Herr Bane 21 Napisano April 26, 2011 Svrati ponekad, 177 postova Lokacija: Beograd - Jug Motocikl: Kawasaki GPZ 500s Prijavi odgovor kao problematičan Iz svega ovog ispičanog, ja savetujem da je najbolje da kupiš nov Speed. Imaćeš novu mašinu, koju ćeš TI razradjivati, akati ili bilo šta. Druga priča je što je nov samo 170 evra ili koliko već skuplji od polovnih u oglasima, ali i od 550 do 970 ili koliko već je veliko. TI kupuješ motor, za svoje pare, koji ćeš ti voziti, tako da je odluka na tebi. Ja konkretno kada bih prodavao svoj, ja bih stavio cenu od 850e i to kada budem skupio neke novce za nešto novo ili polovno jače, a da to želim. Drugar je prošle nedelje kupio Speed polovan, pa kad pogledam koliko ga je platio i u kkavom stanju je taj i moj Speed, dodjem do te cifre. To mu dodje kada se gleda sa te strane. Kada se gleda sa "one" strane i krene se od cene novog Speeda... onda se dodje do niže prodajne cene. Želim ti da kupiš Speed u boji koja ti se svidja, u finom stanju, pa da se i jednom vidimo na drumu, a možda i na nekom pivu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FTW! 377 Napisano April 26, 2011 Svrati ponekad, 227 postova Prijavi odgovor kao problematičan Druze svako ima svoju racunicu i zna sta mu valja.Ja kada sam trazio motor naisao sam na neki Asia Wing za polovnog mi je tip trazio 1300e (bilo je to negde krajem 2008godine)kada sam ga video uzivo video sam da je nevidjeni krs.Posle sam onako bez veze resio da pogledam po prodavnicama kako idu cene nekih novih motora i video Speeda 125cm za te iste pare.Ali mi se nije svideo jer sam vise bio za neku "kross" varijantu.Ali sam onda malo i razmislio i poslusao neke savete da je ipak bolje kupiti nov motor i biti prvi vlasnik nego za te pare polovan koji je ko zna kako njakan.I to je i prevagnulo i kupio sam novog Speeda i evo do sada nisam jos presao ni punih 2000km(znam da je malo ali i nemam bas gde da ga vozim)i sasvim sam zadovoljan,mali je potrosac i znam kakav je i licno ga ne bih dao za tako neke male pare,jeste da je star skoro 3 godine ali nije vozen pa mislim da mu ne mozes tako ni cenu odredjivati.A ti vidi sta ti je bolje vidim da ga poredis sa Hondom naravno da je Honda bolja ali nova a za polovnu kakva ti zapadne,naravno ako imas para i znas sta radis i kupujes onda je na tebi da odlucis sta i kako ces i da kupis.Samo svaka roba i cena ima svog kupca ako ti je mnogo za nekog Speeda koji je svega nekoliko godina star da das te pare pa onda kupi tu Hondu koja je sigurno dosta starija ali jbga vozices Hondu. Druže, nisi dobro razumeo moj post. Nije u pitanju dilema nov Keeway Speed vs polovna Honda, nego sam Hondu spomenuo, jer motori ove marke uzuzetno dobro drže cenu, kao polovnjaci. I da po svemu sudeći, Keeway još bolje drzi cenu. Što je, priznaćeš, malo nelogično. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FTW! 377 Napisano April 26, 2011 Svrati ponekad, 227 postova Prijavi odgovor kao problematičan Iz svega ovog ispičanog, ja savetujem da je najbolje da kupiš nov Speed. Imaćeš novu mašinu, koju ćeš TI razradjivati, akati ili bilo šta. Druga priča je što je nov samo 170 evra ili koliko već skuplji od polovnih u oglasima, ali i od 550 do 970 ili koliko već je veliko. TI kupuješ motor, za svoje pare, koji ćeš ti voziti, tako da je odluka na tebi. Ja konkretno kada bih prodavao svoj, ja bih stavio cenu od 850e i to kada budem skupio neke novce za nešto novo ili polovno jače, a da to želim. Drugar je prošle nedelje kupio Speed polovan, pa kad pogledam koliko ga je platio i u kkavom stanju je taj i moj Speed, dodjem do te cifre. To mu dodje kada se gleda sa te strane. Kada se gleda sa "one" strane i krene se od cene novog Speeda... onda se dodje do niže prodajne cene. Želim ti da kupiš Speed u boji koja ti se svidja, u finom stanju, pa da se i jednom vidimo na drumu, a možda i na nekom pivu. Razmišljam i sve sam bliži odluci da pazarim nov Keeway Speed. Jer, zaista je bolje dodati jos manje od 200€, pa isterati NOV motor iz salona, nego rizikovati sa preskupim polovnim motorom. Gde je najbolje kupiti novog Speed-a u Beogradu i okolini? Hvala i tebi na lepim željama! Sve najbolje druže! Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesic1 266 Napisano April 26, 2011 Drug član, 1225 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan vlasnici koji imaju speeda su svesni koliko je to dobar motor na relacili ulozeno-dobijeno a i izgleda bolje od tomosa, tako da ga nece prodavati ukoliko im bas nije hitno. Danas sam presao 320km iz cuga, jag-bg-jag, sta mislite da li je negde stucnuo ili se pozalio? - ne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alex74 841 Napisano April 27, 2011 Ako nista ne ocekujes,nista te ne moze ni razocarati., 350 postova Prijavi odgovor kao problematičan Druze svako ima svoju racunicu i zna sta mu valja.Ja kada sam trazio motor naisao sam na neki Asia Wing za polovnog mi je tip trazio 1300e (bilo je to negde krajem 2008godine)kada sam ga video uzivo video sam da je nevidjeni krs.Posle sam onako bez veze resio da pogledam po prodavnicama kako idu cene nekih novih motora i video Speeda 125cm za te iste pare.Ali mi se nije svideo jer sam vise bio za neku "kross" varijantu.Ali sam onda malo i razmislio i poslusao neke savete da je ipak bolje kupiti nov motor i biti prvi vlasnik nego za te pare polovan koji je ko zna kako njakan.I to je i prevagnulo i kupio sam novog Speeda i evo do sada nisam jos presao ni punih 2000km(znam da je malo ali i nemam bas gde da ga vozim)i sasvim sam zadovoljan,mali je potrosac i znam kakav je i licno ga ne bih dao za tako neke male pare,jeste da je star skoro 3 godine ali nije vozen pa mislim da mu ne mozes tako ni cenu odredjivati.A ti vidi sta ti je bolje vidim da ga poredis sa Hondom naravno da je Honda bolja ali nova a za polovnu kakva ti zapadne,naravno ako imas para i znas sta radis i kupujes onda je na tebi da odlucis sta i kako ces i da kupis.Samo svaka roba i cena ima svog kupca ako ti je mnogo za nekog Speeda koji je svega nekoliko godina star da das te pare pa onda kupi tu Hondu koja je sigurno dosta starija ali jbga vozices Hondu. Druže, nisi dobro razumeo moj post. Nije u pitanju dilema nov Keeway Speed vs polovna Honda, nego sam Hondu spomenuo, jer motori ove marke uzuzetno dobro drže cenu, kao polovnjaci. I da po svemu sudeći, Keeway još bolje drzi cenu. Što je, priznaćeš, malo nelogično. Ha ha ha nije nelogicno nego je Speed bolji od Honde i zato drzi dobru cenu salu na stranu skupi jos neku kintu i kupi novog Speeda neces pogresiti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
<FOCUS> 69 Napisano April 27, 2011 Zainteresovan, 824 postova Prijavi odgovor kao problematičan I ja ti savetujem ako vec mozes da skupis jos para kupi novog speed-a, ja sam moj kupio prosle godine za 950E i to u tri rate, dogovorio se sa prodavcem. Inace ispravio mi je vulkanizer obe felne, 2000din bez balansiranja, samo se cuvaj malo vecih rupa da ne prodjes kao ja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bambyle 16 Napisano April 27, 2011 U prolazu, 35 postova Lokacija: Dorćol (BGD) Motocikl: Keeway Speed 150 (Black) Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, šta da vam kažem. Neki ljudi su jednostavno stoka! Silazim jutros ispred zgrade, gde mi je motor vezan za banderu godinama i gde mi ništa nije falilo osim što su mi jednom ukrali ceradu - i imam šta da vidim! Neka pijana ili izdrogirana obesna stoka mi je polomila celu levu ručku na koju se kači sajla kvačila i sajla sauha! Poludeo sam kada sam video! Želim da mu neko polimi glavu kao on meni ručku! Koji je to mozak! Razumeo bih da je lepo kao čovek, skinuo gospodski retrovizor i odneo ga! Ali ovo iživljavanje da neko polomi samo da bi napravio štetu ne mogu da shvatim! Koja je to stoka ... i to u centru Beograda! Šteta je 1850 dinara koliko košta cela nova ručka, zatim odlazak po deo prevozom jer motor ne može da se vozi (ne mogu da se menjaju brzine), zatim bar jedno 2 sata drndanja sa šrafovima i sajlama da bih istu zamenio (a ja zadnja 3 dana odrah guzicu da uzmem neki honorarčić od 2000 din da imam za prvi maj - sada ništa od toga)! Stoka, stoka, stoka, stoka ... to je sve što mogu da kažem. Ruka mu se osušila narkomanska. Moraću da menjam lokaciju čuvanja motora, jer će stoka kada vidi da sam zamenio ovu ručku - sigurno da polomi i novu. Neki ljudi jednostavno ne zaslužuju da dišu i hodaju ovom planetom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pumbar 25 Napisano April 27, 2011 U prolazu, 46 postova Motocikl: Keeway speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi pozdravljam Vas ja sam od 15-og ponosni vlasnik crnog Speed-a 125. Procesljao sam celu temu i procitao sto sta korisno. Sutra cu da idem da ga registrujem a prekosutra nadam se da uzmem L table ako sve bude po planu Okacicu neke slike kad ga budem lepo islikao ... Sve njbolje Vama i Vasim masinama ove sezone! Bambyle - nemoj da se sekiras, bice ko nov ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strelica.net 2 Napisano April 27, 2011 U prolazu, 12 postova Lokacija: Niš Motocikl: speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Bambyle: Što za pare možeš da kupiš - nije skupo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strelica.net 2 Napisano April 27, 2011 U prolazu, 12 postova Lokacija: Niš Motocikl: speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Naše mašine su kopija HONDE 125 CG. Na ovom sajtu ima puno toga ko želi da sam petlja oko svog ljubimca. ........ Honda CG125 Valve Clearance ....... OBAVEZNO POGLEDATI... ....... OBAVEZNO POGLEDATI... Ma sve na tom sajtu!! plus ....... Honda CG125 Owners Workshop Manual 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bambyle 16 Napisano April 27, 2011 U prolazu, 35 postova Lokacija: Dorćol (BGD) Motocikl: Keeway Speed 150 (Black) Prijavi odgovor kao problematičan Bambyle: Što za pare možeš da kupiš - nije skupo! Naravno da sve "što može da se kupi za pare nije skupo", ali meni nakon par dana žestokog rada za 2 crvene koje sada treba da bacim zbog nečije neiživljenosti i nečije ljubomore, drogiranosti ili alkoholizma - jeste skupo! Ali, šta da radim .. .sutra pravac MASS moto centar pa poslepodnevno drndanje sa sajlom kvačila i sauhom ... A što se tiče toga čija je kopija naš motor ... ja bih pre rekao da je kopija Yamahe YBR 125 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesic1 266 Napisano April 27, 2011 Drug član, 1225 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Naše mašine su kopija HONDE 125 CG. Na ovom sajtu ima puno toga ko želi da sam petlja oko svog ljubimca. ........ Honda CG125 Valve Clearance ....... OBAVEZNO POGLEDATI... ....... OBAVEZNO POGLEDATI... Ma sve na tom sajtu!! plus ....... Honda CG125 Owners Workshop Manual ajs nek pogleda ovaj manual, da li je agregat isti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Swa 58 Napisano April 28, 2011 Zainteresovan, 622 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Stilski jeste kopija YBR, ali inzenjerski je honda CG 125. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strelica.net 2 Napisano April 28, 2011 U prolazu, 12 postova Lokacija: Niš Motocikl: speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Z a š t o s e č u j u v e n t i l i k o d n a š i h m a š i n a ? Iz ovog teksta zaključujem sledeće: Mašina 157 FMI je takve konstrukcije da je nemoguće eliminisati kliktanje ventila UKOLIKO SE NE ČUJU VENTILI KADA JE MOTOR HLADAN - NIŠTA NE DIRATI!!! Komentarišite! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boqy 124 Napisano April 28, 2011 Svrati ponekad, 268 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Moj se ovako nešto čuje kad se zagreje, samo ne lupa baš tolko. Hladan nema to zveckanje. Znači jeste CG125 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bambyle 16 Napisano April 28, 2011 U prolazu, 35 postova Lokacija: Dorćol (BGD) Motocikl: Keeway Speed 150 (Black) Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari, Danas sam u MASS servisu podigao levu gusanu ručku koju su mi vandali polomili o čemu sam već govorio. Uspešno sam zamenio ručku kvačila i vrlo jednostavno se menja, sve je bilo gotovo za 15-ak minuta. Nisam imao predstavu da su ove ručke tako krte, zato vodite računa kada zatežete retrovizore, lako možete da bukvalno odvalite celu ručku. Međutim, rezrevni deo samo ručka kvačila sa oporcem za sajlu nema da se kupi kao zaseban deo, već isključivo kao komplet ručka sa prekidačima migavaca, dugačkog svetla, sirene i ručice sauha. E sad, ukoliko nekome smeta što su mu se na ljubimcu izlizala ona slova i crteži, ili ukoliko mu se polimila ručica sauha (što se meni ranije desilo), može od mene da kupi taj prednji deo (vidi sliku) koji je potpuno nov (stari sam ostavio na motoru) po ekstra povoljnoj ceni od 901 dinar (cela ručka je 1850 dinara), što je sasvim fer jer prodajem onaj deo sa elektronikom, kablom i klemom. Dakle, ukoliko je neko zaintereovan da kupi od mene ovaj deo, neka mi pošalje privatnu poruku da se dogovorimo. Znam da bi ova poruka trebalo da ide u oglase (što ću možda i uraditi), ali mislim da ovde ima i te kako smisla da bude istaknuta, jer na ovu temu dolaze uglavnom vlasnici SPEED-a. Dakle prodajem deo isključivo da nadoknadim gubitke i nemam nikakvu komercijalnu zaradu od ovoga. Pozdrav svima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekozelj 775 Napisano Maj 3, 2011 Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Imam neku informaciju iz dosta pouzdanog izvora da je razlog zašto više nema novih Speed-ova od 150 ccm taj što su svi na kojima piše 125ccm ustvari od 150 ccm, a samo se u papirima vode na manju kubikažu. Razlog je da bi ih mladi vozači lakše legalno vozili po novom zakonu. Dali je neko rasturao eventualno obe kubikaže i utvrdio da ima razlike u cilindrima/klipovima? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bambyle 16 Napisano Maj 3, 2011 U prolazu, 35 postova Lokacija: Dorćol (BGD) Motocikl: Keeway Speed 150 (Black) Prijavi odgovor kao problematičan To je živa glupost i priče za "malu decu" (ne kažem da si ti malo dete, naravno ), naime na oficijelnom internacionalnom sajtu proizvođača vidi se da postoje dva modela Keeway Speed-a, 125 ccm i 150 ccm, sa više nego očitim razlikama između ta dva modela. Ja sam 150-icu kupio još 2008 godine, i već tada nije bilo novih 150-ica, iako je novi zakon počeo da se primenjuje dosta kasnije, a čak i sada kada se primenjuje još uvek nije počela primena diferencijacije vozača unutar A kategorije! Uostalom, uvozniku je daleko lakše da stvarno uveze pregršt legalnih 125-ica zbog razloga koje si naveo, nego da rizikuju da budu provaljeni i krivično gonjeni zbog falsifikovanja carisnkih listova (kao što je već bio slučaj sa Piaggio Liberty kada su ih uvozili kao da su 50 ccm) radi eventualnog profita od nekoliko