Jump to content

Moto Zajednica

Keeway Speed 125/150

Recommended Posts

• Zainteresovan, 824 postova

Vratila se kilometraza na normalno sada su 0000, ne znam sta mu je bilo, svasta.

Ima li neko strucan ili da je imao slicnu stvar. Naime, kada vozim preko manjih rupa, osetim u sredisnjem delu motora blago "podrhtavanje", nije na prednjem tocku kao sto sam je pre bilo dok nisam dotegao srafove na guvernali, ovo je kao na sredisnjem delu, kao da ima vrlo malo lufta negde i oseti se "podrhtavanje" motora, kao da skakuce, ali vrlo malo osetno i samo kada predjem preko manjih rupa. Kada predjem preko lezeceg ne oseti se, ne znam sta moze biti. Skidao sam i prednji i zadnji tocak, tovatne masti stavljao, proveravao lezajeve, lancanik sve mi izgleda ok, ne istroseno!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

E ko ce ga znati, nekada se i ne oseti, da li ja sto ga imam dugo i novog kupio pa zato osetim malo podrhtavanje. Ne znam ni gde se nalazi osovina zadnje viljuske ni kako izgleda, prednja se vidi...

Ено јој шраф изнад ногоступа. :jee:

Znaci ovaj sraf iznad?

post-8374-0-10199400-1352041229_thumb.jpg

I njega sam dotegao, a bas osecam i pod nogama kako si ti nazvao "nogostup", osecam blago podrhtavanje, ali ne uvek, ponekad...

• Drug član, 3087 postova

Није само до довољне затегнутости, већ постоје ту неки, или силен блокови од гуме или биксне од АБС пластике, или можда чак и прави лежајеви (мада сумњам да су на малом мотоциклу какакв је "Спид", постављен пар игличастих лежајева). Гума у силен блоку зна да се окруни и испуца, пластика може да се нагњечи, па да задња виљушка иде не само горе-доле, већ има и луфта ако је мрдаш лево-десно.

Smem li ja taj sraf odvrnuti dok je na centralnoj nogari, da se ne rastavi motor ili ispomera, pa da se posle zezam dok ne vratim? Da pogledam ima li sta od navedenih stvari sto si rekao ili bi bilo jos bolje ako je neko odvrtao i skidao da mi kaze kako se skida i sta ima na njoj? Da li je to opasno voziti tako, jedva se oseti ponekad da malo podrhtava po rupama kada vozim?

Ту се ради о дууугом вијку, који је осовина задње виљушке и матици на њеном крају. Није свемирска технологија. Најлакше је да провериш да ли има луфта у задњој осовини тако што скинеш задњи точак, одвијеш два вијка којима је задња виљушка везана за амортизере. Било би добро да на'ваташ неког да ти држи мотор, да се не мрда док ти цимаш задњу виљушку лево-десно. После тога, задњу виљушку мрдаш лево-десно у неколико положаја задње виљушке. Ако нисам разумљив: просто опустиш виљушку у доњи положај, па мрднеш је лево-десно. Онда за који сантиметар подигнеш задњу виљушку и мрдаш чево-десно. И све тако дижеш помало горе и мрдаш је лево-десно док не дођеш до неког њеног горњег положаја.

Оно што не треба да приметиш је да има луфта док се мрда лево-десно. Ако има луфта, имаћеш посла са стругаром, продавцима делова за "Спида" или зезања да нађеш неки део од незнано-којег-аутомобила-по-смешној-цени који ће ти заменити оригинални део.

Наравно, пре свог тог мрдања, провери ту матицу на осовини задње виљушке - не треба да је крвнички претегнута.

Mrzelo me da skidam zadnji točak opet, pa sam samo odvrnuo maticu na osovini viljuške, odvrnuo sam prvo malo i točak sam mogao da pomeram levo/desno, vrlo malo, da li je to normalno dok je sraf odvrnut ili nije?

Pa sam onda odvrnuo skroz i izvukao vijak, malo ga namazao tovatnom mašću jer je bilo vrlo malo ulja... Kada sam ga izvukao bile su dve bolcne (jedna sa jedne, druga sa druge strane), ali su bile baš nabijene/uglavljene tako da nisam mogao da ih izvadim, delovale su mi ok...

Kada sam vratio vijak i zavrnuo maticu, u vožnji se nije osetilo podrhtavanje u središnjem delu motora, videću kasnije da li će ostati tako...

Hvala na pomoći!

• Svrati ponekad, 103 postova

Jbt, ja kad god vidim slike ovog naseg motora, ne mogu da prestanem da buljim u njih bar 10 minuta...

prosto mi je neverovatno koliko je lep motor, s obzirom na cenu...prosto je prelep..

Ima motora od 10 soma evra koji su mi toliko ruzni da ne mogu da verujem da neko to zeli da vozi..a ovaj mali spid je prosto prelep..

• Podržavam 3

Ништа му не фали, али је дизајн од пре двадесет година, па тачно не можеш да га назовеш ни ретро, ни савременим. Некако је "plain vanilla" - коректно и ради посао, али не више од тога. Онда је, као код мноштва далекоисточних малокалибарских мотоцикала, међуосовинско растојање премало, тачније, задња виљушка је најкраћа могућа, тако да седиште сеже далеко позади и готово је задња тачка мотоцикла. Али кажем, то није случај само са "Спидом", већ са гомилом мотоцикала малих запремина.

Постоји ту још стилских детаља који се мени не допадају типа дводелни гувернал, светла инструмент табла, танушне гуме, али то је само моје субјективно мишљење. А ја, од Кинеза, непуну годину дана поседујем "Кинроудов" ендурић са хоризонталним мотором који је четири године чамио расклопљен у кутији, да га платим као добар бицикл и однесем кући. По односу цена- лепота надмашује све. :lol:

To sto si sve naveo je TVOJE misljenje, za nekog je prelep, ima stvari kojih bi i ja promenio na njemu, nije rekao covek da je savrsen nego prelep, po njegovom ukusu i sigurno drugi dele slicno misljenje. "Svako svog konja hvali" hehe, kao i ti sada. Aha, konacno si rekao sta vozis, sada mogu kritike na racun tvog motora, navalite narode hahah, salim se. Ja nikada nebih uzeo endura, ozbiljno, ali sad' da ne pricam zasto i o njemu jer nije tema enduro nego SPEED. :moto3:

moram da nabavim druge migavce neke okrugle, gde imaju?!

Razmisljao sam da u migavce stavim plave sijalcice...

Imas po oglasima pa budzi.

http://www.kupujemprodajem.com/Migavci-sprint-maxx-wild-3177185-oglas.htm?filter_id=13237963

jest' da su malo zatamljeni ali moze da se ispolira, druge bas da su okrugle nisam nasao

http://www.kupujemprodajem.com/LED-Migavci-3117187-oglas.htm?filter_id=13237963

ove su kul, ali nisu okrugle

Ne znam koliko para hoces da izdvojis za njih, i sto ih menjas, da ti nisu pukli?

• U prolazu, 46 postova
  • Motocikl: honda cb 500 x

imao novog-prodao-pozalio sto ga prodah-teska klasika od motora... nista mu nije falilo :care: :care: , po sezoni po 10 000 km servis na vreme i ne sekliraj se...a ove fantazije tipa: ovo skripi, ovo se mrda i sl.- vozi lepo -cuvaj ga i trajace ti...

p.s. sorry ako se neko nadje u prici... :stabre: :stabre: :neznam: :neznam:

To sto si sve naveo je TVOJE misljenje, za nekog je prelep, ima stvari kojih bi i ja promenio na njemu,

Е јок, није моје мишљење, него ме је делегирала читава моја месна заједница, да тај став изнесем. :lol:

To sto si sve naveo je TVOJE misljenje, za nekog je prelep, ima stvari kojih bi i ja promenio na njemu,

Е јок, није моје мишљење, него ме је делегирала читава моја месна заједница, да тај став изнесем. :lol:

Haha pa to ti pricam ko te pitao za tvoje misljenje a jos i ne vozis speed-a hehe

• Svrati ponekad, 129 postova
  • Motocikl: u perspektivi

post-10673-0-17615800-1345936200_thumb.jpgEvo juce mi se poklopile dvojke...ko velim daj da uslikam zanimljivo je...

a zamisli koliko bi bilo zanimljivo da se poklope devetke...

post-10673-0-17615800-1345936200_thumb.jpgEvo juce mi se poklopile dvojke...ko velim daj da uslikam zanimljivo je...

a zamisli koliko bi bilo zanimljivo da se poklope devetke...

Haha posle 100m pretvori se u NOV motor...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja