mjoe 60 Napisano Jul 9, 2011 Svrati ponekad, 230 postova Lokacija: NBG Motocikl: CB 600 F Prijavi odgovor kao problematičan На једном кружном току у близини Граца (Аустрија) сам видео да код уласка у кружни ток нема ни знака стоп ни обрнутог троугла већ само знак за кружни ток. Да ли то значи да имам предност у односу на оне који су већ у кружном току. Никога није било да видим како ће да се понашају када приђем кружном току, па да видим да ли неко од вас има искуство са овим. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 996 Napisano Jul 9, 2011 Drug član, 1090 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Meni je u Solunu covek koji je vec bio u kruznom toku stao i pustio me da udjem u kruzni tok. E sad,jbmliga da li je u pitanju njegova dobra volja ili neko pravilo...meni nepoznato. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zzeljko 21 Napisano Jul 9, 2011 U prolazu, 82 postova Motocikl: Yamaha XVS 650A DragStar Prijavi odgovor kao problematičan Ako nema znaka, vazi pravilo desne strane. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dacha654321 100 Napisano Jul 9, 2011 U prolazu, 67 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Suzuki GSX 750F , 2001 god. Prijavi odgovor kao problematičan Pravilo desne strane je pravilo ponasanja saobracaja u kruznom toku gde nema dodatnih znakova... a koliko znam prednost ima vozilo koje je vec stupilo u kruzni tok naspram ostalih ucesnika, e sad dali je to bila dobra volja ili ne stvarno ne znam... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
El Muerte 355 Napisano Jul 9, 2011 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XV 250 Prijavi odgovor kao problematičan Sva vozila koja su vec u kruznom toku imaju prednost u odnosu na ona koja se prikljucuju u kruzni tok. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krema 207 Napisano Jul 9, 2011 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Novi Bgd Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Imaju prednost ako vozila koja mu dolaze sa desne strane imaju trougao ili stop znak. Ako je kruzni bez znaka onda vazi pravilo desne strane, nema veze sto je on vec u kruznom toku. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Jul 9, 2011 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Pravilo desne strane je pravilo ponasanja saobracaja u kruznom toku gde nema dodatnih znakova... a koliko znam prednost ima vozilo koje je vec stupilo u kruzni tok naspram ostalih ucesnika, e sad dali je to bila dobra volja ili ne stvarno ne znam... Sva vozila koja su vec u kruznom toku imaju prednost u odnosu na ona koja se prikljucuju u kruzni tok. Vozila u kruznom toku nemaju prednost samo zato sto su u kruznom toku, vec zato sto vozila koja ulaze u kruzni tok imaju znak obrnuti trougao. Ukoliko nema tog znaka vrijedi pravilo desne strane i prednost imaju vozila koja se ukljucuju u kruzni tok 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mjoe 60 Napisano Jul 9, 2011 Svrati ponekad, 230 postova Lokacija: NBG Motocikl: CB 600 F Prijavi odgovor kao problematičan Imaju prednost ako vozila koja mu dolaze sa desne strane imaju trougao ili stop znak. Ako je kruzni bez znaka onda vazi pravilo desne strane, nema veze sto je on vec u kruznom toku. Предпоставио сам да је тако. То може да буде врло незгодно за онога који је већ у кружном току а није приметио да ови који се укључују немају знак стоп или троугао. Хвала на информацији. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krema 207 Napisano Jul 9, 2011 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Novi Bgd Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pazi, obicno kruzni tokovi ili imaju znak obrnuti trougao ili stop ili nemaju znak. Retko ces naici na kruzni tok gde pola ukljucenja ima znak a pola nema. Ja sam u Norveskoj naleteo na milion kruznih tokova i ni jedan nije imao znak. Tamo je vecina raskrsnica resena kruznim tokovima. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Danijel85 3 Napisano Jul 9, 2011 U prolazu, 36 postova Lokacija: Wien/Pozarevac Motocikl: R1 prodat... uskoro, vrlo uskoro nesto novo/polovno..... Prijavi odgovor kao problematičan kruzni tok ima prednost... mislim da je tako bilo kad sam ja polagao 2003.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
El Muerte 355 Napisano Jul 9, 2011 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XV 250 Prijavi odgovor kao problematičan kruzni tok ima prednost... mislim da je tako bilo kad sam ja polagao 2003.... Tacno tako.... Onaj ko se prikljucuje NEMA PRVENSTVO jer kruzni tok ti je kao glavni put na koji se prikljucuje nekoliko sporednih puteva. Onaj ko se prikljucuje na glavi magistrali put nema prednost.Isto tako se gleda na kruzni tok, imao znak ili ne, onaj ko je u kruznom toku ima prednost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pera Pop 596 Napisano Jul 9, 2011 Svrati ponekad, 360 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Gresis, a u to ces se lako uveriti ako se malo bacis na citanje propisa. Ako nemas trougao ili znak stop na ulasku u kruzni tok, vazi pravilo desne strane. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aćimo 1144 Napisano Jul 10, 2011 Drug član, 1531 postova Lokacija: Beograd-Čačak Motocikl: XRV 750, TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Prošle godine sam okinuo na polaganju testova zbog pomenute situacije. Dakle samo znak kružni tok-važi pravilo desne strane, znak kružni tok i pre uključenja u isti okrenuti trougao-pravilo kružnog toka. To je iz prve ruke, ko počne da razvlači temu nakaradnim shvatanjem propisa, bi možda trebao da preispita svoje poznavanje istih. Ima i izuzetaka tipa okrenuti trougao sa tramvajem u njemu, prvenstvo ima samo tramvaj, dok ostali učesnici postupaju po pravilu desne strane. Primer tome je autokomanda pravac grad Banjica. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zzeljko 21 Napisano Jul 10, 2011 U prolazu, 82 postova Motocikl: Yamaha XVS 650A DragStar Prijavi odgovor kao problematičan "...Raskrsnice sa kruznim tokom saobracaja nisu regulisane nekim posebnim pravilom, vec su regulisane kao i ostale raskrsnice, odnosno u njima vaze opsta pravila saobracaja (pravilo desne strane, saobracajni znakovi, pravila koja vaze kod prestrojavanja...i sl.)..." Drugo je sto kod nas skoro svi prilazi kruznom toku imaju obrnuti trougao. Znak za kruzni tok pokazuje samo obavezan smer kretanja i nista vise. Kada se iz pravca Slavije ukljucujete na kruzni tok na Autokomandi, da li propustate one koji su vec u kruznom toku? Ne, jer nema trougla. EDIT: Pretece me aćimo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aćimo 1144 Napisano Jul 10, 2011 Drug član, 1531 postova Lokacija: Beograd-Čačak Motocikl: XRV 750, TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan "Kada se iz pravca Slavije ukljucujete na kruzni tok na Autokomandi, da li propustate one koji su vec u kruznom toku? Ne, jer nema trougla. Ima trougao i to sa slikom tramvaja, aj ga ne propusti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zzeljko 21 Napisano Jul 10, 2011 U prolazu, 82 postova Motocikl: Yamaha XVS 650A DragStar Prijavi odgovor kao problematičan Njega cu da propustim. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
El Muerte 355 Napisano Jul 10, 2011 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XV 250 Prijavi odgovor kao problematičan Istina je... sto kazu pera pop & aćimo Po nekom pravilu logike vozila u kruznom toku bez dodatne signalizacije bi trebala da imaju prednost, medjutim u srpskim saobraćajnim propisima takvo pravilo ne postoji i primenjuje se pravilo desne strane. http://blog.blic.rs/362/Bilo-jednom-jedno-saobracajno-pravilo/hronoloski/desc (prvi pasus) Znaci kao i uvek imamo propise mimo svake logike, ali u ocima zakona nije bitna logika nego propisi. Kako god, zbog ovoga volim forume. Covek uvek nesto novo nauci i ko zna mozda mi ova tema spasila glavu!? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
xxxxxxxxxx 92 Napisano Jul 10, 2011 Svrati ponekad, 147 postova Prijavi odgovor kao problematičan Uh,tema za razmisljanje... Po pravilu,ako kruzni tok nema ni jednu oznaku pre ulaska u isti,vazi pravilo desne strane,ali ako ima znak,male trouglice na ukljucenju u kruzni tok,poprecnu zaustavnu isprekidanu liniju na ukljucenju,cak i pesacki neposredno pred ukljucenjem u kruzni tok,to oznacava da vozilo koje je vec u kruznom toku ima prvenstvo. Ne oslanja se sve na znake pored puta,vec i na samo obelezavanje kolovoza,na sta treba obratiti paznju,a ne samo videti nema znaka,imam prvenstvo. U svakom slucaju,oprezno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Danijel85 3 Napisano Jul 10, 2011 U prolazu, 36 postova Lokacija: Wien/Pozarevac Motocikl: R1 prodat... uskoro, vrlo uskoro nesto novo/polovno..... Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 996 Napisano Jul 10, 2011 Drug član, 1090 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Istina je... sto kazu pera pop & aćimo Po nekom pravilu logike vozila u kruznom toku bez dodatne signalizacije bi trebala da imaju prednost, medjutim u srpskim saobraćajnim propisima takvo pravilo ne postoji i primenjuje se pravilo desne strane. Pa ne samo u srpskim. Kazem,cova u Solunu me je pustio da se ukljucim u kruzni tok. I to je stao i strpljivo cekao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slaninar 630 Napisano Jul 10, 2011 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Novi Sad - Liman Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125 Prijavi odgovor kao problematičan Imaju prednost ako vozila koja mu dolaze sa desne strane imaju trougao ili stop znak. Ako je kruzni bez znaka onda vazi pravilo desne strane, nema veze sto je on vec u kruznom toku. Pitao saobraćajca, kaže da vozilo u kružnom toku ima prednost. Tako je bilo i kad smo učili za polaganje. I ona vozila u levoj traci kružnog toka bi trebalo propustiti da se isključe ako si u desnoj traci kružnog toka (spoljnoj). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krema 207 Napisano Jul 10, 2011 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Novi Bgd Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan A jesi siguran da saobracajac zna? 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pera Pop 596 Napisano Jul 10, 2011 Svrati ponekad, 360 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Bas tako! Neko je vec prekopirao pravila ponasanja u kruznom toku, pa bi ti mogao da ih pokazes tom "saobracajcu" koji bi morao da ih zna! Mene je u nekoliko navrata policajac koji je stajao kod Ruda (Beogradjani znaju gde je to) zaustavljao jer sam radio polukruzno na semaforu(postoji znak zabrane okacen na banderu, a ja sam se okretao i vracao u pravcu Kneza Milosa), ali svaki put je morao da popusti (mislim da su bila dvojica) i da me pusti. Zakonom je predvidjeno kako se postavlja saobracajni znak i ako znak nije postavljen po zakonu, onda je nevazeci!!! Sad...njima to niko nije objasnio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zzeljko 21 Napisano Jul 10, 2011 U prolazu, 82 postova Motocikl: Yamaha XVS 650A DragStar Prijavi odgovor kao problematičan Pitao saobraćajca, kaže da vozilo u kružnom toku ima prednost. Tako je bilo i kad smo učili za polaganje. I ona vozila u levoj traci kružnog toka bi trebalo propustiti da se isključe ako si u desnoj traci kružnog toka (spoljnoj). I za ovo obelezeno crvenim slovima ti je dao netacnu informaciju. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krema 207 Napisano Jul 11, 2011 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Novi Bgd Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan E ovo je pravi odgovor bio, da se ne ubedjujemo vise. Svaka cast. Sad mozemo opusteno da vozimo u kruznom toku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...