destina E... Mislim da ti je "pouzdana" izvor informacija podvalio priču iz ne znam kojih razloga. Ko bi da proveri, evo razlike između 125-ica i 150-ica http://www.keewaymot...otor_speed.html P.S. Koliko si spreman da se "isprsiš" za Keeway Speed?Možda se dogovrimo nešto? (Ovo šalji na PP, ako si zainteresovan da ne zagušujemo ovu temu) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raspucin_Bg 0 Napisano Maj 4, 2011 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, da li neko koje visok tu oko 190cm moze manje vise udobno da vozi ovaj motor ili da trazim nesto vece? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1300 Napisano Maj 5, 2011 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan Meni bio mali, tj imao sam problem sa kolenima, posto imam dugacke noge, imao sam malo problema kod jaceg skretanja jer mi je rucica na guvernalu udarala u kolena, to sam resavao tako sto sam (kod radjenja osmice na poligonu ili jaceg skretanja) odvajao nogu od motora skroz u stranu, ovako nisam imao druge probleme, inace visok 190cm/9okg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekozelj 775 Napisano Maj 5, 2011 Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Drugari samo da se pohvalim, od juče sam vlasnik novog Speeda 125. Pošto sam igrom slučaja morao da ga dovezem lično iz radnje u Paraćinu do kuće u Zaječaru što je nekih osamdeset i kusur kilometara već imam prve impresije što se motorčeta tiče: Jednom rečju ODUŠEVLJEN SAM Prvo, prelep je (kupio sam crni), drugo jeftin je (platio sam ga okruglo 1000 eur i obzirom kako je urađen mišljenja sam da je ovo izuzetno niska cena za ovakav motor), treće izuzetno je lak za vožnju i poslušan, četvrto..... Ma mnogo mi se sviđa . Kao odgovor na dilemu u vezi visine vozača i veličine motora ja mogu da kažem da meni sa mojih niskih 168 pasuje kao da su ga po meni pravili tako da bi za nekoga ko je visok 190 verovatno bio malo mali. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nodi 21 Napisano Maj 5, 2011 U prolazu, 47 postova Motocikl: sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima. Od juce sam vlasnik crnog speeda 125. Vidim raspravlja se o kupovini motora pa posto ja evo kupih motor posle dva meseca potrage da kazem i ja koju. Krseva sam se nagledao, izjava tipa "a nisam ti rekao da sam pao sa motora, jbga izvini" ili "nisam ja to je prvi vlasnik". Konkretan model iz Beograda za 550 evra ne vredi ni 300, plavi iz Panceva sa predjenih 450 km i iskrivljenim auspuhom i noznom kocnicom itd... Ovo sve pisem da bih nekome ustedeo vreme, posto meni nije imao ko. U Beogradu nov kosta 929 EUR, ali ja za nov nisam imao para. Da ne davim dalje ono sto meni sad treba je predlog za neki dobar (posten) servis u Beogradu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nodi 21 Napisano Maj 5, 2011 U prolazu, 47 postova Motocikl: sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan i predlog koji i koliki kofer da stavim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1300 Napisano Maj 5, 2011 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan sprintov kofer od 35 ili 40 litara idealan za njega Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Herr Bane 21 Napisano Maj 5, 2011 Svrati ponekad, 177 postova Lokacija: Beograd - Jug Motocikl: Kawasaki GPZ 500s Prijavi odgovor kao problematičan Sekta se širi!!! Dobordošli braćo po mašinama!!! Ja sam stavio kofer od cini mi se 45 litara i mogu vam reći da je suvše veliki za Speed. Mada meni ne smeta, stane kaciga i sva ostala oprema, ili po mojoj proceni bi salo stvari za 2-3 dana boravka negde. Možda je idealan onaj gde staje glat kaciga i još neka sitnica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...