Jump to content

Moto Zajednica

VladaBgd

Članovi
  • Broj tema i poruka

    104
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Beograd

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

VladaBgd's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

12

Reputacija u zajednici

  1. Samo da znas da sam poslušao savet i pazario Kymco pre neki dan! Sasvim pristojan skuter, taman za moje potrebe. Imao sam i sreće da naletim na dobrog prodavca koga i ovde pozdravljam.
  2. Ćao, Ćao, gledam opet neki x8, ovaj put 150ccm 2007. godište. Konkretno ovaj https://www.polovniautomobili.com/motori/9674919/piaggio-x8. Obzirom da nisam nešto često viđao ovaj agregat u oglasima interesuje me valja li čemu i da li je skuplji za delove ili da li se teže nabavljaju. Koliko sam gledao na netu u pitanju je vazdušno hlađen motor sa direktnim ubrizgavanjem, pa cenim da je pouzdan i jednostavan za servis. Znam da je slabiji čak i od starije 125-ice, ali za ono sto meni treba je dovoljan. Znacilo bi mi neko mišljenje o ovom mopedu. p.s. zvao sam čoveka, kaže malo mu proklizao motor pa ima neku ogrebotinu sa strane (nije mi toliko bitno), ali ono sto je meni bitnije je to što kaze da mu je bila pukla opruga ventila, pa je to sredio i sad je kao sve ok. Kako se uopste dogodi da pukne opruga ventila, da ga nije malo žešće vozio?
  3. Bili danas do Vince da pogledamo X8 sa oglasa, pregled je trajao jako kratko..... masna termo grupa, otisao dihtung glave. Sreca u nesreci da je pustio ka spolja, inace bi doslo do mesanja ulja i antifriza, no to i nije toliko strasno, strasno je kad ga je upalio.....zvecka masina Nije za kupovinu pa da se neko ne zezne, ne cangrljaju rolnice. Bili, videli, vratli se praznih šaka...čeka se bolja prilika. Tebi još jednom hvala na pomoći! Pozdrav!
  4. Al ste brzi, strava! Razlog je samo u ceni, znam ja da je 250 noviji, bolji, injection, itd, ali posto mi se od tih skutera svidjaju samo x8 i Aprilija Atlantic, a 250 injection idu od 2006 (ili 2007) cena tih motora mi je van dometa, odnosno mogu da ih kupim, ali da nemam nikakav štek za ne daj bože. Nemam pojma na koliko je obrtaja radio, nema obrtomer, a ne mogu da ocenim, čini mi se samo da se nije previsoko vrteo na "leru". Šta znam, u dilemi sam, znam da je to stariji agregat, ali ne očekujem ja bog zna šta od njega...da me vozi po gradu ili tu negde okolo, za dalje nemam vremena, zato sam i prodao Transalp-a, ne da mi ova moja beba od 3 meseca, ljubi je tata Razmisliću šta mi je činiti, hvala na savetima!!!
  5. Ćao društvo, nađoh vremena da prekjuče pogledan ovaj Piaggio x8 u Vinči https://www.polovniautomobili.com/motori/9439203/piaggio-x8. Dečko koji ga prodaje ga drži u nekoj hladnoj garaži, kada ga je isterao na svetlo motor prašnjav, ne ulickan, što može da potkrepi njegove reči da ga nije palio od kraja septembra. Upalili smo ga na kablove i upalio je odmah, bez neke muke. Dok je bio hladan nije hteo da primi gas kako treba već se gušio, kasnije kada je digao temperaturu primao je gas normalno. Dok je radio čuo se povremeno neki čudan zvuk (neko čangrljanje), ali ne znam da li iz prenosa ili motora. Tip kaže da je prošle godine menjao kaiš, a da su rolnice verovatno za zamenu. Pogledao sam diskove i pločice i deluju mi dobro (možda su pločice malo lošije al nije to neka bitna stavka). Vodena pumpa suva na oko. Sedište čitavo, kao i sve plastike, ali obzirom da sam ga gledao po svetlom sijalica nisam 100% siguran. Sva signalizacija na motoru radi, svi prekidači i bravice. Gume ok, Dunlop ScootSmart, kaže prodavac, prešle oko 1000km, DOT 2015. Čovek je vlasnik, dve sezone ga je vozio i kaže prešo oko 5000km, kaže nema vremena i zato ga prodaje. Nisam ga provozao (jbg minus je), pa ne znam da li drži pravac i te fore. E sad, voleo bih da mi kažete svoje cenjeno mišljenje, kako vam se čini makina i da li ovaj problem sa ne primanjem gasa može da se pripiše tome što dugo nije radio. Verujem da za čangrljanje niko ne može da mi odgovori pa bih zbog toga vodio nekog majstora ako se odlučim da je to to. Izvinjavam se na ovom romanu, ali bolje da pitam da posle ne bi bilo kuku majko!
  6. Nije taj crni, nego sivi od 1150e, budzet je takav da moze i vise love, ali ne zelim nesto pretrano da dam iz jednostavnog razloga, sto znam da za takvu neku lovu mogu da uzemem taj Kimco Agility City 125 u solidnom stanju, a on mi zavrsava posao. Medjutim, hocu da probam da nadjem neki maxi zato sto mi se vise svidja, a nije hitno da ga kupim sad, pa cu da razgledam. Citao sam naravno ranije postove, na ovoj i na drugim temama i znam da je Satelis pomogao i tebi mnogima drugima (svaka cast), ali ja sad idem da pogledam na prvu loptu da li mi se svidja, nije bas da se ne razumem uopste, a ne pada mi na pamet da cimam nekog po ovom vremenu.
  7. Siguran sam i ja da je jako teško naci dobar maxi, a ovo je prvi koji gledam, pa ako budem pogledao previše krševa, prelazim na plan B, a to je neki skuter kupljen kod nas sa servisnom istorijom i realnijom kilometražom, kao recimo Kimco Agility City 125. Mislim da takav mogu da nadjem dobar, pa iako nije maxi završiće mi posao. Maxi mi se više svidja, zato ću i pokušati da prvo takav nadjem da je ok. Hvala na odgovorima!
  8. Zdravo ljudi, u poslednje vreme ozbiljno razmisljam da uzmem neki skuter da imam za do posla, za po gradu i eventualno neku Avalu, Kosmaj... Pre neki dan zapao mi je za oko neki Piaggio x8 200ccm sa oglasa i planiram sutra, prekosutra da ga pogledam pa me interesuje na šta da obratim pažnju. Vizuelno deluje na slikama solidno, ali ne znam da procenim rad motora i prenosa, pa ako ima neki savet kažite. Ako ima generalno neki problem sa ovim modelom recite i to (čtao sam razne teme, ne nadjoh nešto bitno), nije uopšte hitno da kupim sad motor, a ima i drugih koje bi uzeo u obzir. Hvala i pozdrav!
  9. Gledao sam ovaj crni iz Beograda, mehanički izgleda solidno, lepo radi, lepo ide, ima nov lanac, to se vidi. Estetski nije u top stanju, ako malo bolje pogledas videćeš da su mu različiti retrovizori, sedište mu je malo zasečeno, plkastike tu i tamo zamazane, ali ništa strašno (meni ne bi smetalo). Mislim samo da mu gume nisu baš najbolje, ali nisu još uvek za kantu. Lik reče da ne troši ulje, ili vrlo malo od zamene do zamene. Toliko, nadam se da sam pomogao malo.
  10. Subota je blizu, prognoza nije bas najbolja, ali nije ni kataklizma. Meni se vozi, pa osim ako ne bude neko strasno lose vreme eto mene na Zmaju oko 8:30 sa jos dva drugara (Arvak i ZoguBK). Ostali?
  11. Pa da, krenemo oko 9 sa Zmaja, idemo preko Indjije pa na Iriski venac. Odgovara
  12. Valjda ce nas vreme posluziti, ali je daleko 20. da bi prognoza bila pouzdana. Pretpostavljam da bi mi iz Beograda mogli da se nadjemo na Zmaju? Samo da se odredi tacno mesto i vreme okupljanja na Fruskoj gori.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja