребе да експериментишем са другим уљима . Људи траже јефтиније варијанте за одржавање мотора па тако уље сипају по варијанти шта му дође лакше по џеп, до сада има пређених 33.000 км и немам намеру да мењам произвођача. Све функционише као сат тако да нарани свиње и недирај ништа 1lol.gif немам живаца да пробам нека друга уља па да студирам да ли је разлика у новцу толика да је вредна непроспаваних ноћи 1zdravo.gif

Ja sam konacno zamenio ulje i filtere koristio sam ulje 20W50 Motul mineralno koje mi je kollega Zivkovic preporucio i motor radi skroz solidno jos nisam ga provozao kad provozam javljam kako je stanje. Hvala svima na odgovorima :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja