Jump to content

Moto Zajednica

Keeway Speed 125/150

Recommended Posts

• U prolazu, 94 postova
  • Motocikl: Kiwi speed125

mene zanima kako si odradio ovo sediste i koliko te kostala prepravka?

Sediste me izaslo 1500din ruke + material nekih 400 din, ima tu u selu jedan lik sto radi tapetariju pa je on uradio, u sustini svaki tapetar moze da uradi, naravno ako ima volje i vremena :D

stavjen je sundjer od 2 cm preko celog sedista + kod suvozaca sundjer u trougo da dobijem tu izbacenost.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 824 postova

Nikada mi nisu panduri trazili prvu pomoc i prsluk, ali kupio sam to pre 3god i iskljucivo zbog sebe. Da nisam kupio prvi bi mi trazio bar prvu pomoc. Problem je i mrsko mi je da stalno nosim ranac kada negde krenem, ili moram kofer da montiram samo zbog prve pomoci i prsluceta, a ispod sedista ima mesta samo da rukavice uglavim >:(

Kako ste se vi snasli za to, ima li neka pregrada u motoru da moze da se ugura prva pomoc sa prslukom (prsluk moze da se obmota oko prve pomoci)??? :zbunjen:

• U prolazu, 94 postova

Nikada mi nisu panduri trazili prvu pomoc i prsluk, ali kupio sam to pre 3god i iskljucivo zbog sebe. Da nisam kupio prvi bi mi trazio bar prvu pomoc. Problem je i mrsko mi je da stalno nosim ranac kada negde krenem, ili moram kofer da montiram samo zbog prve pomoci i prsluceta, a ispod sedista ima mesta samo da rukavice uglavim >:(

Kako ste se vi snasli za to, ima li neka pregrada u motoru da moze da se ugura prva pomoc sa prslukom (prsluk moze da se obmota oko prve pomoci)??? :zbunjen:

Za prvu pomoc znam da treba da imas kod sebe..al ovo za prsluk prvi put cujem o.O

Stavi sportski filter "pecurku" i odam ce s imati mesta ispod sedista, ja sam tako resio problem sa odlaganjem prve pomoci.

Jedan korsitan savet kad vec napravis visak mesta a volis da ides na duze putanje nosi sa sobom wc papir, ne zbog pandura radi sebe, :D ja sam se jednom zezno tako i od tad ni u kola ni na motor ne sedam bez papira :D

Pa cuo sam od nekih da treba i prsluk, jebem li ga ja sam njega slucajno dobio na poklon a tanak je pa nema sta da zauzme mesta pa ga nosim.

Reci mi ima li razlike u brzini, potrosnji sa tom pecurkom?

Mora li neka posebna pecurka na nas speed od 125/150ccm ili moze bilo koji filter?

Koliko si je platio i gde si je kupio?

Hahahaha ala si lik, poslusacu tvoj savet. :care::lol:

Sediste je lepo smisljeno da suvozac ne klizi ka vozacu, lose je sto je visoko ako se penje neka cica i sto suvozacica nece kliziti.

Ja imam dva auspuha, oba su fabricka, samo sto sam jedan prepravio kao ti sa jednom cevi (pregrade povadio), izbusio cev zbog lepseg zvuka, ali opet nisam zadovoljan jer bole usi na daljinu i malo je slabije vukao, a kada ide 50-60 u trecoj dere se kao da ide 150. Suvozaca ne cujem nista. Svi utisci kao sa tvojim auspuhom. Tako da je samo za grad, malo turiranja i moto skupove. Za daljinu nikako. Verovatno bi moglo da se odradi da bude duplo tisi zvuk i onda bi bilo ekstra, da se stavi pregrada nekako ili manje rupice na cevi, ne znam, to samo eksperimentisati.

Radije bi napravio nesto mesta na motoru nego da menjam filter. Ima malo mesta gde je alat, u obliku trougla ulaz, kada bi se ta plastika izvadila mislim da bi mogla prva pomoc tu da se ugura. Moze da se stavi u par kesa zbog vlage i kise i da se ugura tako da moze lako i da se izvadi kada zatreba.

• U prolazu, 94 postova

Pa sto se tice pecurke nisam nikakvu razliku primetio sem mesta sto sam dobio, i naravno zvuk mu se promenuo sada vise "pucka" :D Najobicniju i najjeftiniju sam stavio..kupjena u Novom Sadu za 500 din..

Mesta za prvu pomoc nema nigde na motoru.. Sad dal ti je birnija prva pomoc ili alat to ti sam odredi, al ja bez kljuca za svecicu, par srafcigera i jos sitnog alata neidem nigde :D nikad ne mozes znati sta te moze snaci na putu..

a perpetum mobile ne posotji :D

Mesta za prvu pomoc nema nigde na motoru.. Sad dal ti je birnija prva pomoc ili alat to ti sam odredi, al ja bez kljuca za svecicu, par srafcigera i jos sitnog alata neidem nigde :D nikad ne mozes znati sta te moze snaci na putu..

a perpetum mobile ne posotji :D

Po gradu ne nosim alat samo prvu pomoc tako da ona ide dole u motor AKO bude stala, a poprilican alat nosim u rancu ili koferu i to samo kada idem van grada, na neko putovanje. Bolje da razmisljam samo o alatu kada negde krenem, a ne i o prvoj pomoci jesam li je poneo ili ne.

NEMA MESTA za prvu pomoc, jedino da se akumulator izvadi :lol:

Promenio član <FOCUS>

• Svrati ponekad, 195 postova
  • Motocikl: Jaca 125

Pozdrav,

Konkretno me interesuje situacija sa rez.delovima i servisima...za speed-a.Da li je bar zadovoljavajuća?

Dakle kakav je uvoznik?

1zdravo.gif

• U prolazu, 94 postova

Kako ja znam keeway se vise ne uvozi za Srbiju tako da ni nema uvoza novih delova, ali svi kinezi su iz iste porodice pa dosta toga pase sa ostalih kineza..

Iskreno, postaje sve teze naci delove..iz godinu u godinu...

Meni npr treba novi regler, stari je crko, i vec imam problem da ga nadjem...

Druze jesi zvao ona dva broja da pitas imaju li sta ti treba, ako nemaju da naruce?

Ne uvozi se, a kako ima novih modela u Srbiji. Tu pricu pricaju ljudi i dan danas, a kada majstore neko pita kazu da ljudi lupaju, da se moze naci sve.

• Svrati ponekad, 195 postova
  • Motocikl: Jaca 125

Kako ja znam keeway se vise ne uvozi za Srbiju tako da ni nema uvoza novih delova, ali svi kinezi su iz iste porodice pa dosta toga pase sa ostalih kineza..

Захваљујем Вам на одговорима,значи најбољег кинеза више нема....те инвестиција у набавку истог није баш

мудра ствар. А допао ми се један на огласима...

А и питао сам се што не увозе моделе од 250цц...

Поздрав 1zdravo.gif

• Svrati ponekad, 103 postova

Iskreno, postaje sve teze naci delove..iz godinu u godinu...

Meni npr treba novi regler, stari je crko, i vec imam problem da ga nadjem...

Druze jesi zvao ona dva broja da pitas imaju li sta ti treba, ako nemaju da naruce?

Ne uvozi se, a kako ima novih modela u Srbiji. Tu pricu pricaju ljudi i dan danas, a kada majstore neko pita kazu da ljudi lupaju, da se moze naci sve.

Nisam jos, nikako da skupim 8-9 soma koliko mi rece jedan majstor da ce mi otprilike trebati...a i cekam das e malo prolepsa vreme, pa da izvadim motor iz garaze, da zvanicno pocnem sezonu:D

\Trebalo bi u narednih 10ak dana to sve da se desi..

• Svrati ponekad, 104 postova
  • Motocikl: KAWASAKI ZX4R i KEEWAY SPEED 125ccm

Danas sam isao u agenciju da dam ovlascenje da prevedu motor na mene i da ga registruju. Sve ukupno me izaslo 16703 dn :/

Skoro sam kupio motor od 125ccm, prenos u opstini i porez u poreskoj upravi me je izaslo 3000din tacno. Te papire sam ja popunjavao, agencija bi uzela za to do 1000din, samo da popuni par papira.

U opstini se plati overa kupoprodajnog ugovora, pa se onda ide u poresku upravu, plati porez, i vec sam ti rekao da porez nije isti za svaki motor. Gleda se po njihovom katalogu koliki je porez za to i to godiste i snagu motora, sta vec gledaju i onda odrede porez.

To je znaci 3000 za prenos. Registracija je oko 70-80€ (sa novom saobracajnom i tablicom), a tebi je trebala samo saobracajna, znaci 1000din manje. Agencija je u ovom slucaju dosta uzela.

Meni je istekla registracija za moj speed, pa sam se raspitivao po agencijama, neki traze 5700 to je najvise, a nasao sam agenciju za 4800din i dobija se nalepnica odmah i tehnicki radi na licu mesta. Velika je razlika u ceni, pogotovo sto za 700din speed predje vise od 120km.

Jeste, za porez se gleda u katalozima, mnoze porez sa godinama motora i sa nekim brojem (taj broj zavisi od marke motora), i uzeo mi je 2600din za gorivo.... Sve u svemu, odrali su me :/

Kada stane kisa onda cu ga registrovati, a ceo april ce biti kisovit, bas je budjavo vreme.

Prepravio bi malo auspuh ovaj sto sam vadio pregrade, da bude tisi i lepsi zvuk, ali nemam ideju...

Napravi prigusivac. Stavis ga kad se vozis na motoru, a skines ga kad ides na moto skupove i kad hoces da turiras motor. :)

• U prolazu, 94 postova
  • Motocikl: Keeway speed 125

Ne radi mi skala za gorivo vec neko vreme. Skidao sam rezervoar da proverim instalacije i to je u redu, kada spojim zice trebalo bi da na skali pokazuje da je pun, medjutim nista, kad rukom tresnem po satu ono proradi ali na svaku vibraciju ili mali udarac ono spadne.

Otvarao sam sat, tj, samo onu crnu plastiku odsrafio da pogledam zice i one su na mestu, ni jedna nije odlemljena ili tako to. Ima li neko ideju kako da sredim to? :zbunjen:

Siguran sam da je do toga tu, kada radi u leru i udarim prstom u skalu ono kao da se mrdne ali odma spadne, cak i gas kad dam spadne od vibracija.

• U prolazu, 18 postova

Juče prvih 50plus km na mojoj plavoj azdajici. Prvi motor pa prva i iskustva. Ocekujem da prelezim decije bolesti sa ovim lepim motoricem. Imao sam srece pa dok sam sacekao da polozim za A da podignem saobracajnu i ostalo da bude lose vreme.Prvi lep dan pa voznjica.

Uskoro ce i biti nekih fotkica.

Kupi multimetar (300din) i proveri svaku zicu u satu, kada prislonis dve zice od multimetra na zicu u satu, uvijaj tu zicu da vidis jel prekida i gde. Oseces je na tom mestu i prespojis, ako mislis da je problem u satu.

Ja sam kupio multimetar zbog akumulatora, da vidim kada je za punjenje. Akumulator sam pre dopunjavao svaki mesec i dan danas odlicno radi, a od 2010e radi i fabricki je.

vupulepe - zelim ti puno predjenih kilometara i samo polako, uzivaj u voznji. Ja sam u subotu po pljusku vozio bas dugo i zato sada prehladjen, jbg, moto skup.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja