Jump to content

Moto Zajednica

Keeway Speed 125/150

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 103 postova

Pozdrav svima! Treba mi savet za speed 150.

Nisam zadovoljan kako menja brzine. Cesto zapne ili se zaglavi, pogotovo kada motor stoji. Kada se krece, jos kako tako i menja, ali kada motor stoji, npr na semaforu, a ja sam u trecoj brzini i nisam stigao pre nego sto sam stao da vratim u prvu, cesto se nekako zaglavi i nece da se pritisne.

Zanima me neko Uradi sam resenje, podmazivanje, zamena ulja itd, sta bih mogao da uradim po pitanju menjaca i naravno kako:))

motor sam kupio pre 2-3 meseca, 2007. je godiste, tako da se jos uvek upoznajemo,pa bi svkakao trebalo da pocnem sa sredjivanjem za sezonu, podmazivanjem, zatezanjem, menjanjem tecnosti i slicno..

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1043 postova
  • Motocikl: Honda NT650V deauville

Ajd za opcetak proveri nivo ulja i kakvo je isto (boja, da li peni ili ne) ako nisi menjao ulje, a kako kazes skoro si pazario motor, odvoji 1000din i zameni ulje, pa probaj, moguce je da je do ulja

• U prolazu, 73 postova
  • Motocikl: Keeway Speed 150

Pozdrav drustvo, pre koji sam pocele su da mi klizu lamele na Kiwiju, kontam da cu morati da ih menjam uskoro pa me zanima da li je neko vec to radio i koja im je cena?

• Svrati ponekad, 148 postova
  • Motocikl: nemam :(

Pozdrav svima! Treba mi savet za speed 150.

Nisam zadovoljan kako menja brzine. Cesto zapne ili se zaglavi, pogotovo kada motor stoji. Kada se krece, jos kako tako i menja, ali kada motor stoji, npr na semaforu, a ja sam u trecoj brzini i nisam stigao pre nego sto sam stao da vratim u prvu, cesto se nekako zaglavi i nece da se pritisne.

Zanima me neko Uradi sam resenje, podmazivanje, zamena ulja itd, sta bih mogao da uradim po pitanju menjaca i naravno kako:))

motor sam kupio pre 2-3 meseca, 2007. je godiste, tako da se jos uvek upoznajemo,pa bi svkakao trebalo da pocnem sa sredjivanjem za sezonu, podmazivanjem, zatezanjem, menjanjem tecnosti i slicno..

Pozdrav drustvo nije me bilo dugo al pratim temu @berserek to i mene muci nemogu da saltam pa onda sidjem sa motora i probam rukom(naravno motor upaljen a kvacilo pritisnuto)i naravno ide ko u sir.Sutra otvaram levo deklo da vidim sta se tu desava,slikacu postupak pa ako nekog zanima okacicu slike.Prolazeci kroz Borsku ulicu vidim par keeway-ovih skutera u nekoj radnji i svratim da pitam za delove,delove nemaju ali mogu da poruce ostalo je da se cujemo u ponedeljak,koga zanima telefon poslacu mu pp,da ne bude reklama :zdravo:

• Podržavam 1

Moze telefon za radnju, to je svakako korisno i trebace mi kad tad.

Sto se ulja tice, ja sam odvrnuo onaj cep na motoru, sa desne strane, kod kurble. Ako sam dobro razumeo, to bi trebalo da sadrzi neki merac koji pokazuje nivo ulja, ali ja to ne vidim. Najobicniji cep, nema neke sipke kao kod mog Yugica:) Ne znam kako da proverim nivo ulja tacno?

Ulje mi odokativno kroz taj cep deluje manje vise ok, jeste malo tamno i svakako cu ga zameniti cim pre, ali ne deluje katastrofalno lose. Ono sto mene zanima je da li se promenom ulja u motoru menja i ono u menjacu ili kako to ide? Takodje, koje ulje preporucujete za kivija 150? 20W50 ili 10W100? imam dva uputstva za motor i na jednom pise jedno a na drugom drugo..

@Bomi, svakako slikaj, zanima me sve oko toga, stedim pare za registraciju, trebalo bi sledece nedelje da konacno zavrsim i to, pa cu vecinu tih radova oko zamene ulja i podmazivanja morati sam da radim jer nece biti para za majstora.

Inace, registracija sa novim tablicama ce me izaci oko 12 000, ne znam koliko Vama izlazi samo obnova svake godine, ali mene ce ovaj put odradi malo vise nego sto sam ocekivao.

U tu cenu naravno ide 3000 za agenciju jer moraju dva puta da idu u SUP a 1500 je po odlasku. Racunam i da su nove tablice bar 2500-3000, tako da ce sledece godine ako ne idem preko agencije nego se sam iscimam za obnovu biti oko 7000. Jel to cena koju vi ostali placate?

• U prolazu, 73 postova

koliko si presao? da nisi stelovao kvacilo u skorije vreme?

ima 13000, nisam ga nesto specijalno stelovo, ali klize svakako, kako god ga namestim, tako da neginu nove lamele, samo me interesuje cena, da vidim da li se vise ispalti uzeti nove ili remontovati stare.

• Drug član, 1225 postova

mh, cudno da su se pojele na toj kilometrazi.. javi sta si uradio i koliko te je kostalo da znam i meni kad dodje vreme sta raditi

• Svrati ponekad, 104 postova

Sto se ulja tice, ja sam odvrnuo onaj cep na motoru, sa desne strane, kod kurble. Ako sam dobro razumeo, to bi trebalo da sadrzi neki merac koji pokazuje nivo ulja, ali ja to ne vidim. Najobicniji cep, nema neke sipke kao kod mog Yugica:) Ne znam kako da proverim nivo ulja tacno?

Ulje mi odokativno kroz taj cep deluje manje vise ok, jeste malo tamno i svakako cu ga zameniti cim pre, ali ne deluje katastrofalno lose. Ono sto mene zanima je da li se promenom ulja u motoru menja i ono u menjacu ili kako to ide? Takodje, koje ulje preporucujete za kivija 150? 20W50 ili 10W100? imam dva uputstva za motor i na jednom pise jedno a na drugom drugo..

1. Radnja u Borskoj http://www.tyreplus.rs/grad-GP-Group-Distribution_19

2. Imas stakleni prozorcic na toj desnoj strani, vidis tu koliki ti je nivo ulja.

3. Motor i menjac koriste isto ulje, istocis svo staro ulje i sipas ceo litar i to ti je to.

4. Ja sam sipao Ipone 10W40, polu sintetiku, a pre toga Motul iste gradacije.

Pozdrav ;)

Hvala na odgovorima.

Pogledacu cim dodjem s posla:)

Reci mi samo koje dimenzije guma da gledam, trebalo bi u neko skorije vreme i njih da zamenim

gledam na http://www.internet-prodaja-guma.com al mi nije najjasniji njihov sistem filtera za dimenzije.

Negde na ovoj temi sam procitao info 3.50 - 18 ali mi nije jasno sta je tu sta, sirina, precnik, sta je sta? kako to da trazim na gorepomenutom sajtu?

Hvala na odgovorima.

Pogledacu cim dodjem s posla:)

Reci mi samo koje dimenzije guma da gledam, trebalo bi u neko skorije vreme i njih da zamenim

gledam na http://www.internet-prodaja-guma.com al mi nije najjasniji njihov sistem filtera za dimenzije.

Negde na ovoj temi sam procitao info 3.50 - 18 ali mi nije jasno sta je tu sta, sirina, precnik, sta je sta? kako to da trazim na gorepomenutom sajtu?

prednja ti je fabricka 2.75 (sirina) 18 (precnik)

zadnja fabricka 3.25 R18 , (moze i 3.50 R18)

Imas Metzeler ME22 u ovim dimenzijama i dobra je guma ;)

Pozdrav

aha gledam, jeste lepa zaista..treba malo skrpiti pare, verovatno ce to ici jedna po jedna, ali mislim da cu do kraja sezone imati obe:PPP

hvala svima na savetima i odgovorima :D

• U prolazu, 20 postova

Mene je druga registracija izasla 8000 RSD. Evo vam centralni Keeway-ovoj magacin u Paracinu, pa tamo zovite za sve delove.Ostali prodavci od njih nabavljaju.

035/568-597 , takodje mozete pozvati i na ovaj broj u Vrscu 013/334-511 imaju dosta delova. Mogu da garantujem da je dilerska mreza sto pise na sajtu samo na papiru, da samo 5 ljudi ima od njih delove, a da ostali od njih nabavljaju i prodaju po visoj ceni. Nasa posla :D

Ja cekam da mi stigne zvezda u zadnjem tocku, poslali su mi je iz Vrsca pa onda sklapam motor. Zvezdu i jos par delova (osiguravace prednjeg diska, sraf zadnjeg lancanika) trazim mesec - dva. Sve sam zvao i niko nema, dok mi u Paracinu nisu dali broj u Vrscu koji da zovem i oni imaju. Ako neko zna gde mogu da nabavim sraf i osigurace molim da mi kaze. Hvala.

sad sam na e-mass.rs narucio svecicu novu i 2 litre ulja :

NGK DR7ES

346,19

5100 4T 10W40 1 L

2

1.172,74

2.345,48

Ukupno

2.691,67

to cu sigurno zameniti cim stigne, trebalo ne trebalo..prosto, motor je 2007. god, ne znam kako su ga prethodna 2 vlasnika odrzavala...jeste da je ocuvan i dosta dobro ide, ali makar cu ulje da zamenim bez razmisljanja..a i svecicu jer nisam bas prezadovoljan kako pali..vergla lepo, ali ne hvata tako lako ..kapiram da je svecica malo nagorela, ne znam sta bi drugo..

maltene svaki put palim motor na kurblu cisto da ne akam akumulator, jer mi sa elektro paljenjem rteba dobrih 3-4 minuta verglanja da konacno uhvati varnicu..stavim ja sauh na recimo 1/3 od maksimuma, ali jedva upali jbg...

na kurblu posle 4-5 cimanja uspe da upali prilicno uspesno, bas zaurla, dok sa elektro cak i kad upali to bude nesto tiho, gusi se, ne smem da pipam gas maltene uopste, tek kroz minut dva takvog gusenja smem lagano da dam gas inace se odmah ugasi..

na kurblu kad upalim, zaurla i odmah smem da drzim gas koliki hocu a pali se bez sauha..

moja pretpostavka je losa svecica za pocetak, a verovatno jos ponesto..

Vasi predlozi?

• U prolazu, 16 postova
  • Motocikl: keeway speed 150

Pozz. Kao što foxmolder kaže povuci sauh do kraja i čim sastavi vrati ,ne brzo , pustiš ga da radi 3-4min i gas :)

Ovako ga uvijek palim kad je hladan i isprve upali :)

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 148 postova
  • Motocikl: nemam :(

berserek dobio si odgovore,nazalost sad sam stigao sa posla otisao do motora izvukao ga iz cerade i samo ga vratio 0plac.gif,jbg drugi put... pozdrav svima

edit:sad nadjoh neki service manual od cg 125 ciji je nas motor kopija,ako je bilo izvin'te,ako ne nadam se da ce pomoci nekome KLIK

• Zainteresovan, 824 postova

hvala puno, probao sam, mnogo bolje pali tako..

nisam imao blage veze da mora do kraja sauh, uopste mi nije bilo logicno tako nesto...:S

Meni se malo sajla rastegla pa kada povucem sauh do kraja, ispod motora vidim da sajla ima jos lufta da moze jos sauh da se povuce ali jbg pali i ovako.

• Svrati ponekad, 375 postova

1. Radnja u Borskoj http://www.tyreplus....Distribution_19

2. Imas stakleni prozorcic na toj desnoj strani, vidis tu koliki ti je nivo ulja.

3. Motor i menjac koriste isto ulje, istocis svo staro ulje i sipas ceo litar i to ti je to.

4. Ja sam sipao Ipone 10W40, polu sintetiku, a pre toga Motul iste gradacije.

Pozdrav ;)

Koje ti se bolje pokazalo u praksi motul ili ovo drugo?

• Nemanja Stojanović, 1418 postova
  • Motocikl: CF RedBull 450 MT

prednja ti je fabricka 2.75 (sirina) 18 (precnik)

zadnja fabricka 3.25 R18 , (moze i 3.50 R18)

Imas Metzeler ME22 u ovim dimenzijama i dobra je guma ;)

Pozdrav

I koštaju 80e obe :stabre:

Prijatelji, braco, kumovi gde kupiti u Bgu prednje plocice za kewaya ko mi kaze ima pice kad se sretnemo, i posto su otprilike? 1zdravo.gif

Ja sam bezuspesno trazio prednje plocice nedeljama i to tako sto sam ih skinuo sa motora i isao od radnje do radnje i uporedjivao...tako da srecno sa potragom ;)

Sto se ulja tice, mislim da ti je sve to isto, samo ako je ulje original, a mislim da Ipone jeste ;)

I gde si na kraju nasao? Da probam na istom mestu.. 1Mina.gif

Nigde, nisam ih ni kupio, onda mi je riknuo motor i nisam dalje ni trazio.

Rekao bih ti ja gde ima ;)

Pozdrav

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja